-
Θα παρομοίαζα το Cayenne με ρινόκερο, μόνο λόγω των 3,5 τόνων(!) που ζυγίζει.
Γιατί, και τον πιο λιγνό, ευκίνητο και γρήγορο ρινόκερο να βάλεις να τρέξει 0-100, σίγουρα θα καθυστερήσει πιο πολύ από 5,6 sec... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Γιατί, και τον πιο λιγνό, ευκίνητο και γρήγορο ρινόκερο να βάλεις να τρέξει 0-100, σίγουρα θα καθυστερήσει πιο πολύ από 5,6 sec...Εγώ είδα χθες μία από κοντά (προσπαθούσε να κινηθεί στην κίνηση) και έμεινα μ@λ@κ@$...
Μιλάμε για το υπέρτατο όχημα εντυπωσιασμού... Είναι τεράστια!!!!
Τώρα διαπίστωσα ότι έχουμε δύο στο Ηράκλειο...
Μία άσπρη που όταν την είχα πρωτοδεί δεν είχα καταλάβει τι ήταν και μία μαύρη.
Παρόλα αυτά, όντως ζυγίζει 3,5 τόνους???
Το είδα και στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά υπέθεσα ότι πρόκειτε για λάθος! 3500kgr!!!!!
Αν έχεις την ατυχία να τρακάρεις με αυτό δεν σε σώνει τίποτα. Πιάνει και τα 200!! Απαράδεκτο!!!!! Έπρεπε να έχει κόφτη στα 100 όπως τα λεωφορεία!! Τι φταίει ο κακόμοιρος που θα πέσει πάνω του... Γιατί δεν μπορεί, κάποιες από αυτές θα τρακάρουν, αν δεν έχουν τρακάρει ήδη. -
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Δηλαδη 'AlfaRomeo' η porsche δε σου λεει τιποτα σαν αυτοκινητο? Ουτε ας πουμε μια GT3?αφου βγαινει η 8C....Ποια πορσε...παει για κλεισιμο
διαβασε σε αλλα τοπικ και θα καταλαβεις.... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί, και τον πιο λιγνό, ευκίνητο και γρήγορο ρινόκερο να βάλεις να τρέξει 0-100, σίγουρα θα καθυστερήσει πιο πολύ από 5,6 sec...Εγώ είδα χθες μία από κοντά (προσπαθούσε να κινηθεί στην κίνηση) και έμεινα μ@λ@κ@$...
Το είδα και στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά υπέθεσα ότι πρόκειτε για λάθος! 3500kgr!!!!!
Αν έχεις την ατυχία να τρακάρεις με αυτό δεν σε σώνει τίποτα. Πιάνει και τα 200!! Απαράδεκτο!!!!! Έπρεπε να έχει κόφτη στα 100 όπως τα λεωφορεία!! Τι φταίει ο κακόμοιρος που θα πέσει πάνω του... Γιατί δεν μπορεί, κάποιες από αυτές θα τρακάρουν, αν δεν έχουν τρακάρει ήδη.Kι εγώ για τυπογραφικό λάθος νομίζω οτι είναι.
Δεν είναι δυνατόν 3,5 τόνοι να κινούνται στους ρυθμούς αυτούς...!
Κανονικά (όσο αυτό μπορώ να το πώ για PORSCHE), θα έπρεπε να ήταν γύρω στα 2.200 με 2.500 κιλά, εκτός κι αν όντως αυτό συμβαίνει.
Αλοίμονο στο matiz που θα βρεθεί δίπλα του στην εθνική.
1 με 2 λωρίδες αλλαγή από τον αέρα... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Δηλαδη 'AlfaRomeo' η porsche δε σου λεει τιποτα σαν αυτοκινητο? Ουτε ας πουμε μια GT3?
αφου βγαινει η 8C....Ποια πορσε...παει για κλεισιμο
διαβασε σε αλλα τοπικ και θα καταλαβεις....Ξερω τι γινεται στα αλλα τοπικ. Απλα ρωταω αν ασ πουμε δει καποιος μια GT3 στο δρομο θα πει οτι ειναι σαν ρινοκερος και δεν του λεει τιποτε σαν αμαξι.
Υ.Γ. δεν ειναι αναγκη να πεταμε παντου σποντες...
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Υ.Γ. δεν ειναι αναγκη να πεταμε παντου σποντες...
Οκ αλλα εχουν ειπωθει κατι μαργαριταρια οποτε ειναι ενδεικτικο της απαντησης που θα περιμενεις
-
Αν έχεις την ατυχία να τρακάρεις με αυτό δεν σε σώνει τίποτα. Πιάνει και τα 200!! Απαράδεκτο!!!!! Έπρεπε να έχει κόφτη στα 100 όπως τα λεωφορεία!! Τι φταίει ο κακόμοιρος που θα πέσει πάνω του... Γιατί δεν μπορεί, κάποιες από αυτές θα τρακάρουν, αν δεν έχουν τρακάρει ήδη.Kι εγώ για τυπογραφικό λάθος νομίζω οτι είναι.
Δεν είναι δυνατόν 3,5 τόνοι να κινούνται στους ρυθμούς αυτούς...!
Κανονικά (όσο αυτό μπορώ να το πώ για PORSCHE), θα έπρεπε να ήταν γύρω στα 2.200 με 2.500 κιλά, εκτός κι αν όντως αυτό συμβαίνει.
Αλοίμονο στο matiz που θα βρεθεί δίπλα του στην εθνική.
1 με 2 λωρίδες αλλαγή από τον αέρα...Εμένα πάντως με προσπέρασε στην ΑΟ μια Καγέν ενώ πήγαινα με 160. Εννοώ ότι με προσπέρασε πηγαίνοντας σίγουρα με περισσότερα από 200 χαω. Το ρεύμα αέρα ήταν πολύ ισχυρό, ευτυχώς δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα τριγύρω.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Παρόλα αυτά, όντως ζυγίζει 3,5 τόνους???Λοιπόν κοίταξα στο site της Porsche και η μικρή με τα 3200 κυβικά και το χειροκίνητο κιβώτιο που θα βγεί του χρόνου, δηλαδή η πιο ελαφριά, κατά DIN ζυγίζει μόνον 2160 κιλά, με βάση τα της ΕΕ ζυγίζει μόνον 2235 κιλά (με οδηγό)!
Όχι σαν κάτι Hummer και αηδίες που πάνε πάνω από 3 τόνους! Ακόμα και το Range Rover είναι πιο βαρύ (πάνω από 2,5 τόνους). Φτερό στον άνεμο η Cayenne δηλαδή....! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν κοίταξα στο site της Porsche και η μικρή με τα 3200 κυβικά και το χειροκίνητο κιβώτιο που θα βγεί του χρόνου, δηλαδή η πιο ελαφριά, κατά DIN ζυγίζει μόνον 2160 κιλά, με βάση τα της ΕΕ ζυγίζει μόνον 2235 κιλά (με οδηγό)!
Όχι σαν κάτι Hummer και αηδίες που πάνε πάνω από 3 τόνους! Ακόμα και το Range Rover είναι πιο βαρύ (πάνω από 2,5 τόνους). Φτερό στον άνεμο η Cayenne δηλαδή....!To έλεγξα κι εγώ και όντως έτσι είναι, γύρω στα 2300 κιλά, όπως λές.
Μάλλον πρέπει να διορθωθεί στους πίνακες των 4Τ τα κιλά της ''βαριάς'' Cayenne. -
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Δηλαδη 'AlfaRomeo' η porsche δε σου λεει τιποτα σαν αυτοκινητο? Ουτε ας πουμε μια GT3?Σχεδιαστικά και μόνο δεν μου λέει απολύτως τίποτα....
Άλλωστε έχω ήδη καταστήσει γνωστό πως τα αυτοκίνητα της Tatra δεν με συγκινούν εμφανισιακά... -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Δηλαδη 'AlfaRomeo' η porsche δε σου λεει τιποτα σαν αυτοκινητο? Ουτε ας πουμε μια GT3?
Σχεδιαστικά και μόνο δεν μου λέει απολύτως τίποτα....
Άλλωστε έχω ήδη καταστήσει γνωστό πως τα αυτοκίνητα της Tatra δεν με συγκινούν εμφανισιακά...Kαλα, εδώ συζητάμε για το πιο αναγνωρίσιμο-διαχρονικό σχέδιο εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, και εσύ λές περί ta ra ta ta.....
-
Σχεδιαστικά και μόνο δεν μου λέει απολύτως τίποτα....
Άλλωστε έχω ήδη καταστήσει γνωστό πως τα αυτοκίνητα της Tatra δεν με συγκινούν εμφανισιακά...Kαλα, εδώ συζητάμε για το πιο αναγνωρίσιμο-διαχρονικό σχέδιο εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, και εσύ λές περί ta ra ta ta.....
Ένα σχέδιο που προυπάρχει από το 1936, ένα σχέδιο που εκλάπη από τον κύριο Χίτλερ και το οποίο συνεχίζει να διατηρείται μέχρι και σήμερα...
Although Porsche was about to make a settlement with Tatra, Hitler stopped him and told Porsche he would 'solve this problem'. Shortly after he invaded Czechoslovakia and gained control over the Tatra factory. Hitler immediately stopped the production of the T97 after only 508 cars were built.
Προσωπικά, ξαναλέω, τα αυτοκίνητα της Tatra σχεδιαστικά δεν με συγκινούν. Πες μου που διαφωνείς με όλα τα παραπάνω...
-
Η αλήθεια είναι ότι το σκαθάρι μοιάζει εξωφρενικά με το Tatra, η 911 όμως όχι τόσο. Ειδικά από την σειρά 993 και μετά δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σκαθάρι. Αν ήταν έτσι, όλα τα VW και οι Porsche είναι σκαθάρια αντιγραφή Tatra και όλες οι Lamborghini είναι τρακτέρ τα Peugeot είναι πιπεριέρες ή ποδήλατα και πάει λέγοντας.
Και οι BMW και οι Bristol (που η εταιρεία βασικά 'δανείστηκε' τα σχέδια της προπολεμικής BMW 328 όταν η Γερμανία έχασε....) είναι αεροπλάνα!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι το σκαθάρι μοιάζει εξωφρενικά με το Tatra, η 911 όμως όχι τόσο. Ειδικά από την σειρά 993 και μετά δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σκαθάρι. Αν ήταν έτσι, όλα τα VW και οι Porsche είναι σκαθάρια αντιγραφή Tatra και όλες οι Lamborghini είναι τρακτέρ τα Peugeot είναι πιπεριέρες ή ποδήλατα και πάει λέγοντας.
Και οι BMW και οι Bristol (που η εταιρεία βασικά 'δανείστηκε' τα σχέδια της προπολεμικής BMW 328 όταν η Γερμανία έχασε....) είναι αεροπλάνα!!Όταν αρχικά αντιγράφεις κάτι και στη συνέχεια το εξελίσσεις, η τελευταία πράξη φυσικά δεν αναιρεί την πρώτη. Συμφωνούμε?
Και από την άλλη προσωπικά δεν μου αρέσει ένα σχήμα του οποίου οι γενικές αναλογίες παραπέμπουν στο Tatra T97, το οποίο ΔΕΝ μου αρέσει. -
Βλέπω ότι η 'πλάκα' συνεχίζεται
Διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις πάντως τον τελευταίο καιρό και έχω σκάσει στα γέλια. Ναι ρε Κώστα, δίκιο είχες για το κλείδωμα.
Βασίληηηη, επειγόντως μετάφρασε την υπογραφή σου -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Βλέπω ότι η 'πλάκα' συνεχίζεται
Διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις πάντως τον τελευταίο καιρό και έχω σκάσει στα γέλια. Ναι ρε Κώστα, δίκιο είχες για το κλείδωμα.
Βασίληηηη, επειγόντως μετάφρασε την υπογραφή σουΔηλαδή όταν εσύ σκάς στα γέλια πρέπει τα θέματα να κλειδώνονται?
*To 4T-Forum είναι ένα βήμα ελεύθερης, αν και όχι ανεξέλεγκτης, ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του. Ως τέτοιο βήμα, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τον επικοδομητικό διάλογο και την καλοπροαίρετη κριτική, όταν αυτά εκφράζονται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο. Η ευρύτερη θεματική στόχευση του 4Τ-Forum είναι η αυτοκίνηση και τα συναφή με αυτήν θέματα.
Το 4Τ-Forum δεν είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα, ούτε μέσο προσωπικής ανάδειξης, διαφήμισης ή προβολής, ούτε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων.
*ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
- Οι επόπτες είναι μέλη του 4T-Forum με κάποια επιπλέον δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Σε περίπτωση οποιοασδήποτε μη συμμόρφωσης με τους κανόνες χρήσης, οι επόπτες μπορούν, με τη σειρά:
-
Να συστήσουν στα παρεκτρεπόμενα μέλη τη συμμόρφωση με τους κανόνες χρήσης του 4Τ-Forum, και ενδεχόμενα επαναλαμβάνοντας τη σύστασή τους αυτή (Έγινε στο Γερμανία-Ιταλία και ουδέποτε στο παρόν θέμα)
-
Να διορθώσουν μηνύματα στα σημεία όπου παραβιάζονται οι κανόνες χρήσης (Δεν έγινε σε κανένα από τα δύο θρεντ στα οποία εγώ προσωπικά συμμετέχω, επομένως ουδείς λόγος συντρέχει ώστε ο επόπτης του φόρουμ να προχωρήσει στην 3η ενέργεια)
-
Να κλειδώσουν θέματα έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η δημοσίευση νέων μηνυμάτων σε αυτά
-
Σε περίπτωση επανειλλημένης και συστηματικής παραβίασης των κανόνων χρήσης από κάποιος μέλος, καταρχήν να προειδοποιήσουν και στη συνέχεια να απαγορεύσουν στο μέλος τη συμμετοχή του στο 4T-Forum
-
Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η διαγραφή μηνυμάτων ή θεμάτων.*
-
Επομένως πρέπει να πεις στον Κώστα πως οι κανονισμοί του φόρουμ δεν σας επιτρέπουν το κλείδωμα κανενός εκ των δύο θεμάτων. Όχι ότι θα με πειράξει ιδιαίτερα αν τα κλειδώσετε ( ) αλλά να είμαστε και σωστοί....
-
Τι σχέση έχει τώρα αυτό που γράφεις με τον κανονισμό του forum?
Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα. Δεν είναι ντροπή.Έπειτα, δεν κατάλαβα τις συμβουλές... Καλά θα κάνεις αν θες να δίνεις συμβουλές, να τις δίνεις σ' άλλους...
Τώρα, κοίτα να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες που ο ίδιος - πολύ ευγενικό εκ μέρους σου - παράθεσες, παρά να τους ερμηνεύεις.
Φιλική συμβουλή. Ξαναδιάβασε προσεκτικά, την πρώτη παράγραφο που παράθεσες και ιδίως τα bold γράμματα που πολύ εύστοχα διαμόρφωσες.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Έπειτα, δεν κατάλαβα τις συμβουλές... Καλά θα κάνεις αν θες να δίνεις συμβουλές, να τις δίνεις σ' άλλους...Φιλική συμβουλή. Ξαναδιάβασε προσεκτικά, την πρώτη παράγραφο που παράθεσες και ιδίως τα bold γράμματα που πολύ εύστοχα διαμόρφωσες.
Δεν έχει νόημα... Ο AlfaRomeo δεν ήταν που είχε πει με υφάκι στον mkiii 'δεν σε γνωρίζω προσωπικά και άρα δεν δέχομαι συμβουλές από εσένα' ? Και αυτό ασχέτως της ουσίας, δηλ. του ορθού ή όχι των συμβουλών Οπότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την τακτική του (αν και ο ίδιος δίνει συμβουλές).
Αστα syele, δες μόνο την υπογραφή του Vasilios. Για να μην πω για την υπογραφή του titsataki.
-
Eπί του θέματος,
πιστεύω οτι λίγο πολύ όλα τα σχήματα των αυτοκινήτων προέρχονται από κάπου, έχουν κι αυτά τις ρίζες τους.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, οτι οι κατασκευαστές καταφεύγουν σε λύσεις και επιρροές του παρελθόντος, εκσυγχρονίζοντάς τες.
Το όμορφο στην 911 (πέρα ως κατασκευή, που τα λόγια είναι περιττά), είναι οτι αποπνέει μία ιδιαίτερη διαχρονικότητα.
Σχήμα από Tatra ή όχι (ο σκαραβαίος μοιάζει πιστεύω και όχι η 911), σημασία έχει η αίσθηση που σου προκαλεί να βλέπεις σχήμα του 1963 (ναι, ναι για την PORSCHE και όχι για την Tatra), να εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο.
Από την άλλη όλα τα Γερμανικά αυτοκίνητα ''μοιάζουν'' στην AUDI, εφόσον έχουν το τιμόνι αριστερά...
(η AUDI, αν δεν απατώμαι, είναι η πρώτη Γερμανική αυτοκ/νία που μετέφερε το τιμόνι από το κέντρο...λίγο πιο αριστερά)
Θα έπρεπε να δώσουν ''φόρο τιμής'' στην AUDI ;
ΟΧΙ φυσικά.
Και το 2CV μοιάζει με Tatra, με, με , με....
Μπορεί ασφαλώς σε κάποιους να μην αρέσει το σχήμα της PORSCHE, είναι αποδεκτό φυσικά.(Και σε 2 φίλους μου δεν αρέσει)
.........
PORSCHE ME 4 ΠΟΡΤΕΣ ;