-
Το να είμαι ψώνιο με την καλή έννοια δεν το θεωρώ υποτιμητικό! Σαν καλή έννοια εννοώ το ενδιαφέρον σε βαθμό περισσότερο (και σε χρόνο) από όσο μου χρειάζεται πραγματικά και η συλλογή περιττών (για μη ομοειδή ψώνια) γνώσεων. Μόνο αν φτάσει το ψώνιο σου να σε χαρακτηρίζει και να σε αποξενώνει από ή/και να περιορίζει τη συμμετοχή στην οικογένεια, δουλειά, κοινωνία, ζωή τότε αποκτά την κακή έννοια!
Οι απόψεις των εγγλέζων και η γενικότερη θεώρησή τους για όλα τα πράγματα, άρα και για τα ηχητικά, σπάνια συμφωνούν με του υπόλοιπου κόσμου! Δε σημαίνει ότι είναι καλύτεροι. Ποιος όμως θα τους κρίνει δεν ξέρω! Έχω μάθει να δέχομαι όλες τις απόψεις και αφού τις επεξεργαστώ δημιουργώ τη δική μου. Θεωρώ δηλαδή ότι καλό είναι να μην ακολουθείς τυφλά κάτι (=φανατισμός) αλλά να μπορείς να συνειδητοποιείς τις διαφορές κάθε 'σχολής' και να αποκομίζεις τα στοιχεία που σου ταιριάζουν εσένα καλύτερα και να δημιουργείς έτσι τη δική σου προσωπικότητα!
Ακουστικός παράδεισος μπορεί. Οι τυπικές τιμές είναι αντίστοιχες με τις ελληνικές αλλά στα μαζικά προιόντα οι ευκαιρίες είναι εκπληκτικές ιδίως στο internet. (ίσως η Γερμανία να είναι ακόμα φτηνότερη). Πάντως η ελληνική αγορά έχει αρκετές διαφορές και προσφέρει ποικιλομορφία σημαντικότατη, μερικές αξιοπρεπέστατες μάρκες δεν τις έχουν ακουστά εδώ ή δεν τις βρίσκεις παρά μόνο στον επίσημο αντιπρόσωπο. Εδώ υπάρχουν λίγες μάρκες για τους πολλούς (Nad, Marantz, Pioneer, Sony, Arcam, Cambridge Audio και ηχεία Mission, Gale, B&W, Acoustic Energy, MonitorAudio και κάτι ανατολικά με παλιά δόξα Wharfedale) και πολλές για τους λίγους ενώ στην Ελλάδα πολλές για τους πολλούς και λίγες για τους λίγους! Απλά εδώ είναι πιο εύκολο να δείς από κοντά αυτά που δεν μπορείς να αγοράσεις!
Αυτοκινητιστικός παράδεισος όμως με τίποτα.....μόνο που δεν τους κυνηγάνε με μαστίγιο εδώ τους αυτοκινητιστές! Ούτε οι τιμές είναι καλές σε σχέση με άλλες χώρες και η χρήση είναι ακριβή και δεν τους επιτρέπεται να τα χαρούν.
Γνωστός μου μόλις πούλησε Porsche 911 4S μόλις 6 μηνών αφού μάζεψε κάμποσα πρόστιμα και από άλλες χώρες (όπως έμαθα πλέον τα points ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και βρίσκουν το δίπλωμά σου.... ) γιατί δεν μπορεί να την χαρεί και παίρνει BMW X5. Το ότι την αγόρασε δε σημαίνει τίποτα, είναι από αυτούς που και στην Ελλάδα ίσως θα μπορούσαν να την αγοράσουν, απλά λόγω διαχείρισης πολλών λεφτών όλου του κόσμου στο Λονδίνο μαζεύονται πολλοί που μπορούν να τα αγοράσουν. Αυτοί που δεν μπορούν στην Ελλάδα δεν μπορούν ούτε στην Αγγλία! Σε μεταχειρισμένο από Γερμανία, Βέλγιο κάτι γίνεται.....
Αν εννοείς παράδεισο το ότι μπορείς να κάτσεις σε ένα καφέ στην King's Road Κυριακή μεσημέρι και να χαζεύεις ΤΑ αυτοκίνητα να περνάνε αργά αργά για να τα μελετάς και να τα ακούς τότε ναι! -
Ok onyx διορθωνω απο αυτοκινητιστικο σε αγωνιστικο παραδεισο γιατι ολες σχεδον οι αγωνιστικες βελτιωσεις 'λαμβανουν χωρα' στην Αγγλια.
Για τον ηχο εσυ ξερεις καλυτερα αφου εισαι εκει απλα επισημαινω το γεγονος οτι κανουν πιο αυστηρα τεστ και ξεμπροστιαζουν πολλους μεγαλοσχημους που πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Εχουν βεβαι πολλα κολληματα οποτε και αναλογα σπουδαιολογεις τα γραφομενα τους και οπως πολυ σωστα λες διαμορφωνεις την προσωπικη σου αποψη.
Οποτε δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να μας πεις τα κολληματα τους μιας και εισαι εκαι(ξερω πχ οτι εχουν φαει κολημα με την pioneer,οτι βγαζει ειναι top) -
Μπορεί να θάβουν μερικά θηρία αλλά δεν θα απέκλεια σε μερικές περιπτώσεις να τα παίρνουν πάντως....
Δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει αγγλική άποψη (πιο σωστά βρετανική) μια και μεταξύ τους μαλώνουν και από περιοδικό σε περιοδικό διαφωνούν. Επίσης δεν έχω εμπειρία από το τί λένε πχ οι γάλλοι, σουηδοί, δανοί , γερμανοί κλπ. Λίγα μόνο από αμερική, καναδά έχω ακούσει και από αυτά τα περισσότερα μέσα από εγγλέζους!
Ως εκ τούτου ό,τι πω μην το πάρεις και τοις μετρητοίς....
Μάλλον ο εγγλέζικος ήχος είναι ακριβής, ξερός-στεγνός χωρίς πάθος αλλά με συγκινήσεις ! Η ακρίβεια και η ποιότητα εκτιμάται περισσότερο από την ποσότητα. Αντίθετα οι αμερικάνοι θέλουν πιο loud ήχο και απαιτούν μεγαλύτερες ευαοσθησίες για εντάσεις (έχουν και πιο μεγάλα σπίτια να γεμίσουν). Εδώ τελειώνει το λεξιλόγιό μου!
Για κολλήματα εκτιμούν τα περισσότερα βρετανικά που όντως παράγουν τον ήχο που τους αρέσει. Επίσης πολλά ιαπωνικά βελτιώνονται στην Αγγλία με τις ειδικές UK edition. Αυτές συχνά περιλαμβάνουν άλλη πλακέτα, πυκνωτές, καλώδια κλπ. Οι συσκευές αυτές μπορεί να έχουν αρκετές διαφορές με αυτές που έρχονται στην Ελλάδα με τον ίδιο κωδικό αλλά χωρίς το UK edition. Γενικά τους αρέσουν οι Νad (CD, ενισχυτές), Arcam (CD, ενισχυτές), Denon (ενισχυτές παλιότερα), Pioneer (ενισχυτές παλιότερα και DVD), Marantz (CD, ενισχυτές και AV) και φυσικά τα Cyrus, Naim, Musical Fidelity. Τα γαλλικά προϊόντα είναι ψιλοάγνωστα τυχόν γερμανικά το ίδιο ενώ ξέρουν από Σκανδιναβικά (Dynaudio...). Εκτιμούν και μερικά αμερικάνικα. -
Φιλε onyx πραγματικα χαιρομαι να σε διαβαζω γιατι ,τολμω να πω οτι, εισαι απο τους ελαχιστους που ακριβολογεις και γραφεις οπως περιπου θα ηθελα και γω αλλα α)σιχαινομαι να γραφω στο κομπιουτερ(φαντασου να μην.... τι κατεβατα θα εγραφα )β) δεν εχω και πολυ χρονο γιατι ειμαι στην δουλεια....
Εχεις κανενα περιοδικο να μας προτεινεις που να ειναι αντιδραστικο να εχουμε να λεμε!!!! -
Παίδες θα ήθελα τη βοήθειά σας:
Εχω ένα ζευγάρι ηχεία B&W P5 και ενισχυτή Yamaha (ηλικίας 8 ετών περίπου - 2x100W). Εδώ και αρκετό καιρό τα ηχεία δεν παίζουν καλά, πολύ μπάσο και υψηλές σχεδόν τίποτα, μόνο λίγο ξύσιμο.
Ξέρετε κάποιο μαγαζί να τα πάω να τα τσεκάρουν και εάν χρειαστεί ν'αλλάξουν τουιτεράκια ; ή να τα πάω στην αντιπροσωπεία (και που είναι αυτή; )Thanks.
-
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
ηχεία B&W P5 και ενισχυτή .... τα ηχεία δεν παίζουν καλά, πολύ μπάσο και υψηλές σχεδόν τίποτα, μόνο λίγο ξύσιμο.
Ξέρετε κάποιο μαγαζί να τα πάω να τα τσεκάρουν και εάν χρειαστεί ν'αλλάξουν τουιτεράκια ; ή να τα πάω στην αντιπροσωπεία (και που είναι αυτή; )Αυτά που λές δεν βοηθάνε....μπορεί να φταίει η πηγή, ο ενισχυτής, οι συνδέσεις....
Δεν ξέρω σχετικό μαγαζί (ρώτα και από εκεί που τα είχες πάρει) αλλά με βάση τα όσα λέει το επίσημο site http://www.bwspeakers.com οι για την Ελλάδα σχετικοί είναι:Tileoptiki-Saravelos Bros S.A.
8 - 10 Thisseos Str., Kallithea 176 -76 , Athens, ZZ
Tel: +00 ( 30 210 ) 923 - 6011 Fax: +00 ( 30 210 ) 921 - 8270 -
Σίγουρα θέμα ηχείων είναι, γιατί κάτι άλλα φτηνιάρικα wharfedale που έχω για την τηλεόραση παίζουν καλύτερα !!!
Ευχαριστώ πάντως. Μάλλον θα τα πάω για γενικό service στην αντιπροσωπεία ...
-
Φιλε octavia abt σιγουρα θα καηκαν το τουιτερ σου .
Αλλα ειναι τοσο ευκολο να τα αλλαξεις μονο σου που ειναι κριμα να ταλαιπωρηθεις στην αντιπροσωπεια και να σε γδυσουν κιολας.
Σερβις στα ηχεια απο οτι ξερω δεν γινεται(το πολυ-πολυ καθαρισε με ενα σπρευ που θα βρεις σε ολα τα καταστηματα ηλεκτονικων τις επαφες) οποτε παρε το τουιτερ ανα χειρας και πηγαινε αντι στην αντιπροσωπεια στη Αθηνα στην Στοα Φεξη και εκει γυρω και σιγουρα θα βρεις αυτο που ζητας και οικονομικα . -
Δεν μου έδωσε την εντύπωση ανθρώπου που πειράζει τα ηχεία και βγάζει μεγάφωνα. Αν ήταν τέτοιος θα είχε ήδη αποσυνδέσει το tweeter για να βεβαιωθεί ότι φταίει αυτό!
Υπάρχουν (ή έστω υπήρχαν) άνθρωποι που επισκευάζουν μεγάφωνα, φίλος είχε αντικαταστήσει την ανάρτηση (εννοώ το μαλακό πλαστικό γύρω από τον κώνο) σε woofer κάτι Bose 301. Δεν ξέρω που όμως, μάλλον τον έστειλε ο μαγαζάτοράς του.
Πώς βρίσκεις το ίδιο τουίτερ ή με τα ίδια χαρακτηριστικά? Βέβαια πολλοί χρησιμοποιούν μεγάφωνα από τους ίδιους συγκεκριμένους κατασκευαστές (SEAS, Focal κλπ) αλλά βρίσκονται? Εγώ παλιά απλά πήρα ένα (Philips ήταν) που να ταιριάζει στην τρύπα και παρεμφερούς εμφάνισης αλλά δεν ήταν ίδιο και ακουγόταν και λίγο αλλιώς (μάλλον ήταν καλύτερο από το αρχικό!). -
Φιλε onyx επιτηδες δεν εγραψα για παρεμφερη μεγαφωνα για να μην τον μπερδεψω τον φιλο μας αλλα και γω ειχα περιπτωση που το περεμφερες επαιζε καλυτερα απο το δικο του(η ετσι νομιζα εγω τουλαχιστον)
Παντως καλο θα ειναι να βαζουμε το ιδιο γιατι το κροσοβερ ειναι 'συντονισμενο' για τα συγκεκριμενα μεγαφωνα οποτε με τις αλλαγες δεν εισαι ποτε σιγουρος.
Παρτε τωρα και ενα τηλεφωνο ενος τυπου που κανει επισκευες μεγαφωνων και στις πιο πολλες περιπτωσεις τα κανει σαν καινουργια(απο οτι μου εχει πει φιλος μετα απο επισκευη επαιζε καλυτερα ενα μετριο μεγαφωνο που του ειχε παει για φιαξιμο!!!)
Ονομα:Μιλανακης τηλ:210/9246550 210/3224885.
Κρατηστε τα για παν ενδεχομενο(αν και σου πεφτει λιγο μακρυα onyx νομιζω ) -
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Παλιότερα τα πείραζα, τώρα τα βαριέμαι (τώρα πειράζουμε τον 18Τ ) ...
Πάντως το ένα ηχείο μία φορά παλιά το είχε ρίξει κάτω η κόρη μου (όταν μπουσούλαγε και προσπάθησε να σηκωθεί ακουμπώντας στο ηχείο) ...
-
ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
-
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Δεν αφηνεις τα κολπα να μου απαντησεις τωρα σε κατι σοβαρο
Εχεις ακουσει το sacd των Police στο marantz και στο phillips?????ποιο σου αρεσει πιο πολυ γιατι (το εχω δυο φορες και μπορω και τα ακουω ταυτοχρονα) με τα δικα μου ηχεια(audio spectrum hermesI) το sacd ειναι δυο τρεις κλασεις καλυτερο απο το cd(ενω σαν μηχανημα το marantz ειναι δυο τρεις κλασεις καλυτερο απο το phillips.)Tοση κοροιδια τρωγαμε τοσο καιρο ρε φιλε????(μεταφέρθηκε από το Club Peugeot 307, όχι να βοηθάμε και τα στατιστικά του στοιχεία με άσχετες πληροφορίες, πολύ πάει... )
Επί του θέματος. Δυστυχώς το Philips το έχω από το Δεκέμβριο και δεν έχω προλάβει να κάνω σύγκριση μεταξύ του και του Marantz γενικώς, πόσο μάλλον δε σύγκριση μεταξύ SACD και απλού CD... Πάντως ευελπιστώ ότι αρκετά σύντομα θα έχω την ευκαιρία να το κάνω.
Κοροϊδία σε σχέση με τι? Οτι το Marantz είναι πολύ καλό? Μα έτσι κι αλλιώς συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, δεν είναι δυνατόν το SACD με την υψηλότερη ανάλυση και καλύτερη δυναμική περιοχή, καθώς και με τα λιγότερο απότομα φίλτρα αποκοπής να είναι ίσο με το cd... Πρέπει να συμπεράνουμε ότι μια συσκευή μπορεί να είναι τόσο καλή, όσο το μέσο που αναπαράγει της επιτρέπει. Πάρε ένα κορυφαίο S-VHS player από τα παλιά, όπως τα Panasonic, και σύγκρινέ το με ένα DVD-Player της μεσαίας κατηγορίας. Ποιο θα έχει καλύτερη εικόνα και ήχο πιστεύεις?
-
Και κάποιες σκέψεις περί συγκρίσεως μηχανημάτων γενικώς. Το κριτικό μου πνεύμα έχει βαρέσει ορμόνες τον τελευταίο καιρό, σε βαθμό που να αμφισβητώ πολλές κοινές παραδοχές γύρω μου σε διάφορα θέματα. Ενα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διάφορες δοκιμές συγκρίσεων συσκευών.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν σε μια τέτοια δοκιμή και που μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να προσπαθεί ο καθένας είναι να φτιάχνει τη δοκιμή έτσι ώστε να λειτουργεί ceteris paribus. Οσο γίνεται λιγότερη επίδραση εξωτερικών παραγόντων.
Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη? Το λιγότερο, πρέπει οι στάθμες να είναι απόλυτα ταιριασμένες (δηλαδή λιγότερο από 0.5 dB διαφορά, καθώς αυτό είναι το όριο στο οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τη διαφορά). Έπειτα, πρέπει η μεταγωγή από το ένα σήμα στο άλλο να γίνεται στιγμιαία (όχι 'μισό λεπτό να κάνω σκάντζα τα καλώδια') και χωρίς κενό ενδιάμεσα. Φυσικά θεωρούμε δεδομένη τη χρήση συγκεκριμένων συνοδών μηχανημάτων για τη δοκιμή. Κι άλλα πολλά μπορούν να ειπωθούν για αυτά.
Εχει ειπωθεί παλιότερα πχ. ότι το SACD 'φαίνεται' να είναι καλύτερο από το DVD-Audio λόγω της υψηλότερης στάθμης του, και ότι αυτή η φαινομενική διαφορά δεν έχει απόκριση στην πραγματικότητα. Θα ήθελα να το κρίνω μόνος μου αυτό, αλλά δυστυχώς δεν έχω το χρόνο ή το χρήμα για να κάνω τέτοιες δοκιμές μόνος μου.
Δεν ξέρω αν κάποιος από εδώ έχει ακουστά έναν κύριο ονόματι Richard Clark. Τέλος πάντων, αυτός ο εν λόγω κύριος έχει στήσει μία ' πρόκληση' (ένα 'challenge' που θα λέγαμε στα ελληνικά) στην οποία λέει ότι μπορείς να του φέρεις οποιουσδήποτε 2 ενισχυτές, κι εκείνος θα σου αποδείξει ότι ακούγονται ακριβώς το ίδιο. Φυσικά τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις για τη σύγκρισή τους, το θέμα είναι όμως πως κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει τα 10.000$ που έχουν τεθεί ως έπαθλο!
Από την άλλη, να σας υπενθυμίσω το πείραμα ενός περιοδικού που καλούσε ομάδες αναγνωστών για να ακούσουν 2 διαφορετικούς ενισχυτές (κρυμμένους πίσω από ηχοδιαπερατό πανί). Μαζεύονταν, άκουγαν τον πρώτο ενισχυτή, έκαναν ένα διάλειμμα (κατά το οποίο τους κέρναγαν σοκολατάκια, δώστε βάση σε αυτό) και μετά άκουγαν το δεύτερο ενισχυτή. ΠΑΝΤΑ, μα πάντα, ο δεύτερος ενισχυτής ακουγόταν πολύ καλύτερα, κατά τους ακροατές. Φυσικά, όπως ίσως κάποιοι ήδη μαντέψατε, ο ενισχυτής ήταν ο ίδιος που έπαιζε και την πρώτη φορά!
Πού θέλω να καταλήξω... Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την αντικειμενικότητα στα αποτελέσματα των διαφόρων δοκιμών/συγκρίσεων. Δε λέω ότι γίνεται εκούσια, απλά λέω ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε αντικειμενικό αποτέλεσμα. Στο κάτω κάτω, η ψυχακουστική είναι ολόκληρη επιστήμη και θα ήθελα κάποια στιγμή να εντρυφήσω και σε αυτή.
-
Έχεις απόλυτα δίκιο για τα περί ψυχοακουστικής. Είναι πλέον ολόκληρη επιστήμη.
Οι συγκριτικές δοκιμές είναι μεγάλη ιστορία ακριβώς γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί κριτές. Επηρεαζόμαστε εύκολα ακόμα και υποσυνείδητα, αλλάζουμε κέφια ανάλογα με τον ύπνο, άλλα ερεθίσματα οπτικά, ακουστικά, ακόμα και από το φαγητό που έχουμε φάει ή το πιοτό που ήπιαμε κλπ και βασικά είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να πεις ότι το τάδε άκουσμα είναι καλύτερο από το λίγο διαφορετικό άλλο άκουσμα.
Νομίζω ότι η εκτεταμένη τεχνική μελέτη που δείχνει καμπύλες εμπέδησης, αλλαγής φάσης, απόκρισης συχνότητας κλπ με σωστή ερμηνεία είναι πιο αντικειμενική και μπορεί να βοηθήσουν και αποτελούν χρήσιμο συμπλήρωμα στις συγκριτικές ακροάσεις-δοκιμασίες και σε ταιριάσματα συσκευών και μπορούν να δικαιολογήσουν ή προβλέψουν ασυμβατότητα. Δεν μπορούν όμως να αντικαταστήσουν την ακρόαση.
Τελικά νομίζω ότι πρέπει να εκτιμούμε τις απόψεις των 'ειδικών' αλλά και να ακούμε κι εμείς τη συσκευή (ιδανικά στο χώρο μας με το σύστημά μας) προτού αποφασίσουμε για αυτήν.Σχετικά με τον κύριο που βγάζει ίδιους όλους τους ενισχυτές θέλω να ελπίζω πως δεν έχει δίκιο. Αν και παλιά είχα αμφιβολίες για την ύπαρξη διαφορών στους ενισχυτές τώρα πια δεν έχω. Υποθέτω ότι έχει επιλέξει λοιπά στοιχεία τέτοια που να φιμώνουν τον ενισχυτή ή που να έχουν τόσο έντονη προσωπικότητα που να εξουδετερώνεται ο ενισχυτής στο τελικό αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με τον κύριο που βγάζει ίδιους όλους τους ενισχυτές θέλω να ελπίζω πως δεν έχει δίκιο. Αν και παλιά είχα αμφιβολίες για την ύπαρξη διαφορών στους ενισχυτές τώρα πια δεν έχω. Υποθέτω ότι έχει επιλέξει λοιπά στοιχεία τέτοια που να φιμώνουν τον ενισχυτή ή που να έχουν τόσο έντονη προσωπικότητα που να εξουδετερώνεται ο ενισχυτής στο τελικό αποτέλεσμα.Ο RC υποστηρίζει ότι, εφόσον οι ενισχυτές λειτουργούν εντός των ορίων ισχύος τους (δηλαδή δεν εισάγουν παραμόρφωση στο σήμα = κλιπάρισμα), τότε δεν υπάρχουν ακουστές διαφορές μεταξύ τους. Αν θέλετε μπορώ να 'κλέψω' από άλλο forum ολόκληρο το σκεπτικό του challenge και να το αντιγράψω εδώ.
-
Σωστα μου τα λες Νικολα απλα εχω μαθει οτι την τεχνογνωσια την ειχαν και την εφαρμοζαν κιολας στα δικα τους master και τωρα την πασαρουν και στην 'πλεμπα'εχοντας την (κατα την γνωμη μου λαθεμενη) εντυπωση οτι θα ξανατσιμπησουμε να αλλαξουμε για μια ακομα φορα την δισκοθηκη μας!!!!
Οσο για τα τεστ που αναφερεις εκει ειναι αλλη μια ιστορια για γελια και για κλαματα.
Χωρις να ισοπεδωνω τα παντα και τους παντες το μονο που εμπιστευομαι ειναι τα αυτια μου και τις ακροασεις με φιλους που εχουν το ιδιο 'νταλκα' με μενα και ξερω οτι το κανουμε για το κεφι μας και οχι για να κερδισουμε κατι απο αυτο.
Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι εγω ακουω σωστα απλα διαλεγω αυτο που μου παει σαν ακουσμα και οχι αυτο που θα μου επιβαλει η μοδα η ο συντακτης του ταδε περιοδικου.
Εδω υπαρχουν χωρες που ο ειδικος τυπος υμνει μια εταιρεια και σε αλλες χωρες η ιδια εταιρεια ειναι περιπου στο φτυσιμο.
Δεν ξερω αν θυμασαι τι χαμος ειχε γινει καποτε στην Αγγλια με τον pioneer A400
και οταν τον τεσταρανε στην Ελλαδα τον βγαλανε μετριο.
Ποιον να πιστεψεις και ποιον να πλακωσεις στις κλωτσιες?????
Εχω στην κατοχη μου εναν mission cyrus II και οταν τεσταραν τον ΙΙΙ ειπαν οτι ειναι καλυτερος κλπ...
Και μονο να τους δεις θα βαλεις τα γελια για την 'ντενεκεδενια' κατασκευη και ηχο του ΙΙΙ και ητανε και δεν ξερω και γω ποσο πιο ακριβος.Τελικα θα γραψει κανενας για κανενα καλοηχο cdακι που πηρε τελευταια???
-
Δυστυχώς αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να βάζουμε τα μηχανήματα ως αυτοσκοπό, ξεχνώντας την πιο θεμελιώδη αρχή, ότι δηλαδή τα μηχανήματα δεν είναι παρά ένα μέσο αναπαραγωγής. Ετσι, αντί να ευχαριστιόμαστε τη μουσική/εικόνα/αυτοκίνηση/(insert own example here), μπαίνουμε σε μια αέναη διαδικασία για την απόκτηση του καλύτερου, χωρίς να μας ενδιαφέρει ουσιαστικά αυτό που ακούμε/βλέπουμε κλπ. Ετσι πιστεύω ότι δικαιολογείται εν μέρει και η ευτέλεια των ακουσμάτων γύρω μας σήμερα. Αφού κανείς δε νοιάζεται για το τι ακούγεται, αλλά για το πώς ακούγεται!
Το έχω δηλώσει ξανά, δε ζηλεύω καθόλου αυτούς που έχουν πανάκριβα μηχανήματα (καλά κάνουν και τα έχουν βεβαίως). Ζηλεύω (με την καλή έννοια) αυτούς που έχουν μεράκι και φτιάχνουν όμορφες συλλογές από δίσκους, cd, dvd.
(Με τα αυτοκίνητα είναι διαφορετικό γιατί συνήθως τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε συλλογές απλά κάθονται, δεν χρησιμοποιούνται για το σκοπό για τον οποίον κατασκευάστηκαν.)
-
Μμμμμμ δεν εχεις και πολυ αδικο αλλα αυτοι που εχουν τα πανακριβα μηχανηματα απο οτι λενε αυτοι που τους ξερουν εχουν και λιγους δισκους......γιατι οι υπολοιποι δεν ακουγονται καλα!!!!!!!
Για τη σημερινη ευτελεια ειναι κατι που δεν προσδιοριζεται ευκολα αλλα υπαρχουν χιλιοι λογοι (λιγο νομιζω οτι ευθυνονται οι 'μηχανακηδες')
Παντως παρολο που εχω πανω απο 1000 δισκους και αλλα τοσα cd(αρα ειμαι μουσικοφιλος πανω απο ολα) δεν σου κρυβω οτι καμμια φορα αγοραζω και κανενα που δεν μου πολυαρεσει η καλλιτεχνικη του αξια επειδη εχει καλο ηχο (γιατρε μου ειναι σοβαρο αυτο??? )
Home Hi-Fi