-
Εκπομπές ρύπων (CO2) -μολύνεις περισσότερο άρα πληρώνεις περισσότερο , διαφωνεί κανείς; -
Διαστάσεων (εμβαδό) -πιάνεις περισσότερο χώρο, πληρώνεις περισσότερο-
Συμφωνώ 100% σε αυτά τα δύο.
Φαινόμενα τύπου Hummer, Kayenne (ή όπως τέλος πάντων γράφεται) πρέπει να απαγορευτούν στις μεγαλουπόλεις όπου το κυκλοφοριακό είναι δράμα.Επίσης όσα αυτοκίνητα δεν καίνε βενζίνη-πετρέλαιο (οικολογικά αυτοκίνητα) να μην έχουν καθόλου φορολογία.
-
Διαβαζω στα ΝΕΑ περι επερχομενης φορολογιας και μεταξυ των αλλων παρατηρω πως:
*[...]η κυβέρνηση εξετάζει τα εξής, μεταξύ άλλων, μέτρα:
- Αύξηση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων (είναι μάλλον βέβαιο ότι θα γίνει). *
Χμ... υποθετω πως η αυξηση-εναρμονισμος του ΕΦΚ δεν αρκουσε. Τελικα ποσο θα αυξηθει το κοστος χρησης αυτοκινητου?
-
To κοστος του αυτοκινητου θα επρεπε να πολλαπλασιαστει, τουλαχιστον 'αν εγω ημουν πρωθυπουργος' αυτο θα εκανα.
Οταν καθε οικογενεια εχει 3 αυτοκινητα,μετα το κυκλοφοριακο γινεται αφορητο,καθως ολοι παιρνουν το αυτοκινητο για ψυλλου πηδημα και πανε στο κεντρο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
To κοστος του αυτοκινητου θα επρεπε να πολλαπλασιαστει, τουλαχιστον 'αν εγω ημουν πρωθυπουργος' αυτο θα εκανα.
Οταν καθε οικογενεια εχει 3 αυτοκινητα,μετα το κυκλοφοριακο γινεται αφορητο,καθως ολοι παιρνουν το αυτοκινητο για ψυλλου πηδημα και πανε στο κεντρο.Και ο κακομοίρης που έχει μόνο ένα αυτοκίνητο για να εξυπηρετείται τί φταίει? Κάτι τέτοια μυαλά σαν και σένα μας κυβερνάνε για αυτό δε βλέπουμε και δε θα δούμε ποτέ προκοπή σε αυτό τον ρημαδότοπο.
'αν εγω ημουν πρωθυπουργος' αυτο θα εκανα.
Ευτυχώς για όλους μας που δεν είσαι και δεν πρόκειται να γίνεις
-
Ο Tiger έχει δίκιο μέχρι το σημείο που δεν μας λέει όμως ότι 'και αυτά τα λεφτά που θα μαζεύουμε, θα τα δίνουμε για καλύτερους δρόμους και -οτιδήποτε λιγότερο από εξαιρετικά θα είναι αποτυχία- ΜΜΜ.'
Είμαστε τόσο λίγοι, και όμως ζούμε λες και είμαστε κάνα δισεκατομμύριο μαζεμένοι σε 2-3 μέρη...
-
23 Οκτωβριου παρελαβα το ραβασακι των 168 Ευρω... Μηπως τον επομενο χρονο να ερθει απο το καλοκαιρι;
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
23 Οκτωβριου παρελαβα το ραβασακι των 168 Ευρω... Μηπως τον επομενο χρονο να ερθει απο το καλοκαιρι;Να λες ευτυχως που ειναι τα ιδια με τα περσινα;
Ποτε εχει ημερομηνια πληρωμης; -
Εμένα μου ήρθε 93 ευρώ (όπως και την προηγουμενη χρονιά).
Απο 1/11/06 έως 10/11/06
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εμένα μου ήρθε 93 ευρώ (όπως και την προηγουμενη χρονιά).Απο 1/11/06 έως 10/11/06
Α και γρηγορα τα θελουν.
Νομιζω ομως οτι αυτες οι ημερομηνιες ειναι για διευκολυνση στα ταμεια των τραπεζων.Και τον Δεκεμβρη να πας δεν θα υπαρξει προβλημα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εμένα μου ήρθε 93 ευρώ (όπως και την προηγουμενη χρονιά).
Απο 1/11/06 έως 10/11/06
Α και γρηγορα τα θελουν.
Νομιζω ομως οτι αυτες οι ημερομηνιες ειναι για διευκολυνση στα ταμεια των τραπεζων.Και τον Δεκεμβρη να πας δεν θα υπαρξει προβλημα.Μία ερώτηση, μπορώ να πάω σε όποια τράπεζα θέλω ή μόνο του Δημοσίου;
-
Και σε ιδιωτικές.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και σε ιδιωτικές.Μεχρι τις 31/12/2006.... και ας λεει οτι θελει πανω το χαρτι.Ειναι απλα για να αποφυγουμε τον συνωστισμό.
-
Καλησπέρα.
Πρόκειτε να αναχωρήσω για εξωτερικό με το αυτ/τό μου στα τέλη του μηνός Νοεμβρίου και έχω κάποιες απορίες περί Τελών Κυκλοφορίας.
Δεδομένου ότι:
- Αναχωρώ οδικώς με το αμάξι μέσω Ηγουμενίτσας, για Ιταλία και από εκεί Γερμανία.
- Το αμάξι θα το κρατήσω 3 έτη στο εξωτερικό (Υπηρεσιακούς Λόγους Μετάθεση) έως τέλη 2009.
- Υποχρεούμαι να εκδόσω γερμανικές πινακίδες στη Γερμανία για να συνάψω ασφάλεια αυτ/του.
- Θα επισκέπτομαι τουλάχιστον 1 φορά το έτος οδικώς την Ελλάδα.
Τί ισχύει με τα τέλη κυκλοφορίας του αυτ/του που μου απέστειλε το Υπ.ΟΙΚ? Τα πληρώνω ή όχι?
Τους ενημερώνω με κάποιο τρόπο πως αναχωρώ για 3ετία στη Γερμανία έως τα τέλη του 2009 για να μη μου αποστέλουν πλέον Τέλη κυκλοφορίας?
Πινακίδες δεν θα καταθέσω Ελλάδα? Μήπως θα καταθέσω τις υπάρχουσες μόλις εκδόσω Γερμανικές (Εντός Δεκεμβρίου)? Πώς θα γίνει αυτό από Γερμανία όμως? Αποστολή τους στην Ελλάδα και τακτοποίηση του θέματος από συγγενή?
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει υπεύθυνα άς απαντήσει....
-
Γειά σας,
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα.Πρόκειτε να αναχωρήσω για εξωτερικό με το αυτ/τό μου στα τέλη του μηνός Νοεμβρίου και έχω κάποιες απορίες περί Τελών Κυκλοφορίας.
Δεδομένου ότι:
- Αναχωρώ οδικώς με το αμάξι μέσω Ηγουμενίτσας, για Ιταλία και από εκεί Γερμανία.
- Το αμάξι θα το κρατήσω 3 έτη στο εξωτερικό (Υπηρεσιακούς Λόγους Μετάθεση) έως τέλη 2009.
- Υποχρεούμαι να εκδόσω γερμανικές πινακίδες στη Γερμανία για να συνάψω ασφάλεια αυτ/του.
Τί ισχύει με τα τέλη κυκλοφορίας του αυτ/του που μου απέστειλε το Υπ.ΟΙΚ? Τα πληρώνω ή όχι?
Τους ενημερώνω με κάποιο τρόπο πως αναχωρώ για 3ετία στη Γερμανία έως τα τέλη του 2009 για να μη μου αποστέλουν πλέον Τέλη κυκλοφορίας?
Πινακίδες δεν θα καταθέσω Ελλάδα? Μήπως θα καταθέσω τις υπάρχουσες μόλις εκδόσω Γερμανικές (Εντός Δεκεμβρίου)? Πώς θα γίνει αυτό από Γερμανία όμως? Αποστολή τους στην Ελλάδα και τακτοποίηση του θέματος από συγγενή?
Πιστεύω την πιό υπεύθυνη και σίγουρη απάντηση θα την πάρεις από την εφορία σου, που έχεις δηλώσει και το αυτοκίνητο.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γειά σας,Καλησπέρα.
Πρόκειτε να αναχωρήσω για εξωτερικό με το αυτ/τό μου στα τέλη του μηνός Νοεμβρίου και έχω κάποιες απορίες περί Τελών Κυκλοφορίας.
Δεδομένου ότι:
Πιστεύω την πιό υπεύθυνη και σίγουρη απάντηση θα την πάρεις από την εφορία σου, που έχεις δηλώσει και το αυτοκίνητο.
Φιλικά
Μάξιμος
Αυτό θα το έκανα ήδη αύριο πρωϊ, ήθελα να δω εάν κάποιος ξέρει περισσότερα ή ξεχνάω κάτι....
-
Καλησπέρα.
Τελικά πήρα απάντηση από τη ΔΟΥ, δεν πληρώνω παρόλο που τα ειδοποιητήρια θα έρχονται, αρκεί να προσκομίσω κατά την επιστροφή μου στην Ελλάδα μετά απο 3 έτη, αποδεικτικά στοιχεία ότι ήμουν στο Εξωτερικό και πλήρωνα εκεί τα τέλη κυκλοφορίας στην χώρα αυτή.
Thank's anyway
-
Παιδιά το παλιό το αμάξι έχει πάθει μια μεγάλη ζημιά και επειδή η επισκευή θα αργήσει, κατά το καλοκαίρι μάλλον, θα ήθελα να μάθω τι έξοδα μπορώ να αποφύγω. Τα τέλη κυκλοφορίας αν δε τα πληρώσω τώρα αλλά αργότερα, υπάρχει κάποιο πρόστιμό μετά? Τα ασφάλιστρα τα εχω κανονίσει αλλά επειδή είναι δίλιτρο ασφάλιστρα και τέλη είναι 900ευρώ όσο περίπου και η επισκευή!!!Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις που λόγω βλάβης δεν κυκλοφορεί?
-
Εφοσον δεν καταθεσεις πινακιδες εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις κανονικα και εμπροθεσμα (ως τις 28,12/06) τα τελη κυκλοφοριας.
Αν παλι καταθεσεις τις πινακιδες θα πληρωσεις τα τελη κυκλοφοριας ολοκληρα χωρις προσαυξησεις.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Εφοσον δεν καταθεσεις πινακιδες εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις κανονικα και εμπροθεσμα (ως τις 28,12/06) τα τελη κυκλοφοριας.Αν παλι καταθεσεις τις πινακιδες θα πληρωσεις τα τελη κυκλοφοριας ολοκληρα χωρις προσαυξησεις.
Αν καταθέσεις πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας π.χ για 1 χρόνο πρίν ξεκινήσει το 2007 δεν θα χρειάζεται να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για αυτό το έτος μιας και υποτίθεται το αμάξι θα είναι ακινητοποιημένο,διαφορετικά αν σκοπεύεις να το κινήσεις εντός 2007 ισχύει αυτό που είπε και ο φίλος παραπάνω.
-
ήρθε το μπουγιουρντί...
1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου...η πληρωμή.
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας