-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Είπαμε, αλλά χαρτονομίσματα;
Το εχω ακουσει για τα δολαρια που εχουν μια μαγνητικη ταινια (νομιζω οτι και τα ευρω την εχουν) η οποια δουλευει σαν τσιπακι .Μπορει βεβαια να ειναι και απλα URBAN LEGEND .
μια και ο Τακης το ανεστησε ενα χρονο αργοτερα.
Λετε το τα εκατοδολαρα να εχουν και gps με κωδικο και μετα να τους μπερδευουμε αμα αλλαζουμε τα κατοσταρικα με καποιον αλλο;
το τι εχω ακουσει οτι η ταινια ειναι για να πιστοποιει την αυθεντικοτητα οπως και το hologram που εχουν τα καινουργια Αμερικανικα χαρτονομισματα. Που τωρα επισης ειναι ελαφρα χρωματιστα. Και πανω που ειχαμε πηξει στην περηφανεια το ποσο καλα ειναι και δεν αντιγραφονται βρηκαν στην νοτιο Αμερικη ενα σπιτι με 20 εκατομυρια δολ πλαστα με την καινουργια εκδοση. Και ειπαν οτι ηταν ευκολο να καταλαβεις οτι ειναι ψευτικα αλλα μετα ειπαν οτι δεν ηταν ακομα ετοιμα αλλα μαλλον σε πειραματικο σταδιο παραχαραξης. Εχει πλακα κανουνε οι παραχαρακτες πειραματα και χρειαζονται 20 εκατομ σε 100δολαρα η μαλλον εξασκηση κανανε.
Νικος
-
Παιδιά ανέστησα το θέμα λόγω των τακτικών εκρήξεων που συμβαίνουν!
Τάκης!
-
Τα δυσκολότερα χαρτονμομίσματα στην αντιγραφή έχω ακούσει ότι είναι τα δολάρια της Σιγκαπούρης, τα οποία είναι πλαστικά! Τώρα ποιος θα ήθελε να πλαστογραφήσει δολάρια Σιγκαπούρης είναι άλλο θέμα...
Καθώς οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα ήθελαν πάρα πολύ να καταργηθούν εντελώς τα χρήματα και να χρησιμοποιούνται παντού πιστωτικές ώστε να ελέγχεται πλήρως η κίνηση των χρημάτων.
-
Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες γράφουν επάνω ότι μπορεί να εκραγούν, κυρίως από υπερφόρτωση.
-
Ναι, αν το έχεις το κινητό να φορτίζει δέκα ώρες ενώ κοιμάσαι, υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Αν και νομίζω ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να οφείλονται σε αστοχίες υλικών. Πάντως, πράγματι οι μπαταρίες προειδοποιούν για τέτοια θέματα, αλλά ποιός δίνει σημασία;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες γράφουν επάνω ότι μπορεί να εκραγούν, κυρίως από υπερφόρτωση.Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όλων των τύπων υπάρχουν εδώ και 10ετίες και σχεδόν ποτέ δεν ακούστηκε τίποτα περί εκρήξεων. Και μάλιστα μιλάμε και για μπαταρίες με όχι τόσο σύγχρονα υλικά και υπερευαίσθητους φορτιστές. Σήμερα αν μη τι άλλο τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία αιχμής και όμως ακούμε τακτικά περί εκρήξεων. Γιατί άραγε αυτό συμβαίνει στα κινητά και όχι σε οποιδήποτε άλλη επαναφορτιζόμενη συσκευή?
Τελικά μήπως και συμβαίνει κάτι άλλο?
Τάκης!
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
. Γιατί άραγε αυτό συμβαίνει στα κινητά και όχι σε οποιδήποτε άλλη επαναφορτιζόμενη συσκευή?Τελικά μήπως και συμβαίνει κάτι άλλο?
Τάκης!Μήπως επειδή τά κινητά είναι αριθμητικά πολύ περισσότερα από άλλες συσκευές,καί χρησιμοποιούνται μέρα-νύχτα;
Τάκη,όταν λές 'κάτι άλλο',πού πηγαίνει τό μυαλό σου; -
Μέχρι στιγμής όσες μπαταρίες κινητών έχουν σκάσει, έχουν σκάσει λόγω υπερφόρτωσης και επομένως υπερθέρμανσης.
Αλήθεια, αν έσκαγε το κινητό σας και επιδιώκατε αποζημίωση, τι θα λέγατε;
Ότι είχατε μπαταρία μαιμού;
Δεν θέλω να πώ τίποτα συγκεκριμένο για τον εν λόγω κύριο, αλλά επειδή το δήλωσε στον εισαγγελάτο δεν σημαίνει και τίποτα ... -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες γράφουν επάνω ότι μπορεί να εκραγούν, κυρίως από υπερφόρτωση.
Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όλων των τύπων υπάρχουν εδώ και 10ετίες και σχεδόν ποτέ δεν ακούστηκε τίποτα περί εκρήξεων. Και μάλιστα μιλάμε και για μπαταρίες με όχι τόσο σύγχρονα υλικά και υπερευαίσθητους φορτιστές. Σήμερα αν μη τι άλλο τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία αιχμής και όμως ακούμε τακτικά περί εκρήξεων. Γιατί άραγε αυτό συμβαίνει στα κινητά και όχι σε οποιδήποτε άλλη επαναφορτιζόμενη συσκευή?
Τελικά μήπως και συμβαίνει κάτι άλλο?
Τάκης!
Γνωρίζοντας ελάχιστα πράγματα για τα κινητά τηλέφωνα και σχεδόν τίποτα για τις μπαταρίες, θα κάνω ένα WAG (Wild ass guess).
Το γενικότερο trend στα τηλέφωνα είναι να γίνονται όλο και πιό μικρά, ενώ ταυτόχρονα να έχουν πολύ περισσότερες (και ενεργοβόρες) λειτουργίες. Το αποτέλεσμα είναι οτι πλέον οι μπαταρίες πρέπει συνεχώς να μικραίνουν σε διαστάσεις, αλλά να μπορούν να συγρατήσουν το ίδιο φορτίο με μια μεγαλύτερη μπαταρία.
Υποθέτω οτι αυτή η συμπύκνωση ενέργειας σε μικρότερο χώρο είναι που κάνει τις καινούριες μπαταρίες ασταθείς.
Πάντως οι ειδικοί πιστεύουν οτι οι μπαταρίες όπως τις γνωρίζουμε θα πάψουν να υπάρχουν σε λίγα χρόνια. Αυτή τη στιγμή γίνονται πολλές έρευνες πάνω στην τεχνολογία fuel cells, οπου οι μπαταρίες θα γεμίζονται με κάποιο ειδικό καύσιμο και θα διαρκούν πολύ περισσότερο απ ότι οι συμβατικές.
Επίσης κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι οι μικροσκοπικοί βενζινοκινητήρες που θα γεμίζουν με υγρό αναπτήρα: http://www.newscentre.bham.ac.uk/releas ... 0&latest=6
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μέχρι στιγμής όσες μπαταρίες κινητών έχουν σκάσει, έχουν σκάσει λόγω υπερφόρτωσης και επομένως υπερθέρμανσης.Αλήθεια, αν έσκαγε το κινητό σας και επιδιώκατε αποζημίωση, τι θα λέγατε;
Δεν θέλω να πώ τίποτα συγκεκριμένο για τον εν λόγω κύριο, αλλά επειδή το δήλωσε στον εισαγγελάτο δεν σημαίνει και τίποτα ...Τις μπαταρίες μαιμού τις είχα ξεχάσει! Αν όσες έχουν σκάσει είναι μαιμού και όχι γνήσιες, τότε όσα έγραψα πιό πρίν είναι βλακείες
-
Καλησπέρα σε όλους & όλες
Υπάρχουν διάφορα σημεία που θίχτηκαν απο διαφόρους συμφορουμίστες και για να μην το ξεσκίσω στα quotes θα τα ομαδοποιήσω λίγο και θα πώ και τα δικά μου
(α) Αναγνώριση θέσης. Όπως είπαν και διαφοροι παραπάνω είναι σχετικά ανακριβής γιατι στηρίζεται στον τριγωνισμό και βέβαια απέχει πολύ απο την ακρίβεια που δίνει το GPS. Βασικός παράγοντας στη μέτρηση είναι η ισχύς του σήματος άρα αρκετές φορές μπορεί και να είναι τελείως λάθος .
Παράδειγμα. Όσοι έχετε Τελεστετ ίσως θυμόσαστε μια υπηρεσία που έβγαλε πριν 3-4 χρόνια η εταιρεία η οποία έδινε το πλησιέστερο φαρμακείο, βενζινάδικο κλπ στη θέση σας. Αν κάποιος χρήστης ήταν ψηλα στο Λυκαβηττό π.χ. και έπιανε καμπάνα το σήμα απο την κεραία του Χίλτον ενω υπήρχε κεραία κοντύτερα αλλά καλυμμένη απο κτίρια κλπ. το αποτέλεσμα ήταν να έχεις ισχυρότερο σήμα απο την πιο απομακρυσμένη σε θέση κεραία και τα αποτελέσματα που σου έδινε στην ερώτηση σου να ήταν λάθος.(να σε στελνει σε φαρμακείο στο Παγκράτι αντί για το Κολωνάκι ).(β) Καταγραφή συνομιλιών. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν γίνεται (τουλάχιστον απο τις εταιρείες τις ίδιες). Πρώτον γιατι οι απαιτήσεις σε χωρητικότητες είναι εξωπραγματικές. Δεύτερον γιατί τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται κάνουν κρυπτογράφηση της συνομιλίας . Οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης είναι γνωστοί αλλά, χωρίς να είμαι ειδικός στην κρυπτογραφία, έχω την εντύπωση ότι τα απαιτούμενα υπολογιστικά resources για να σπάσουν τα έχουν μόνο μυστικές υπηρεσίες μεγάλων κρατών.
Η πληροφορία που καταγράφουν οι εταιρείες, και μάλιστα είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου να κρατούν για 5 χρόνια, είναι η διάρκεια συνομιλίας , αλλά και οι ώρες κλήσεις και οι αριθμοί που έκαναν τις κλήσεις(για λόγους χρέωσης ) . Ήδη αυτή η καταγραφή σημαίνει τεράστια κόστη για τις εταιρείες που θα προτιμούσαν να τα γλυτώσουν (νομίζω ότι πέρισυ η Cosmote παρέλαβε το τρίτο Symmetrix storage της EMC με κόστος list price περίπου 10 εκατομμύρια Ευρά).
Όταν λέμε λοιπόν ότι θα ανοίξουν κατόπιν εισαγγελικής εντολής τον λογαριασμό κίνητης κάποιου εννοούμε ότι παίρνουν απο την εταιρεία το αρχείο κλήσεων του αριθμού μας.(γ) Δυνατότητα hacking. Όσο πιο πολύ συγκλίνει η τεχνολογία κινητής με αυτή του PC σίγουρα αυξάνονται οι πιθανότητες αυτές. Είδικα με τις τεχνολογίες ασύρματης σύνδεσης μεταξυ των διαφόρων συσκευών κάτι τέτοιο είναι μάλλον σίγουρο στο άμεσο μέλλον.(hint. Αν έχετε κινητο με bluetooth, ρίξτε ένα search να δείτε πόσοι το έχουν μονίμως On σε κοινόχρηστους χώρους ).
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μέχρι στιγμής όσες μπαταρίες κινητών έχουν σκάσει, έχουν σκάσει λόγω υπερφόρτωσης και επομένως υπερθέρμανσης.Αλήθεια, αν έσκαγε το κινητό σας και επιδιώκατε αποζημίωση, τι θα λέγατε;
Δεν θέλω να πώ τίποτα συγκεκριμένο για τον εν λόγω κύριο, αλλά επειδή το δήλωσε στον εισαγγελάτο δεν σημαίνει και τίποτα ...Εκρήξεις έχουν σημειωθεί και σε βενζινάδικα λόγω του κινητού (γι αυτό και οι σχετικές απαγορευτικές πινακίδες)
Στα αεροπλάνα επίσης απαγορεύονται όπως και σε αρκετούς άλλους χώρους για λόγους ασφαλείας.
Την αιτιολογία οτι οι μπαταρίες σκάνε λόγω υπερφόρτωσης, τη δίνουν οι ίδιες οι εταιρίες κινητής και οι κατασκευαστές. Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και σωστή.
Γιατί δεν σκάνε και οι υπόλοιπες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες; (στα notebook, παιχνίδια κλπ) -
Θα ήθελα επίσης εγώ να ακούσω την γνώμη σας για τις επιπτώσεις του κινητού στον ανθρώπινο οργανισμό......
Μεγάλο ινστιτούτο της Σουηδίας ή Φινλανδίας πριν κανα μήνα δημοσίευσε οτι η εκτεταμένη χρήση κινητού δημιουργεί μυοπλάσματα στο κεφάλι(όγκους).
Το αναφέρω επειδή γνωστός μου έκανε εγχείρηση για αυτό το πράγμα και οι ίδιοι οι γιατροί του είπανε οτι οφείλεται η δημιουργία του σε χρήση κινητού.Τα τελευταία 5 χρόνια πάρα πολλοί όγκοι ακριβώς πάνω απο το αυτί κάνανε την εμφανισή τους.....Παρόλο που δεν λένε τίποτα λογω του οτι όλες οι έρευνες για τις επιπτώσεις του κινητού στον ανθρώπινο οργανισμό χρηματοδοτούνται απο τις εταιρείες κινητης τηλεφωνίας. Το μόνο ινστιτούτο που δημοσίευσε έρευνα ήταν το παραπάνω......Τι γνώμες σας -
Ο χρήστης Madness έγραψε:
Θα ήθελα επίσης εγώ να ακούσω την γνώμη σας για τις επιπτώσεις του κινητού στον ανθρώπινο οργανισμό......
Μεγάλο ινστιτούτο της Σουηδίας ή Φινλανδίας πριν κανα μήνα δημοσίευσε οτι η εκτεταμένη χρήση κινητού δημιουργεί μυοπλάσματα στο κεφάλι(όγκους).
Το αναφέρω επειδή γνωστός μου έκανε εγχείρηση για αυτό το πράγμα και οι ίδιοι οι γιατροί του είπανε οτι οφείλεται η δημιουργία του σε χρήση κινητού.Τα τελευταία 5 χρόνια πάρα πολλοί όγκοι ακριβώς πάνω απο το αυτί κάνανε την εμφανισή τους.....Παρόλο που δεν λένε τίποτα λογω του οτι όλες οι έρευνες για τις επιπτώσεις του κινητού στον ανθρώπινο οργανισμό χρηματοδοτούνται απο τις εταιρείες κινητης τηλεφωνίας. Το μόνο ινστιτούτο που δημοσίευσε έρευνα ήταν το παραπάνω......Τι γνώμες σαςΓια αυτο το λογο νομιζω οι εταιρειες κινητης ειναι υποχρεωμενες στη συσκευασια του κινητου να αναγραφουν και τα νουμερα ακτινοβολιας αυτου.
Επισης στη τελεστετ γνωστη μου που δουλευε τους υποχρεωναν να χρησιμοποιουν hands free.....το οποιο πιθανον περιοριζει την ακτινοβολια -
Αντίστοιχες έρευνες στην Αγγλία έδειξαν οτι τα hands free είναι πιο επικίνδυνα γιατί συγκεντρώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε πιο περιορισμένη επιφάνεια και μάλιστα ΜΕΣΑ στο αυτί!
Δεν είναι επίσης περίεργο ότι σχεδόν όλες οι έρευνες χρηματοδοτούνται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστών τηλεφώνων?
Μου θυμίζει τις έρευνες που γινόταν τις δεκαετίες 60-70 για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τις χρηματοδοτούσαν οι εταιρίες πετρελαιοειδών. -
Μά,αυτό πού μπαίνει στό αφτί,ένα απλό ακουστικό δέν είναι;
Γιά ποιό λόγο,θά μπορούσε ένα ακουστικό,νά εκπέμψει κάποιου είδους ακτινοβολία,τουλάχιστον περισσότερη από όσο ένα ακουστικό 'σταθερού' τηλεφώνου; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μά,αυτό πού μπαίνει στό αφτί,ένα απλό ακουστικό δέν είναι;
Γιά ποιό λόγο,θά μπορούσε ένα ακουστικό,νά εκπέμψει κάποιου είδους ακτινοβολία,τουλάχιστον περισσότερη από όσο ένα ακουστικό 'σταθερού' τηλεφώνου;Διάβασε το παρακάτω:
http://www.mercola.com/2000/nov/26/mobile_phones.htm -
Επειδή,τά Αγγλικά,δέν είναι καί τό δυνατό μου σημείο,θά ήθελα να σέ ρωτήσω,άν,ξεκαθαρίζει ότι τό ακουστικό δίνει πολλαπλάσια τιμή ακτινοβολίας,ή,άν λέει ότι 'είναι πιθανόν' ή ότι 'υποπτευόμαστε' κ.λ.π.
-
Εν ολίγοις λέει ότι ανάλογα με τη θέση που έχουμε το κινητό, μπορεί το καλώδιο σύνδεσης με το αυτί μας να λειτουργεί ως κεραία. Αυτό αυξάνει το επίπεδο ακτινοβολίας κατά 3.5 φορές περίπου.
Λέει επίσης οτι δυστυχώς δεν μπόρεσαν να βρούν ακριβή θέση που πρέπει να έχουμε το κινητό ώστε να είμαστε σίγουροι για μειωμένη ακτινοβολία.
Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του hands free και του κινητού.
Πάντως σε κάποιες θέσεις το hands free όντως μπορεί να μειώσει την ακτινοβολία κατά 10-90% -
Αν εξαρτάται από τόν τύπο κινητού καί Hands free,υπάρχει κάπου κάποια λίστα,πού νά λέει ποιά είναι καλύτερα ή χειρότερα;
Κινητά Τηλέφωνα. Αλήθεια πόσο τα ξέρουμε?