-
Δεν ξερω αν αναφέρθηκε αυτό σε προηγούμενα πόστ, αλλά όταν δίνεις σε άνθρωπους αμόρφωτους και χωρίς καλλιέργεια εξουσία έχουμε τέτοια αποτελέσματα.
Λυπάμαι πολύ που ζω σε μια τέτοια χώρα όπως η 'Ελλαδάρα' -
Και αλλού δεν είναι πάντα καλύτερα... π.χ. στις ηπα σε μπουζουριάζουν με το παραμικρό. Από τότε δε που τους κόλλησε η αντιτρομοκρατική τρέλα, τα πράγματα έχουν ξεφύγει οριστικά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και αλλού δεν είναι πάντα καλύτερα... π.χ. στις ηπα σε μπουζουριάζουν με το παραμικρό. Από τότε δε που τους κόλλησε η αντιτρομοκρατική τρέλα, τα πράγματα έχουν ξεφύγει οριστικά.Τότε νομίζω ότι η πιο σωστή φράση δηλαδή του citastak πιο πάνω δικαιολογεί τους πάντες..
Ας καταλάβουμε ότι για πολλά προβλήματα φταίει η ελλιπής παιδεία...Αλήθεια θα εμπιστευόσασταν ποτέ να έχει το παιδί σας κάποιον να του κάνει μάθημα Μαθηματικών ας πούμε, ο οποίος πέρασε στο Μαθηματικό και ας υποθέσουμε ότι
-είχε βάση 10
-και πέρασε σε αυτή τη σχολή επειδή δεν είχε άλλη επιλογή στη ζωή του (και όχι επειδή του άρεσε, άρα το έκανε από ανάγκη)
-και μόλις πήρε πτυχίο προσλήφθηκε αμέσως από ένα δημόσιο σχολείο? -
Αν προσλαμβανόταν αμέσως από δημόσιο σχολείο, πάλι καλά να λες. Σκέψου να περίμενε δεκαπέντε χρόνια να διοριστεί, ασκώντας άσχετα επαγγέλματα! Μη νομίζεις ότι στα ιδιωτικά κάνουν καλύτερη δουλειά. Εκεί πληρώνουν οι γονείς για να μπαίνουν καλοί βαθμοί στα παιδιά, ανεξαρτήτως του τι πραγματικά ξέρουν. Και τα ιδιωτικά συνήθως πατώνουν στις πανελλήνιες, ενώ φροντιστηριάδες που το γυρίσανε στην ίδρυση σχολείου την πάθανε κανονικά. Για παράδειγμα, ο Ντόλκος στη Λάρισα, που είχε το καλύτερο φροντιστήριο Έκθεσης στην πόλη και ίδρυσε σχολείο... Τα αποτελέσματα στις πανελλήνιες ήταν τραγικά.
-
Αν προσλαμβανόταν αμέσως από δημόσιο σχολείο, πάλι καλά να λες. Σκέψου να περίμενε δεκαπέντε χρόνια να διοριστεί, ασκώντας άσχετα επαγγέλματα! Μη νομίζεις ότι στα ιδιωτικά κάνουν καλύτερη δουλειά. Εκεί πληρώνουν οι γονείς για να μπαίνουν καλοί βαθμοί στα παιδιά, ανεξαρτήτως του τι πραγματικά ξέρουν. Και τα ιδιωτικά συνήθως πατώνουν στις πανελλήνιες, ενώ φροντιστηριάδες που το γυρίσανε στην ίδρυση σχολείου την πάθανε κανονικά. Για παράδειγμα, ο Ντόλκος στη Λάρισα, που είχε το καλύτερο φροντιστήριο Έκθεσης στην πόλη και ίδρυσε σχολείο... Τα αποτελέσματα στις πανελλήνιες ήταν τραγικά.Ναι απλά λέω μήπως κάτι ανάλογο με όσα ανέφερα ισχύει με τους αστυνομικούς ...
Αν δεν εμπιστευόμαστε ένα ΤΕΤΟΙΟ μαθηματικό για δάσκαλο γιατί να εμπιστευτώ έναν ΑΝΑΛΟΓΟ αστυνομικό που κρατάει και πιστόλι ρε παιδιά!!!!
Θα εμπιστευόσασταν λοιπόν ένα γιατρό να σας κάνει μια εγχείρηση που έχει τελειώσει ιατρική χωρίς διάβασμα και πέρασε με βάση το 10 ενώ δεν έκανε ποτέ καμία ΣΟΒΑΡΗ εξάσκηση???
(Αρκετά παραδείγματα ανέφερα!!!) -
Να στο κάνω πιο εύκολο...
Θα αγοράζατε ποτέ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τον Μπους, τον Σαρόν, τον Γιάννο Παπαντωνίου, το Νίκο Χριστοδουλάκη, τον Κίμωνα Κουλούρη, τον Γιόσκα Φίσερ, τον Μπλαιρ, τον Ράμσφελντ, τον Μπερλουσκόνι;
-
Βασικά καλλιέργεια δεν σημαίνει πάντα πανεπιστημιακή μόρφωση...(καλώς ή κακώς).
Ειχα ενα συμμαθητή ο οποίος στο Λύκειο ήταν του κλώτσου και του μπάτσου.. Έγλειφε καθηγητές, ήταν βλάκας και ηταν το παιδί της σφαλιάρας.. Αυτός έγινε αστυνομικός -τον είδα πρόσφατα- και έχει πάρει το υφάκι του 'τώρα που εχω εξουσια θα πάρω το αίμα μου πίσω'... Δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα ειναι απο αυτους...
-
Κοίτα σύμπτωση! Το ίδιο συνέβη και με έναν παλιό μου συμμαθητή!
-
Κοίτα σύμπτωση! Το ίδιο συνέβη και με έναν παλιό μου συμμαθητή!Καταλάβατε τι λέω???
-
Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι ο νεαρός απεβίωσε δυστυχώς.
Για την ποιότητα και την εκπαίδευση των Αστυνομικών μας δεν έχω να πω τίποτα γιατί η κατάσταση είναι γνωστή.
Το τι πραγματικά έγινε στο μπλόκο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί οι μαρτυρίες από τους δυο άλλους επιβαίνοντες (ο νεκρός καθόταν στο πίσω κάθισμα) και τους αστυνομικούς δεν έχουν γίνει γνωστές παρά μόνο σκόρπιες κουβέντες που δεν ξέρω πόσο αντιστοιχούν στα πραγματικά γεγονότα.
Πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα και όλα θα διαλευκανθούν.
Το γεγονός είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται να ρίχνουν στο ψαχνό.
Η συμπεριφορά των ΤΑΕ έχει δυσανασχετήσει τον κόσμο και μόνο χάρη στην ανεκτικότητα μας συνέχιζαν να λειτουργούν στο νησί. Δεν είναι τα πράγματα στην Κρήτη ποιο επικίνδυνα ούτε έχει μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας από άλλα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχουν απλός ορισμένες ιδιαιτερότητες που οι Αστυνομικοί πρέπει να γνωρίζουν και να βρίσκουν τους καλύτερους και αποδοτικότερους τρόπους για να τις αντιμετωπίζουν. Κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται με αποτέλεσμα να γινόμαστε συχνά βούκινο.
Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας μετά το συμβάν. Αντί να ενημερωθεί αμέσως ο Ιατροδικαστής για να εξετάσει το χώρο του συμβάντος και τον τραυματία, η ειδοποίηση δόθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι, τρις ημέρες μετά.Τα γεγονότα που έγιναν στην Ασφάλεια Ηρακλείου καταντούν τραγελαφικά.
Ακούστε τι έγινε.
Στην Ασφάλεια υπήρχαν περίπου 20 αστυνομικοί που βλέποντας τα έκτροπα κάλεσαν ενισχύσεις που ποτέ δεν ήρθαν!!!!
Αποφασίζουν να βγουν έξω να διαλύσουν τους ταραξίες. Από τους 20 τολμούν μόνο οι πέντε!!!!
Από τους πέντε αμέσως οι 4 ξανά μπαίνουν μέσα και πάνω στον πανικό τους κλειδώνουν την πόρτα και αφήνουν τον πέμπτο έξω χωρίς να μπορεί να μπει μέσα!!!!!
Πάνω στην σύγχυση δεν βρίσκουν το κλειδί για να ανοίξουν και να τον σώσουν από αυτούς που τον δέρνουν αλύπητα!!!
Καταφέρνουν να βρουν το κλειδί και εν τέλει των σώζουν!!!
Ο αστυνομικός δέρνεται άσχημα με αποτέλεσμα να του κάνουν 18 ράμματα στην περιοχή του αυτιού.Τι να πω ο θεός να μας φυλάει, γιατί από τέτοιους αστυνομικούς δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω πολλά πράγματα.
Όσο για την αυτοδικία σίγουρα δεν είναι λύση. Είναι όμως περιπτώσεις που ειλικρινά δεν ξέρω ούτε εγώ τι θα έκανα, γνωρίζοντας ότι ο φονιάς θα είναι σε λίγα χρόνια έξω και θα με κοιτά στα μάτια.
Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. -
Όχι απλά θα σε κοιτά στα μάτια, αλλά ίσως και να σε... 'συλλήψει'... Τι να πεις.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... καθησα και διαβασα ολα αυτα που γραψατε και πραγματικα χαιρομαι, γιατι οι δυο αυτες εκ διαμετρου αντιθετες εικονες, ειχαν το αποτελεσμα που ζητουσα! Συζητηση και αντιπαραθεση...
Περα ομως απο το γιατι και πως και αν, υπαρχει και ενα αλλο θεμα! Η αυτοδικια!
Η μητερα ελεγε οτι αυτη η ιδια θα σκοτωσει τους αστυνομικους (αν ακουσα καλα)... Πηγαινουμε σε ενα κρατος αναρχιας ?? Ο καθενας 'παιρνει το νομο στα χερια του' ??? Σιγουρα το να χανεται το παιδι σου ή καποιος αλλος που υπερ-αγαπας απ' οτιδηποτε - ποσο μαλλον πριν της ωρας του - σε βγαζει απ' τα ρουχα σου, αλλα να φτασουμε στο σημειο να αφαιρεσουμε ζωη ??? Αυτες οι περιφημες βεντετες ??? Ξερουν κατι οι φιλοι μας απο την Κρητη, που εμεις στην υπολοιπη ελλαδα αγνοουμε ???? Εμεις που περιμενουμε και ελπιζουμε σε μια 'δικαιη δικη' (εχει γινει της μοδας αυτο τελευταια), ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου ???
Θα επρεπε η μητερα του κοριτσιου που πεθανε απο AIDS που κολλησε υστερα απο μεταγγιση, να παει με μολισμενη συρηγγα και να μολυνει και αυτη με τη σειρα της ολους τους υπευθυνους για τον θανατο της κορης της ???
... απλα προβληματισμοι ....Απλά προσπάθησε να μπεις στην θέση αυτής της μάνας...στο κάτω κάτω δεν το έκανε κιόλας η γυναίκα, απλά είπε κάτι σε μια στιγμή...άσε.
-
Να προσθέσω απλά ότι από εικόνες που είδα σε τοπικά κανάλια το αγροτικό είχε τουλάχιστον ένα σκασμένο λάστιχο.
Επίσης σταμάτησαν στο μπλόκο και μόλις τους είπαν να κατέβουν ανέπτυξαν ταχύτητα για να φύγουν. Φανταστείτε από τι απόσταση πυροβόλησαν μέχρι να επιταχύνει το αγροτικό. Το πολύ πέντε μέτρα καθώς τα όπλα τα έχουν στο χέρι σε τέτοιους ελέγχους. Ε δε χρειάζεται να είσαι και ο Λουκι Λουκ για να τον πετύχεις αν σημαδεύεις στο αμάξι...Πάλι καλά που γλίτωσαν και οι άλλοι (18 σφαίρες...άκουσα για 9...τελοσπάντων) -
Ένα βράδυ και ενώ γυρίζαμε από μια ταβέρνα (δύο αυτοκίνητα) στην επαρχία Αποκόρωνα Χανίων είδαμε δύο τζιπ των ΤΑΕ να έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα σε ένα στενό πέρασμα και ήδη έλεγχαν δύο άλλα αυτοκίνητα.
Μόλις πλησιάσαμε ο ένας αστυνομικός με το ΑΥΤΟΜΑΤΟ προτεταμένο κατά πάνω μου μου είπε (και μετά στο πίσω αμάξι):
'Σβήσε τη μηχανή, τα φώτα, ανάψτε το εσωτερικό φως και τα χέρια πάνω στο ταμπλό να φαίνονται'
Μετά μας ζήτησε ταυτότητα και μας άφησε να φύγουμε ενώ σε ένα άλλο αμάξι στο άλλο ρεύμα έκαναν έλεγχο μέσα. Ο αστυνομικός στο άλλο ρεύμα όταν φεύγαμε κρατούσε ΔΥΟ πιστόλια στα χέρια σαν την Lara Croft. Φαντάσου τι θα γίνει αν δε σταματήσεις... -
Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι ο νεαρός απεβίωσε δυστυχώς.
Ο αστυνομικός δέρνεται άσχημα με αποτέλεσμα να του κάνουν 18 ράμματα στην περιοχή του αυτιού.
ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μαγκιά!!βρήκαμε το 'θύμα'!!ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!!Ρίχτε τους!!
E όχι και 'θύματα'! Έλεος δηλαδή...
Μήπως έχει κανείς φυλακιστεί ως όφειλε και δεν το ξέραμε;;;
Σημείωση: Το πραγματικό θύμα μόλις κατέληξε...
Kouk, συμφωνούμε.
Petros, τα πραγματικά θύματα, αλήθεια και δικαιοσύνη, έχουν καταλήξει από καιρό.
Ακούσατε, είδατε τη μάνα στην τηλεόραση; Εγώ ναί και έφριξα.
Skullone, ξέρεις με τι αστυνομία έχεις να κάνεις. Αν πάνοπλοι και έντρομοι μπάτσοι σου κάνουν σήμα να σταματήσεις γιά έλεγχο, τι θα κάνεις; Ακόμα κι αν έχεις χασίς η δεν ξέρω τι άλλο στο αυτοκίνητο. . . -
Το εκσυχρονιστικο της υποθεσης ειναι οτι αφου πυροβοληθηκε ο νεαρος, οι αστυνομικοι ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ αρα με ψυχραιμια ΝΑΖΙ ΕΣ ΕΣ διεταξαν τον οδηγο του οχηματος να οδηγησει 8 χιλιομετρα μεχρι το νοσοκομειο και με το αλλο παιδι να κρατα τον αιμοφυρτο νεο στα χερια...
Οι συγκεκριμενοι μπατσοι (γιατι δεν προκειται για αστυνομικους, και δεν θα ηθελα να ισοπεδωσω ολο το αστυνομικο σωμα που κανει καλα τη δουλεια του) ακολουθουσαν χαλαρα το πυροβολημενο αγροτικο-ασθενοφορο...
Ο μπατσος διοικητης εβγαλε το πορισμα χθες (ειναι σε ολες τις πρωινες εφημεριδες σημερα) που επιρριπτει ολη την ευθυνη στο νεαρο γιατι 'αρνηθηκε να υπακουση σε σημα τροχονομου και ειχε ροπη (sic) στα ναρκωτικα'
Δηλαδη το πλημελλημα (δικαζεται σε μονομελες δικαστηριο με μεγιστη ποινη 2 ετη φυλακιση εξαγορασιμη ή με αναστολη) Αρνησης σε σημα τροχονομου επιφερει τη Θανατικη ποινη χωρις διαδικασια δικης.
Και υπαρχουν Ελληνες που βγαινουν και λενε 'καλα του κανανε αφου δεν σταματησε...'
Αυτα ουτε στην Ζιμπαμπουε δεν γινονται. Μολις πριν ενα χρονο παλι σε μπλοκο σκοτωθηκε ο αθιγγανος που -κυτταξτε συμπτωση- πυροβοληθηκε στο κεφαλι και βγηκαν και ειπαν οτι εφταιγε ο αθιγγανος.
τελικα εχουν δικιο αυτοι που λενε οτι ο κος 'Ευχαριστω τους Αμερικανους' ειναι ο ακροδεξιοτερος πολιτικος που περασε στη μεταπολιτευτικη Ελλαδα.
-
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
.......
Δηλαδη το πλημελλημα (δικαζεται σε μονομελες δικαστηριο με μεγιστη ποινη 2 ετη φυλακιση εξαγορασιμη ή με αναστολη) Αρνησης σε σημα τροχονομου επιφερει τη Θανατικη ποινη χωρις διαδικασια δικης.Τροχονόμος, οπλισμένος σαν αστακός; Και μη χειρότερα.
...
Και υπαρχουν Ελληνες που βγαινουν και λενε 'καλα του κανανε αφου δεν σταματησε...'Δεν νομίζω να λέει κανένας έτσι, αυτό που εγώ κατάλαβα είναι 'αφού ξέρεις ότι έχεις πιθανότατα να κάνεις με οπλισμένους άσχετους, γιατί ρε κόπανε δε σταματάς;'
Ο οδηγός έχει την ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών. Στην περίπτωση που ο οδηγός δε σταματάει, οι μπράβοι ανοίγουν πυρ και σκοτώνεται κάποιος επιβάτης, τι γίνεται; -
Τι πάει να πει 'πάνοπλος και έντρομος'; Σαν πολύ αμερικανιά δεν ακούγεται; Γιατί να είναι έντρομος ο μπάτσος, από τη στιγμή που έχει επάνω του ισχύ πυρός ικανή να τινάξει στον αέρα οικοδομικό τετράγωνο;
Ή μήπως ξεχνάμε ότι σστη χώρα μας ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ πολίτης κατέχει όπλο; Άρα, στο 99% (και βάλε...) των περιπτώσεων, ο πολίτης ΔΕΝ αποτελεί ΚΑΝΕΝΑΝ κίνδυνο για το 'όργανο' της... 'τάξης'.
Και στο κάτω-κάτω, αφού είναι έντρομοι και χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους, να μην γίνονται αστυνομικοί, γιατί είναι παντελώς ακατάλληλοι.
Αλλά δεν είναι έντρομοι. Αν ήταν 'έντρομοι', δεν θα σκοτώνανε τα ΑΚΙΝΔΥΝΑ θύματα (όπως τον Καλτεζά, τον Σέρβο πιτσιρικά που φάγανε λάχανο στη Θεσσαλονίκη, το παιδί που ο άλλος ο μεθύστακας 'ΡΑΜΠΟ' της κακιάς ώρας, ΜΗ ΦΕΡΩΝ ΣΤΟΛΗ, πυροβόλησε και άφησε σακατεμένο, το νέο τους θύμα που το αφήσανε κλινικά νεκρό και πάει λέγοντας).
ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. Τρία κι ένα τους πάει μπροστά στη 17Ν, μπροστά σε ένοπλους ληστές, μπροστά σε νταβατζήδες κι εμπόρους ναρκωτικών, αλλά άμα είναι κάνας άοπλος πιτσιρικάς, τότε θυμούνται ότι υπάρχει κάτι που γεμίζει τα παντελόνια τους...
ΑΥΤΗ είναι η νοοτροπία που έχουν. Δυστυχώς.
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες, που υποτίθεται πρέπει να μας προστατεύουν, να κινδυνεύουμε από αυτούς που... μας φυλάνε και να προσαρμοστούμε στις ιδιοτροπίες τους (τις οποίες διαιωνίζει η ηγεσία τους) και όχι αυτοί.
-
Αναφερθηκα στο συγκεκριμενο νομο του Συνταγματος.
Η παραβαση νομοθετικα ετσι λεγεται 'αρνηση σε σημα τροχονομου' και καλυπτει σημα απο τροχονομο ή αστυνομικο ή μπλοκο καθε μορφης.
και εφοσον ζουμε σε Δημοκρατια με Συνταγμα ο Αστυνομικος μπορει να κανει χρηση οπλου ΜΟΝΟΝ οταν απειληται η ζωη του ή απειλήται άμεσα η ζωη καποιου πολιτη.
Αυτα εαν θελουμε να μιλαμε σαν Ελληνες πολιτες. Ας επεμβει και καποιος δικηγορος να επιβεβαιωσει.
Βεβαια, αν θελουμε να μιλαμε 'ποδοσφαιρικα' τοτε 'καλα να παθουν οι ασχετοι που ειδαν τσαμπουκαλεμενους μπατσους και δε καθησαν σουζα'
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...