-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Το ΄χει για τις αναβάσεις .... για να μοιάζει με τον .... τον ... πως τον λένε εκείνον που το χάνει συνέχεια και πάει με το πλάι;
Ξέρω ποιον λες, να δεις πώς τον λένε... Α! το βρήκα, Colin 'Icrash' McRae!!!
ή μήπως όχι?
-
ΕΨΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΧΑΡΕΙΚΑ
ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΑΝΩ
ΚΑΙ ΜΟΥΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ
ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΠΑΝΩ.
ΤΡΕΙΣ ΦΩΡΕΣ ΑΝΕΒΕΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΩΡΑ ΕΝΝΕΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΜΕ ΣΥΝΘΕΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΟΚΤΑΡΙΑ ΤΙ ΠΑΝΤΑΔΟΥΡΕΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ-ΛΑΣΠΟΜΕΝΟ ΧΙΟΝΙ.
ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΥΡ ΣΤΗΞ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ. -
Χθες το βράδυ έριξε εδώ στα Χανιά ένα χαλάζι... Άλλο πράγμα. Και κράτησε αρκετή ώρα.
-
Γλιτώσατε και τα παγάκια του φραπέ...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
ή μήπως όχι?
Άστο, θα το πεί ο Νίκος που κατάλαβε ποιον εννοώ. Απλά θα με βρίζει λιγάκι ....
Πάντως Έλληνα οδηγό εννοώ ...
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
ή μήπως όχι?
Άστο, θα το πεί ο Νίκος που κατάλαβε ποιον εννοώ. Απλά θα με βρίζει λιγάκι ....
Πάντως Έλληνα οδηγό εννοώ ...
Τον Αγγελίδη ρε (γιατι αμα πεις Πατσουρέα...σ' έσκισααα!!)!!
-
πέρισυ έσπασα τρομερές πλάκες στο Διόνυσο. Τα ξημερώματα, μετά τις χιονοπτώσεις που έπιανε πάγο, έβρισκα καμμιά 10ριά αυτοκίνητα που κάναμε όλοι πατιλίκια.
...κι ας είχα την 147 ούτε 1 μήνα
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ωχ, τι είπες τώρα! Πόσος κόσμος κάνει μαύρη μέρα όταν χιονίζει στη σκοπιά!
Εμένα μου λές; Περίπολο εχθές με ψιλόχιονο στη Λήμνο...
το ίδιο βράδυ κι εγώ σκοπιά 4-8 το πρωί στο Εκπαιδευτικό (παπ)Άρης στη Σαλαμίνα...ψιλόχιονο, 30 knots βοριά και -2.....μου πέσανε τα δόντια
Σπύρος
-
Καλα μιλαμε παραπονιαρηδες γεμισαμε τωρα. Βαρεσαμε μια διπλοσκοπια γερμανικο και κλαουνιζουμε γιατι ηταν -2 βαθμους. Αντε και να δειτε κανα πραγματικο κρυο -30 βαθμους να δουμε τι θα γινετε. Για ρωτηστε τα παιδια που μενουν Καναδα που δεν ανεβαινει πανω απο το μηδεν για βδομαδες αν δουμε τη γλυκα. Οχι μονο τα δοντια αλλα και αλλα πραγματα θα πεσουν.
Ν.
-
Έχω κάνει σκι με -35 περίπου. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με σκοπιά ακόμα και με +5 και υγρασία (ακινησία, έρμαιο του καιρού και 3 ώρες σερί αν έχεις... ΜΕΣΟΝ!!!) Και ως γνωστόν υγρασία έχει σε ΟΛΑ τα στρατόπεδα...
Α! Και απαγορεύεται πολλές φορές ο σκούφος - γάντια - κασκόλ ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε διοικητή - στρατοπεδάρχη - επόπτη - ΑΥΔΜ, άσε που η μπαλακλάβα είναι άγνωστη λέξη...
Υ.Γ. Τότε που έκανα σκι με -35 (θερμοκρασία κορυφής βουνού), όταν κατέβηκα από τα περίπου 2900 μέτρα στα 1200 τα μάτια μου έτσουζαν και πήγα στον εκεί γιατρό και μου είπε πως πάγωσε το δάκρυ και έλιωνε και με ψιλοέκοβε. Στην σκοπιά δεν το παθαίνεις, αλλά όταν το έπαθα γέλαγα εν αντιθέσει με την άλλη περίπτωση... Α! Φυσικά μπορεί να σου κάτσει και σε μεσημέρι κάυσωνα 40 υπό σκιάν (και εσύ στον ήλιο) το καλοκαίρι!! Με ένα σκουρο χακί μέταλλο στο κεφάλι σου. Πράσινα Τηγανιτά Εγκεφαλοκύτταρα!!
-
-35 ε; δεν μου έχει τύχει να κατεβαίνω βουνό με κάτω από -15 προσωπικά αν και δεν ήταν πολύ έξυπνο να κατέβεις βουνό με εκείνη τη θερμοκρασία χωρίς μάσκα/κλειστά γυαλιά.
πάντως το κρύο, όσο κι αν είναι, με λίγη υγρασία δεν το καταλαβαίνεις. Πχ στην κεντρική Ευρώπη καλοπερνάνε, Ελβετία/Αυστρία με 0 κυκλοφορούσα με φούτερ [την ημέρα] απροβλημάτιστος. Προτιμώ στις πόλεις το -5 το δικό τους από το +3 το δικό μας.
-
-5 Ελβετία (στο ίδιο μέρος που έκανα σκι που λέω) με φανελάκι στο μπαλκόνι. Τα 5 πρώτα λεπτά ήταν ευχάριστα, 10 λεπτά ανεκτά, 15 λεπτά υποφερτά. Μετά μπήκα μέσα!
Έδώ ούτε για σκέψη με τόσο κρύο...
Οι -35 δεν με πείραξαν, απλά κατέβαινα γρήγορα χωρίς παύσεις (νύχτωνε... ) Κλειστά γυαλιά είναι μπελάς ή πανάκριβα για γκαβούλιακα σαν και του λόγου μου! Τρελλό κρύο ένιωθα στα δάχτυλα των ποδιών... Η πλάκα ήταν που στο πάρκιν έλεγε λίγο κάτω από το μηδέν και ένιωθα πλέον ζέστη!!
-
α, μην είσαι τσιγκούνης!
εγώ άφησα πίσω μου τα γυαλιά και έβαλα φακούς για χάρη της μάσκας του snowboard 6 χρόνια πριν και δεν κοίταξα ξανά πίσω. Θάρρος τέκνο μου.
πάντως ακόμα να ξεχάσω το βατερλώ που είχα πάθει 1η φορά σε βουνό της Αυστρίας: καθόμουν και έδυε ο ήλιος μπροστά μου, ήμουν λίγο ιδρωμένος. Είχε -5 και νηνεμία. 3 λεπτά μετά τη δύση, -11!!! με τον ιδρώτα και το ελαφρύ ντύσιμο, είχα σχεδόν κοκαλώσει λίγα λεπτά μετά... πολύ διαφορετικό κλίμα. Πάντως ακόμα και με 4 μποφώρ και +6 βαθμούς, πάλι τους προτιμώ από το σκέτο +5 μας.
-
Παλιά φόραγα, αλλά με έκοβαν, και έτσι τους... έκοψα κι εγώ!!
Αν δεν ήμουν τόσο φοβιτσιάρης θα έκανα την εγχείρηση, την οποία έκανε η κοπέλλα μου και... είδε το φως το αληθινό!!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα μιλαμε παραπονιαρηδες γεμισαμε τωρα. Βαρεσαμε μια διπλοσκοπια γερμανικο και κλαουνιζουμε γιατι ηταν -2 βαθμους. Αντε και να δειτε κανα πραγματικο κρυο -30 βαθμους να δουμε τι θα γινετε. Για ρωτηστε τα παιδια που μενουν Καναδα που δεν ανεβαινει πανω απο το μηδεν για βδομαδες αν δουμε τη γλυκα. Οχι μονο τα δοντια αλλα και αλλα πραγματα θα πεσουν.Ν.
ίσως θα έπρεπε να ξέρεις φίλε νίκο ότι -30 σε βουνό μπορεί να είναι καλύτερα από -2 στη θάλασσα (υγρασία τέζα...) και μάλιστα σε κατάστρωμα καραβιού με 30-40 knots αέρα....Ειδικά αν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις 4 ώρες ακίνητος, κρατώντας ένα (ΠΟΛΥ) παγωμένο Μ14, χωρίς σκούφο-γάντια και με το παντελόνι-καμπάνα του ναύτη....
Σπύρος
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Παλιά φόραγα, αλλά με έκοβαν, και έτσι τους... έκοψα κι εγώ!!Αν δεν ήμουν τόσο φοβιτσιάρης θα έκανα την εγχείρηση, την οποία έκανε η κοπέλλα μου και... είδε το φως το αληθινό!!
ποτέ δεν βρήκα άνετους τους 2ετίας που είχα μέχρι πριν από 4 χρόνια, ενώ έβγαιναν σχετικά εύκολα και δεν άντεχα να τους φορώ πάνω από 12ωρο. Μετά έβαλα μηνιαίους (αστιγματικούς): είναι μεγαλύτεροι, με πολύ καλύτερο αγκάλιασμα του ματιού [δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ], σαφώς λεπτότεροι και πιο μαλακοί. Τους φοράω και 24ωρο χωρίς πρόβλημα. Τώρα βέβαια παίζει ρόλο και η ευαισθησία του ματιού σου. Εμένα είναι μετρίως έως πολύ ευαίσθητα. Εάν έχεις πολύ καιρό που σταμάτησες να φοράς, κάνε ένα... test drive, μπορεί να υπάρχει τίποτε που να σε βολεύει.
καλά, όσο για εγχείρηση, ο docteur πρέπει να είναι πολύ καλός στην επιχειρηματολογία του για να με ψήσει. Γενικά οι κοπέλες είναι πολύ πιο αποφασιστικές στις αλλαγές από εμάς...
-
Κι εγώ γκαβούλιακας μύωψ (4 βαθμοί έκαστος ) και ετοιμάζομαι μέσα στη χρονιά για την εγχείρηση...Είναι ασφαλέστατη,πανεύκολη και γρήγορη,αλλά κανείς ακόμα δεν έχει φτάσει τα 60+ για να μελετηθούν οι επιπτώσεις στα γηρατειά.Μόνο αυτό είναι το ρίσκο που υπάρχει αυτή την ώρα,που για μένα είναι ελάχιστο και μάλλον ανύπαρκτο.Αξίζει τον κόπο!
-
Αξίζει τον κόπο, αλλά ο κόπος δεν είναι το πρόβλημα...
Τα γκατς είναι! -
Η αποκατάσταση με τη μέθοδο lasik είναι απολύτως ασφαλής και μετά την επέμβαση,η οποία διαρκεί ελάχιστο χρόνο πας στο σπίτι σου!Επομένως,προχώρα άφοβα....Α,και άκου no guts,no glory!!
-
Μέθοδο που ανοίγει μια φέτα από το μάτι και ξανακλείνει δεν κάνω... Και ας είμαι με τη γυαλαμπούκα και χωρίς glory!
Η μέθοδος αυτή που λες τι 'περιλαμβάνει';
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...