-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Βρε, βρε. Καλώς τον Παύλο
geo μην κωλοχαίρεσαι με μηχανήματα που έχεις πάρει κοψοτιμής.
τουλάχιστον μην τα προβάλλεις όπως ο γύφτος το χρυσό (βλ. 717) του δοντιΧαιρεται,χαιρεται!!! Το σχολιο σου για το Γιωργο ειναι ολα τα λεφτα Στεφανε,χαχαχα!!!
-
Είχαμε εγκαταστήσει με τον φιεστα το 963 1080i λογισμικό το οποίο εκτός από παροχή 1080i kai 576p σήματος εξόδου στο Component out υποτίθεται ότι βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας (λόγω των ατελείωτων δυνατοτήτων του DCDi) ΚΑΙ του ήχου.
Απεδείχθει ότι τα αμοιρα τα burr-brown έφτυναν θόρυβο σαν τρελά. Με το επίσημο ..... .25 λογισμικό ξαναέγινε μηχάνημα αναφοράς!
να δουμε και τι αλλο θα ζήσουμε...
προσεχώς Yamaha rxv-2300 και σκεφτομαι σοβαρα τα 'ιν γουολ' της Tannoy για περιφεριεακα. Και μετα προτζεκτορας για τρελές κ@υλες!!!
καλά ταξίδια μας (καλοκαιρι έρχεται) να ξεφύγουμε από μηχανήματα και λοιπα κακα...copy protect mono me modifa hardware afaireitai
region free me polous tropous... pm me an endiaferesai -
Νικόλα:αμα σε ενδιαφερει να ακουσεις τα Συστήματα του fiestapower και εμού περνα από Χανια μερια το καλοκαίρι και μαζι με τα μηχανοκίνητα σπορ (αμάξια- touring, jet ski, water ski, kse-ski) ακούμε και τα CD σου στα συστήματά μας.
δεν ειναι παντως και καμια εμπειρια ζωης. -
Aυτο που ξερω ειναι οτι η αναβαθμιση εχει να κανει με το copy protect στο cd οχι για να το ξεκλειδωνει αλλα για να το παιζει.!!!
Οταν δεν το αναβαθμισεις το cdακι ακουγεται σαν να πηδαει η βελονα στο πικαπ.
Στο δικο μου που δεν του εχω κανει παιζει ετσι ,ενω φιλος που την εκανε παιζει αψογα.
Και δεν προκειται να την κανω γιατι τα cdακια τα παιζω στο KIS που ηχει και καλυτερα.
Παντως φιλος που αλλαξε κατι πραγματακια στο 963 και μετα απο σοβαρες ακροασεις μαζι με κατι τυπακια απο ενα hiend club ορκιζεται οτι ηχει καλυτερα απο Theta!!!!
Η ολη μετατροπη κοστισε περιπου 150 ευρω και πολυ συντομα θα την κανω και γω(το προβλημα ειναι που θα βρω Theta να το συγκρινω ) -
Παντως φιλος που αλλαξε κατι πραγματακια στο 963 και μετα απο σοβαρες ακροασεις μαζι με κατι τυπακια απο ενα hiend club ορκιζεται οτι ηχει καλυτερα απο Theta!!
ti metatroph tou ekane??
-
Τωρα μαλιστα..... βρηκες ανθρωπο να ρωτησεις!!!!!!
Αν θες με pm να σου δωσω τηλεφωνα να μαθεις μονος σου -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Παντως φιλος που αλλαξε κατι πραγματακια στο 963 και μετα απο σοβαρες ακροασεις μαζι με κατι τυπακια απο ενα hiend club ορκιζεται οτι ηχει καλυτερα απο Theta!!!!
Οταν ακούω κάποιον να παίρνει όρκους, επιφυλάττομαι περισσότερο...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για να ειμαι ειλικρινης και γω......αλλα ο συγκεκριμενος ειναι ανθρωπος εμπιστοσυνης και ηλεκτρονικος συναμα(εκτος απο hiendας)
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Για να ειμαι ειλικρινης και γω......αλλα ο συγκεκριμενος ειναι ανθρωπος εμπιστοσυνης και ηλεκτρονικος συναμα(εκτος απο hiendας)
Ρε ατυχία να μην έχω τέτοιους γνωστούς...
-
Βρε παιδια εχετε ακουσει ποτε dvdA ?????Ακουσα χθες τους REM και το λιγοτερο... εντυπωσιαστικα!!!
Κρατω μια πισινη γιατι το cdακι ηταν αντιγραφο(αριστο ομως) και οταν ακουσω και τα δυο πρωτοτυπα θα σας ξαναενημερωσω... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Κρατω μια πισινη γιατι το cdακι ηταν αντιγραφο(αριστο ομως) και οταν ακουσω και τα δυο πρωτοτυπα θα σας ξαναενημερωσω...Αλλο πολύ μεγάλο θέμα... Πιστεύεις ότι υπάρχει (μεγάλη) ακουστή διαφορά μεταξύ πρωτοτύπου και αντιγράφου, όταν πρόκειται για cd/dvd?
Εχω ακούσει DVD-Audio, αλλά ήταν demo δισκάκι της Sounblaster Audigy 2 ZS και είχε διάφορα καλά κομματάκια μέσα, και κάποια άλλα αδιάφορα. Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα (χωρίς όμως να πω ότι δε μου άρεσε).
Αυτό που ήταν αρκετά επιτυχημένο, αν και υπερβολικό κάποιες στιγμές (βέβαια ο σκοπός του συγκεκριμένου DVD ήταν να αναδείξει στο μέγιστο τις δυνατότητες του format αυτού) ήταν η χρήση όλων των μεγαφώνων για τη συγκεκριμενοποίηση της θέσης του κάθε οργάνου. Πχ σε ένα ορχηστρικό κομμάτι μπορούσες να εστιάσεις στα πρώτα βιολιά κατευθείαν εμπρός και αριστερά, τα δεύτερα αντίστοιχα δεξιά, τα κρουστά πίσω, κοκ... -
Νικολα επειδη το θεμα οπως θα διαπιστωσες και συ, αφορα τελικα τους εξης 2(ακομα και ο onyx μας εγκατελειψε) μηπως να ανταλλασαμε τηλ με pm μην σκοτιζουμε και τους υπολοιπους????
Γιατι οντως ανοιγουμε θεματα τεραστιας σημασιας για μας αλλα με μηδενικο ενδιαφερον για τους υπολοιπους....
Τι λες εσυ?? -
Εγώ λέω ότι όλο και κάποιο καλό παιδί θα φιλοτιμηθεί να μας κάνει παρέα... Δεν μπορεί, τέτοια μαζική εισροή πληροφοριών να πάει χαμένη? Θα είναι κρίμα τις άπειρες γνώσεις μας να τις κρατήσουμε για τους εαυτούς μας και να μην τις δημοσιοποιήσουμε, βοηθώντας έτσι κάποιους κοινούς θνητούς να δουν το φως το αληθινόν...
EINAI KANEIΣ ΕΔΩ?? ΔΩ?? δω?? δω? δω? δω?
-
Ακούμε και μαθαίνουμε. Το γεγονός ότι δε μιλάμε δε σημαίνει ότι δε χαιρόμαστε να ακούμε και να αποκομίζουμε εμπειρίες και γνώσεις!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ακούμε και μαθαίνουμε. Το γεγονός ότι δε μιλάμε δε σημαίνει ότι δε χαιρόμαστε να ακούμε και να αποκομίζουμε εμπειρίες και γνώσεις!Ρε... τελικα επιτελουμε κοινωνικο εργο και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι....
Πεφτουμε με τα μουτρα στο γραψιμο μπας και αφησουμε κανενα ανικανοποιητοΑληθεια....Ο Σπυρος που ειναι τωρα τελευταια και μας εχει αφησει μοναχους????Ετσι κανετε εσεις στην Σουηδια????Πετατε μια κουβεντα και μετα αφηνετε τους αλλους να τους τρεχουν τα σαλια????
-
Και 'γω εδώ είμαι... αν και μέχρι το άλλο σάββατο δεν θα μπορώ να είμαι online... Παω ΕΚΔΡΟΜΗ !!!(με τη σχολη)
Έχω ακούσει τα άπειρα από μαγαζάτορες, πορωμένους και δεν συμαζεύεται περί DVD-A KAI SACD το θέμα παραμένει ότι δεν έχω ακούσει το πρώτο... . Θεωρητικά και τα δύο φορμά αποδίδουν τον ήχο με ίδια αναλυτικότητα. Παρά την ξεφτίλα της Sony να εκδόση κάθε pop μ@... στο δικό της δεν παύει να είναι αξιόλογο σαν ιδέα. Θέλω να ακούσω την καινούρια ηχογράφηση από την Telarc και DVDA και SACD του 1812 ώστε να μπορώ να τεκμηριώσω τις διαφορές. Για όσους δεν γνωρίζουν την ηχογράφηση είναι μια από τις καλύτερες δυνατές. Με ψηφιακά μικρόφωνα (αν δεν απατώμαι) υψίστης ποιότητας και από κει και πέρα εγγραφή στο κάθε φορμά εγγενώς (ουσιαστικά έγιναν λήψεις ταυτόχρονα και σε DSD και σε DVDA). H Telarc είναι διάσημη για την πρώτη της ηχογράφηση 1812 σε βινύλιο από μήτρα Απ'Ευθείας κοπής του 1940-50 τόσο... Η πρώτη ηχογράφηση με συμβουλή: ακούστε αυτόν τον δίσκο πρώτα σιγά... ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΑ WOOFERΣΑΣ!!!!!!
Θα παραγγείλω και τα 2 μαζί με άλλα από Ιούλιο.
Ακόμα ψάχνομαι στο θέμα των ηχογραφήσεων.
Τελικά τα 2 σημαντικά στην όλη διαδικασία είναι τα ηχεία και η ηχογράφηση. Μην εμπιστεύεστε την Sony... Έχει και καλούς τεχνικούς ήχου αλλά σιγά μην ασχολούνται με ηχογραφήσεις!
Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο Μεγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο έχει δικό του στούντιο ηχογραφήσεων...
Συνεχίστε την κουβεντούλα και τα λέμε σε 1 βδομάδα. -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Η πρώτη ηχογράφηση με συμβουλή: ακούστε αυτόν τον δίσκο πρώτα σιγά... ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΑ WOOFERΣΑΣ!!!!!!Το λέει και στο εξώφυλλο! Και στο cd το ίδιο λέει, ότι τα κανόνια (ψηφιακά σε μία ηχογράφηση που έχω ακούσει) είναι ικανά να σπάσουν τα μεγάφωνα...
-
Ο τιτλος του cd-κομματιου?
-
Έχω ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις αντιστάσεις (ηχείων, καλωδίων κτλ). Υπάρχει κάποια τυποποίηση?
Απ ότι έχω δεί υπάρχουν ηχεία 4, 6 και 8 Ohm. Τί διαφορά έχουν στον ήχο?
Επίσης υπάρχει τυποποίηση στην αντίσταση εξόδου της πηγής ή του ενισχυτή?
Τέλος, τί επίπτωση θα έχουμε στην ποιότητα του ήχου αν μπλέξουμε components με διαφορετικές αντιστάσεις?
-
Γεια σου dog 80
Αυτο ειναι ενα τεραστιο θεμα, η προσαρμωγη μεταξυ των διαφορων συσκευων ειναι το Α και το Ω για τον καλο ηχο και απο τον τελικο ενιχυτη προς τα ηχεια εχει και με την αξιοπιστια να κανει!
Οι περισσοτεροι ενισχυτες με τρανσιστορ μπορουν να οδηγησουν οποιαδηποτε ηχεια, σε γενικες γραμμες, αλλα καλο ειναι αν συνδεσεις 2 η περισοτερα σε ενα καναλι, να μην εχεις συνολικα κατω απο 4Ω!(2 ηχεια 8Ω το καθενα συνδεδεμενα παραλληλα μας δινουν 4Ω!)
Το ακουστικο αποτελεσμα ομως μεταξυ ενος συγκεκριμενου ενισχυτη και ενος συγκεκριμενου ηχειου ειναι μια αλλη υποθεση που εχει να κανει με αλλους παραμετρους, πολλες φορες σε επιπεδο ακαταλαβηστικου για τον μεσο κοινο θνητο!Το καλυτερο ειναι να διαβασεις, αν εισαι υποψηφιος αγοραστης, τεστ σε μερικα καλα περιοδικα η ακομα καλυτερα να δανησθεις τα υποψηφια μηχανηματα σπιτι σου και να τα ακουσεις στο δωματιο σου και μαλιστα οχι σε οποιαδηποτε θεση, αλλα στην οριστικη που εχεις σκεφτει να τοποθετηθουν!
Απο πρενισχυτη μεχρι τελικο θα πρεπει να υπαρχει μια αναλογια 1:10 τουλαχιστον, σε συνθετη αντισταση για να μην φορτιζει ο τελικος τον πρεονισχυτη!Δηλαδη με 1ΚΩ αντισταση εξοδου στον προενισχυτη πρεπει να εχεις τουλαχιστον 10ΚΩ αντισταση εισοδου στον ενισχυτη!
Το ιδιο και μεταξυ της πηγης προς τον προενισχυτη!
Αλλα, σημερα ολα τα μηχανηματα εκπληρουν αυτες τις προυποθεσεις, γιαυτο αυτο που πρεπει να δωσεις προσοχη ειναι τα πρακτικα, δηλαδη αν σου αρεσει ο ηχος η οχι!
Παλαια, τοτε που ενισχυτες και τα ηχεια κατασκευαζοντουσαν με σταθμη αναφορας την μουσικη πραγματικοτητα και οχι τις μετρησεις και τα μαρκετινγκ, υπηρχαν 800, 25 και 16Ω ηχεια, αυτα εχουν τον καλυτερο ηχο αλλα σημερα το πρωταρχικο ειναι τα Βαττ γιαυτο τα ηχεια με τις χαμηλες αντιστασεις εχουν επικρατησει!
Αν θελεις καλα μηχανηματα για αναπαραγωγη μονοκαναλικης η δικαναλικης σοβαρης μουσικης τοτε ΠΡΕΠΕΙ να στραφεις στην αγορα του Lo-Fi και των μονολιθικων μηχανηματων!Απο χωρο πως πας;
Χαιρετησματα
Σπυρος
Home Hi-Fi