-
PT Cruiser 2.0 Auto 2001
*Look, μερικοι φιλοι σου θα ξετρελλαθουν
*Χωροι, κανεις δεν το περιμενε
*Ανεση, φουσκωτα αμερικανικα καθισματα
*Μεχρι τα 160 παει οπως θες και ανετα
*Υαλοκαθαριστηρες καθαριζουν πολυ καλη επιφανεια στο τζαμι
*Καλα φρενα
*Κεραια, ωραια παλια, και πιανει μια χαρα και οταν ειναι κλειστη.
*βολικο και ευχρηστο καπακι πορτμμπαγκαζ
*2 μπριζες μπροστα 1 στο πορτμπαγκαζ
*Στις ψηλες στροφες κανει φασαρια
*Μπορει να γινει hot rod
*Ο προηγουμενος οδηγος υποστηριζει οτι ο κλιματισμος ειναι καλος, δεν το εχω δοκιμασει ακομα
*Cruise control
*Θηκουλες γυρω γυρω
*Εχει δεικτη εξωτερικη θερμοκρασια (και πυξιδα...)
*Ειναι ψηλο, ιδιαιτερα για τους πισω*Look, το τι σου σερνουν οι υπολοιποι φιλοι σου....
*Νιωθεις το παραμικρο στο δρομο (εμενα μου αρεσει)
*Το κουμπι του αλαρμ ειναι στη βαση του τιμονιου και πρεπει να περασεις το χερι σου μεσα απο το τιμονι για να το πατησεις.
*τελικη 180, πιανει ευκολα τα 160 και εχει γκαζι αλλα περιμενα κατι παραπανω
*Τα δερματινα καθισματα δεν εχουν καλη πλευρικη στηριξη
*Οι διακοπτες για τα πισινα ηλεκτρικα παραθυρα για να τα ανοιξεις απο πισω ειναι λιγω πισω και αναμεσα απο τα μπροστινα καθισματα κατω στα ποδια εκει που ειχανε παλια τα τασακια αλλα σχετικα χαμηλα
*Δεν εχει 'τεμπελη' για το συνοδηγο
*Κεραια, ωραια παλια αλλα δεν ειναι αυτοματη και 1. φοβασαι μη την ξεχασεις και μετα δεν τη βρεις και δευτερον δεν μπροεις να τρεξεις με την κεραια ανοιχτη
*Ο πισω υαλοκαθαριστηρας εχει κουμπι στο πανελ και δεν ειναι μαζι με τους πανω
*Δεν εχει board computer (υπολογιστη βενζινης, καταναλωσης και διαφορα αλλα)
*Χαμηλη μεταπωλητικη αξια
*Δεν εχει control για το ραδιοcd στο τιμονι.
*Ορατοτητα πισω, εχω βγαλει το προσκεφαλο του μεσαιου καθισματοςΑλλα αρνητικα που εχω διαβασει
Μεγαλο κυκλο τιμονιου, στα στενα στον πειραια δεν εχω ζοριστει
Αναιμικος κινητηραςΠαρατσουκλια, PT Looser, PT Snoozer
Στα 1600 κυβικα αυτο το αυτοκινητο δεν πρεπει να πηγαινει, αν δεν ενδιαφερει και αρεσει πολυ η εμφανιση ειναι ενταξει, παντως στα Ε 42,000 γαι το GT παλι δεν δικαιολογει την τιμη του.
-
Μercedes A-Class
ΜΕΙΟΝ
Καθρέπτες που κλείνουν με χτύπημα Bruce-Lee σε στρατηγικό σημείο.
Η απλή έκδοση έρχεται χωρίς κάλυμμα αποσκευών!Audi A4 Facelift
Το χειρόφρενο 'βρίσκει' στο υποβραχιόνιο
Το σύστημα κλιματισμού είναι, απλά, ηλίθιο: ή ένδειξη 'auto' σημαίνει α) ότι λειτουργεί ο κλιματισμός αλλά και β) ότι δεν λειτουργεί.Nissan 350
Το κουμπί 'αλάρμ' είναι σε ειδική θέση, απροσπέλαστη σε κατάσταση ανάγκης
Έχει κασσετόφωνο! -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μ.....
Έχει κασσετόφωνο!Εγω το βρισκω θετικο αυτο, μπορεις πολυ ευκολα και οικονομικα να βαλεις το ipod η οποιοδηποτε αλλο Mp3 player χωρις εξτρα καλωδια. εγω πολυ χαρηκα οταν ειδα οτι το ΠΤ ειχε και κασετοφωνο
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Μ.....
Έχει κασσετόφωνο!Εγω το βρισκω θετικο αυτο, μπορεις πολυ ευκολα και οικονομικα να βαλεις το ipod η οποιοδηποτε αλλο Mp3 player χωρις εξτρα καλωδια. εγω πολυ χαρηκα οταν ειδα οτι το ΠΤ ειχε και κασετοφωνο
τώρα που το λές...δεν έχεις άδικο. Πιο cool βέβαια να έχεις κάποιο jack/input για τέτοια πράγματα....
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μ.....
τώρα που το λές...δεν έχεις άδικο. Πιο cool βέβαια να έχεις κάποιο jack/input για τέτοια πράγματα....
οφτόπικ αλλά δείτε την λύση ενός φίλου από το κλαμπ μας για να έχει mp3 και εργοστασιακό r-cd.
-
Γραφτε και τα θετικα ρε παιδια, ιδιατερα τις λεπτομερειες, πραγματα που δεν βρισκεις στα περιοδικα η δεν αντιλαμβανεσαι αμα δεν το οδηγησεις, (και για τα αρνητικα το ιδιο ισχυει).
Επισης αν γινοταν να μπει μια λιστα των αυτοκινητων που εχουν γραφτει εδω μεσα στο πρωτο ποστ γιατι νομιζω οτι παρολες τις προκαταληψεις που εχει ο καθε ιδιοκτητης εδω μεσα βρισκεις πολλα χρησιμα για ενα αυτοκινητο που θες να αγορασεις.
Για το ραδιο σιντι το συνεχισα εδω
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=564049#564049 -
Συνεχίζω...
Austin Mini 1000 με διάφορα καλούδια.
Τα σύν:
- Κλασσική εμφάνιση (εξωτερικά και εσωτερικα)
- Πλήρως ρυθμιζόμενη γεωμετρία ανάρτησης
- Μηχανική κρεμαγιέρα
- Ελάχιστη διαδρομή συμπλέκτη
- Ακριβέστατος και ελάχιστων διαδρομών επιλογέας
- Κατανάλωση
- Αίσθηση κάρτ
- Παρκάρισμα
- Κίνηση στην πόλη
- Επιτρέπει 'χέρι' ακόμα και από άσχετο όπως εγώ.
- Τραβάει τα βλέμματα
Τα μείον:
- Τραβάει τα βλέμματα
- Κόστος συντήρησης
- Αξιοπιστία
- Έλλειψη σεβρό στα φρένα
- Μειωμένη ενεργητική ασφάλεια (λόγω αδύναμου μοτέρ)
- Ανύπαρκτη παθητική ασφάλεια
- Ανύπαρκτη επιλογή ελαστικών (Α539 και ξερό ψωμί)
- Αγαλβάνιστο αμάξωμα (σκουριές ανα 4 χρόνια).
- Θορυβώδες, σκληρό και απαιτητικό για καθημερινή χρήση
-
Smart Roadster
+Μικρό, ελαφρύ, σβέλτο και φυσικά...κουκλάκι
+Ιδιαίτερα χαμηλή θέση οδήγησης-κέντρο μάζας.
+Πολύ καλή συμπεριφορά στις στροφές-ελάχιστη κλίση
+Υπέροχος ήχος μετά τις 4Κrpm με φορτίο και αίσθηση του μοτέρ πίσω από την πλάτη σου.
+Ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση-πάγια έξοδα
+Πολύ βοηθητικό (για εμένα τουλάχιστον) cruise control αλλά κυρίως speed limiter.
+Αυτόματο κιβώτιο με κουμπι.
+Απενεργοποιούμενο esp
+Καλά φρένα (για τη μάζα του) αλλά ευαίσθητο abs
+Καλός δέκτης ραδιοφώνου (Grundig)-Αργό κιβώτιο στο manual (εεεε, αυτό το ξέρατε)
-Μέτριο τιμόνι- Στεγανοποίηση οροφής... όλο και κάτι μπάζει όταν βρέχει.
-Οροφή: εύκολα ανοίγεις το πανί (ηλεκτρικά) αλλά για να βγάλεις τα μπράτσα συνήθως βαριέσαι...
-Χώροι! Ποιος ήρθε;
-Ορατότητα πίσω.
-Προσβασιμότητα. Θέλει να ξέρεις από γιόγκα (ειδικά μετά το φαϊ άστο καλύτερα), κοπέλες με mini μπορεί να αγανακτήσουν!
-Μετά τα 130 δεν υποφέρεται για πολλή ώρα από τη φασαρία.
-Μετά από 2 ωρίτσες θέλεις ορθοπεδικό για τη μεση σου (χοροπηδάέι συνεχώς λόγω μικρής μάζας και λαμπρής ποιότητας ασφάλτου)
-Το εργοστασιακό ηχοσύστημα είναι της πλάκας.
-Ηλίθιο κούμπωμα σκέπαστρου κινητήρα...
-Αλλαγή λαδιού μόνο με αντλία!!!!
Θα το έπαιρνα πάλι;
Ναι, 100%Αυτά, για αρχή...
- Στεγανοποίηση οροφής... όλο και κάτι μπάζει όταν βρέχει.
-
'02 ΒΜW M5 E39
Κινητηρας με θηριωδη ροπη απο το ρελαντι εως και τον κοφτη και απιστευτο ηχο.
Οδικη συμπεριφορα
Ποιοτητα κατασκευης
Εξοπλισμος
Εμφανιση
Καταναλωση για τα κυβικα του_
Φρενα
Αδυναμος συμπλεκτης -
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
'02 ΒΜW M5 E39_
Φρενα
Το μόνιμο πρόβλημα των Μ δυστυχώς..
-
Mondeo 1.8 '05 έκδοση Τitanium.
Συν
-Τιμόνι .Αν δεν το οδηγήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.Είναι αμεσότατο σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν έχει υδραυλική υποβοήθηση.Ακούνητο στις μεγάλες ταχύτητες,στρίβει το αυτοκίνητο όπως θες και όποτε θες.
-Κρατήματα.Ωφείλω να ομολογήσω ότι μου πήρε καιρό να τα συνειδητοποιήσω.Και αυτό γιατί στην αρχή φοβόμουνα να μπώ σε στροφές με πολλά(είναι και ο όγκος που δεν σε προδιαθέτει) και σιγά-σιγά αύξανα την ταχύτητα μεχρις ότου αρχισα να καταλαβαίνω ότι τα περιθώρια που σου προσφέρει είναι πολύ υψηλά.Αλλά ακόμη και όταν το έχω παρακάνει το φρένο μέσα στη στροφή δεν το οδηγεί σε ανεξέλεγκτη συμπεριφορά(σ' αυτό βοηθάει και το τιμόνι γιατί σου δίνει την πολυτέλεια των πολύ γρήγορων διορθωτικών κινήσεων)
-Ταξιδιάρικος χαρακτήρας.Όσο κι αν η θετική κριτική επικεντρώνεται στον σπορτιφ χαρακτήρα του,για μένα το δυνατό του σημείο είναι αυτό.Ξεκούραστα ταξίδια με άνεση,ποιότητα κύλισης(δεν καταλαβαίνει από καμία ανωμαλία των δρόμων),σταθερότητα και μια απολαυστική αίσθηση ασφάλειας.
-Χώροι και πορτ μπαγκαζ ιδανικά για τετραμελή οικογένεια.
-Εργονομία πολύ καλή.Ξεχωρίζει το χειριστήριο του ηχοσυστήματος στην κολώνα του τιμονιού και όχι στο τιμόνι, θέση που τη βρίσκω πολύ βολική.
-Ποιότητα εσωτερικού.(Ιδιαίτερα στην έκδοση Titanium με πολύ καλής ποιότητας επενδύσεις αλουμινίου.)
-Εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης.
-Θα ανέφερα και την πλήρη απουσία προβλημάτων και τριγμών,αλλά τα περίπου 10000 χλμ νομίζω ότι είναι λίγα για να κριθεί το αυτοκίνητο
Πλην
-Είναι κουραστικό στην κίνηση σε στενούς δρόμους της πόλης και στο παρκάρισμα και το τιμόνι βαρύ για αυτόν το σκοπό
-Κατανάλωση στην πόλη που φθάνει τα 12-13,5 lt/100 km.
-Σκληρός επιλογέας(Βέβαια εδώ ίσως να το αδικώ το αυτοκίνητο γιατί αν έχεις συνηθίσει σε επιλογέα της Honda δύσκολα μετά ευχαριστιέσαι με οτιδήποτε)
-Θέση χειριστηρίου φώτων που όπως σε όλα τα Γερμανικά βρίσκεται στο ταμπλό και όχι στην κολώνα του τιμονιού.
-Πεντατάχυτο κιβώτιο.Παρ' ότι οι ρεπριζ του είναι πολύ καλές νομίζω ότι το εξατάχυτο θα βοηθούσε σε ακόμη πιό γρήγορη οδήγηση σε στροφές.
Σε γενικές γραμμές ένα αυτοκίνητο που με γεμίζει χαμόγελα και ας με ανάγκασε να πάρω και δεύτερο αυτοκίνητο για την πόλη.Άλλωστε δεν ζητάει να είναι αυτοκίνητο πόλης.Δρόμους θέλει να ταξιδεύει και σ'αυτό σε αποζημιώνει με το παραπάνω. -
Suzuki Vitara 5θ 1.6 μοντέλο 3/97, 190.000+ χιλιόμετρα
ΣΥΝ:
- ύψος (χαίρω πολύ βέβαια, τζιπ είναι)
- περνάς από λακούβες και λοιπές κακοτεχνίες απροβλημάτιστα (σε λογικά πλαίσια φυσικά). Όποτε μπαίνει μέσα ένας φίλος μου, κάτοχος Fiat Punto Sporting '97, όλο τρώγεται για το πώς περνάω 'ντουγρού' εκεί που αυτός κόβει και κάνει ελιγμούς αποφυγής.
- αξιοπιστία (8+ χρόνια τώρα, με καμιά 175.000 ήρεμα χιλιόμετρα από τον πατέρα μου και καμιά 15αριά... πιό άγρια από 'μένα). Πρίν 1 μήνα αλλάξαμε μόνο τον πίσω υαλοκαθαριστήρα. Αλλιώς απροβλημάτιστο. Βεβαίως όμως τα σέρβις του τα κάνουμε τακτικότατα και γενικώς προσέχουμε πολύ να το διατηρούμε καλοσυντηρημένο.
- επιλογή πισωκίνητο/τετρακίνητο. Γενικά είναι όλα τα λεφτά και βοηθά και στην κατανάλωση. (και με την κατανάλωση που έχει δεν ξέρω τί θα έπινε με μόνιμη τετρακίνηση)
- κοντές σχέσεις. Φορτωμένο 3 άτομα και 7 τσουβάλια χώμα είπα να δοκιμάσω το κοντό και... έμεινα με το στόμα ανοιχτό... Άμα δεν έχετε βάλει κοντές σχέσεις σε τετρακίνητο που τις διαθέτει, μην ανοίξτε το στόμα σας να το κρίνετε
- είπα ότι είναι πισωκίνητο;;; και αρκετά παιχνιδιάρικο και εύκολο (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά). Σε βρεγμένο πηλιορείτικο δρόμο άμα έχεις ορέξεις... δύσκολα μαζεύεται η ουρά (και ενίοτε απαιτεί και σύνεση)
- ό,τι πιό φτηνό μπορείς να πάρεις με πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες και κάτω από 2 λίτρα / 1.5 τόνο.
- δε σπάει δε χαλάει και όλα τα κλασικά των ιαπωνικών.
- γενικά καλή ποιότητα κατασκευής: τώρα τελευταία άρχισε κάτι τριγμούς, κι έχει περάσει από άπειρες κακοτοπιές τόσα χρόνια.
- ακόμα περνάει το 'λούστρο' του στο ωραίο φύλο, αν και δεν τα κρύβει τα χρονάκια του
- σκυλί. Δεν φοβάσαι να το φορτώσεις και να το 'κακομεταχειριστείς' στη δουλειά.
ΠΛΗΝ:
- κινητήρας (ψόφιος κάτω από τις 3000 και πάνω από τις ~5500)
- κατανάλωση (πίνει!!!). Ο πατέρας μου που το πάει ήρεμα θέλει μιά φορά τη βδομάδα γέμισμα (μέσος όρος 180χλμ/βδομάδα, 95% εκτός πόλης). Εγώ σε κάτι φάσεις... χαράς (βραδυνή διαδρομή Μηλιές - Βόλο 28χλμ με άδειο δρόμο και μπόλικες ορέξεις ) έβλεπα να φτάνω στον προορισμό μου (μετά από ~22-23 λεπτά) και το τεπόζιτο να έχει αδειάσει κατά 1/4...
- σασμάν: πολλές φορές δυσκολεύεται να κουμπώσει η 2α (θέλει λίγο πάτημα, σε ανέβασμα από 1η). Αυτό το είχα παρατηρήσει και στο μοντέλο της έκθεσης όταν ήταν να το αγοράσουμε.
- πρακτικότητα: χώροι για μικροαντικείμενα πρακτικά ανύπαρκτοι (θεωρητικά έχει κατιτίς πίσω απ' το χειρόφρενο)
- χώροι αποσκευών: μικροί δεδομένου του συνολικού μεγέθους. Είδα τί έχει το forester και έμεινα.
- άνεση: μέτρια, αν και δεν είναι τραγικά τα πράγματα (ή τουλάχιστον έχω συνηθίσει)
- πολλοί θα πουν ότι γενικά η ποιότητα του εσωτερικού δεν είναι η καλύτερη, αλλά τηρουμένων των αναλογιών (κόστος + τί προσφέρει) είναι αποδεκτή. Εμένα πάντως δεν με χαλάει.
- αεροδυναμικοί θόρυβοι. Στην εθνική το κρατάω στα 120 για 2 λόγους: 1. η κατανάλωση που προανέφερα και 2. γιατί από κεί και πάνω ξεχνάς ράδιο/CD και φυσικά θέλει να φωνάζεις για να σε ακούει ο συνοδηγός.
- θερμομόνωση κεντρικής κονσόλας: Σκηνικό: ταξιδεύεις το χειμώνα (κυρίως στην εθνική με 110+ χαω) και είτε λειτουργεί το καλοριφέρ, είτε απλά το έχεις κλειστό με γυρισμένο το διακόπτη να φέρνει ζεστό αέρα απ' έξω. Αποτέλεσμα: μετά από κάμποση ώρα το CD δεν παίζει καλά. Διάγνωση: βγάζω το δισκάκι και καίει. Αφαιρώ την πρόσοψη του CD player και από μέσα η κεντρική μονάδα καίει ολόκληρη ('ζεματάει' που λέμε εδώ). Το πώς έχει αντέξει πάντως τόσα χρόνια, θαύμα είναι (άμα αναρωτιέστε, Kenwood είναι).
Αυτά.
ΥΓ. Πάντως τώρα που κοιτάζω να πάρω δική μου κούρσα (segment C) και σκέφτομαι τί πίνει το δικό μας, ελπίζω τα 1600άρια του segment (ή το 1800άρι civic) να μην έχουν παρόμοιες καταναλώσεις.
-
KIA Picanto 1.1 5Θ 2006, καινούριο (1500χλμ)
ΣΥΝ
-
Πολύ καλή συμπεριφορά στην πόλη, ξεκούραστο, ανετότατο για 4 ενήλικες. Πίσω χωρά
3 επιβάτες καλά λόγω πλάτους (ΚΙΑ:1595 έναντι 1525-ATOS, 1495-ΜΑΤΙΖ, 1570-PANDA) -
Στην πόλη είναι πολύ ήσυχο, ακούγεται λιγότερο από το ZX μου, το Yaris, το Focus
(τουλάχιστο αυτά μπορώ να συγκρίνω επειδή έχω πρόσβαση). Το ρελαντί δεν ακούγεται
καθόλου, νομίζεις ότι έχει.. σβήσει -
O αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιείται με το κλειδί, άσχετα αν δεν το λένε στο
site (και περιέργως δεν το αναφέρει στο manual) - ίσως κάποιος κανονισμός τους το επέβαλε. -
Ορατότητα πολύ καλή, τζάμια μεγάλα σε σύγκριση με αρκετό απ' τον ανταγωνισμό
που φτιάχνει μεγάλες πόρτες και μικρά τζάμια. Τεράστιοι καθρέφτες. -
H ρεζέρβα είναι κανονική, o χώρος της εκτός από τα εργαλεία χώρεσε πυροσβεστήρα, φαρμακείο
τρίγωνα κλπ. Το πορτ μπαγκαζ έτσι μένει εντελώς άδειο για χρήση (αν και μικρό) -
Έχει σημείο εκκίνησης στην κλειδαριά 'ACCessories' που ενεργοποιεί 'μερικά' ηλεκτρικά
χαμηλής κατανάλωσης (πχ φώτα θέσης, όχι πορείας ούτε κλιματισμό κλπ) οπότε μπορείς να
ακούς μουσική ενώ περιμένεις στο παρκινγκ. Δεν χρειάζεται να πας στη θέση 'ΟΝ' που είναι
λιγο πρίν την εκκίνηση (βλ yaris, focus) -
Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν... ροδέλλα ρύθμισης ταχύτητας (εκτός από τις σκάλες!).
Ούτε που το είχα παρατηρήσει, το διάβασα στο manual. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην πόλη
όταν σιγοβρέχει, πχ τους έβαλα στη 1η σκάλα με τη ροδέλλα στο ελάχιστο και ίσα που
κινιόντουσαν. Και πάλι αυτό δεν το λένε στο web site -
Τα φρένα είναι όλα τα λεφτά.
ΠΛΗΝ
-
Μην το ξεκινάτε κρύο, δεν τραβά καθόλου.
-
Mηδενικό πόρτ-μπαγκαζ. Αν θέλετε να πάτε σουπερ-μάρκετ θα γεμίσετε τα πίσω καθίσματα.
-
Αν είσαι κοντός οδηγός τα προσκέφαλα πίσω μειώνουν την ορατότητα, ειδικά το μεσαίο
-
Τα πατάκια πίσω έχουν πολύ μυστήριο σχήμα. Αμφιβάλλω αν μπορείς να ταιριάξεις μή
εργοστασιακά πατάκια όταν χαλάσουν -
Στο ταμπλώ δεν υπάρχει φωτεινή ένδειξη για τα φώτα πορείας, μόνο για τη μεγάλη σκάλα.
-
Στο ταμπλώ υπάρχει ένδειξη για θερμοκρασία (χαμηλή/υψηλή) αλλά όχι θερμόμετρο.
-
Το υδραυλικό (όχι ηλεκτρικο) τιμόνι πολύ-εως υπερβολικά μαλακό.
-
Όταν περνάς από νερά, τα νερά που πιτσιλάνε τους πίσω θόλους κάνουν θόρυβο που
περνά στην καμπίνα (ο θόρυβος, όχι τα νερά ). -
Γενικά όταν βρέχει ακούς την βροχή να πιτσιλάει τους θόλους πίσω στους τροχούς,
δηλαδή εκεί η ηχομόνωση είναι μηδενική. -
Κάτω από τις πόρτες πιάνει βρωμιά (μέχρι τις τσιμούχες φυσικά) που δεν καθαρίζει
στο πλυντήριο, πρέπει να θυμηθείς να τις ανοίξεις (τις πόρτες) να το σκουπίσεις και εκεί.
-
-
Αθανάσιε, το καλοκαίρι του 2001 είχα για 20 μέρες ένα Mondeo 1.8 και έκανα μαζί του 2.500 χλμ. Πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο, κατάπινε τα χλμ αμάσητα. Χρειάστηκε μάλιστα να ταξιδέψω με τη μητέρα μου μέσα, για την οποία ο,τιδήποτε πάνω από 120 είναι υπερβολική ταχύτητα (στην εθνική εννοώ μπρε, όχι στο πέταλο στα Λιμανάκια ). Πήγαινα λοιπόν με 120 σταθερά και αύξανα ταχύτητα κατά 10 χλμ/ώρα ανά 5λεπτο, για να δω πότε θα το καταλάβει. Είχα φτάσει έτσι στα 180 και δεν είχε πει κουβέντα. Το Mondeo έκρυβε καταπληκτικά την ταχύτητά του. Αυξάνω στα 190 και την ακούω να λέει από δίπλα: 'Κοίτα, τόση ώρα βλέπω τι κάνεις και δε μιλάω. Σε παρακαλώ κόψε στα 180, μέχρι εκεί νιώθω πολύ ασφαλής'. Κουφάθηκα, δεν το έχει πει για άλλο αυτοκίνητο αυτό η μητέρα μου (όχι ότι είχα και ποτέ αυτοκίνητο που να λατρεύει τα ταξίδια ). Εξαιρετική επιλογή και τρομερό σε οδική συμπεριφορά, ενώ δεν έκαιγε τίποτα. Φαντάσου τι του κάνεις για να καίει τόσο μέσα στην πόλη .
-
Toyota Corolla TS
(+)
- Κινητήρας ψηλά. Σκοτώνει
- Ήχος. Να σαι μόνος σου σε μια καλή διαδρομή (ή σε τούνελ ) με ανοιχτό παράθυρο
- ’νεση. Όπως ακριβώς πρέπει
- Ποιότητα εσωτερικού. Μια χαρά
- Αντιπροσωπεία. No Comments
- Τιμή και κόστος συντήρησης. Μια χαρά
- Αξιοπιστία. Φτου-φτου
(-)
- Κινητήρας χαμηλά. Γρήγορος 1800αρης. Έπρεπε κάτι καλύτερο
- Γέρνει στις καμπές 'μαμά'. Τώρα όχι πια.
- Ελκτική πρόσφυση.
- Είναι Αγγλικό (δεν τους εμπιστεύομαι τους άσπρους και έχω δικαιωθεί ήδη από την παραλαβή. Βέβαια, εδώ έρχεται το 7 στα θετικά)
- Τιμόνι. Θα το ήθελα πιο βαρύ
- Φρένα στα πολλά χιλιόμετρα. Μικρή αποσταθεροποίηση πίσω μέρους
- VSC. Όταν θες να χώσεις σε κόβει . Αν το βγάλεις... χάθηκες...
Κι άλλα πολλά
-
Δηλαδή όλα τα θετικά αφορούν την κτήση και όλα τα αρνητικά την οδήγηση...
-
Skoda Fabia 1.4 MPI 8V
Mοντελο 2000 με 132.000 χιλ.
+
-Αξιοπιστια.
Μετα απο 5,5 χρονια κανενας τριγμος, ο κινητηρας του ειναι σαν καινουριος,δεν καιει σταγονα λαδι,και το μονο που χρειαστηκε ειναι 8 φορες αλλαγη λαδιων και φιλτρων,2 φορες μπουζι, και μια φιλτρο καμπινας, περασε ΙΚΤΕΟ και τα καυσαερια του ειναι αψογα.
-Ανεση.
Αισθηση μεγαλυτερου αυτοκινητου, με πολυ καλους χωρους επιβατων,ημιαυτοματο κλιματισμο και ολες τις ηλεκτρικες ευκολιες για τους επιβατες.
-Εξοπλισμος εργονομια, διακοσμος.
Σχεδον πληρης εξοπλισμος, ακομα και υπολογιστη ταξιδιου με πληρη σειρα πληροφοριων, θερμενομενο/ψυχώμενο ντουλαπακι συνοδηγου ωστε να λειτουργει και σαν υποτυπωδες ψυγειο, με κρυφη θηκη για τα χαρτια και αλλα εγγραφα,καθως και ιδιαιτερα πρακτικη θηκη ψυγειο για αναψυκτικο κλπ κλπ..
Εργονομια αψογη, τα παντα ειναι εκει που πρεπει, μηδεν χρονος εξοικιωσης με το αυτοκινητο.
Λιτος διακοσμος, χωρις μπλιμπλικια και ανοητα στοιχεια εντυπωσιασμου.
-Συμπλεκτης, φρενα,οδικη συμπεριφορα.
Μαλακος συμπλεκτης, με προοδευτικη συμπεριφορα, αριστη αισθηση επιλογεα, σωστα κλιμακωμενο κιβωτιο.
Ασφαλης και ουδετερη συμπεριφορα, ιδιαιτερα ακαμπτο πλαισιο.
Πολυ καλα φρενα (που εγιναν ακομα καλυτερα με την τοποθετηση πισω δισκοφρενων).
Ελαφρυ τιμονι στους επιτοπιους ελιγμους, και με καλη αισθηση-πληροφορηση σαφηνεια στον ανοιχτο δρομο.
-Οικονομια, κοστος χρησης.
Οικονομικο αυτοκινητο οσο κινεισαι με μετριους ρυθμους.
Αραια διαστηματα σερβις.-
-Οριακες επιδοσεις για τη κατηγορια, βοηθαει ιδιαιτερα εδω το κιβωτιο και η ροπη του κινητηρα.
-Μικρος χωρος αποσκευων
-Κλισεις στις στροφες που περισσοτερο τρομαζουν τον οδηγο παρα δειχνουν τα υψηλα ορια της αναρτησης και του πλαισιου.
-Χροια ηχου του κινητηρα, χωρις ομως να ειναι κουραστικος.
-Σχετικα ακριβα γνησια ανταλλακτικα και σερβις (μολις εληξε η εγγυηση bye bye εξουσιοδοτημενα). [/b] -
FIAT Duna 60 (έτος κατασκευής: 1987)
Χιλιόμετρα αυτήν τη στιγμή: 233.250ΘΕΤΙΚΑ:
- Έχει πολύ καλούς χώρους αναλογικά με το μήκος του
- Έχει τεράστιο πορτμπαγκάζ (503 ltr)
- Έχει πλήρη και ευανάγνωστο πίνακα οργάνων
- Έχει πολύ καλά φρένα για την ηλικία του
- Στρίβει πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις με την original ανάρτηση
- Δεν παρουσίασε σχεδόν ποτέ σημαντικά ηλεκτρικά ή μηχανικά προβλήματα
- Έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος και «βρίσκει» σπάνια, ακόμα και φορτωμένο
- Έχει αρκετούς χώρους για μικροαντικείμενα
- Πολύ καλή περιμετρική ορατότητα
- Παντελής έλλειψη σκουριάς
- Το μικρό του μήκος (4,037m) βοηθάει στο παρκάρισμα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
- Θόρυβος λόγω έλλειψης ηχομόνωσης από τον κινητήρα
- Χαμηλές τιμές επιτάχυνσης και ρεπρίζ
- Έλλειψη πλευρικής στήριξης καθισμάτων
- Αργό και βαρύ τιμόνι για επιτόπιους ελιγμούς
- Το τασάκι είναι συρταρωτό και δε βολεύει γιατί «βρίσκει» στο δεξί μου πόδι
- Το πορτμπαγκάζ δεν ανοίγει από μέσα στην 4πορτη έκδοση (ανοίγει στη Weekend)
- Τα φρένα «κουράζονται» γρήγορα
- Η ελληνική αντιπροσωπεία της FIAT δε φέρνει κάποια ανταλλακτικά ως «out of stock», τα οποία όμως είναι διαθέσιμα κανονικά στη Λατ. Αμερική, όπου και κατασκευαζόταν το μοντέλο
- Υψηλή κατανάλωση βενζίνης
- Λόγω παλαιότητας ακούγεται κάθε λογής τριγμός στο εσωτερικό του
- Το κάθισμα πίσω δεν είναι αναδιπλούμενο στην 4πορτη έκδοση (είναι μόνο στη Weekend)
- Η τάπα βενζίνης είναι στη «λάθος» πλευρά (στου οδηγού) , πράγμα ανεξήγητο καθώς οι Λατινοαμερικάνοι οδηγούν στη «σωστή πλευρά»
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δηλαδή όλα τα θετικά αφορούν την κτήση και όλα τα αρνητικά την οδήγηση...Κάπως έτσι, αλλά φυσικά μιλάμε για οριακή οδήγηση με το 'μαμά' αυτοκίνητο, έτσι;
Στη γρήγορη οδήγηση είναι όλα μια χαρά ακόμα και χωρίς να πειράξεις τίποτα.Στο δικό μου έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνου κάποιες αλλαγές που διορθώνουν σχεδόν το σύνολο των μειονεκτημάτων
-
Εύγε. Το μόνο που δε θα μπορείς να διορθώσεις τελείως είναι η αίσθηση του τιμονιού, αλλά κι αυτό βελτιώνεται σε κάποιο βαθμό.
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!