-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τελευταια κυκλοφορω πολυ με ενα αγροτικο L200 -ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ.
Λοιπον αυτο το αυτοκινητο οσο σκυλι ειναι φορτωμενο, τοσο αχρηστο ειναι αφορτωτο.
Τι χαλι μαυρο ειναι αυτο. Ετσι ειναι ολα τα αγροτικα; Μολις βρεξει λιγο, δεν υπαρχει περιπτωση να προσπαθησω να ανεβω οποιαδηποτε ανηφορα. Για το χιονι φυσικα, δεν το συζηταω καθολου.Τί λάστιχα φοράει;
Λες να φταινε τα λαστιχα; Δεν τα εχω κοιταξει να σου πω την αληθεια. Τωρα που με ρωτησες θα τα δω, γιατι εχει μεγαλο προβλημα το αμαξι. Υπαρχουν λαστιχα που να επιτρεπουν να κινηθει εξιοπρεπως το αγροτικο;
Αλλα και παλι, ακομα και τα εργοστασιακα που φορουσε οταν το πηραμε, το 99, παλι το ιδιο προβλημα ειχαμε. -
Θυμάμαι τελευταία σελίδα στο car περσινού χειμώνα, που ο συντάκτης δεν μπορούσε να ξεκινήσει σε ένα ανηφορικό στενάκι (νομίζω με στοπ ) επειδή το ESP της BMW 645Ci που οδηγούσε, επενέβαινε και τον σταματούσε! Αν δεν έχετε δουλειά, πάτε για χιονοπόλεμο, το πολύ πολύ να τη γλιτώσετε με καμιά χιονόμπαλα στα μούτρα. Όχι με απώλειες (ανθρώπους ή μέταλλα).
-
to esp einai aparaithto gia tous neous odhgous funky...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Λες να φταινε τα λαστιχα; Δεν τα εχω κοιταξει να σου πω την αληθεια. Τωρα που με ρωτησες θα τα δω, γιατι εχει μεγαλο προβλημα το αμαξι. Υπαρχουν λαστιχα που να επιτρεπουν να κινηθει εξιοπρεπως το αγροτικο;
Αλλα και παλι, ακομα και τα εργοστασιακα που φορουσε οταν το πηραμε, το 99, παλι το ιδιο προβλημα ειχαμε.Αν φοράει λασπολάστιχα,πολύ πιθανόν νά μήν βρίσκει πρόσφυση στό βρεγμένο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τελευταια κυκλοφορω πολυ με ενα αγροτικο L200 -ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ.
Λοιπον αυτο το αυτοκινητο οσο σκυλι ειναι φορτωμενο, τοσο αχρηστο ειναι αφορτωτο.
Τι χαλι μαυρο ειναι αυτο. Ετσι ειναι ολα τα αγροτικα; Μολις βρεξει λιγο, δεν υπαρχει περιπτωση να προσπαθησω να ανεβω οποιαδηποτε ανηφορα. Για το χιονι φυσικα, δεν το συζηταω καθολου.Τί λάστιχα φοράει;
Αλλα και παλι, ακομα και τα εργοστασιακα που φορουσε οταν το πηραμε, το 99, παλι το ιδιο προβλημα ειχαμε.Ριξτου στην καροτσα μερικα σακια με αμμο,καμια 100στη κιλα,κοντα στην πορτα.Θα παταει πολυ καλλυτερα μετα.
-
Το συγκεγκριμενο αγροτικο το εχει ενας ξαδερφος μου και το εχεω οδηγησει και εγω μερικες φορες. Το αυτοκινητο ειναι τρομερο στη βροχη και στον παγο και αχτυπητο στη λασπη. Ο ξαδερφος μου(τρομερος χερας) πεφτη μεσα στο ποταμι με πηχτη λασπη και δε κολλαει πουθενα! Ειναι απιστευτο αυτο το αυτοκινητο. Βεβαια σου μιλαω για το 2.5 4x4. Ειμαι σιγουρος πως φταινε τα λαστιχα σε εσενα. Ο ξαδερφος μου εχει πληρωσει πανακριβα(ουτε χρυσα να ηταν) τα δικα του με αυξημενες διαστασεις και ειναι παρα πολυ καλα σε ακραιες συνθηκες. Οχι απλως κινειται αξιοπρεπως αλλα γ@#$αει. Και στο στεγνο ειναι αρκετα καλο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θυμάμαι τελευταία σελίδα στο car περσινού χειμώνα, που ο συντάκτης δεν μπορούσε να ξεκινήσει σε ένα ανηφορικό στενάκι (**νομίζω με στοπ **:o ) επειδή το ESP της BMW 645Ci που οδηγούσε, επενέβαινε και τον σταματούσε! Αν δεν έχετε δουλειά, πάτε για χιονοπόλεμο, το πολύ πολύ να τη γλιτώσετε με καμιά χιονόμπαλα στα μούτρα. Όχι με απώλειες (ανθρώπους ή μέταλλα).Μήπως το 13ης γενιάς ESP της BMW έβλεπε το STOP και δεν άφηνε το αμάξι να σταματήσει;
-
Παιδιά ζω σε μια από τις πιο παγωμένες και χιονισμένες περιοχές της Ελλάδας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στα χιόνια και στους πάγους και είμαι ίσως από τους ελάχιστους εδώ μέσα που πραγματικά ΜΙΣΩ το χιόνι και όλα τα κάκά που αυτό συνεπάγεται.Η πείρα όλων αυτών των ετών οδήγησης σε τόσο αντίξοες συνθήκες με ΄δίδαξε τα εξής :
- Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες.
- Οι κινήσεις μας στο τιμόνι είναι απαλές και γλυκές σαν να χαιδεύουμε γυναίκα. Απαγορεύονται τα απότομα πατήματα των πεντάλ και τα τιμονιάσματα χωρίς λόγο.
- Σε παγετό δεν κυκλοφορούμε καθόλου. Αν είναι απολύτως αναγκαίο βάζουμε αλυσίδες. Δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο και κανένα λάστιχο στον κόσμο που να προσφέρει ασφαλή μετακίνηση στον πάγο.
- Κινούμαστε με πολύ μικρές ταχύτητες της τάξης των 20-30 χιλ. Δεν προσπερνάμε ποτέ !!!!
- Προτιμούμε να κινούμαστε σε απάτητο χιόνι γιατί προσφέρει καλύτερη πρόσφυση. Αποφεύγουμε τις ροδιές άλλων γιατί μας πηγαίνουν όπου θέλουν ανεξέλεγκτα, αφού συνήθως εκεί το χιόνι είναι παγωμένο και γλιστερό.
- Οταν ταξιδεύουμε βράδυ σε επαρχιακούς δρόμους φροντίζουμε να έχουμε γεμάτο ρεζερβουάρ. Αν για κάποιο λόγο βγούμε από τον δρόμο μπορούμε να κρατάμε αναμένη την μηχανή όση ώρα χρειαστεί να έρθει κάποιος να μας βοηθήσει για να μην παγώσουμε !
- Το ότι οδηγάμε τετρακίνητο τζιπ δεν μας κάνει άτρωτους. Συνήθως τα βαριά και με ψηλό κέντρο βάρους τζιπ, χάνουν ευκολότερα την πρόσφυση τους. Επίσης τα θηρία των 2,5 τόνων κρεμάνε εύκολα ( δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολα ) στο παχύ χιόνι.
- Εχουμε πάντα μα πάντα αλυσίδες μαζί μας.
- Είμαστε όσο το δυνατόν ψύχραιμοι, νηφάλιοι και με καθαρό μυαλό. Ξεχνάμε τελείως το αλκοόλ !
- Κρατάμε μεγάλες αποστάσεις από προπορευόμενους !
- Η 2η ταχύτητα είναι η καλύτερη για το χιόνι στα περισσότερα αυτοκίνητα. Προσφέρει καλή ροπή και αριστο έλεγχο
- Οι αλυσίδες μπαίνουν πάντα στους τροχούς κίνησης του αυτοκινήτου. Ποτέ χιαστί !!!! Στα τζιπ προτιμότερα μπαίνουν στους πρόσθιους τροχούς για να 'έχουμε τιμόνι'.
Αυτά τα ολίγα και απλοικά . Καλά ταξίδια στα χιόνια για όσους το αποφασίσουν !!! -
Αυτη τη στηγμη χιονιζει στην παρνηθα , ολο για χιονια ακουω και στην αττικη και τιποτα ελπιζω μεχρι αυριο το βραδυ να εχει ριζει και εδω στα δυτικα προαστια τουλαχιστων ετσι λενε
-
Στο Καπανδρίτι, Πολυδένδρι κλπ. έριξε λίγο κατά τις 10. Μετά πολύ αραιά.
Τώρα έχει 2-3 πόντους, αλλά ο δρόμος δεν έχει κρατήσει καθόλου. Για να δούμε.... -
nasos79, αν εννοείς ότι δεν άφηνε το αμάξι να προχωρήσει, ίσως! Είδες τι κάνουν τα υπερεξελιγμένα (δυο φορές πήγα να γράψω 'υπερξελιγωμένα', κάποιος πεινάει μάλλον ) συστήματα;
Υ.Γ. Διάβασα πάνω από 5 φορές το ποστ σου και δεν στρόφαρα με τίποτα! Πείνα καταραμένη μέσα στα χαράματα...
-
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=86
Λέτε να είναι όλα άσπρα αυριο το πρωί στα ΒΠ?
-
Φτούυυ.........!
Δε λέει να χιονίσει στη Σαλόνικα
-
O Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά δεν το κόβω για τη Θεσσαλονίκη το χιόνι...
-
Υπερβολές της ΕΜΥ!! Ούτε στην Αθήνα θα χιονίσει... Που έλεγαν ότι θα χιονίσει μέχρι και στο Σύνταγμα...
-
Γεια σας παιδιά, το χιόνι εδώ στη Ν.Σμύρνη έχει φτάσει το ενα μέτρο.
Πολύ χιόνι... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γεια σας παιδιά, το χιόνι εδώ στη Ν.Σμύρνη έχει φτάσει το ενα μέτρο.
Πολύ χιόνι...να υποθεσω οτι κανεις πλακα ε???
-
Ξέρει κανείς που πουλάνε καλά φτυάρια;
Τα θέλω για τους φωστήρες της ΕΜΥ!
Σπύρο, ο skye λάλησε από το κρύο στο Anchorage και νομίζει ότι είναι στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.
-
Εγώ πάντως κάθησα σπίτι σήμερα και δεν πήγα στην δουλειά γιατί στο Π.Φάληρο έχουμε αποκλειστεί απο το χίονι!!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εγώ πάντως κάθησα σπίτι σήμερα και δεν πήγα στην δουλειά γιατί στο Π.Φάληρο έχουμε αποκλειστεί απο το χίονι!!κάτι τέτοιο είναι ένα μικρό μου όνειρο σχεδόν κάθε Κυριακή βράδυ
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...