-
Λοιπόν!
Να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν εδώ στην Κρήτη τα άτομα που αποτελούν τις ομάδες ΤΑΕ (έτσι τους λένε εδώ) είναι όλοι σχεδόν απόφοιτοι ΑΝΩΤΑΤΩΝ σχολών. Γυμναστές, φιλόλογοι κ.λ.π.
Λυπηρό έτσι????
Κανένας τους δεν είναι Κρητικός! (πάντα μιλάω για τις ομάδες ΤΑΕ που βρίσκονται στη Κρήτη)
Η συμπερίφορά τους όταν σταματάνε αγροτικό αυτοκίνητο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!! Φέρονται στον οδηγό και στους συνεπιβάτες λες και είναι ζώα!!!! Φωνές βρισίες κ.λ.π.
Λίγο πριν να γίνει ότι έγινε μία άλλη ομάδα ΤΑΕ σάπιζε στο ξύλο κάποιον που είχαν σταματήσει για έλεγχο. Για αυτό το περιστατικό υπάρχουν πολλοί μάρτυρες. Πέρασε υπεραστικό λεωφορείο απο το σημείο.
Για μένα οι συγκεκριμένες ομάδες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σε αυτό που λέμε νομιμότητα. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ανακαλύπτουν χασισοφυτείες. Από αυτούς που κυκλοφορύν με όπλα και πουλάνε μαγκιά όπου και σε όποιον βρούνε, δεν έχουν πιάσει κανένα- και ούτε πρόκειται!!! Μόνο με φυτά που είναι ακίνητα ξέρουν να τα βάζουν. Επίσης από τους χασισοκαλιεργητές έχουν πιάσει ελάχιστους.Για την υπόθεση τώρα:
Το 'σου κάνω σήμα να σταματήσεις και αν δεν σταματήσεις πυροβολώ' είναι κάτι που ούτε στην Αμερική δεν εφαρμόζεται. Αυτό τα λέει όλα πιστεύω...
Επίσης, το όλο σκηνικό μπορεί να έγινε στα ορεινά του Ρεθύμνου ή τέλως πάντων κάπου εκεί κοντά, αλλά τα συγκεκριμένα παληκάρια δεν ήταν από εκεί. Αν ήταν, τότε θα γινόταν εδώ μεγάλος χαμός, για να μην πω μακελειό. Εν ολίγοις, η ασφάλεια Ηρακλείου, δεν θα δεχόταν πέτρες, αλλά ριπές από αυτόματα, για να μην πω χειροβομβίδες.
Τέλος αυτοί που προκάλεσαν το μεγάλο όγκο των επεισοδείων (αυτά που είδατε στην τηλεόραση) ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία φοιτητές (ναι ήταν και φοιτητές) και άτομα που τα αποκαλούμε (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου) αναρχικούς. Άλλωστε αν προσέξατε φορούσαν κράνη κ.λ.π.
Και για να μην παρεξηγούμαι, καταδικαστέα η δολοφονική συμπεριφορά των 'αστυνομικών', καταδικαστέες όμως και οι πράξεις που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου. -
Ακουσα το τι έγινε με την ιστορία αυτή. Αφήστε τα φίλοι μου. Τα χρόνια που περμάμε είναι πραγματικά άγρια. Εγώ δεν θα δώσω σε κανένα δίκιο, αλλά! το ότι δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο ήταν το αρχικό λάθος. Απο εκεί και μετά όλα εξελήχθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα. Και επ'ουδενεί θα παραδεχτώ ότι ο αστυνομικός ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένος στο σημάδι ώστε να μπορέσει να σημαδέψει τον νεαρό. Στα τυφλά έριξε! Το ότι η σφάιρα τον βρήκε στο κεφάλι, κατά προσωπική μου άποψη, ήταν τυχαίο. Ομως το καλύτερο που θα είχαμε να αναρωτηθούμε είναι,
γιατί ο νεαρός δεν σταμάτησε, όπως όφειλε να κάνει, για έλεγχο?
τι ήταν αυτό που τελικά όπλισε το χέρι του Αστυνομικού?
μήπως τελικά εμείς είμαστε αυτοί που προκαλούν τέτοιες καταστάσεις?
γιατί ζητάμε απο τα όργανα της τάξης να συμπεριφέρονται σωστά μαζί μας, όταν εμεις δεν είμαστε?
Βρέθηκα το 1981 στο Λονδίνο τις ημέρες που γινόντουσαν χοντρά επισόδια στις συνοικίες του Brixton όταν ομάδες ανέργων σπάγανε και λεηλατούσαν ολόκληρα καταστήματα. Και ξαφνικά κάνει έφοδο η εφιππη αστυνομία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγριότητα που είδα τότε. Δεν είχαν όπλα αλλά κάτι ταράστια κλόμπ σα καδρόνια, επάνω σε κάτι δίμετρα άλογα να ξεχύνονται μέσα στον κόσμο. Και τα κλόμπ να κατεβαίνουν με λύσα επάνω στα κεφάλια των ανέργων και να χύνονται μιυαλά στο δρόμο. Στις ημέρες που ακολούθησαν μετά, δεν έγινε καμία συζήτηση στίλ παραθύρων στην τηλεόραση για την αγριότητα της Αστυνομίας. Ενας τίτλος μόνο κυριάρχησε στις εφημερίδες και εκεί τελίωσαν όλα! -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Βρέθηκα το 1981 στο Λονδίνο τις ημέρες που γινόντουσαν χοντρά επισόδια στις συνοικίες του Brixton όταν ομάδες ανέργων σπάγανε και λεηλατούσαν ολόκληρα καταστήματα. Και ξαφνικά κάνει έφοδο η εφιππη αστυνομία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγριότητα που είδα τότε. Δεν είχαν όπλα αλλά κάτι ταράστια κλόμπ σα καδρόνια, επάνω σε κάτι δίμετρα άλογα να ξεχύνονται μέσα στον κόσμο. Και τα κλόμπ να κατεβαίνουν με λύσα επάνω στα κεφάλια των ανέργων και να χύνονται μιυαλά στο δρόμο. Στις ημέρες που ακολούθησαν μετά, δεν έγινε καμία συζήτηση στίλ παραθύρων στην τηλεόραση για την αγριότητα της Αστυνομίας. Ενας τίτλος μόνο κυριάρχησε στις εφημερίδες και εκεί τελίωσαν όλα!Και αυτό είναι απαράδεκτο, αλλά εδώ τουλάχιστον είχαμε να κάνουμε με καταστροφή ξένης περιουσίας. Οπότε εν μέρη μπορείς να το δικαιολογήσεις.
Καταρχήν κάποιος παρανομεί μπροστά σου....
Πολύ διαφορετικό όμως από το σου κάνω σήμα να σταματήσεις και αν δεν σταματήσεις πυροβολώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 'όργανα' δεν ήξεραν καν αν υπήρχε θέμα παρανομίας... Το ότι δεν σταμάτησε δεν λέει τίποτα...Και επ'ουδενεί θα παραδεχτώ ότι ο αστυνομικός ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένος στο σημάδι ώστε να μπορέσει να σημαδέψει τον νεαρό. Στα τυφλά έριξε!
Δε νομίζω να ισχυρίζεται κανείς ότι πυροβόλησαν με σκοπό να πετύχουν κάποιον. Το θέμα είναι όμως ότι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να πυροβολήσουν. Ας έπαιρναν τον αριθμό και ας τον έπιαναν μετά...
-
Συμφωνώ με τον takiskoym. Να σημειώσω ότι δεν είμαι υπερ των αστυνομικών, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε μια υπερβολική και το πιθανότερο λανθασμένη ροή πληροφοριών. Το κάθε κανάλι μεταδίδει ότι θέλει, στον βωμό της θεαματικότητας.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν ξέρουμε τι πραγματικά συνέβει και πιστεύω οτι δεν θα το μάθουμε ποτέ.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν ξέρουμε τι πραγματικά συνέβει και πιστεύω οτι δεν θα το μάθουμε ποτέ.όπως δεν το μαθαίνουμε ποτέ άλλωστε
-
Βρέθηκα το 1981 στο Λονδίνο τις ημέρες που γινόντουσαν χοντρά επισόδια στις συνοικίες του Brixton όταν ομάδες ανέργων σπάγανε και λεηλατούσαν ολόκληρα καταστήματα. Και ξαφνικά κάνει έφοδο η εφιππη αστυνομία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγριότητα που είδα τότε. Δεν είχαν όπλα αλλά κάτι ταράστια κλόμπ σα καδρόνια, επάνω σε κάτι δίμετρα άλογα να ξεχύνονται μέσα στον κόσμο. Και τα κλόμπ να κατεβαίνουν με λύσα επάνω στα κεφάλια των ανέργων και να χύνονται μιυαλά στο δρόμο. Στις ημέρες που ακολούθησαν μετά, δεν έγινε καμία συζήτηση στίλ παραθύρων στην τηλεόραση για την αγριότητα της Αστυνομίας. Ενας τίτλος μόνο κυριάρχησε στις εφημερίδες και εκεί τελίωσαν όλα!Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η περίπτωση που περιγράφεις εμπίπτει στο χαρακτηρισμό 'riot control' (αντιμετώπιση ταραχών) και όντως δικαιολογείται ένας βαθμός βαρβαρότητας (αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα είναι π.χ. το ματς ΜΑΤ-Αναρχικοί σε κάθε Πολυτεχνείο) αλλά το συμβάν στην Κρήτη δεν είναι σε καμμία περίπτωση 'riot control'.
Κάποιος είπε ότι ούτε στην Αμερική δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Γιατί εγώ όμως θυμάμαι ένα βίντεο από ερασιτεχνική κάμερα με 5-6 μπάτσους να αδειάζουν τα όπλα τους πάνω στο αυτοκίνητο μιας γυναίκας που προσπάθησε να ξεφύγει από μπλόκο, σκοτώνοντάς την;
-
Νομίζω ότι τό πρώτο πράγμα πού θά έπρεπε νά σκεφτείτε όσοι επειμένετε νά μπαίνετε στή θέση τών αστυνομικών,θά ήταν νά σκεφτείτε τόν εαυτό σας,΄νά κρατάει στό χέρι τού ένα όπλο.Θά μπορούσατε νά είστε 'κύριοι' αυτού τού όπλου;
Τό ότι(επίσεις) θά είχατε(πιθανώτατα)φιλήσει Κ...ς γιά νά γίνετε αστυνομικοί,σας κάνει τώρα νά μπορείτε νά επικαλεσθείτε τή δικαιολογία ότι 'δέν παίρνω αρκετά,γιά νά ρισκάρω τή ζωή μου';
Ξανασκεφτήτε τό. -
Ακουσα το τι έγινε με την ιστορία αυτή. Αφήστε τα φίλοι μου. Τα χρόνια που περμάμε είναι πραγματικά άγρια. Εγώ δεν θα δώσω σε κανένα δίκιο, αλλά! το ότι δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο ήταν το αρχικό λάθος. Απο εκεί και μετά όλα εξελήχθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα. Και επ'ουδενεί θα παραδεχτώ ότι ο αστυνομικός ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένος στο σημάδι ώστε να μπορέσει να σημαδέψει τον νεαρό. Στα τυφλά έριξε! Το ότι η σφάιρα τον βρήκε στο κεφάλι, κατά προσωπική μου άποψη, ήταν τυχαίο. Ομως το καλύτερο που θα είχαμε να αναρωτηθούμε είναι,
γιατί ζητάμε απο τα όργανα της τάξης να συμπεριφέρονται σωστά μαζί μας, όταν εμεις δεν είμαστε?Και μόνο με το να βάζεις σε ένα τέτοιο συμβάν ως πρώτιστο ερώτημα το 'γιατί δε σταμάτησε στο μπλόκο', έχεις ξεφύγει από την ουσία.
Πες μου αλήθεια ποιο από τα παρακάτω αιτιολογικά σου επαρκεί για να δικαιολογήσεις τον πυροβολισμό των επιβατών:- Δεν είδαν το μπλόκο;
- Φοβήθηκαν να σταματήσουν;
- Την κοπάνησαν για να σπάσουν πλάκα;
- Το αυτοκίνητο δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ, δεν είχε φανάρια, κάρτα ελέγχου καυσαερίων, ασφάλεια, πινακίδες... κλπ, κλπ
- Ήταν χρήστες ναρκωτικών και φοβήθηκαν μη τους τσακώσουν με τη δόση τους.
- Είχαν περίστροφο, μαχαίρι, καραμπίνα στο αυτοκίνητο χωρίς άδεια
- Ήταν έμποροι ναρκωτικών με το 'προϊόν' στην καρότσα.
Για ό,τι και να ισχύει από τα παραπάνω, πες μου τι δικαιολογεί τον πυροβολισμό κατά των ανθρώπων με άμεσο κίνδυνο το θάνατο.
Ξέρεις πόσο πιθανό είναι να πετύχεις ανθρώπινο κεφάλι μέσα σε κινούμενο αυτοκίνητο; Πιο πιθανό είναι να σκόπευσε παρά η σφαίρα να πήρε τα γκελ και τις τροχιές της φημισμένης μοναδικής σφαίρας που 'σκότωσε' τον Κένεντυ.
18 σφαίρες με αστραπιαία ταχύτητα!!!!??? Πόσες σφαίρες πρέπει να ρίξει κανείς πριν πάρει χαμπάρι ότι έχει χάσει τον έλεγχο των πράξεών του! Πόσο δε μάλιστα όταν αυτός ο κάποιος είναι αστυνομικός...
Δεν ξέρω αν εσύ ή κάποιος γνωστός σου θεωρείς ότι θα μπορούσες να φέρεις κάποιον αστυνομικό σε σημείο να σε πυροβολήσει για να σε σκοτώσει! Εμένα πάντως βγάλε με έξω από αυτήν την εξίσωση!
Δε ζητώ να φέρονται σωστά μαζί μας. ΑΠΑΙΤΩ να φέρονται σωστά (εννοώντας βέβαια έννομα), είναι καθήκον τους ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά του πολίτη.
Τέλος δεν καταλαβαίνω, βρίσκεις λογικό ότι στην Αγγλία άνοιγαν μυαλά οι έφιπποι, ή το θεωρείς απλώς ως μέτρο σύγκρισης;;;
-
γιατί ζητάμε απο τα όργανα της τάξης να συμπεριφέρονται σωστά μαζί μας, όταν εμεις δεν είμαστε?
Βρέθηκα το 1981 στο Λονδίνο τις ημέρες που γινόντουσαν χοντρά επισόδια στις συνοικίες του Brixton όταν ομάδες ανέργων σπάγανε και λεηλατούσαν ολόκληρα καταστήματα. Και ξαφνικά κάνει έφοδο η εφιππη αστυνομία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγριότητα που είδα τότε. Δεν είχαν όπλα αλλά κάτι ταράστια κλόμπ σα καδρόνια, επάνω σε κάτι δίμετρα άλογα να ξεχύνονται μέσα στον κόσμο. Και τα κλόμπ να κατεβαίνουν με λύσα επάνω στα κεφάλια των ανέργων και να χύνονται μιυαλά στο δρόμο. Στις ημέρες που ακολούθησαν μετά, δεν έγινε καμία συζήτηση στίλ παραθύρων στην τηλεόραση για την αγριότητα της Αστυνομίας. Ενας τίτλος μόνο κυριάρχησε στις εφημερίδες και εκεί τελίωσαν όλα!Καλό θα ήταν να μην λέμε υπερβολές για χυμένα μυαλά κλπ. Κατά την διάρκεια των ταραχών στο Brixton μόνο τραυματισμοί υπήρξαν και απο τις δύο πλευρές (αστυνομικοί και διαδηλωτές), και κανένας θάνατος.
Κατά τα άλλα, τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το περιστατικό στην Κρήτη...
-
Έβλεπα σήμερα την εκπομπή 'Άλλη Διάσταση' και συμφωνώ απόλυτα με τους ομιλήσαντες που είπαν ξεκάθαρα πως, όταν πυροβολείς και στοχεύεις στο κεφάλι, πυροβολείς για να σκοτώσεις. Αποκαλύφθηκαν αρκετά, όπως το ότι οι 'κύριοι' των ΤΑΕ παραποίησαν και εξαφάνισαν στοιχεία. Άσε που σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν δικαιολογείτο κανένας να πυροβολήσει.
Δυστυχώς, η νοοτροπία 'ΕΓΩ είμαι ο νόμος και κάνω ό,τι θέλω' εξακολουθεί να υπάρχει - οι παλιότεροι στην ΕΛ.ΑΣ. είναι από την εποχή της χούντας και έχουν εκείνα τα μυαλά ακόμα - και υπάρχουν πάμπολλοι (το 70% τουλάχιστον) στο σώμα που νομίζουν πως, επειδή πήραν όπλο και σήμα, έγιναν ΚΑΠΟΙΟΙ.
Ερώτηση 1η: Στις 7 Ιανουαρίου που κατέβαινα με τον πατέρα μου στην Αθήνα και δεν σταμάτησα σε 'όργανο' που είχε μπει στη μεσαία λωρίδα και έκανε ζεμπεκιές για να κόβει κλήσεις (εισπρακτικές), θα είχε δηλαδή το ζώον να με πυροβολήσει;
Ερώτηση 2η: Σαν πολύ εύκολα δεν 'εκπυρσοκροτούν τυχαία' τα ρημάδια τα όπλα των μπάτσων;
Ερώτηση 3η: Γιατί οι 'τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις' γίνονται ΠΑΝΤΑ όταν ο μπάτσος ΔΕΝ κινδυνεύει από το θύμα του;
Γεγονός είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να αποκτήσει εξαιρετικά κακή φήμη και φέρει εκείνη αποκλειστικά την ευθύνη. Να μας στείλει στον άλλο κόσμο και να βαράει φοιτητές και συνταξιούχους είναι ικανή. Να πιάσει κάναν έμπορο ναρκωτικών, κάνα νταβατζή, κάνα ληστή ΔΕΝ είναι.
-
νομιζω οτι το επεισοδιο εγινε κοντα στα Ανωγεια, ετσι δεν ειναι?
κανεις δεν ισχυριστηκε οτι ο οδηγος του αμαξιου δεν ειδε το μπλοκο...δεν σταματησε επειδη ειχε μαζι του χασις...απο τη μια μερια δηλαδη ενας οδηγος χεσμενος που πιστεψε οτι θα ξεφευγε και απο την αλλη καποιος απο τους αστυνομικους που πυροβολουσε σαν καουμπου...η εκπαιδευση τους φαινεται οτι ειναι γελοια αλλα εφοσον γινονται ελεγχοι δε μπορεις για 10 γραμμαρια μαλακιας να νομιζεις οτι μπορεις να κανεις οτι θελεις...ελλειψη κρισης και απο τη μια και απο την αλλη και αποτελεσμα ενας νεκρος.
περιττο να αναφερθω σε αυτους του τμηματος Ηρακλειου και τα περιστατικα μετα...πραγματικα για κλαματα! -
Γενικεύσεις και αοριστίες σε τέτοιο θέμα δεν χωράνε!
Ούτε τόσα όπλα εκπυρσοκροτούν τυχαία..ούτε οι αστυνομικοί είναι τόσο αιμοχαρείς ή ηλίθιοι!!
Ειδικά στην Κρήτη,μάλλον λίγα γίνονται!
Δεν κατάλαβα,γιατι δεν είναι κάφρος αυτός που έχει ενα ΑΚ47 σπίτι του!! και είναι κάφρος ο αστυνομικός που τον σταμάτησε στον έλεγχο και αυτός έφυγε!!!
Μαγκιά!!βρήκαμε το 'θύμα'!!ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!!Ρίχτε τους!!Οσο για χούντες κλπ κλπ..αφήστε ρε παιδιά!!Για θυρωρούς,περιπτεράδες κλπ κλπ θέλετε να μιλήσουμε?
Μετά Χριστόν προφήτες γινόμαστε μερικές φορές!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μαγκιά!!βρήκαμε το 'θύμα'!!ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!!Ρίχτε τους!!E όχι και 'θύματα'! Έλεος δηλαδή...
Μήπως έχει κανείς φυλακιστεί ως όφειλε και δεν το ξέραμε;;;
Σημείωση: Το πραγματικό θύμα μόλις κατέληξε...
-
... καθησα και διαβασα ολα αυτα που γραψατε και πραγματικα χαιρομαι, γιατι οι δυο αυτες εκ διαμετρου αντιθετες εικονες, ειχαν το αποτελεσμα που ζητουσα! Συζητηση και αντιπαραθεση...
Περα ομως απο το γιατι και πως και αν, υπαρχει και ενα αλλο θεμα! Η αυτοδικια!
Η μητερα ελεγε οτι αυτη η ιδια θα σκοτωσει τους αστυνομικους (αν ακουσα καλα)... Πηγαινουμε σε ενα κρατος αναρχιας ?? Ο καθενας 'παιρνει το νομο στα χερια του' ??? Σιγουρα το να χανεται το παιδι σου ή καποιος αλλος που υπερ-αγαπας απ' οτιδηποτε - ποσο μαλλον πριν της ωρας του - σε βγαζει απ' τα ρουχα σου, αλλα να φτασουμε στο σημειο να αφαιρεσουμε ζωη ??? Αυτες οι περιφημες βεντετες ??? Ξερουν κατι οι φιλοι μας απο την Κρητη, που εμεις στην υπολοιπη ελλαδα αγνοουμε ???? Εμεις που περιμενουμε και ελπιζουμε σε μια 'δικαιη δικη' (εχει γινει της μοδας αυτο τελευταια), ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου ???
Θα επρεπε η μητερα του κοριτσιου που πεθανε απο AIDS που κολλησε υστερα απο μεταγγιση, να παει με μολισμενη συρηγγα και να μολυνει και αυτη με τη σειρα της ολους τους υπευθυνους για τον θανατο της κορης της ???
... απλα προβληματισμοι .... -
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΧΑΣΙΣ, ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΕΙ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΑΕ, Ο ΕΝΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΘΙΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!!! ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΤΣΑΣ!!!! ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 18 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ, ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΟΠΛΟ ΕΦΥΓΕ Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ!!
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 7. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ. -
τι να πει και η μανα?μηπως ξερει και ποιον να κατηγορησει?
βρηκαν την ευκαιρια και οι καφροι και τα ρημαξαν ολα... -
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Καλό θα ήταν να μην λέμε υπερβολές για χυμένα μυαλά κλπ. Κατά την διάρκεια των ταραχών στο Brixton μόνο τραυματισμοί υπήρξαν και απο τις δύο πλευρές (αστυνομικοί και διαδηλωτές), και κανένας θάνατος.Κατά τα άλλα, τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το περιστατικό στην Κρήτη...
Φίλε μου το περιστατικό που αναφέρω δεν είπα ότι έχει σχέση με το παρόν συμβάν. Τα ανάφερα μόνο και μόνο για να δώσω έμφαση στο ποιά πρέπει να δουλειά της αστυνομίας! Ζούμε σε μιά παράλογη εποχή όπου η εγληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Λοιπόν πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει η αστυνονία τα πράγματα. Με σκληρά λόγια? Και μη με αρχίσεις με ρητορίες για συμπεριφορές και αθώα θύματα. Και μια και βρισκόμαστε σε forum αυτοκινήτων, αναλογίσου μόνο τα αθώα θύματα στις διάφορες πετρελαικές χώρες για να μπορούν οι 7 αδελφές να πουλάνε σε παγκόσμιο επίπεδο, για να μπορείς εσύ, εγώ όλοι μας να κινούμε τα σαράβαλά μας. Οσο για τα γεγονότα που αναφέρω, εγώ τα έζησα τότε σαν φοιτητής. Πολλά τότε δεν ειπώθηκαν και άλλα τόσα αποκρύφτηκαν απο την κοινή γνώμη.
-
Δεν είχαν όπλα αλλά κάτι ταράστια κλόμπ σα καδρόνια, επάνω σε κάτι δίμετρα άλογα να ξεχύνονται μέσα στον κόσμο.Οι έφιππες αστυνομίες είναι πάντα οι πιο βίαιες. Αν βρεθείς στο πέρασμά τους, τελείωσες. Τα άλογα τα έχουν για να ποδοπατάνε τους καταστελλόμενους. Ειδικά μάλιστα αν ήταν τα βαριά Αγγλικά άλογα εργασίας (αυτά που έχουν χοντρά πόδια και μακρύ τρίχωμα πάνω από τις οπλές τους, το οποίο φτάνει λίγο πιο κάτω), η δουλειά είναι τελειωμένη. Πες πως τους πάτησαν με αμάξια που τρέχαν με διακόσια!
-
Ένα ωραίο θέμα και μέσα σε μια μέρα τόσες πολλές σελίδες!
Το κακό είναι ότι δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω με μεγαλύτερο ρυθμό τα posts τα οποία 'τρέχουν'
Και το κακό επίσης είναι ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν είναι ίσως 100% σωστό να το συζητάμε με παραδείγματα ή άλλα γεγονότα.Μήπως πρέπει να αναλύσουμε γενικότερα την ιδέα της αστυνομίας σε συνάρτηση με την χώρα μας και την νοοτροπία/κουλτούρα/παιδεία/επίπεδο/μόρφωση/κλπ/κλπ της ?
Αν πρέπει να υπάρχει, με ποια μορφή, ποιοι να την εκπροσωπούν, με τι προσόντα, με τι δυνατότητες, με τι νόμους, με τι ποινές σε αστυνομικούς που δεν τηρούν τους νόμους τους κλπ κλπ
Θα μου πείτε πολύ γενική κουβέντα θα γίνει αλλά μήπως με τα παραδείγματα και το τραγικό συμβάν της Κρήτης (το οποίο με ξάφνιασε όσο με ξαφνιάζει το γεγονός ότι τώρα κάποιος περνάει με κόκκινο φανάρι) κάπου χανόμαστε, και τελικά δεν εκφράζουμε την γνώμη μας ξεκάθαρα ? (δεν εξαιρείται κανείς από τον πληθυντικό)
Είναι τόσο ωραία κουβέντα αλλά δυστυχώς με forum κάπου χάνεται...
Προσωπικά λοιπόν, δεν απόρησα και δεν απορώ με τα λάθη της αστυνομίας.
Έχω πει την άποψη μου και στο άλλο γνωστό topic αλλά για την Ελληνική αστυνομία έχουμε να κάνουμε με εκπροσώπους της που είναι τελείως ανεκπαίδευτοι σε θέματα ψυχολογίας και τρόπου δράσης με την ιδέα ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν και φυσικά με την ιδέα οτί χρειάζονται εκεί που νομίζουν οι ίδιοι (πορείες φοιτητών κλπ κλπ)Τελικά μήπως τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ελλάδα?
Μήπως οι αστυνομικοί μας τελικά είναι μπάτσοι για τον ίδιο λόγο που οι ταξιτζήδες είναι ταρίφες και οι γιατροί, δικηγόροι κάτι ανάλογο?Μήπως τελικά κανείς στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του επαγγέλματος του? Και ο αστυνομικός το παίζει RAMBO , o γιατρός θέλει φακελάκια, ο ταρίφας το παίζει ιππότης της ασφάλτου, ο οδηγός ΚΤΕΛ επίσης, ο καθηγητής διδάσκει και ξύνεται κλπ κλπ...
Δηλαδή σαν να μην είναι τίποτα τυχαίο τελικά...απλά οι γερμανοί αστυνομικοί είναι καλύτεροι αφού η Γερμανία είναι αναλογικά 'καλύτερη' (με ότι εννοούμε καλύτερος)
-
Καλό θα ήταν να μην λέμε υπερβολές για χυμένα μυαλά κλπ. Κατά την διάρκεια των ταραχών στο Brixton μόνο τραυματισμοί υπήρξαν και απο τις δύο πλευρές (αστυνομικοί και διαδηλωτές), και κανένας θάνατος.
Κατά τα άλλα, τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το περιστατικό στην Κρήτη...
Φίλε μου το περιστατικό που αναφέρω δεν είπα ότι έχει σχέση με το παρόν συμβάν. Τα ανάφερα μόνο και μόνο για να δώσω έμφαση στο ποιά πρέπει να δουλειά της αστυνομίας! Ζούμε σε μιά παράλογη εποχή όπου η εγληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Λοιπόν πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει η αστυνονία τα πράγματα. Με σκληρά λόγια? Και μη με αρχίσεις με ρητορίες για συμπεριφορές και αθώα θύματα. Και μια και βρισκόμαστε σε forum αυτοκινήτων, αναλογίσου μόνο τα αθώα θύματα στις διάφορες πετρελαικές χώρες για να μπορούν οι 7 αδελφές να πουλάνε σε παγκόσμιο επίπεδο, για να μπορείς εσύ, εγώ όλοι μας να κινούμε τα σαράβαλά μας. Οσο για τα γεγονότα που αναφέρω, εγώ τα έζησα τότε σαν φοιτητής. Πολλά τότε δεν ειπώθηκαν και άλλα τόσα αποκρύφτηκαν απο την κοινή γνώμη.
Kαταρχήν χαίρομαι που συμφωνούμε οτι οι ταραχές στο Brixton δεν έχουν σχέση με το περιστατικό στη Κρήτη. Θα μου επιτρέψεις πάντως να αρνηθώ να μπω σε λογικές συνωμοσιολογίας , όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα γεγονότα έχουν γίνει αντικείμενο δεκάδων ερευνών (τόσο επίσημων όσο και δημοσιογραφικών)
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις αλλού συμφωνώ αλλού διαφωνώ, πάντως δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι η εν-ψυχρω δολοφονία ενός ανθρώπου μπορεί να δικαιολογηθεί.
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...