Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΑΝΤΑΡ...
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΑΝΤΑΡ...
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 3 / 4
    Περί αυτοκίνησης
    36
    61
    2240
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gto last edited by

Ο χρήστης slivi έγραψε:
      Tο V1 διάβαζα ότι είναι υπερευαίσθητο (βγάζει πολλές λάθος προειδοποιήσεις), αλλά σε προειδοποιεί κατά μέσο όρο 2'' νωρίτερα από τον Bell (ο οποίος έχει καλύτερη αξιοπιστία). Τελικά αξίζει να έχεις καθυστέρηση και να ξέρεις ότι υπάρχει ραντάρ ή να σε προειδοποιεί πιο νωρίς και 9 στις 10 να είναι ο αισθητήρας της πόρτας του super market π.χ.?

Σε instant on όντως αν δεν υπάρχει προπορευόμενο την έκατσες.

Για τους βρόγχους το συζητούσα με ένα φίλο πολιτικό μηχανικό και μου έλεγε ότι τα συρματάκια των βρόγχων δεν μπορούν να χωθούν κάτω από 5cm για να έχουν αξιόπιστες ενδείξεις. Επίσης στα 5cm δεν μπορείς να στρώσεις άσφαλτο (μπάλωμα) οπότε αναγκαστικά κόβουν με τροχό περνάνε το καλώδιο και ρίχνουν πάντα ή πίσσα ή άλλα ελαστομερή (τα οποία όμως φαίνονται από χιλιόμετρα). Ελπίζω να έχει δίκιο...

Όλα αυτά τα γυαλιστικά για τις πινακίδες όταν το φλας της κάμερας πέφτει πάνω στην πινακίδα υπό γωνία δουλεύουν?? (για νύχτα πάντα μιλάμε)

To photoblocker κατηγορηματικά NAI. Δοκιμασμένο

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • S
        slivi last edited by

Ο τύπος στο site δείχνει να μπλοκάρει και φωτογραφία μέρας...

http://www.phantomplate.com/photoblocker.html

Τί διαφορά ως προς το φωτογραφικό σκέλος έχουν οι υπέρυθρες και οι laser κάμερες ? (εννοεί ότι δεν αντανακλά την ακτίνα οπότε η κάμερα δεν παίρνει ένδειξη?????) Λίγο ύποπτο μου φαίνεται....

• G
          gto last edited by

Ο χρήστης slivi έγραψε:
          Ο τύπος στο site δείχνει να μπλοκάρει και φωτογραφία μέρας...

http://www.phantomplate.com/photoblocker.html

Τί διαφορά ως προς το φωτογραφικό σκέλος έχουν οι υπέρυθρες και οι laser κάμερες ? (εννοεί ότι δεν αντανακλά την ακτίνα οπότε η κάμερα δεν παίρνει ένδειξη?????) Λίγο ύποπτο μου φαίνεται....

Με δυνατό φως !!! Λες ο ελληνικός ήλιος να είναι βοηθός μας ?

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • S
            slivi last edited by

Τί να σου πω... Όταν λές ότι είναι δοκιμασμένο τί εννοείς?

• T
              traveller last edited by

Αντι-ραντάρ τέλος.

Και δεν μιλάμε για τα jammer αλλά για τις συσκευές 'παθητικής' ανίχνευσης.

6 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο, ανάλογα με την παράβαση, από 3.000

• C
                christos-lappas last edited by

Για δώσε λεπτομέρειες...

• T
                  traveller last edited by

To άκουσα στις ειδήσεις της ΝΕΤ στις 9:00. Δε γνωρίζω κάτι περισσότερο.
                  Φαντάζομαι ότι θα μάθουμε λεπτομέρειες από τη νέα βδομάδα.

• N
                    nidosan last edited by

Εγώ είχα βρει αυτό στις 31/3/2006 (κάνω copy&paste από το αρχείο μου μιας και το link δεν το κράτησα 😞

**Απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων τύπων εξοπλισμού όπως ανιχνευτές ραντάρ οδικής κυκλοφορίας και σαρωτές του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων
                    **

Η χρήση εξοπλισμού για ανίχνευση ραντάρ τα οποία χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων με σκοπό την εφαρμογή των σχετικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας, καθώς και εξοπλισμού σάρωσης ραδιοσυχνοτήτων (scanners) απαγορεύεται πλέον να γίνεται χωρίς άδεια.

Με τη δημοσίευση του νέου Νόμου 3431/3-2-2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» και πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 24 παρ. 19 αυτού «απαγορεύεται η χωρίς άδεια διάθεση, κατοχή και χρήση εξοπλισμού με δυνατότητα:

α) αποκρυπτογράφησης απορρήτων ή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ή

β) λήψης εκπομπών, που γίνονται από εξοπλισμούς κρατικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας ή

γ) σάρωσης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και συγχρόνως παρακολούθησης και αποκωδικοποίησης εκπομπών που δεν προορίζονται για λήψη από το ευρύ κοινό».

Η διαδικασία χορήγησης σχετικής άδειας θα καθοριστεί με σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Απ' ό,τι φαίνεται, μέσα στο θόρυβο που έγινε με το θέμα των υπολοπών, έπιασαν όλα τα σχετικά με 'λήψη εκπομπών που δεν προορίζονται για το ευρύ κοινό' και τα τσουβάλιασαν μαζί...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • J
                      jm000 last edited by

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ!!!

λίγο ακόμα και όποιος κυκλοφορεί βράδυ ή συνεστιάζεται σε ομάδες μεγαλύτερες των πέντε θα οδηγείται 'προς υποθεσίν του' στο κοντινότερο τμήμα!

V for Vendetta!!!

• A
                        alfa-156 last edited by

Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
                        Ρε παιδια μην το κουραζουμε το πραγμα. Πληρωνουμε τις συνεπειες των ψηφων μας (γενικα για να μην παρεξηγουμαι) και μυαλο δεν βαζουμε. Και με 120 θα παμε και τελη θα πληρωσουμε και βενζινη με 1+ ευρω σταθερα και δασμους και θα πουμε και ευχαριστω.

Προταση για νεα μετρα προς τους κυβερνωντες:

• Καταργηση ολων των περιοδικων αυτοκινητου (γιατι γραφουν πως τα ορια ειναι ηλιθια και ειδικα εκεινων των βελτιωσεων γιατι 'προτρεπουν σε αξιοποινες πραξεις')

• Απαγορευση πωλησεων αυτοκινητων που πηγαινουν με πανω απο 120 (δηλαδη πια ολα τα αυτοκινητα ειναι παρανομα)

• Να κλειστουν ισοβιως στην φυλακη ολοι οι υπευθυνοι των car clubs και των sites που αναφερουν πληροφοριες για ρανταρ/καμερες.

Προταση προς τους οδηγους/περιοδικα:

• Συλλαλητηριο με την υποστηριξη ολων των car clubs και χορηγους επικοινωνιας τα περιοδικα με το εξης 1 αιτημα: Καταργηση των οριων ταχυτητας σε δρομους με 3 λωριδες ανα κατευθυνση και διαχωριστικο μεταξυ των 2 ρευματων κυκλοφοριας. Οριο ταχυτητας 140 χλμ/ω μονο σε συνθηκες βροχης/μεγαλης κυκλοφοριας στους ανωτερω δρομους.

• Σαφως και να υπαρχουν (λογικα και προσαρμοσμενα στα συγχρονα αυτοκινητα) ορια ταχυτητας σε ολους τους υπολοιπους δρομους.

Ειμαστε βλακες γιατι δεν παιρνουμε παραδειγμα απο τους μοτοσυκλετιστες που συχνα/πυκνα κινητοποιουνται για τα αιτηματα τους. Ειμαστε βλακες που ανεχομαστε να εξαπολυονται πογκρομ στους αυτοκινητιστες και να εφαρμοζονται με αυστηροτητα (και ενιοτε με...υφακι) οι νομοι απο την τροχαια οταν σε ενα γηπεδο μπορουμε να σπαμε να βριζουμε και να καιμε με ανεση και αν μας πιασουν να τυχουμε και ευνοϊκης μεταχειρησης. Το ιδιο θα συμβει αν σκοτωσουμε καποιον με το αυτοκινητο, αν ειμαστε συνεταιροι με καποιον σε μια επιχειρηση και τον 'ριξουμε', αν καταπατουμε εκτασεις και χτιζουμε αυθαιρετα σε δαση/παραλιες, αν βιασουμε μια γυναικα ή ενα ανηλικο γενικως. Ομως μονο σε 2 περιπτωσεις θα αντιμετωπιστουμε με μενος: Οταν κανουμε τροχαιες παραβασεις και οταν διαδηλωνουμε για εργασιακα αιτηματα. Καλα να παθουμε...

σωστος.....

• T
                          tech-cyclist-gr last edited by

Ο χρήστης apostolis έγραψε:
                          Να παραθέσω κάτι για προβληματισμό :

Ποιές είναι οι προδιαγραφές των διαφόρων τύπων ραντάρ ???

Οι ενδείξεις τους έχουν απόκλιση ( +/- ) και πόση ?
                          Η απόσταση μεταξύ δύο οχημάτων , παίζει ρόλο στην αξιοπιστία της μέτρησης?
                          Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την λειτουργία τους (πχ είναι απαραίτητο το 'καλιμπράρισμα' σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος ή σε διαφορετικές σχετικές υγρασίες ) ???

Αυτές οι λίγες απορίες μου , και όσες άλλες έχουν οι υπόλοιποι , είναι κατά
                          την γνώμη μου στοιχεία που θα μπορέσουν να ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των μετρήσεων , σε οριακές περιπτώσεις πάντα , όχι σε
                          μετρηση 150 km/h με όριο τα 50 .

Αποστόλης.

Τον Οκτώβριο του 05 λίγο πρίν το Ρίμπας και με κατεύθυνση προς Βάρκιζα με 'έπιασε' το ραντάρ να πηγαίνω με την αστρονομική ταχύτητα των 99χλμ/ώρα σε περιοχή με όριο τα 50. Το αστείο είναι οτι ήρθε ο μπάτσος ενώ είχα σταμτήσει στο φανάρι και μου είπε να κάνω δεξιά. Για να μην μακρυγορώ και επειδή ήταν εμφανές οτι προσπαθούσαν να γεμίσουν μπλοκάκια κλήσεων, αφού θέλησαν να μου φορτώσουν και άλλες παραβάσεις (όπως ζώνη που φορούσα και εγώ και ο πατέρας μου) απαίτησα να μου δείξουν κάποιο πιστοποιητικό σωστής λειτουργίας του ραντάρ καθώς η αλήθεια είναι οτι ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ 99 χλμ/ώρα αλλα 75 με 80 και μάλιστα στη δεξιά λωρίδα.

Βέβαια το όργανο με κοίταζε σαν εξωγήινο και μου είπε 'Σιγά τώρα κάνεις έτσι για 32 ευρώ?' Εν ολίγοις αρνήθηκα να υπογράψω οτι παρέλαβα την κλίση και μετά μετά απο λίγο καιρό παρουσιάστηκα στο Π.Φάληρο για τη δίκη.

Εκεί, έπεισα την πρόεδρο οτι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό ορθής λειτουργίας του ραντάρ καθώς πρόκειτε για ηλεκτρονική συσκευή ευπαθή σε χτυπήματα, υγρασία κλπ.

Πήρα αναβολή της δίκης προκειμένου να έρθει κάποιος ειδικός απο την τροχαία και να μας εξηγήσει όπως είπε πως λειτουργούν οι συσκευές αυτές.

Στις 10 Απριλίου έγινε η δεύτερη δίκη. Όταν ήρθε η σειρά μου να εκδικαστέι η υπόθεση ο μάρτυρας απο την τροχαία δέν είχε έρθει. Παρόλα αυτά ξεκινήσαμε και αφού προσκόμισα φωτογραφικό υλικό και βίντεο απο τη διαδρομή και το σημείο που με σταματήσαν του είπε οτι αμφισβητώ την ορθή λειτουργία του ραντάρ.

Όταν μια μπατσίνα που ήταν στην έδρα μου είπε οτι αυτά δεν γίνονται, τους είπα οτι είχα την εντύπωση οτι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου συνεπώς θα έπρεπε αυτοί να προσκομίσουν κάποιο έγγραφο ορθής λειτουργίας και τεχνικού ελέγχου του μηχανήματος. Μετά απο μια τρελή συζήτηση μεταξύ τους στην έδρα, η μπατσίνα πέταξε το εξής κουφό.

Με προφορική οδηγία απο το υπουργείο, δεν υποχρεούτε η τροχαία να δίνει κανένα έγγραφο ορθής λειτουργίας η τεχνικού ελέγχου καμίας ηλεκτρονικής συσκευής που χρησιμοποιεί για να μετρήσει ταχύτητα.

Εκεί παιδιά πραγματικά μου ανάψαν τα λαμπάκια!

Είπα στον πρόεδρο οτι προφανώς δεν πρόκειτε να βγάλουμε άκρη εδώ πέρα και ας με βγάλει ένοχο για να πάμε στις δουλειές μας.

Αποτέλεσμα ? Ένοχος με ελαφρυντικά και πρόστιμο 70 ευρώ.

Συνολικά 2 εργάσιμες ημέρες χαμένες και πολύ τσαντίλα.

Βέβαια ο μ@λ@κ@ς εγώ είμαι αφού μάλλον έπρεπε να πληρώσω το αρχικό πρόστιμο και να τελειώνω. Απλά σκέφτηκα να το τραβήξω έτσι για το γμτ.

Δέν βγάζεις άκρη....

• J
                            jm000 last edited by

Ο χρήστης Tech@Cyclist.GR έγραψε:

Να παραθέσω κάτι για προβληματισμό :

Ποιές είναι οι προδιαγραφές των διαφόρων τύπων ραντάρ ???

Οι ενδείξεις τους έχουν απόκλιση ( +/- ) και πόση ?
                            Η απόσταση μεταξύ δύο οχημάτων , παίζει ρόλο στην αξιοπιστία της μέτρησης?
                            Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την λειτουργία τους (πχ είναι απαραίτητο το 'καλιμπράρισμα' σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος ή σε διαφορετικές σχετικές υγρασίες ) ???

Αυτές οι λίγες απορίες μου , και όσες άλλες έχουν οι υπόλοιποι , είναι κατά
                            την γνώμη μου στοιχεία που θα μπορέσουν να ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των μετρήσεων , σε οριακές περιπτώσεις πάντα , όχι σε
                            μετρηση 150 km/h με όριο τα 50 .

Αποστόλης.

Τον Οκτώβριο του 05 λίγο πρίν το Ρίμπας και με κατεύθυνση προς Βάρκιζα με 'έπιασε' το ραντάρ να πηγαίνω με την αστρονομική ταχύτητα των 99χλμ/ώρα σε περιοχή με όριο τα 50. Το αστείο είναι οτι ήρθε ο μπάτσος ενώ είχα σταμτήσει στο φανάρι και μου είπε να κάνω δεξιά. Για να μην μακρυγορώ και επειδή ήταν εμφανές οτι προσπαθούσαν να γεμίσουν μπλοκάκια κλήσεων, αφού θέλησαν να μου φορτώσουν και άλλες παραβάσεις (όπως ζώνη που φορούσα και εγώ και ο πατέρας μου) απαίτησα να μου δείξουν κάποιο πιστοποιητικό σωστής λειτουργίας του ραντάρ καθώς η αλήθεια είναι οτι ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ 99 χλμ/ώρα αλλα 75 με 80 και μάλιστα στη δεξιά λωρίδα.

Βέβαια το όργανο με κοίταζε σαν εξωγήινο και μου είπε 'Σιγά τώρα κάνεις έτσι για 32 ευρώ?' Εν ολίγοις αρνήθηκα να υπογράψω οτι παρέλαβα την κλίση και μετά μετά απο λίγο καιρό παρουσιάστηκα στο Π.Φάληρο για τη δίκη.

Εκεί, έπεισα την πρόεδρο οτι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό ορθής λειτουργίας του ραντάρ καθώς πρόκειτε για ηλεκτρονική συσκευή ευπαθή σε χτυπήματα, υγρασία κλπ.

Πήρα αναβολή της δίκης προκειμένου να έρθει κάποιος ειδικός απο την τροχαία και να μας εξηγήσει όπως είπε πως λειτουργούν οι συσκευές αυτές.

Στις 10 Απριλίου έγινε η δεύτερη δίκη. Όταν ήρθε η σειρά μου να εκδικαστέι η υπόθεση ο μάρτυρας απο την τροχαία δέν είχε έρθει. Παρόλα αυτά ξεκινήσαμε και αφού προσκόμισα φωτογραφικό υλικό και βίντεο απο τη διαδρομή και το σημείο που με σταματήσαν του είπε οτι αμφισβητώ την ορθή λειτουργία του ραντάρ.

Όταν μια μπατσίνα που ήταν στην έδρα μου είπε οτι αυτά δεν γίνονται, τους είπα οτι είχα την εντύπωση οτι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου συνεπώς θα έπρεπε αυτοί να προσκομίσουν κάποιο έγγραφο ορθής λειτουργίας και τεχνικού ελέγχου του μηχανήματος. Μετά απο μια τρελή συζήτηση μεταξύ τους στην έδρα, η μπατσίνα πέταξε το εξής κουφό.

Με προφορική οδηγία απο το υπουργείο, δεν υποχρεούτε η τροχαία να δίνει κανένα έγγραφο ορθής λειτουργίας η τεχνικού ελέγχου καμίας ηλεκτρονικής συσκευής που χρησιμοποιεί για να μετρήσει ταχύτητα.

Είπα στον πρόεδρο οτι προφανώς δεν πρόκειτε να βγάλουμε άκρη εδώ πέρα και ας με βγάλει ένοχο για να πάμε στις δουλειές μας.

Αποτέλεσμα ? Ένοχος με ελαφρυντικά και πρόστιμο 70 ευρώ.

Συνολικά 2 εργάσιμες ημέρες χαμένες και πολύ τσαντίλα.

Βέβαια ο μ@λ@κ@ς εγώ είμαι αφού μάλλον έπρεπε να πληρώσω το αρχικό πρόστιμο και να τελειώνω. Απλά σκέφτηκα να το τραβήξω έτσι για το γμτ.

Δέν βγάζεις άκρη....

αυτα δεν γίνονται ρε παιδιά!!!! ποια προφορική εντολη???!!! ποιος δεν υποχρεούτε?????!!!!! Ποιοι ειναι αυτοι που δεν υποχρεούντε???? ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΕ???

Και αυτό έγινε σε Ελληνικό δικαστήριο; και βγήκες και ενοχος; αυτά αν τα πείς σε δικηγόρους και πολίτες πολιτισμένων κρατών θα γελάνε δέκα χρόνια!

Α ρε!!! να έχεις χρόνο και χρήμα να κηνηγάς κατι τέτοιους δικαστές και 'εδρες' να μην φτάνουν! Π Ε Ρ Α Σ Τ Ι Κ Α Μ Α Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• T

Μάλιστα η μπατσίνα είχε το θράσσος να μου δώσει φιλική συμβουλή

'Σε κλήσεις με τόσο μικρά ποσά δέν συμφέρει να μην τις πληρώνει κανείς επειδή το λίγότερο που θα πληρώσει είναι το ποσό αυτό σύν τις προσαυξήσεις'

Τις απάντησα 'Εσείς φαίνετε κυρία μου τα βγάζετε έυκολα τα λεφτά και δέν σας κάνουν εντύπωση 30 ευρώ'

Καλά θέλουν πολύ ξυλο! ξύλο και γ@%^!%#@ !

Τέλως πάντων δέν θα έγραφα τίποτα για την περίπτωση μου αλλα έπεσα ακριβώς επάνω στο thread αυτό και είπα να τα βγάλω απο μέσα μου.

• N
                                nidosan last edited by

Μετά απο μια τρελή συζήτηση μεταξύ τους στην έδρα, η μπατσίνα πέταξε το εξής κουφό.

Αποτέλεσμα ? Ένοχος με ελαφρυντικά και πρόστιμο 70 ευρώ

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν αμφισβητούσες την εγκυρότητα της υποτιθέμενης '**προφορικής **οδηγίας από το υπουργείο'. Αν μπορεί ας μας φωτίσει κάποιος πιο σχετικός (koutsan?)...

Να και μια άλλη σχετική φάση [από το psclub.gr]:

Τρέχεις με 150 χλμ./ώρα σε δρόμο με ανώτατο όριο 80 χλμ/ώρα και σε πιάνει το ραντάρ; Κανένα πρόβλημα!!! Πας στο δικαστήριο και καταγγέλλεις τη σκευωρία, διότι:

1ον: το ραντάρ δε (αποδεικνύεται ότι) 'φέρει τη σήμανση CE'
                                2ον: το ραντάρ δεν (πιστοποιείται ότι) 'έχει ελεγχθεί .. δια τεχνικού ελέγχου προς αποφυγήν λάθους.' και τέλος
                                3ον: δεν αναφέρεται (στην κλήση) ότι 'το όχημα εκινείτο σε αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας ή στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο'.

Συνεπώς, αθώος ο κατηγορούμενος!
                                Ποιος τα λέει αυτά; Μα το Βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών!
                                Χαρείτε το.

ΣυμβΠλημΑθ 2485/2004 (Βουλ.)
                                [ΝοΒ 2005, σ. 561]

Περίληψη: Οδική κυκλοφορία. Εφόσον δεν συνάγεται μετά βεβαιότητος ασφαλής χρονομέτρηση της ταχύτητας του οχήματος δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για υπερβολική ταχύτητα. **
                                Με το βούλευμα αυτό έγινε δεκτή η ακόλουθη πρόταση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. Ι. Σακκά:
                                Η ποινική δίωξη ασκήθηκε εξ αφορμής της 3 Οκτωβρίου 2002 έκθεσης προφορικής μήνυσης του αστυφύλακα Π.Μ.
                                της Τροχαίας Κορίνθου, σύμφωνα με την οποίαν κατεμήνυσε τον Η.Β.** του Κ., δικηγόρο A., διότι κατέλαβε αυτόν στην Κ.** την 1η Οκτωβρίου 2002 και περί ώρα 18 : 27, στο 730 χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Οδού Α.-Π.** (ΝΕΟΑ-Π), να οδηγεί το υπ αριθ. ** ΙΧΕ αυτοκίνητό του με ταχύτητα 149 χιλιόμετρα/ώρα, αντί του ανωτάτου επιτρεπτού και με πινακίδα καθοριζόμενου ορίου των 80 χιλιομέτρων/ώρα, χρομετρηθέντα με συσκευή RADARS, κατά παράβαση του άρθρου 20 του ΚΟΚ. Διενεργήθηκε προανάκριση και ο κατηγορούμενος απολογήθηκε.
                                Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 § 12 εδ. γ' του ν. 2696/1999 (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), ορίζεται ότι για την υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 40 χλμ./ώρα, ως και για κίνηση οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητα πάνω από 140 χλμ./ώρα, στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας πάνω από 130 χλμ/ώρα και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο με ταχύτητα πάνω από 120 χλμ./ώρα, επιβάλλεται χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 δραχμών, και επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος από αυτόν που βεβαιώνει την παράβαση, για 30 ημέρες. Κατά τις διατάξεις των εδ. α' και β' της ιδίας παραγράφου του ως άνω άρθρου σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου ορίου ταχύτητας κάτω όμως από 40 χλμ/ώρα, επιβάλλεται πρόστιμο και η παράβαση αποτελεί πταίσμα. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι ο έλεγχος της ταχύτητας των οδικών οχημάτων μπορεί να γίνεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και με ειδικές συσκευές. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές των ειδικών αυτών συσκευών ως και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναγκαία για την εφαρμογή της διάταξης αυτής. **Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του άρθρου 9 § 5 του π.δ. 287/11.9. 2001 (ΦΕΚ Α/198/2001), ορίζεται ότι κάθε συσκευή θα πρέπει απαραίτητα να φέρει τη σήμανση CE κατά τα οριζόμενα στις κοινές αποφάσεις 94649/8682/ 93 (Β 688/94) και 16717/5052/94 (Β 992/94) των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Εκ των διατάξεων αυτών συνάγεται ότι η συσκευή χρονομέτρησης ταχύτητας οχημάτων (RADAR) για το αξιόπιστο της βεβαιώσεως της παραβάσεως, πρέπει απαραιτήτως να φέρει τη σήμανση CE και να έχει ελεγχθεί το αξιόπιστο της συσκευής διά τεχνικού ελέγχου προς αποφυγήν λάθους. Επιπροσθέτως από τις διατάξεις του άρθρου 20 § 12 του ΚΟΚ, συνάγεται ότι κατά τη βεβαίωση του πλημμελήματος της παραβάσεως του ανωτάτου ορίου ταχύτητας θα πρέπει να αναφέρεται εάν το όχημα εκινείτο σε αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας ή στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, ώστε να ελέγχεται κατά περίπτωση και η πρόθεση του οδηγού να παραβιάσει τα αντίστοιχα όρια ταχύτητας ή να μη μειώνει την ταχύτητα ενδεχομένως σε ορατή πινακίδα καθορίζουσα μειωμένο όριο ταχύτητος.Στην προκείμενη περίπτωση από τη διενεργηθείσα προανάκριση, έκθεση προφορικής μήνυσης και απολογία του κατηγορουμένου προκύπτουν τα εξής κρίσιμα και ουσιώδη περιστατικά:
                                Στην έκθεση προφορικής μήνυσης (βλέπε αυτήν), αναφέρεται ότι η επίδικη παράβαση, στον ως άνω τόπο και χρόνο όπως προαναφέρθηκε, διαπιστώθηκε με συσκευή RADAR, χωρίς όμως να βεβαιώνεται το αξιόπιστο της συσκευής αυτής, αφού από ουδέν στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η συσκευή έφερε τη σήμανση CE και ότι είχε υποστεί τεχνικό έλεγχο προς αποφυγή λανθασμένης μέτρησης της ταχύτητας του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος, στο απολογητικό του υπόμνημα, ισχυρίζεται ότι η ταχύτητα του οχήματός του δεν υπερέβαινε τα 80 χλμ. / ώρα και στο σήμα του τροχονόμου, πριν τα διόδια της Κορίνθου, σταμάτησε σχεδόν αμέσως, ενώ αν είχε αναπτύξει την ανεπίτρεπτη ταχύτητα των 149 χλμ. / ώρα, όπως αναφέρεται στη μήνυση, με βάση τους πίνακες ακινητοποίησης των οχημάτων απαιτείτο απόσταση 200 - 300 μέτρων για την ακινητοποίηση του οχήματός του. Ο ισχυρισμός αυτός του κατηγορουμένου κρίνεται αξιόπιστος, καθόσον από την έκθεση προφορικής μήνυσης δεν συνάγεται ότι ο κατηγορούμενος ακινητοποίησε το όχημα σε απόσταση διακοσίων μέτρων μετά το σήμα του αστυνομικού, γεγονός που θα βεβαίωνε την ως άνω ταχύτητα των 149 χλμ. / ώρα. Επιπροσθέτως ο κατηγορούμενος, με το απολογητικό του υπόμνημα επισημαίνει επικουρικώς ότι στο 730 χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Οδού Α.-Π.
                                από όπου διήρχετο, υπήρχε σήμανση με όριο ταχύτητος 120 χλμ. / ώρα, γεγονός από το οποίο συνάγεται, λαμβανομένου ως αξιόπιστου του ισχυρισμού του ότι εκινείτο με ταχύτητα 80 χλμ. / ώρα ως ανωτέρω, ότι δεν είχε πρόθεση να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων πολύ δε περισσότερο των 149 χλμ. / ώρα.
                                Κατόπιν τούτων δεν συνάγεται μετά βεβαιότητας ασφαλής χρoνoμέτρηση της ταχύτητας του κατηγορουμένου και συνεπώς δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος αυτού για το πλημμέλημα της παραβίασης του ανωτάτου ορίου ταχύτητας των 80 χλμ. / ώρα και ειδικά της οδήγησης με ταχύτητα 149 χλμ. / ώρα κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 20 § 12 εδ. γ' του ν. 2696/ 1999, που φέρεται ότι τελέστηκε από αυτόν στον ως άνω τόπο και χρόνο. Συνακόλουθα το Συμβούλιό Σας κατά τις διατάξεις του των άρθρων 309 § 1α και 310 § 1 εδ. α' ΚΠΔ, θα πρέπει να αποφανθεί να μη γίνει κατηγορία κατά του ως άνω κατηγορουμένου για την πράξη της ποινικής διώξεως.

• T

Για να δείς το πόσο γελοίοι είναι, στο χαρτί που μου ήρθε για το δικαστήριο, όπως και επάνω στην κλήση έλεγε οτι το όριο ήταν 50 χλμ/ώρα.

Άμ δέ! Το όριο είναι 60χλμ/ώρα το οποίο τους έδειξα και με φωτογραφικό υλικό. Εν συνεχεία ρώτησα των πρόεδρο και την μπατσίνα πως είναι δυνατόν να χειρίζονται σωστά ένα ραντάρ τα όργανα της τάξεως την στιγμή που δεν γνωρίζουν οι ίδιοι πιο είναι το όριο ταχύτητας στην περιοχή και γράφουν ότι τους κατέβει.

Είμαι σίγουρος οτι με έναν δικηγόρο δίπλα μου εκείνη την ημέρα θα είχα αθωωθεί αλλα έλα που ήθελα ο μ@λ@κ@ς να πάω μόνος.....

• M
                                    miatagreece last edited by

Παιδια τα 'περι προφορικης οδηγιας ειναι ΤΚ9'...
                                    Εφοσον λοιπον θελετε να πηγαινετε μονοι (και καλα κανετε στα πταισματοδικεια κατα τη γνωμη μου) μην δισταζετε να ρωτησετε πριν τη δικη, καποιον απο ολους εμας τους παλιοδικηγορους η και αλλους μη δικηγορους, αλλα πολυ διαβασμενους οπως ο kacey.
                                    Aς ζηταγες στην προεδρο να γραφτει αυτο το μαγικο, στα πρακτικα και μετα να ζηταγες μια εφεσιμη ποινη και θα βλεπαμε μετα τα περι προφορικης οδηγιας....(Μη χε..)

• C
                                      citastak last edited by

Για να δείς το πόσο γελοίοι είναι, στο χαρτί που μου ήρθε για το δικαστήριο, όπως και επάνω στην κλήση έλεγε οτι το όριο ήταν 50 χλμ/ώρα.

Άμ δέ! Το όριο είναι 60χλμ/ώρα το οποίο τους έδειξα και με φωτογραφικό υλικό. Εν συνεχεία ρώτησα των πρόεδρο και την μπατσίνα πως είναι δυνατόν να χειρίζονται σωστά ένα ραντάρ τα όργανα της τάξεως την στιγμή που δεν γνωρίζουν οι ίδιοι πιο είναι το όριο ταχύτητας στην περιοχή και γράφουν ότι τους κατέβει.

Είμαι σίγουρος οτι με έναν δικηγόρο δίπλα μου εκείνη την ημέρα θα είχα αθωωθεί αλλα έλα που ήθελα ο μ@λ@κ@ς να πάω μόνος.....

Mάξιμε δυστυχώς έτσι είναι η Αθάνατη Ελλαδίτσα μας.. Πρέπει να χύσεις πολύ ιδρώτα και να δαπανήσεις χρόνο και χρήμα για να πείσεις ότι 'Κύριοι, δεν είμαι ελέφαντας'..

Ηλίας

• T
                                        techlink last edited by

Εγω μπορω να σας πω τι συμβαινει εδω στη Νοτια Αφρικη. Αν εγκλωβιστεις απο φορητο ρανταρ και σε σταματησουν πρεπει να επαληθευτουν τα παρακατω για να ειναι νομιμο το προστιμο 1) Αποσταση οχι μεγαλυτερη των 150 μετρων, 2) Ο κουραδομπατσος πρεπει να κανει calibration καθε μια ωρα και να σου δειξει calibration report αλλιως το προστιμο δεν ειναι νομιμο και στο δικαστηριο θα εκπεσει. Εχει κι ενα σωρο αλλα πραγματακια αλλα αυτα ειναι τα δυο βασικα. Τωρα τελευταια χρησιμοποιουν πολλες laser φωτογραφικες βιντεο καμερες οποτε δεν σε σταματουν καν, σου στελνουν το λογαριασμο στο σπιτι και..... χεστα. Τα ιδια χαλια με Ελλαδα βασικα, ολα για την κονομα.

Μιχαλης

• A
                                          aserf last edited by

Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
                                          ...
                                          Μπροστα μου ενα αλλο οχημα πηγαινε και εκεινο με την αστρονομικη ταχυτητα των 120...
                                          Οριο 80.
                                          ...
                                          Δεν εχουν λεφτα για τα Χριστουγεννα και βγηκαν εξω παλι οι ($@)&$@.
                                          ...

Τα σχόλια δεν τα καταλαβαίνω
                                          Πήγαινες με +50% πάνω από το όριο του δρόμου και έχεις και παράπονο που σε γράψανε;
                                          Προσωπικά κινούμαι συχνά στη Μαραθώνος που έχει όριο 70χλμ/ώρα στο μεγαλύτερο μέρος της. Πρακτικά δεν τηρώ ποτέ τα όρια, αν με σταματήσουν όμως να με γράψουν π.χ. με 110 θα πάρω την κλήση και δε θα βγάλω άχνα μιας και τη μ@λ@κία μου θα την έχω κάνει.

Υ.Γ. Τα φωτογραφικά ραντάρ φωτογραφίζουν από πίσω για να προφυλάσσεται το προσωπικό απόρρητο των επιβατών, τουτέστιν να μη διακρίνονται τα πρόσωπά τους.

• K
                                            kacey last edited by

Τα σχολια και το παραπονο ('ηρθε το πασχα και βγηκαν για να μαζεψουν λεφτα') πηγαινουν ακριβως στο οτι

α) το οριο ειναι οσο ειναι ακριβως για να μας τα παιρνουν και οχι για την ασφαλεια μας

β) η αστυνομευση του γινεται μια στο τοσο, ΑΚΡΙΒΩΣ οταν ερχονται γιορτες και θελουν να μαζεψουν το δωρο τους (εκει κολλαγε το σχολιο).

γ) αντι να κοιτανε να προσεχουν κατι που ισως να κανει καποια διαφορα στην ασφαλεια μας, κυνηγανε αυτα και μετα βγαινουν με υφακι και μας τραγουδανε το ποσο επικινδυνοι ειμαστε και το ποσο επιτελουν κοινωνικο εργο με αυτο που κανουν. Και μετα γελαμε ολοι μαζι...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ