-
Μη σηκώνεις τους υαλοκαθαριστήρες.
και να παγώσει το τζάμι, όταν το καθαρίζεις, καθαρίζεις και τους υαλοκαθαριστήρες.Μη τραβάς χειρόφρενο όταν παρκάρεις και έχεις οδηγήσει σε χιόνι γιατί αυτό που κόλλησε κάτω από το αμάξι, θα παγώσει και δεν θα βγαίνει το χειρόφρενο.
-
Τα ξέρω Λεωνίδα, οι καθαριστήρες σηκώθηκαν όταν καθάρισα το τζάμι από τα πολλά, δεν τους είχα αφήσει έτσι.
Οσο για το χειρόφρενο, έχει τύχει σε φίλο να κολλήσουν τα τακάκια στους δίσκους (σε 156) και να ρίχνει βραστό νερό για να ξεκολλήσουν (ακόμη μεγαλύτερη βλακεία, με κίνδυνο να σπάσουν οι δίσκοι από τη διαφορά θερμοκρασίας).
-
Είχα διαβάσει για κάποιους που έμειναν ώρες στο πάρκινγκ χιονοδρομικού μέχρι να ξεμπλοκάρουν το χειρόφρενο.
Καλή η Βασιλίτσα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είχα διαβάσει για κάποιους που έμειναν ώρες στο πάρκινγκ χιονοδρομικού μέχρι να ξεμπλοκάρουν το χειρόφρενο.Καλή η Βασιλίτσα;
και πως παγώνει?
εννοείς ότι παγώνει το μέταλλο από τα ταμπούρα?
τί κάνω τόσο καιρό? μάλλον τυχερός ήμουν.
το έχω ακούσει, αλλά δεν έδινα σημασία. μόνο με ταχύτητα και στριμμένο τιμόνι να το αφήνουμε καλύτερα? -
Πρέπει να έχεις οδηγήσει πάνω σε χιόνι και να παρκάρεις σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Τότε το χιόνι που κόλλησε κάτω από το αμάξι παγώνει και υπάρχει (μικρή) πιθανότητα να παγώσει το χειρόφρενο.
Είναι σπάνιο αλλά αν το πάθεις είναι φοβερός μπελάς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρέπει να έχεις οδηγήσει πάνω σε χιόνι και να παρκάρεις σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Τότε το χιόνι που κόλλησε κάτω από το αμάξι παγώνει και υπάρχει (μικρή) πιθανότητα να παγώσει το χειρόφρενο.Είναι σπάνιο αλλά αν το πάθεις είναι φοβερός μπελάς.
σε ευχαριστώ Λεωνίδα. όσο ζω μαθαίνω!
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρέπει να έχεις οδηγήσει πάνω σε χιόνι και να παρκάρεις σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Τότε το χιόνι που κόλλησε κάτω από το αμάξι παγώνει και υπάρχει (μικρή) πιθανότητα να παγώσει το χειρόφρενο.Προφανώς αυτά δεν ισχύουν αν έχεις υδραυλικό χειρόφρενο, σωστά;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πρέπει να έχεις οδηγήσει πάνω σε χιόνι και να παρκάρεις σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Τότε το χιόνι που κόλλησε κάτω από το αμάξι παγώνει και υπάρχει (μικρή) πιθανότητα να παγώσει το χειρόφρενο.
Προφανώς αυτά δεν ισχύουν αν έχεις υδραυλικό χειρόφρενο, σωστά;
Δεν ξέρω, πρέπει να έχει να κάνει με τον τύπο του αυτοκινήτου. Σε άλλα αμάξια άκουσα ότι παγώνει η ντίζα πάνω στο φρένο αλλά νομίζω ότι συνήθως παγώνει η ντίζα εκεί που βγαίνει από την μέση του αυτοκινήτου - στο δικό μου εκεί δεν φαίνεται γυμνή ντίζα οπότε νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσει,
αλλά δεν τραβάω χειρόφρενο όταν έχω οδηγήσει για ώρα σε χιονισμένο δρόμο. -
Και πως το παρκάρεις; Το αφήνεις και όπου σταματήσει; LOL
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και πως το παρκάρεις; Το αφήνεις και όπου σταματήσει; LOLχωρίς να είμαι μάντης (νομίζω δλδ ), το παρκάρει ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που έχουν βάλει χειρόφρενο
-
Βαζεις ταχυτητα ,1η ή οπισθεν .
-
Όταν έχει χιονίσει και δεν έχουμε χειμερινά ελαστικά τι πιέση είναι καλό να βάζουμε;Την συνιστώμενη πίεση του κατασκευαστή για comfort(μικρότερες πιέσεις) ή την ECO(μεγαλύτερη πίεση);;
-
Γενικά και αόριστα θα έλεγα μικρότερη πίεση, ίσως κάπου στα 25psi. Έτσι υπάρχει κάποια περίπτωση τα λάστιχα να ζεσταθούν κάπως.
Από την άλλη θα έλεγα ότι εξαρτάται αν υπάρχει πάγος/σκληρό χιόνι ή χιόνι μαλακό και αφράτο. Αν υπάρχει περίπτωση το αυτοκίνητο να βρει κάτω στο χιόνι λογικά η μεγαλύτερη πίεση θα το 'ψηλώσει' ανεπαίσθητα.
Απλά σκέψεις χωρίς να έχω διαβάσει κάτι σχετικό κάπου. -
Θα το ελεγα εμπειρια οδηγησης.
300χλμ σε χιονισμενο αυτοκινητοδρομο στο περασμα των αλπεων απο Ιταλια σε Γερμανια με ενα Leon με χιονολαστιχα. Καμια ανασφαλεια κανενα γλυστρημα
Youtube Video -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Γενικά και αόριστα θα έλεγα μικρότερη πίεση, ίσως κάπου στα 25psi. Έτσι υπάρχει κάποια περίπτωση τα λάστιχα να ζεσταθούν κάπως.Από την άλλη θα έλεγα ότι εξαρτάται αν υπάρχει πάγος/σκληρό χιόνι ή χιόνι μαλακό και αφράτο. Αν υπάρχει περίπτωση το αυτοκίνητο να βρει κάτω στο χιόνι λογικά η μεγαλύτερη πίεση θα το 'ψηλώσει' ανεπαίσθητα.
Απλά σκέψεις χωρίς να έχω διαβάσει κάτι σχετικό κάπου.Δεν θέλεις να είναι πολύ ζεστά τα λάστιχα γιατί θα λιώνουν το χιόνι και θα γλιστράνε - αυτός είναι ο λόγος που τα χειμερινά λάστιχα δεν είναι πολύ μαλακά (για να μην ζεσταίνονται πολύ).
Εγώ τα φουσκώνω αρκετά περισσότερο, ένας λόγος είναι ότι με το κρύο στο βουνό πέφτει η πίεση. Για πρόσφυση δεν ξέρω αλλά:
- Με την μικρότερη πίεση ίσως έχεις καλύτερη πρόσφυση στο ξεκίνημα.
- Όταν ταξιδεύεις με μεγαλύτερη πίεση το λάστιχο είναι πιο άκαμπτο (στην βροχή τα φουσκώνουν περισσότερο) και μπορεί να έχει καλύτερη πρόσφυση φουσκωμένο.
-
Τα χειμερινά ελαστικά είναι λιγότερο φαρδιά απο τα καλοκαιρινά προκειμένου να πατάνε καλύτερα πάνω στο χιόνι σωστα(ασκείται μεγαλύτερη δύναμη λόγο μικρότερης επιφάνειας);;Φουσκώνοντας περισσότερο τα λάστιχα δν πετυχαίνουμε περίπου το ίδιο φαινόμενο;Δηλαδή έχουμε μικρότερη επιφάνεια απο το λάστιχο να πατάει στο δρόμο...Με αυτή την λογική πιστεύω ότι είναι καλυτερα να έχουμε μεγάλη πίεση στα λάστιχα μας...Τι λέτε;
-
Στο ξεκίνημα δεν έχω δει διαφορά από φαρδύ σε στενό ελαστικό. Σε ταξίδι, το στενό λάστιχο έδινε την εντύπωση ότι πηγαίνει καλύτερα, δεν 'πλέει'.
Δυστυχώς οι συγκρίσεις έχουν γίνει με διαφορά μερικών χρόνων
αλλά αυτές είναι οι εντυπώσεις μου. -
Σήμερα πρέπει να είχα γύρω στα 400 άλογα περίπου... Σπίνιαρε η 3η άνετα και λίγο η 4η!
Χιόνιζε ελαφριά όλη μέρα, στους ποιό έξω δρόμους γλιστρούσε αρκετά και ήταν επικίνδυνα για κάποιον που δεν ήξερε. Είδα και μπροστά μου να φεύγει swift πάνω σε νησίδα σε μια πινακίδα... Είχε αρκετή ταχύτητα με τόση γλίστρα κάτω στο δρόμο και φρέναρε για 10-15 μέτρα σίγουρα, με γυρισμένο το τιμόνι αλλά όπως ήταν φυσικό το αμάξι πήγαινε ευθεία.
-
Χειμερινά ελαστικά να μην ρωτήσω αν έχεις ε?
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...