-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Όσο για το γκρούπο, πες μου λίγο για την πορεία της Άλφα Ρομέο, όσο και για την πορεία της Πόρσε όταν με το καλό κυκόφορήσει η 8C.βαλτο στα ανεκδοτα να γελαει ο κοσμος....
Αντε παλι το γυρισαμε στο Τσουκαλα...... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
φίλε μου άλλα λέει η γιαγιά μου άλλα ακούν τα αυτιά μου.
το να κάψει εγκέφαλο πάνω σε προσπέραση είναι βλάβη που την δέχεσαι έτσι χωρίς κριτική?θα μπορούσαμε να είχαμε σκοτωθεί με το κωλάμαξο.ή συγκρίνεις το after sales toyota με volkswagen?εγώ δεν σου λέω να το πας πάνω από 100.εγώ σου λέω να το σκίζεις το αμάξι κάθε μέρα.πρώτη, δευτέρα 6000 στροφές.
μεταχειρίσου έτσι ένα γιαπωνέζικο και ένα γερμανικό και τότε έλα να μου μιλήσεις για την γερμανική αξιοπιστία και τα λοιπά ανέκδοτα. μιλάς σαν να τα έχεις δοκιμάει όλα.τι άλλο να πει κανεις?μαζεύτηκαν όλοι οι ειδικοί tou group VAG στο φορουμ.
καληνύχτακαι μερσεντες το εχει παθει αυτο. Ε και λΟΙΠΟΝ ΤΙ?
αχρηστευετηκε η φημη της? Σταματησε να βγαζει καλα αμαξια?Οσο για το σκισιμο τι να πω. Κοιτα το λαδι που καινε κατι πιο πάλιες κορολα...
Ξεφυγαμε παλι.... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
κρίμα που εσύ χωρίς να είσαι μηχανολόγος και ουτε καν έχεις συνεργείο να λες τόσα κουφάτο καλυτερο το αφησες για το τελος
-
Ψυχραιμίαα
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Δε μιλάμε για Άγγλους κατασκευαστές...για Άγγλους καταναλωτές μιλάμε. Αλλά μήπως τους ξεχάσατε από τότε που καθιερωθήκατε ως φίρμα βλαχογκλαμουριάς και κωλοφινιστρινίου?
Η διαφορά με τη Φερράρι είναι πω αυτή θα την αγοράσει κάπιος πόυ έχει έστω και μια στοιχειώδη άποψη για τα αυτοκίνητα. Ενώ τη Mercedes κάλλιστα μπορεί να την αγοράσει ο βλαχοκτηματίας που θέλει να αναδειχθεί και αυτός κάποια στιγμή στην κενωνία βρε αδερφέ....
Πουλάμε 10 στρέμματα σταφίδα και 100 κεφάλια πρόβατα και αγοράζουμε Μερσεντέ, ενώ ταυτόχρονα, από τη μια μέρα στην άλλη αλλάζουμε κοινωνικό status, μπορούμε πλέον και εμείς να παραβρεθούμε στο galà της κυρίας Βλαχοξεκωλίδη που μένει στην Εκάλη φυσικά. Ο εν λόγω 'μπάρμπας' δεν νομίζω να ξέρει τι σημαίνει Φερράρι. Αλλά και να ξέρει, το μικρό του το μυαλό του λέει πως μόνο με Μερσεντέ θα μπορέσει να 'ανέλθει'. Στο δια...ολο κομπλεξάρια.....καλα χαλαρωσε...Το αμαξι, η μαρκα τι σου φταιει???
ΦΤΑΙΕΙ η μερσεντες που βγαζει καλα αμαξια?
ημαρτον ρε παιδια
Δηλαδη στο αμαξι δε βρισκουμε ευκολα μειονεκτηματα, οποτε ας ξεσπασουμε στους ιδιοκτητες....Να ρωτήσεις τους Εγγλέζους που πετάξανε τα ωραία τους λεφτά για το αν η Μερσέντες βγάζει καλά αμάξια. Δεν το λέω εγώ. Προσωπική άποψη δεν εκφέρω εφόσον δεν έχω εμπειρία προσωπική με Μερσεντέ (και ούτε πρόκειται ποτέ....). Αυτά που γράφω βγαίνουν μέσα από μια σοβαρή έρευνα που διεξήγαγε ένα σοβαρό Αγγλικό περιοδικό. Γιατί δεν σχολιάζεις την έρευνα, αλλά αρχίζεις τα ήμαρτον και κύριε ελέησον?
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Όσο για το γκρούπο, πες μου λίγο για την πορεία της Άλφα Ρομέο, όσο και για την πορεία της Πόρσε όταν με το καλό κυκόφορήσει η 8C.
βαλτο στα ανεκδοτα να γελαει ο κοσμος....
Αντε παλι το γυρισαμε στο Τσουκαλα......Δεν περίμενα κάτι καλύτερο...η ευκολότερη απάντηση. ΕΥΓΕ!!!!
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
και εσυ ρε Μακη λεγε τα λιγο πιο ηπια! και αναφερομαι σε σενα επειδη σε ξερω. Οι αλλοι αστους να λενε οτι θελουν!
Μην τραβαμε τα ακρα με τη μια!Ώπα ρε Μι Κάπα!!!! Ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι και οι οποίοι μάλιστα λένε ό,τι θέλουν? Σε αυτά καλός είσαι. Για τοποθετήσου επί του θέματος..εκεί σε περιμένω
-
Ας μαθει η μερσεντα να βγαζει αμαξια χωρις μονιμα ESP και ΣΙΑ και κινητηρες της προκοπης χωρις κοπμρεσσορια και το κυριοτερο πιο ΕΛΑΦΡΙΑ αμαξια και μετα ασ θεωρειται κορυφη. Προς το παρον ειναι μεσο μεταφορας πολυτελειας και οχι αμαξι οπως το θελουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα. Οσο για το passat και εμενα το polaki μου μοιαζει μπροστα με την προηγουμενη Ε-κλασσ. ΕΕΕ και?????
-
και εσυ ρε Μακη λεγε τα λιγο πιο ηπια! και αναφερομαι σε σενα επειδη σε ξερω. Οι αλλοι αστους να λενε οτι θελουν!
Μην τραβαμε τα ακρα με τη μια!Ώπα ρε Μι Κάπα!!!! Ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι και οι οποίοι μάλιστα λένε ό,τι θέλουν? Σε αυτά καλός είσαι. Για τοποθετήσου επί του θέματος..εκεί σε περιμένω
φιλε μου μη με περιμενεις.
Απο τα γραφομενα σου δε νομιζω οτι μπορεις να συμμετεχεις σε συζητηση οπου υπαρχει αντιλογος.
Αν θες απαντηση θα βρεις παρομοιες συζητησεις που εχουν γινει κατα καιρους στο φορουμ.
Αν γνωριζες τι υποδομη υπαρχει σε bmw , mercedes, porsche, vag κλπ δεν θα ησουν τοσο απολυτος σε αυτα που γραφεις. Δινεις την εντυπωση οτι μετα τις αλφα το ...χαος. Οποτε τι συζητηση να κανουμε? Για αυτο αναφερα τον Τσουκαλα.' Μα φαγατε 7 γκολ!'
Τσουκαλας: ' μα εμας δεν μας ενδοιαφερει η Ευρωπη...'και παει λεγοντας.....
οταν λες οτι θα ΦΟΒΗΘΕΙ η πορσε τι απαντηση περιμενεις?
αλλο οτι θα δημιουργηθει ενας (ας πουμε) ανταγωνιστης και αλλο θα ΦΟΒΗΘΕΙ η πορσε. Σιγα μη σταματησει τη παραγωγη της κιολας.
αυτο ως παραδειγμα....μου ανεφερες τεχνολογιες της αλφα:
Τι να αρχισω να απαριθμω απο αλλες εταιρειες?
Και δεν ειναι θεμα 'κοντρας' η ερωτηση που εκανα οσο για να σε κανω να σκεφτεις οτι υπαρχουν και αλλοι, που η αλφα για να καθιερωθει ως ανταγωνιστης τους με αξιωσεις θα πρεπει να κανει αλματα και να διατηρηθει σε βαθος χρονου με ενα επιπεδο ποιοτητας σε ολους τους τομεις.
Επ' αυτου δε νομιζω να χρειαζεται επιπροσθετη επιχειρηματολογια... το να συγκρινουμε σε επιπεδο παραγωγης -συνολικα σαν εταιρειες- αλφα και πορσε ειναι σα να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλιαΟταν βγαλει στη παραγωγη η αλφα μοτερ που να δουλευει ασπαστα με ταχητυτα εμβολου 25m/sec (Μ3) τοτε τα λεμε ξανα...μεχρι τοτε ας διορθωσει τον jts να αποδιδει καπως τα προβλεπομενα...(οπως διαβασα θα το κανει)
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
φιλε μου μη με περιμενεις.
Απο τα γραφομενα σου δε νομιζω οτι μπορεις να συμμετεχεις σε συζητηση οπου υπαρχει αντιλογος.
Αν θες απαντηση θα βρεις παρομοιες συζητησεις που εχουν γινει κατα καιρους στο φορουμ.
Αν γνωριζες τι υποδομη υπαρχει σε bmw , mercedes, porsche, vag κλπ δεν θα ησουν τοσο απολυτος σε αυτα που γραφεις. Δινεις την εντυπωση οτι μετα τις αλφα το ...χαος. Οποτε τι συζητηση να κανουμε? Για αυτο αναφερα τον Τσουκαλα.' Μα φαγατε 7 γκολ!'
Τσουκαλας: ' μα εμας δεν μας ενδοιαφερει η Ευρωπη...'και παει λεγοντας.....
οταν λες οτι θα ΦΟΒΗΘΕΙ η πορσε τι απαντηση περιμενεις?
αλλο οτι θα δημιουργηθει ενας (ας πουμε) ανταγωνιστης και αλλο θα ΦΟΒΗΘΕΙ η πορσε. Σιγα μη σταματησει τη παραγωγη της κιολας.
αυτο ως παραδειγμα....μου ανεφερες τεχνολογιες της αλφα:
Τι να αρχισω να απαριθμω απο αλλες εταιρειες?
Και δεν ειναι θεμα 'κοντρας' η ερωτηση που εκανα οσο για να σε κανω να σκεφτεις οτι υπαρχουν και αλλοι, που η αλφα για να καθιερωθει ως ανταγωνιστης τους με αξιωσεις θα πρεπει να κανει αλματα και να διατηρηθει σε βαθος χρονου με ενα επιπεδο ποιοτητας σε ολους τους τομεις.
Επ' αυτου δε νομιζω να χρειαζεται επιπροσθετη επιχειρηματολογια... το να συγκρινουμε σε επιπεδο παραγωγης -συνολικα σαν εταιρειες- αλφα και πορσε ειναι σα να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλιαΟταν βγαλει στη παραγωγη η αλφα μοτερ που να δουλευει ασπαστα με ταχητυτα εμβολου 25m/sec (Μ3) τοτε τα λεμε ξανα...μεχρι τοτε ας διορθωσει τον jts να αποδιδει καπως τα προβλεπομενα...(οπως διαβασα θα το κανει)
Μη χαλάς την εικόνα του μη κολλημένου που τόσο επιμελώς προσπαθείς να παρουσιάσεις. Για το λόγο αυτό προσπάθησε να απαντήσεις στην ερώτηση που σου έκανα. Να μας πεις δηλαδή δυο λόγια για την έρευνα του περιοδικού Which. Τα υπόλοιπα κράτα τα για τον εαυτό σου, εφόσον δεν σου τα ζήτησα.
-
Το παρόν θέμα προέρχεται από διάσπαση του θέματος Το νέο VW Passat MERCED-ίζει ; από τα Νέα μοντέλα
(Moderator)
-
spiros54 έγραψε:
Me kivdyvo kyrioi va diagraftw apo to wraio foroum sas sas lew oti o skarabaios eivai mia avtigrafn apo to dnmiourgnma tou Loundvika, dnmiourgo tns Tatra!
O Xitler esteile tov ypnkoo tou F Porsche sto salovi autokivntou stnv Praga me diatagn va avtigrapsei tov Louvtvika, isws 8a prepei va diabasetai to movadiko biblio pou exei graftei gia auta ta api8ava autokivnta kai mia apo tis megalyteres diaveies stis kataskeuastikes lyseis twv autokivntwv!
Oi palaioi 8a 8ymouvtai eva ar8ro pou exei grapsei o KK sous 4t tnv dekaetia tou 70 gia autov tov Lundvika(Syggvwmnv gia tnv isws la8os or8ografia tou ovomatos), apla tou ebgaze to kapelo!!Σπύρο έγραψες!!!!!!!!!!!!!!!
Αν διαβάσουμε το πολύ όμορφο άρθρο
http://www.tatra.demon.nl/cars-T97.htm
θα καταλάβουμε για ποιον σκαραβαίο μας μιλάνε τόσο καιρό οι Γερμανόφιλοι....
-
Μπα αρχισε να βγαζει η Mercedes αυτοκινητα????
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Μπα αρχισε να βγαζει η Mercedes αυτοκινητα????Έχει αρκετό καιρό :
http://www.mercedes-benz.com/com/e/home/heritage/history/index.html -
Ρε παιδιά, τα ίδια πάλι αρχίσαμε;
Δεν μπορείτε να συζητήσετε χωρίς να χαρακτηρίζετε αλλήλους;
Ήμαρτον!Το thread παει για κλείδωμα. Για να δούμε...
-
Ο χρήστης spyros54 [color=darkred έγραψε:
(διόρθωση)[/color:2g122cdd]':2g122cdd]skarabaios eivai mia avtigrafn apo to dnmiourgnma tou Loundvika, dnmiourgo tns Tatra!Ενδιαφέρον. 'Δανείστηκε' ο Porsche μερικές πατέντες από τον Ledwinka και ο Χίτλερ αντιμετώπισε τις νομικές δυσκολίες με εισβολή στη χώρα και κατάληψη!
Το Τ97 μοιάζει και στο σασί και στο αμάξωμα πολύ με σκαθάρι! Ήταν όμως πολύ ακριβότερο.... Κερδισμένος λοιπόν ο καταναλωτής! Κρίμα για τον Ledwinka.... Αρκετές χώρες που τώρα δεν τις πιάνει το μάτι σου κάποτε είχαν πρωτοποριακές ιδέες και συνέβαλλαν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου!>θα καταλάβουμε για ποιον σκαραβαίο μας μιλάνε τόσο καιρό οι Γερμανόφιλοι....Θέλω να ελπίζω ότι οι γερμανόφιλοι έχουν να μιλήσουν για πολλά περισσότερα από το σκαραβαίο!
Γιατί και εγώ που μεγάλωσα με σκαθάρια και που θα είναι πάντα στην καρδιά μου ομολογώ ότι με βάση τα σύγχρονα δεδομένα είναι κακά αυτοκίνητα. Υστερούν σε φρένα, συμπεριφορά, κατανάλωση και διάφορα άλλα. Βέβαια το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής..... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
skarabaios eivai mia avtigrafn apo to dnmiourgnma tou Loundvika, dnmiourgo tns Tatra!
Ενδιαφέρον. 'Δανείστηκε' ο Porsche μερικές πατέντες από τον Ledwinka και ο Χίτλερ αντιμετώπισε τις νομικές δυσκολίες με εισβολή στη χώρα και κατάληψη!
Το Τ97 μοιάζει και στο σασί και στο αμάξωμα πολύ με σκαθάρι! Ήταν όμως πολύ ακριβότερο.... Κερδισμένος λοιπόν ο καταναλωτής! Κρίμα για τον Ledwinka.... Αρκετές χώρες που τώρα δεν τις πιάνει το μάτι σου κάποτε είχαν πρωτοποριακές ιδέες και συνέβαλλαν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου!>θα καταλάβουμε για ποιον σκαραβαίο μας μιλάνε τόσο καιρό οι Γερμανόφιλοι....Θέλω να ελπίζω ότι οι γερμανόφιλοι έχουν να μιλήσουν για πολλά περισσότερα από το σκαραβαίο!
Γιατί και εγώ που μεγάλωσα με σκαθάρια και που θα είναι πάντα στην καρδιά μου ομολογώ ότι με βάση τα σύγχρονα δεδομένα είναι κακά αυτοκίνητα. Υστερούν σε φρένα, συμπεριφορά, κατανάλωση και διάφορα άλλα. Βέβαια το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής.....Απλά να σημειώσω πως το πρώτο quote που έκανες δεν ήταν λόγια δικά μου, αλλά του spiros54. Έκανα απλά copy-paste από το άλλο thread της δημοσίευσής μου και γι'αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα αυτό.
-
[list:3cx1vmcf]Tην ιστορια του σκαραβαιου, την εχω παραθεσει στο VAG forum [/list:u:3cx1vmcf][list:3cx1vmcf]Αν ψαξτε ακομα λιγι στο νετ, θα διαπιστωστε οτι οι συνολικες του πωλησεις δεν περασαν τις 20.000 κοματια [/list:u:3cx1vmcf]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1z4h0zri]Tην ιστορια του σκαραβαιου, την εχω παραθεσει στο VAG forum [/list:u:1z4h0zri][list:1z4h0zri]Αν ψαξτε ακομα λιγι στο νετ, θα διαπιστωστε οτι οι συνολικες του πωλησεις δεν περασαν τις 20.000 κοματια [/list:u:1z4h0zri]Αν δεν πιστεύεις εμάς, τότε δεν έχεις παρά να πιστέψεις τα 'φιλαράκια' σου, του club ιστορικών VW Αμερικής:
http://www.vvwca.com/features/people/ledwinka/
ή έστω το έγκυρο site της Wikipedia:
-
Στην ενικη Κατερινης-Θεσ/νικης, μεσα σε 2 χρονια, ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ εχω δει τρεις ferrari στρογγυλεμενες (κοινως διαλυμενες) απ την βλαχογκλαμουρια που γνωριζει απο αυτοκινητα.Ασε μας ρε Θοδωρε τωρα με τα σαπιοκαραβα.
Ξερεις το μεγαλυτερο ανεκδοτο ποιο ειναι στην ιταλια φυσικα............η αξιοπιστιαΠοιά η λογική σου...δεν μπορώ να καταλάβω. Τί εννοείς στρογγυλεμένες? Προφανώς τρακαρισμένες. Επομένως, αν κατάλαβα καλά, δεν μιλάς για αξιοπιστία. Επομένως κανένας λόγος να αναφερθείς σε σαπιοκάραβα....
[list:107u5tu2]Γιατι γυρνατε την κουβεντα οπως σας βολευει?Μιλησες για βλαχογκλαμουρες ιδιοκτητες πολυτελων αυτοκινητων.Εξαιρεις βεβαια τα ιταλικα γιατι ετσι σε συμφερει.Μιλησες επισης, για πελατολογιο ΓΝΩΣΤΕΣ της ferrari.Και σου λεω τρια τρακαρισμενα που εχω δει στην εθνικη απο αυτους που δεν θεωρεις βλαχογκλαμουρες αλλα ΓΝΩΣΤΕΣ οδηγους [/list:u:107u5tu2][list:107u5tu2]Το σαπιοκαραβο, και βεβαια παει στην αξιπιστια σας [/list:u:107u5tu2]
Τους βλαχογκλάμουρες της Φερράρι ποτέ δεν τους αμφισβήτησα. Απλά είπα πως ο παραδοσιακός αγοραστής Μερσεντέ δεν θα αγόραζε ποτέ Φερράρι. Θα αγόράσει Φερράρι ένας βλαχογκλάμουρας άλλου τύπου, σίγουρα έστω και στοιχειωδώς γνώστης....
Όσο για την αξιοπιστία, αν θες μίλα με στοιχεία, έρευνες και τα τοιαύτα, αν θες να μιλάμε σε κοινή βάση....
[list:107u5tu2]Πριν λιγες μερες ειχα ενα punto gt.Ξερεις τι επαθε το καμαρι σας?Στα 140.000km ραγισε κεφαλη, συχνοτατο φαινομαινο για το συγκεκριμενο αμαξι Πριν βιαστεις να πεις οτι ο οδηγοις του το εσκιζε, σε πληροφορω οτι ηταν αρτια συντηρημενο, και οχι σκισμενο καθως ο ανθρωπος ειναι οικογενοιαρχς.Ακομα ομως και αν λαβεις το γεγονος οτι λεω ψεματα, δεν ειναι ψεμα οτι τα αυτοκινητα αυτα παρουσιαζουν συχνοτατα το συγκεκριμενο προβλημα Στην αγορα δεν υπαρχει μεταχειρο κεφαλη ουτε για δειγμα, κι αν βρεις θα ειναι θαυμα.Ξερεις ποσο του κοστισε το αθωο φιατακι του λαου?600 χιλιαρικα [/list:u:107u5tu2][list:107u5tu2]Αυτα ειναι στοιχεια για μενα.Αυτα που βλεπω και ζω.Εσυ μεινε στην αποψη των πειοδικων [/list:u:107u5tu2][list:107u5tu2]Ρωτα στην αγορα τι εστι 1.8Τ [/list:u:107u5tu2][list:107u5tu2]Τα παλιοχρεπια σας!!![/list:u:107u5tu2]
Ε δεν μπορεί να μην το έσκιζε καθόλου...έστω λίγο τόσο δα βρεε.... Αλλίως θα έπερνε Κια Σέφια....
Και εγώ μπορώ να σου΄φέρω χίλια παραδείγματα Ιταλικών που είναι άψογα... Η 33 του πατέρα μου άλλαξε κινητήρα μετά από 400.000 χλμ και όχι γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα, αλλά γιατί δεν συνέφερε η επισκευή του. Συγκεκριμένα χτυπάγανε τα ωστήρια, τα οποία ως υδραυλικά είναι και ιδιαίτερα ακριβά...και χίλια άλλα δύο. Έτσι δε βγάζουμε άκρη. Μόνο από σοβαρές και τεκμηριωμένες έρευνες βγάζεις συμπεράσματα σε πραγματικό χρόνο και σε άμεση σύγκριση η οποία να λαμβάνει χώρα στο ίδιο χρονικό διάστημα...έτσι γίνονται οι δουλειές.Κι'αλλη καραμέλαααααααααα.....
[list:107u5tu2]Η καραμελλα δωρο απο μενα, με πολυ αγαπη [/list:u:107u5tu2][list:107u5tu2]http://pageperso.aol.fr/puntogt130/dmonremont2.html[/list:u:107u5tu2][list:107u5tu2]Αρα, ετυχε μονο σε μενα και στο link που βλεπεις [/list:u:107u5tu2]
Γερμανια-Ιταλια 1-0