-
Το ΕΜΠ κλειστό. Κρίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιμα...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ευπειθώς αναφέρω, στην Αγία Παρασκευή το χιόνι συνεχίζει να πέφτει έντονα, είναι στρωμένο παντού, αλλά οι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Στην Α.Ο. πέφτει ένα πράγμα σαν χιονοθύελλα, αλλά ο δρόμος είναι σε άψογη κατάσταση. Στο Ν. Ηράκλειο η κατάσταση είναι πιο ζόρικη από χτες, υπάρχουν δρομάκια με 20 εκ. χιόνι απάτητο. Ελπίζω να καταφέρω να γυρίσω σπίτι από τη δουλειά.Πατρίδα ...δεν το ήξερα ότι είμαστε γείτονες !
Ωραίο το χιόνι .. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για να πούμε του στραβού το δίκαιο...
Το να βάλεις αλυσίδες σε κανονικό αυτοκίνητο είναι κάποιο ζόρι (ακόμα και με τις μοντέρνες αλυσίδες).
Για να βάλεις αλυσίδες σε 4χ4 με μεγάλες ρόδες σου φεύγει η μαγκιά (I know, έχω δοκιμάσει στο περιέργως πολύ καλό Santa Fe του φάδερ).
Οπότε, συμπεραίνω, το νά βάλεις αλυσίδες σε φορτηγό πρέπει να είναι άθλος!Γιατί εγώ θεωρούσα πανεύκολο το να βάλεις αλυσίδες σε τζιπ αφού έχεις πολύ χώρο γύρω από τη ρόδα???
Εν μέρει έχεις δίκαιο, γιατί σε ορισμένα επιβατικά it is a bitch να περάσεις την αλυσίδα γύρω απο το θόλο. Οι αλυσίδες όμως για τα τζίπ είναι πιο βαριές.
Χθές τις έβαλα δοκιμαστικά στο Santa Fe και μπήκαν πανέυκολα. Μήπως έχεις τίποτα παλιές αλυσίδες με παράξενα κουμπώματα και σε δυσκολεύει?
Οχι, καινούριες είναι. Απλά, σε σχέση με ενός επιβατικού, είναι αρκετά βαριές. Σε συνθήκες κρύου, γρήγορα σε κουράζουν. Νομίζω το 'κούμπωμα' είναι σχετικά εύκολο.
Παρεπιπτόντως, όποιος έχει ζήσει αλυσίδες την δεκαετία του '80 (όταν πρωτάρχισα να ανεβαίνω στο Παρνασσό με τον φάδερα) θα θυμάται την γλύκα που είχε η διαδικασία τότε!!!
-
εγω χρειάστηκε να βάλω αλυσίδες στον Περικλή πριν δυο χρόνια και επειδή είναι χαμηλωμένος, έπρεπε να βγάλω τις ρόδες
τωρα ευτυχώς κέντρο μπορείς να κυκλοφορήσεις ακόμα τουλάχιστον χωρίς αλυσίδες, οπότε ελπίζω να μην αναγκαστώ να βγάλω γρύλλο και όλα τα σχετικά -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
εγω χρειάστηκε να βάλω αλυσίδες στον Περικλή πριν δυο χρόνια και επειδή είναι χαμηλωμένος, έπρεπε να βγάλω τις ρόδες
τωρα ευτυχώς κέντρο μπορείς να κυκλοφορήσεις ακόμα τουλάχιστον χωρίς αλυσίδες, οπότε ελπίζω να μην αναγκαστώ να βγάλω γρύλλο και όλα τα σχετικάΠάρε autoshock
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
τωρα ευτυχώς κέντρο μπορείς να κυκλοφορήσεις ακόμα τουλάχιστον χωρίς αλυσίδες, οπότε ελπίζω να μην αναγκαστώ να βγάλω γρύλλο και όλα τα σχετικάΤσκ-τσκ-τσκ!!! Με χαμηλωμένο αυτοκίνητο κορίτσι πράμα... που βαδίζομεν???
-
Subject: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που βρίσκεται στο ---- και αφορά στις άδειες εργαζομένων , σε περίπτωση απουσίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητείται βεβαίωση από την αρχή της περιοχής που έχει αποκλειστεί (Αστυνομικό Τμήμα, Δήμος, Νομαρχία).
Παρακαλώ όπως οι βεβαιώσεις αυτές συγκεντρωθούν από τις γραμματείες σας και αποσταλούν στην Υποδιευθυνση Διαχείρησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε.Φιλικά
-
Ημέρες δόξας για την τετρακίνητη Τσέχα μου!
Κανείς για Μέγαρα αύριο πρωί-πρωί; -
Ερχόμουν από Πάτρα σήμερα.. λες και ήμουν σε άλλο πλανήτη
τα πρώτα χιόνια στον... Ισθμό και τα δεύτερα Ελευσίνα και ΑΟ
λες και υπάρχει αόρατο φράγμα
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ημέρες δόξας για την τετρακίνητη Τσέχα μου!
Κανείς για Μέγαρα αύριο πρωί-πρωί;Ει μεσιέ, το θέμα έχει τίτλο
'Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...'
Τι δουλεία έχεις εδώ και παίζεις με την ψυχική μας ηρεμία.Να ανοίξετε δικό σας θέμα οι τετρκίνητοι.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εδω Πειραια (και ειμαι και στην κορυφη - Προφητης Ηλιας...) μονο λιγο χιονι στις απενταντι ταρατσες ειχε και εφυγε και αυτο. Βεβαια ριχνει χοντρες νυφαδες αλλα φυσαει πολυ και δεν καθετε...
Ρε παιδια τι ειναι αυτα που ακουμε για τις αλυσιδες για τα φορτηγα! Που του λενε του φορτηγατζη να βαλει και λεει αυτος δε χρειαζεται! Τοση βαρεμαρα ποια! Ενταξει θελει πολυ ωρα στο φορτηγο αλλα ελεος δηλαδη...Γείτονας είσαι βρε???
Όντως, μόνο στις ταράτσες το έστρωσε εδώ. Αυτή τη στιγμή έξω, η θερμοκρασία στους 0 βαθμούς ακριβώς. Αγ. Παρασκευή όπου πέρασα όλη σχεδόν την ημέρα, είδα -3 και ΠΟΛΥ χιόνι γύρω στις 18:00 το απόγευμα που έφυγα. ΑΟ παγωμένη, γλίστραγε πολύ, η δε είσοδος από Δημόκριτο προς ΑΟ με την απότομη ανηφόρα δυσκόλεψε πολύ κόσμο.
Ιδού και η Γιάρδα μου στα διόδια, βγήκα από το αυτοκίνητο ΑΚΡΙΒΩΣ στη λωρίδα του e-pass και έκανα τσιγαράκι, αφού ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ανέβηκαν την περίφημη ανηφορα (χωρίς αλυσίδες! )
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όντως, μόνο στις ταράτσες το έστρωσε εδώ. Αυτή τη στιγμή έξω, η θερμοκρασία στους 0 βαθμούς ακριβώς. Αγ. Παρασκευή όπου πέρασα όλη σχεδόν την ημέρα, είδα -3 και ΠΟΛΥ χιόνι γύρω στις 18:00 το απόγευμα που έφυγα. ΑΟ παγωμένη, γλίστραγε πολύ, η δε είσοδος από Δημόκριτο προς ΑΟ με την απότομη ανηφόρα δυσκόλεψε πολύ κόσμο.
Ιδού και η Γιάρδα μου στα διόδια, βγήκα από το αυτοκίνητο ΑΚΡΙΒΩΣ στη λωρίδα του e-pass και έκανα τσιγαράκι, αφού ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ανέβηκαν την περίφημη ανηφορα (χωρίς αλυσίδες! )
Ασε. Έκανα 10 λεπτά να ξεπαρκάρω...
Και αυτά τα 10 λεπτά ήταν καθοριστικά... γκρρρΤα κατάφερα όμως στο τέλος με τη βοήθεια του Βασίλη
-
Ελα ρε γειτονα! Στις 8.30 και ενω ψιλοχιονιζε και ταυτοχρονα παγωναν και ολα πηγα για 5 λεπτα στο αυτοκινητο να παρω κατι και ειδα μια πιο κοντινη θεση παρκινγκ και ειπα να το παω. Κατεβαζω τους υαλοκαθαριστηρες και με μια ξυστρα προσπαθουσε να σπασω τον παγο στο παρμπριζ να φυγω. Η ολη κατασταση με χαλαγε πολυ και δεν ηθελα το αυτοκινητακι μου να ειναι παγωμενο ετσι πηρα την αποφαση να το πλυνω! Το επλυνα, μεχρι να το σκουπισω το νερο παγωσε πανω, αντε παλι με την ξυστρα κτλ και αφου τελειωσα το σκεπασα με την κουκουλα και τωρα ειναι καλυμμενο! Δε πα να χιονιζει μεχρι του χρονου τωρα και να παγωσουν ολα!!!!
-
Μια φορά είχα διαβάσει σ'ενα φορουμ το εξής:
Τίτλος: OMG BREAKING NEWS
Κείμενο: I can't believe it, it snows all day long and my neighboor who has a Chevrolet Camaro SS left his house this morning and turned back without a scratch...
-
Εχθές το μεσημέρι φεύγοντας απ'το γραφείο και πριν πάω σπίτι είπα να περάσω από την Πανεπιστημιούπολη
Δεν έχω βέβαια καμία σχέση με το θέμα αλλά όπως και παλιότερες φορές που χιόνιζε πήγα τέρμα πάνω σε ένα τεράστιο parking όπου είχε τόσο χιόνι όσο χρειαζόταν για να παίξω αλλά και για να μην κολλήσω.
Είχα πάει με το yugo και δεν είχα κανένα άγχος για ότι και να γινότανε , τι να γίνει βέβαια αλλά λέμε τώρα
Τα χέρια μου μέχρι να φτάσω ήταν παγωμένα(που καλοριφέρ και πολυτέλειες), όταν έφευγα ...καίγανε
Το καταχάρηκα απίστευτα, θα επιχειρήσω και σήμερα αν δεν έχουν λιώσει τα χιόνια λόγω ήλιου -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Εχθές το μεσημέρι φεύγοντας απ'το γραφείο και πριν πάω σπίτι είπα να περάσω από την ΠανεπιστημιούποληΔεν έχω βέβαια καμία σχέση με το θέμα αλλά όπως και παλιότερες φορές που χιόνιζε πήγα τέρμα πάνω σε ένα τεράστιο parking όπου είχε τόσο χιόνι όσο χρειαζόταν για να παίξω αλλά και για να μην κολλήσω.
Είχα πάει με το yugo και δεν είχα κανένα άγχος για ότι και να γινότανε , τι να γίνει βέβαια αλλά λέμε τώρα
Τα χέρια μου μέχρι να φτάσω ήταν παγωμένα(που καλοριφέρ και πολυτέλειες), όταν έφευγα ...καίγανε
Το καταχάρηκα απίστευτα, θα επιχειρήσω και σήμερα αν δεν έχουν λιώσει τα χιόνια λόγω ήλιουνεολαία και τεντιμποϋσμός.... α ρε νόμος 4000 που σας χρειάζεται...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Οχι, καινούριες είναι. Απλά, σε σχέση με ενός επιβατικού, είναι αρκετά βαριές. Σε συνθήκες κρύου, γρήγορα σε κουράζουν. Νομίζω το 'κούμπωμα' είναι σχετικά εύκολο.Παρεπιπτόντως, όποιος έχει ζήσει αλυσίδες την δεκαετία του '80 (όταν πρωτάρχισα να ανεβαίνω στο Παρνασσό με τον φάδερα) θα θυμάται την γλύκα που είχε η διαδικασία τότε!!!
Χρειάζεσαι προπόνηση τότε
Τις τελευταίες 3 μέρες στο βενζινάδικο έχω βάλει αλυσίδες σε πάνω απο 30 αυτοκίνητα. Κλασσικά, έρχονται και αγοράζουν αλυσίδες αλλά δέν ξέρουν να τις βάλουν. Χθές που χρειάστηκε να τις βάλω και στο Santa Fe δέν μου πήρε πάνω απο 1 λεπτό για κάθε αλυσίδα.
Οποσδήποτε χρειάζονται γάντια για να βγάλεις το χιόνι απο τους θόλους και να μην τραυματίσεις τα χέρια σου (με το κρύο ματώνουν πολύ εύκολα). Εγώ έχω πάρει κάτι χοντρα λαστιχένια γάντια εργασίας και δεν καταλαβαίνω τίποτα!
-
Το 99% των αλυσίδων που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι του τύπου που φαίνεται εδώ: http://www.rudchain.com/snow/grip_mount.htm
Προσοχή χρειάζεται όταν κλείνουμε το στεφάνι όπως φαίνεται στη φωτο 2. Πολλές φορές το κούμπωμα μαζεύει χιόνι και δέν κάθεται καλά οπότε θέλει καλό καθάρισμα. Αν ξεκουμπώσει το στεφάνι η αλυσίδα θα βγεί απο τη ρόδα όταν διανύσουμε μερικές δεκάδες μέτρα (παθών )
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Προσοχή χρειάζεται όταν κλείνουμε το στεφάνι όπως φαίνεται στη φωτο 2. Πολλές φορές το κούμπωμα μαζεύει χιόνι και δέν κάθεται καλά οπότε θέλει καλό καθάρισμα. Αν ξεκουμπώσει το στεφάνι η αλυσίδα θα βγεί απο τη ρόδα όταν διανύσουμε μερικές δεκάδες μέτρα (παθών )
Το έπαθα με το χιόνι χθες, και δεν έβγαινε με τίποτα απο το κούμπωμα. Στο τέλος το άφησα έτσι και ξεκίνησα, ευτυχώς δεν μου βγήκαν!.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οχι, καινούριες είναι. Απλά, σε σχέση με ενός επιβατικού, είναι αρκετά βαριές. Σε συνθήκες κρύου, γρήγορα σε κουράζουν. Νομίζω το 'κούμπωμα' είναι σχετικά εύκολο.
Παρεπιπτόντως, όποιος έχει ζήσει αλυσίδες την δεκαετία του '80 (όταν πρωτάρχισα να ανεβαίνω στο Παρνασσό με τον φάδερα) θα θυμάται την γλύκα που είχε η διαδικασία τότε!!!
Χρειάζεσαι προπόνηση τότε
Τις τελευταίες 3 μέρες στο βενζινάδικο έχω βάλει αλυσίδες σε πάνω απο 30 αυτοκίνητα. Κλασσικά, έρχονται και αγοράζουν αλυσίδες αλλά δέν ξέρουν να τις βάλουν. Χθές που χρειάστηκε να τις βάλω και στο Santa Fe δέν μου πήρε πάνω απο 1 λεπτό για κάθε αλυσίδα.
Οποσδήποτε χρειάζονται γάντια για να βγάλεις το χιόνι απο τους θόλους και να μην τραυματίσεις τα χέρια σου (με το κρύο ματώνουν πολύ εύκολα). Εγώ έχω πάρει κάτι χοντρα λαστιχένια γάντια εργασίας και δεν καταλαβαίνω τίποτα!Άλλο στο βενζινάδικο, και άλλο με ρόδα μισή μέσα στο χιόνι . Συμφωνώ όμως οτι οι σημερινές αλυσίδες είναι παιχνίδι σε σύγκριση με τις (&^!&(@#^ παλιές .
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...