-
Μεχρι να ερθει, αν ερθει γραμμα για να το παω για αλλαγη στροφαλου, θα με εχει τουφεκισει η γυναικα η κανενας κυνηγος..
Αληθεια, ψηνεται κανεις για πολυ πρωινη βολτουλα, εδω κοντα το Σαββατο η την Κυριακη??? Μονο να ειναι τις ωρες που κοιμαται..
Εχω εθιστει, εκεινη μιλαει για βολτα στα μαγαζια και εγω σκεφτομαι βουνο και μονοπατακια..
-
Καλησπερα.
λοιπών Γιώργο ας ειναι καλα η οδική της Φιατ (στην προκειμενη περιπτωση hellas service Λευκάδας.) με τραβιξε με τον εργατη και ολα καλα... αφου για αρκετη ώρα καθαριζα απο βοτσαλα .. Τωρα οσο αφορα τις ζαντες το ψαχνω και γω ωστε απο ανοιξη να βάλω τα χειμερινα σε σιδερενια και βροχολαστιχο στις αλουμινενιες.. και ενα σετακι με χωματινα ...
Αντε αντε εσεις που είστε κοντα καντε καμια πρωινή βόλτα όταν οι γυναικες κοβουν βολτες στην αγορα:) -
Μιά χαρά είναι τα 35mm offset, θα ανοίξει και 6mm το μετατρόχιο, καλό κάνει.
-
Ευχαριστω Αστερη
Τωρα μενει να δουμε απο ποια μοντελα... Τις θελω για να βαλω χωματινα
με τα οποια θα κυκλοφορω καθε μερα και αμα χιονισει βλεπουμε... -
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Ευχαριστω ΑστερηΤωρα μενει να δουμε απο ποια μοντελα... Τις θελω για να βαλω χωματινα
με τα οποια θα κυκλοφορω καθε μερα και αμα χιονισει βλεπουμε...ζουγκλα καταντησε η Αθήνα ε??
-
Μια ερωτηση.
Στο σαιτ της ΦΙΑΤ ειδα οτι στον προαιρετικο εξοπλισμο του PANDA 1.2 4X4 προσφέρεται το μπλοκε διαφορικό με 200 ευρώ. Θέλω να ρωτησω εαν αξίζει να το προσθέσει κανεις και εάν γνωρίσετε εαν υπάρχει διακόπτης κλειδώματος του κεντρικου διαφορικου η όλα γίνονται αυτόματα (το δευτερο δεν θα μου πολυάρεσε).
Α και κατι τελευταιο, από κατανάλωση τι λεει βρε παιδια?
Ευχαριστώ. -
Καλησπέρα.
Το διαφορικό, αν μπαίνεις χώμα αξίζει.. Εγώ πολύ σύντομα κατάλαβα ότι ναι το αυτοκινητάκι έχει δυνατότητες, αλλά σε κάτι μαμούθ νεροφαγώματα, (για την άρθρωση της ανάρτησης του) αρχίζει και ζορίζει.. κοινώς ο ένας τροχός στον αέρα και δεν πας πουθενά.. Σε πολύ λάσπη αν κάτι πάει στραβά, πάλι θα το χρειαστείς.. Είναι τζάμπα για 200 ευρώ και σου δίνει και μια προσθετή ασφάλεια. Προσωπικά είναι το μοναδικό πράγμα που θα ήθελα πααααρα πολύ να έχει το δικό μου..και λόγος για να πάρω την έκδοση του 2007. Το πίσω διαφορικό κλειδώνει, τα άλλα τα κάνει μόνο του..
ΨΕΜΑΤΑ και το συρόμενο πίσω κάθισμα… κάνει τον χώρο για τους πίσω επιβάτες να μοιάζει αλάνα.. Μην τα παραλήψεις.. θα είναι κρίμα..Περί κατανάλωσης, 7.5-8.5 όπου και να είσαι ότι και να κάνεις. Από Αθήνα μέχρι την Χαλκίδα που θυμάμαι είχα 9.4. και πήγαινα από 120 μέχρι 160 αλλά το πόδι, λαμαρίνα.. Το αυτοκινητάκι είναι μούρλια, κάνε ένα τεστ βέβαια πρώτα γιατί λόγω έλλειψης δύναμης μπορεί να σε απογοητεύσει. Νομίζω βέβαια πως όλοι όσοι τα έχουμε από εδώ μέσα είμαστε κατενθουσιασμένοι και δεν μας ενοχλεί και ιδιαίτερα..
Ακόμα και εγώ που το έχω για μόνο αυτοκίνητο δεν έχω κανένα πρόβλημα και ας είχα καλομάθει πιο πριν.. Με το καλό να έρθεις στην παρέα μας.. -
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Καλησπέρα.Το διαφορικό, αν μπαίνεις χώμα αξίζει.. Εγώ πολύ σύντομα κατάλαβα ότι ναι το αυτοκινητάκι έχει δυνατότητες, αλλά σε κάτι μαμούθ νεροφαγώματα, (για την άρθρωση της ανάρτησης του) αρχίζει και ζορίζει.. κοινώς ο ένας τροχός στον αέρα και δεν πας πουθενά.. Σε πολύ λάσπη αν κάτι πάει στραβά, πάλι θα το χρειαστείς.. Είναι τζάμπα για 200 ευρώ και σου δίνει και μια προσθετή ασφάλεια. Προσωπικά είναι το μοναδικό πράγμα που θα ήθελα πααααρα πολύ να έχει το δικό μου..και λόγος για να πάρω την έκδοση του 2007. Το πίσω διαφορικό κλειδώνει, τα άλλα τα κάνει μόνο του..
ΨΕΜΑΤΑ και το συρόμενο πίσω κάθισμα… κάνει τον χώρο για τους πίσω επιβάτες να μοιάζει αλάνα.. Μην τα παραλήψεις.. θα είναι κρίμα..Περί κατανάλωσης, 7.5-8.5 όπου και να είσαι ότι και να κάνεις. Από Αθήνα μέχρι την Χαλκίδα που θυμάμαι είχα 9.4. και πήγαινα από 120 μέχρι 160 αλλά το πόδι, λαμαρίνα.. Το αυτοκινητάκι είναι μούρλια, κάνε ένα τεστ βέβαια πρώτα γιατί λόγω έλλειψης δύναμης μπορεί να σε απογοητεύσει. Νομίζω βέβαια πως όλοι όσοι τα έχουμε από εδώ μέσα είμαστε κατενθουσιασμένοι και δεν μας ενοχλεί και ιδιαίτερα..
Ακόμα και εγώ που το έχω για μόνο αυτοκίνητο δεν έχω κανένα πρόβλημα και ας είχα καλομάθει πιο πριν.. Με το καλό να έρθεις στην παρέα μας..Ευχαριστώ φίλε για τις πληροφοριες. Θα σου πω οτι το αμαξι το ειχα δει στην προηγουμενη εκθεση αυτοκινητου το 2005 και μου ειχε αρεσει παρα πολυ. Ημουν ετοιμος να το παρω αλλα μολις ειδα 20sec επιταχυνση και 60 μονο αλογα απαγοητευτικα. Τοτε ειχα σκεφτει οτι συντομα θα παρουσιαζαν καμια πιο γρηγορη εκδοση (το 1.2 16v με τα 80 αλογα τουλαχιστον) αλλά ματαια και απορώ γιατί δεν προσφέρουν έστω και αυτο τον κινητήρα ο οποίος είναι και χρόνια στο πουντο και δοκιμασμενος και αξιοπιστος. Απότι βλεπω και απο καταναλωση καιει αρκετα. Για εκτος δρομου εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα νομίζω οτι αυτο το αυτοκίνητο θα κανει και πολλά χιλιομετρα τα περισσοτερα δηλαδη στο δρομο, ομως θεωρω οτι τα 20sec και φανταζομαι και οι ρεπριζ του θα ειναι πολυ κουραστικες στο ταξιδι εκτος απο επικινδυνες. τα 9,4 λιτρα εξαλλου στην Εθνικη και με 140 ακομα ειναι πολλά για 1200αρι οχι βεβαια για τετρακινητο και τη θεωρω τσιμπιμενη απλως την καταναλωση. Βεβαια δεν πολυκαταλαβα τα 160 που λες. Φτανει τα 160? Εννοεις μηπως σε κατωφερεια?
Το κακο είναι οτι η ΦΙΑΤ εχει χασει παρα πολλες πωλησεις επειδη ακριβως προσφερει 60 αλογα μονο. Ελπιζω να δουμε συντομα μια γρηγοροτερη βενζινοκινητη εκδοση (δυστυχως το πετρελαιοκινητο δεν μπορω να το αγορασω σαν κατοικος Αθηνας) και τοτε θα γινω και εγω ενας ευτυχης 'συναδερφος' σας. -
diesel oleee ολοι οι φιλοι μου καπως νιωθουν οταν τους λεω ποση αποσταση διανυω με ενα φουλαρισμα.. αυτοι κανουν 330 κμ με 40 ευρω εγω με 25. ενταξει δεν ειναι φτιαχμενο για ταξιδια αλλα εχει ικανοποιητικες συνθηκες.
ΥΓ. θελω eld
-
Λές, ε;
Γέμισα στη Ναύπακτο, πήγα Μεσολόγγι και λίγο πιο έξω και μετά από εκεί ανέβηκα Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα(εκεί πήγα από τον παλίο δρόμο Βόλου-Λάρισσας). Στα Μάλγαρα ξαναγέμισα(και μου το έκανε λούτσα στο πετρέλαιο γιατί δεν σταμάτησε η αντλία...):
23,5ευρώ με 0,869= 27,04λίτρα για 593,6χλμ
Μέση ταχύτητα 110-120χλμ στην εθνική, 80-90στα βουνά και ένα πλακωματάκι για καμιά 30ρια χλμ με 170 στην εθνική μετά τα πρώτα διόδια μετά τη διαστάυρωση του Μπράλου. -
Φίλε cctop το ELD είναι καλό , αλλά μη ξεχνάμε ότι στη κίνηση εκτός δρόμου και στο χιόνι ,το πιο σημαντικό είναι τα σωστά λάστιχα .
Υ.Γ. 1. Θυμάται κανείς πόσοι μας περάσανε στο δρόμο για τη Χαλκίδα ?
Υ.Γ. 2. Προς Αθηναίους: Πρέπει κάποια στιγμή να συναντηθούμε με τους τυχερούς ντιζελάκιδες φίλους. -
Χρήστο καλησπέρα,
Πράγματι στο δρόμο για Χαλκίδα μας προσπέρασαν ελάχιστοι. Βέβαια είμασταν μόνο ο οδηγός σε κάθε αυτοκίνητο, δεν είχαμε πουθενά ανηφόρα διαρκείας και πάνω από όλα είμασταν ενθουσιασμένοι που καταφέραμε επιτέλους να βρεθούμε από κοντά και να σχηματίσουμε ένα μικρό κομβόι στην εθνική.
Ελπίζω τώρα τις γιορτές να τα ξαναπούμε απο κοντά και να είμαστε περισσότεροι.!!!
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΦΙΛΕ giorgosm ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΕΝΑ PANDA 4X4 MULTIJET
ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΕ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ) ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Η ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΔΑ ΑΕ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ -
δεν ειπε πως δεν κανει.Απλα σημειωσε πως δεν εχει φτιαχτει γι'αυτο.Μην ξεχνας το αυτοκινητο ειναι καθαρα αυτοκινητο πολης.Δεν γινεται να εχεις την ιδια ποιοτητα στο ταξιδι με αυτη αλλων αυτοκινητων μεγαλυτερων κατηγοριων.Σαφως και κανει ταξιδια απλα κουραζει πιο ευκολα.Σιγουρα με τον Multijet θα ειναι πολυ καλυτερα απο τον 1.2
-
γεια σας..
προς cambof'μεγια το παντα. εστι οπως του είπαι και νικοςβολου λεω οτι ισως σε κουρασει σε μεγαλα ταξίδια , βεβαια αυτο ειναι σχετικο αναλογα με τι εχει συνηθησει ο καθένας.. σε ταξίδι γιαννενα-αθήνα εγω δεν ενιωσα κουραση, μου αρεσει πολύ το καθισμα. για μένα ειναι πολύ ανετο χωρίς να νιωθω πόνο στην μεση.
Puntofato: εγω σου είπα κίνηση εντος πολης. οταν πηγα Αθήνα η αυτονομια ανεβηκε... αλήθια με κίνηση στην πόλη πόσα χιλιομετρα εχεις αυτονομία? το μαξιμουμ διενυσα 400 χιλίομετρα εντος πόλης με καποια χιλιόμετρα εκτος. -
Το πρωί που το γέμισα είχα 130χλμ και έβαλα 6,57λίτρα(μαζί με αυτό που χύθηκε έξω!). Αυτά ήταν πρωινές εκκινήσεις (είναι αλήθεια ότι κάνει αιώνες στην κίνηση για να ζεσταθεί) και ανηφόρες (μία Μαλγαρα-Εξοχή και κάποιες φορές Πυλαία- Αγ.Παύλος).
Σήμερα πετάχτηκα μια βόλτα μέχρι Τρίκερι στο Βόλο. Από τα Μάλγαρα που γέμισα έχω κάνει 604χλμ και είμαι μια γραμμή πριν το λαμπάκι,στο 1/4δηλαδή.
Ο υπολογιστής λέει 4,3λ/100χλμ αλλά πρέπει να είναι πιο λίγο... -
καλησπερα και χρονια πολλά..
σήμερα δεν ειχα τι να κάνω και κανόνισα με εναν αλλον φιλο μου ευτιχή κάτοχο panda multijet να κανουμε μια εκδρομούλα. Το σενάριο απλο. Ξεκίνησα με εναν φίλο μου απο γιαννενα και σημείο συνάντισης το χωριό Δόλιανη. ο δρόμος προς Δόλιανη ανήλιος απότε κάθε στροφή και πάγος.
Πρωτο τεστ περασμα σε πάγο περασε επιτυχώς.
Δευτερο τεστ περασμα απο κοίτη ποταμού με βάθος 30εκατοστά. περασε επιτυχώς.
προορισμός υψώμετρο 1980 μετρα κορύφη Τσούκα Ρόσα. Ο δρόμος κοκκινόχωμα, παγωμενα κομμάτια, χιονισμένα κομμάτια. Η διαδρομή τρέλα...! σε μια λαθος επιλογή διαδρομής σε ενα χιονισμενο κομμάτι συναντισαμε εναν πεσμενο κορμο τον οποίο αναγαστήκαμε να τον κόψουμε με τσεκούρι (καποιος ξεχασε το αλυσοπίονο στο σπιτι του:( ). Τελικα η διαδρομή ήταν αδιεξοδο...
Τελικά βρικαμε τον δρομο για την κορυφή αλλα για κακιά μας τύχη μερικα μετρα πριν τιν κορυφή (1944) βρεθηκε ενα 'ξεχασμενο' rav το οποίο εκλεινε τον δρομο.. αυτα τα ολίγα και ελπίζω να βρουμε μια ενδιαμεση διαδρομή για συναντιση επαρχία-αθήνα .
χρονια πολλά και καλλή χρονιά σε ολους σας..
Υ.Γ. ζήτω τα τερατάκια που αγορασαμε... -
Χρόνια πολλά σε όλους.
Μόλις επέστρεψα από την Ελάτη και το Πήλιο όπου πήγα οικογενειακώς (4 άτομα!!)
Το μικρό με έβγαλε ασπροπρόσωπο μιας και τα χλμ της Εθνικής δεν ήταν πολλά. Η μεγάλη φάση στις ανηφόρες του Δομοκού όπου είχα πιάσει σταθερά 90 και δεν σταμάταγα πουθενά.
Στο Περτούλι βρήκα ωραίο χιονάκι και το ριξα σε μια φανταστική διαδρομούλα (πρέεπι να ηταν η διαδρομή ενός 4χ4 αγώνα μιας και είχε ντεκόρ και 2 παλιά Land Rover) όπου την προηγούμενη μέρα είχα δει κάτι θηριώδη 4Χ4 οπότε λέω χωράμε και μεις (!!). Πέρασε μικρά ποταμάκια, παγωμένα ποταμάκια και μπόλικο χιόνι χωρίς πρόβλημα (πάντα με χιονολάστιχα).Αντε και του χρόνου με υγεία
-
Καλησπέρα σε όλους.
Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ και με πολλές εκδρομές!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ 2007.
Ελπίζω το νέο έτος οι περισσότεροι από εμάς να γνωριστούμε και από κοντά.
Ιδιαίτερες ευχές στο Χρήστο Λενούδια και στο Γιώργο Γκιρτζή.
Υ.Γ. Το Climbing έκανε την περασμένη Τετάρτη τα πρώτα του χιλιόμετρα στα χιόνια στην διαδρομή λίγο μετά την Αγία Τριάδα μέχρι και λίγο πιό πάνω από το καταφύγιο στο Μπάφι στην πανέμορφη Πάρνηθα!!! Εντυπώσεις θετικότατες, με εξαίρεση την στιγμιαία κατανάλωση, όταν λειτουργούσε η τετρακίνηση, όπου η τιμή της ήταν κοντά στα 16 λίτρα/100 χλμ.
-
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές σε όλους τους φίλους του forum για υγεία, ευτυχία και επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Υ.Γ. Σύντομα και από κοντά οι ευχές.
Χρήστος.
NEO FIAT PANDA 4X4