-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αλεξανδρε , στροφαρει δεν στροφαρει τα 150αρια συμπιεστα τα βλέπει με τα κυαλια...Βρε Κώστα για το ταξί Οκτάβια μιλάω. Η Ford δε φημίζεται για τα μοτέρ της εξάλλου. Το ξέω από πρώτο χέρι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλεξανδρε , στροφαρει δεν στροφαρει τα 150αρια συμπιεστα τα βλέπει με τα κυαλια...
Βρε Κώστα για το ταξί Οκτάβια μιλάω. Η Ford δε φημίζεται για τα μοτέρ της εξάλλου. Το ξέω από πρώτο χέρι...
λέω και εγώ...
εδώ το φοκους μκ1 τα βρίσκει σκουρα απέναντι στα μικρά σαλιγκαράτα
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
φώρδ φιέστα εστή το λοιπόν.Στα μείον που με πειράζουν τρομερά:
-τέλη κυκλοφορίας (τα κυβικά του είναι ιδανικά)
-υπερασθενές ερ κοντίσιον (το θυμήθηκα σήμερα το πρόβλημα ξανα)
-ήθελε μια 6η ταχύτητα αλλά τι να πούνε τα 1400άρια και 1600άρια S με ακόμα κοντύτερο σασμάν (το έγραψε ο φιέσταρος πιο πάνω διάβασα). Καμιά φορά επιταχύνοντας χαλαρά, βάζω 3η 4η 5η, βγάζω 5η να βάλω κάτι παραπάνω, και ξαναβάζω πάλι 5η.
-Δεν είχε μπ3 στο μαμά ηχοσύστημα
-τραγικό 2D ντιζάιν μαμάς ζάνταςΣτα λιγότερο που με πειράζουν:
-μερικές φορές ο θόρυβος. Μου θυμίζει ηλεκτρική σκούπα 2000... Watt
-Ες ιστ αους Ντόιτσλαντ?? ρίχτιχ; (όχι πλάκα κάνω)
-Η γυναίκα λέει ότι παρα είναι χαμηλό. λες;
-δεν εχει φως στο ντουλαπάκι
-πρέπει να συμπληρώνω υγρά κρεμαγιέρας μετά από κάθε 2ο 3ο στροφιλίκι
-πιάνει πλέον 3.500€ μεταχειρισμένο. Μετά βίας.
-είναι το 9ο σετ ελαστικών που φοράω. Μάλλον φτιάχτηκε για 195 45 16 W και όχι V. και σε W παίζουν λίγα κομμάτια κατασκευαστές. ΟΚ συντελεί δραστικά και το χαμήλωμα και όλα αυτά.
-χαζοηλεκτρικά προβλήματα όπως η κόρνα που παίρνει πρωτοβουλίες και δε κορνάρει όταν θέλει.
-τα παράθυρα που τρίζουν όταν είναι λίγο-ανοιγμένα
-ασθενή μαμά φώτα.
-ψιλοντιζάιν van, αλλά το συνήθισα από το παλιό.
-όλα τα τούρμπο μου ρίχνουν στα αυτιά, ακόμα και τα 1.9 octavia Τ-diesel ταξί, αλλά το ήξερα πολύ καλά αυτό. Ο κινητήρας είναι ιδιαίτερα κοιμισμένος, με προσανατολισμό στην αξιοπιστία. Από το δίπολο αυτό, το + του με ευχαριστεί περισσότερο.
-λίγο πεπαλαιωμένο, 'δωρικό' ας το πω ντιζάιν εσωτερικά, αλλά ας μη ξεχνάμε 10 ετών αμάξι πλέον είναι σχεδιαστικά
-με τα μαμά καθίσματα το δεξί γόνατο έβρισκε κονσόλα. Και τα οποία μαμά καθίσματα δεν παρείχαν σοβαρή στήριξη.Στα οκ, μου αρέσει γιατί:
-για μένα έχει την ιδανική αναλογία δύναμης / κιλών για τα ελληνικά και δικά μου οδηγικά δεδομένα
-καλοί χώροι αποσκευών για 2, ίσως και για 3, (αλλά περιορισμένοι χώροι για τους πίσω ελέω μπάκετς)
-το απέκτησα 5.000€ κάτω γιατί το πήρα 2ο χέρι(οκ αυτό ισχύει για μένα μονο)
-πλέον αρχίζει και γίνεται συλλεκτικο, με την έννοια της σπανιότητας
-δε ξερω τι θα πει ιμάντας,
-δε ξέρω τι θα πει καίω λάδια, αν και συμπληρώνω 200 ml κάθε 20.000 χμ προληπτικά.
-το όλο στήσιμο με κάνει να αλλάζω τακάκια κάθε 150.000 χμ
-φτηνά σχετικά λάστιχα ελέω 16άρας ζάντας
-φτηνά σέρβις, χαμηλό κόστος συντήρησης
-αρκετά οικονομικό αν το θέλεις, δε θα γράψει τρελά λτ/100χμ ακόμα μετά και από γερά γκαζίδια.
-καλή ποιότητα κύλισης και συναρμογής, μετά από τόσα χμ.
-trip computer που μπορείς να βασιστείς.Στα πολύ οκ που ήταν κριτήριο αγοράς
-κράτημα, τίμιο και προβλέψιμο και παιχνιδιάρικο. Καμιά φορά με κάνει και απορώ με τις δυνατότητές του, πάντα συγκριτικά με την κλάση. Κάνει μάγκες κουλάδια και ταυτόχρονα είναι μεγάλο σχολείο. Και αυτό το 2.2 στροφές τιμόνι που μου λείπει γιατί την ορίτζιναλ κρεμαγιέρα την τελείωσα και έβαλα μια 2.5άρα. Που και αυτή μια χαρά μου είναι.
-αξιοπιστία. με κοντά 40.000χλμ το χρόνο και σχεδόν 210.000χλμ σε 4 χρόνια νιώθω ότι μπορώ να οδηγώ όλη μέρα, να φύγω για οποιοδήποτε κουτσοχώρι (αγαπάμε Κουτσούφλιανη) στη μέση του πουθενά και δε θα με αφήσει ποτέ. (Μια φορά είπε να με αφήσει, από σαπισμένο σωλήνα ψυκτικού, το οποίο φαγώθηκε από την πολυκαιρία και απλά γέμισα το ψυγείο με νερό μέχρι να φτάσω Θεσ/νίκη).
-το event των 2000 κυβικών στο διαθέσιμο χώρο μπροστά μου. Καμιά φορά ανοίγω το Νταιχάτσου το 1300 Σιριον της καλής μου και γελάω. Πλήρης αντιμινιμαλιστική εκμετάλλευση χώρου.
-Οι διάφοροι ήχοι της εξάτμισης όταν ζεσταθεί το μοτέρ.
-η μαγεία του κουμπώματος του επιλογέα σε συνάρτηση με το παιχνίδι με τα πεντάλ που σε προδιαθέτουν να κάνεις διπλογκαζιές όταν πας για τσιγάρα στο περίπτερο.
-Το οτι καμιά φορά περνάω από ένα χωριό και τα παιδάκια 6-10 χρονών με το που κοιτάνε, ανοίγουν μάτια στόμα, ή περπατώντας με τον μπαμπά το δείχνουν και λένε 'κοίτα μπαμπά ένα αμάξι'. **Ακριβώς **με τον ίδιο τρόπο θα κέρδιζε το δικό μου θαυμασμό ή πρώτη εντύπωση.Μακάρι να μπορούσα να μείνω με αυτό το αμάξι μέχρι να γεράσω. Πέραν χώρων που ίσως χρειαστούν εν όψει οικογένειας, νομίζω ότι δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω οδηγικά ή αυτοκινητιστικά. Έχω κοιμηθεί μέσα, έχω ..... you know μέσα, έχω δει ΠΟΛΥ Ελλάδα μέσα, έχω κλαψει το χαμό δικών μου μέσα, έλεος, έχω κάνει και μια λάιτ ανάγκη μου (από) μέσα (ρωτήστε με για αυτό ). Αυτό βέβαια μπορείς να το κάνεις με κάθε αμάξι, απλά χαίρομαι που έχω ένα που 'μου ταιριάζει' και με εμπνέει για όλα τα παραπάνω, και δεν το έχω απλά για να με μετακινεί από το Α στο Β ή να είναι μέσο επίδειξης.
ΥΓ εγώ το έγραψα όλο αυτό;
Συμφωνούμε σε πολλά αν όχι σε όλα.Το a/c όντως είναι αδύναμο .Ρε φούστη μου μπαίνω στο hyundai i20 του ξαδέρφου και σε 2 λεπτά γίνεται ψυγείο,ενώ στο fiesta φυσάς και εσύ για να βοηθήσεις την κατάσταση .Το πήρα και μαύρο ο ,τι να σου κάνουν τα φιμέ.Το μαμά ηχοσύστημα ford 6000 το λέγανε ήταν για κλωτσιές,καλά που μπήκε η οθονάρα pioneer avh-3300 bt,και τα καλά ηχεία hertz και άλλαξε το πράγμα .Τα φώτα όντως μαπέ και αυτά,αλλά με τις λάμπες ξένον είναι καλύτερα τώρα.Αλλά όλα αυτά τα χαζοκουσούρια δεν σου αλλάζουν εύκολα το δέσιμο που νοίωθεις για αυτό το αμάξι,γιατί είναι τέτοιο παιχνίδι στην οδήγηση όσα ελάχιστα σε αυτά λεφτά .Το ζεις κάθε στιγμή που το οδηγάς,όχι σαν το vw golf ή κάθε όμοιό του όσο καλό και ολοκληρωμένο είναι,το νοιώθεις πιο απόμακρο,πιο κρύο.Επίσης το fiesta δεν ξέρει τι θα πει προβλήματα ή κακομεταχείριση,πολύ ανθεκτικό και όντως με φτηνή συντήρηση.Είναι αγαπησιάρικο .Αυτά.Τα λάστιχα πάντως μου τα τρώει και μένα γρήγορα,το πολύ κάθε 30-35000 χλμ θέλω απαραιτήτως λάστιχα .Μήπως οδηγάω ζωηρά τελικά?Δεν φταίω εγώ,αυτό!
-
Αλεξανδρε , στροφαρει δεν στροφαρει τα 150αρια συμπιεστα τα βλέπει με τα κυαλια...
Βρε Κώστα για το ταξί Οκτάβια μιλάω. Η Ford δε φημίζεται για τα μοτέρ της εξάλλου. Το ξέω από πρώτο χέρι...
Mέχρι πρότινος.Δεν σε χαλάνε φαντάζομαι τα νέα ecoboost 1.0 με 125 άτια,1.6 με 150 ή 182 και το νέο 2λιτρο 240-250ps?Συνδυάζουν γκάζια,ροπάκλες,οικονομία καυσίμου εξαιρετική για τούρμπο,χαμηλούς ρύπους-τέλη(π.χ focus 182άρι μόνο 139 co2) και είναι αξιόπιστοι νομίζω,όχι σαν κάτι πρώτες παρτίδες και όχι μόνο των tsi & thp ή 1.6 turbo ecotec(της οπελ) .
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Mέχρι πρότινος.Δεν σε χαλάνε φαντάζομαι τα νέα ecoboost 1.0 με 125 άτια,1.6 με 150 ή 182 και το νέο 2λιτρο 240-250ps?Συνδυάζουν γκάζια,ροπάκλες,οικονομία καυσίμου εξαιρετική για τούρμπο,χαμηλούς ρύπους-τέλη και είναι αξιόπιστοι νομίζω,όχι σαν κάτι πρώτες παρτίδες και όχι μόνο των tsi & thp ή 1.6 turbo ecotec(της οπελ) .
Απ'οτι εχω καταλαβει τον χαλανε!
-
Aκόμα και σε ατμόσφαιρα να το πάμε,οι 2 καλύτεροι,ισχυρότεροι,γραμμικότεροι σε ροπή είναι ο 1.6 ti-vct και 1.6 vti psa-bmw.Δες και στους 2 σε διάφορες δυναμομετρήσεις πως αποδίδουν τα διαγράμματα και ισχύος αλλά και ροπής.Εχω δει και τα διαγράμματα ροπής και έπαθα πλάκα για το πόσο σταθερή σε καλά επίπεδα και σε αρκετά μεγάλο φάσμα είναι η ροπή τους.Επίσης ακόμα και μετά τις 6000σαλ η ισχύς δεν μειώνεται και συνεχίζει ανοδικά στον 1.6 του νέου fiesta π.χ.Τετοια γραμμικότητα(σε καλά όμως επίπεδα)δεν βρίσκεις σε ατμοσφαιρικά 1.6 .Θυμίζει σταθερότητα ροπής ενός σύχρονου 1,4 turbo,σε μικρότερα όμως επίπεδα στο νούμερο.
-
Ο δείκτης ταχύτητας δεν έχει καμία σχέση με την φθορά.
ΥΓ: Δεν είναι τραγικά τα πεντάλ στα Φορντ; Δεν παίζει μυτοτάκουνο με την καμία.
Για το πρώτο, έχεις δίκιο, απλά η πλειοψηφία δίνει 80V και το 80 μάλλον ζεσταίνεται πολύ σύντομα (θετικό) αλλά αρχίζει και υποφέρει σύντομα και δημιουργεί πρόωρη φθορά. Τα μόνα που κρατήσανε πάνω από 35.000 χμ ήταν τα Yoko S drive, τα μόνα που έχω βάλει σε δείκτη W
Και για το 2ο συμφωνώ, θα το έβαζα αρνητικό, αλλά το μάθημα το έμαθα από το 1ο φιέστα και τα πεντάλ αλλάχθηκαν την πρώτη κιόλας μέρα.
-
τι εχουνε τα πενταλ ρε παιδια?
-
Στο δικό σου Νίκο είναι σαφώς καλύτερα. Στα δικά μας, τα αμέσως προηγούμενης γενιάς, το γκάζι ήταν σε περίεργη χωστή θέση σε σχέση με το φρένο και γενικά τα άλλα 2 ακόμα.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Στο δικό σου Νίκο είναι σαφώς καλύτερα. Στα δικά μας, τα αμέσως προηγούμενης γενιάς, το γκάζι ήταν σε περίεργη χωστή θέση σε σχέση με το φρένο και γενικά τα άλλα 2 ακόμα.δεν εχω δει τα πενταλ σε μκ6 αλλα και εμενα ετσι οπως το περιγραφεις ειναι
-
Mέχρι πρότινος.Δεν σε χαλάνε φαντάζομαι τα νέα ecoboost 1.0 με 125 άτια,1.6 με 150 ή 182 και το νέο 2λιτρο 240-250ps?Μου άρεσε ο Ti-VCT με τα 115 στο Φόκους. Ο Ecobbost με τα 150 αν και πιο δυνατός δεν μου άρεσε ιδιαίτερα καθώς ψοφάει ψηλά σαν κλασικό κωλότουρμπο. Ο νέος 1000άρης δεν μου κάνει κάτι, χωρίς να τον έχω οδηγήσει. Για τον δίλιτρο δεν έχω άποψη.
Aκόμα και σε ατμόσφαιρα να το πάμε,οι 2 καλύτεροι,ισχυρότεροι,γραμμικότεροι σε ροπή είναι ο 1.6 ti-vct και 1.6 vti psa-bmw.
Παπάρια είναι και οι 2. Οδήγησε 147 ή ένα Xedos 20ετίας και μετά πες μου για 1600άρηδες.
τι εχουνε τα πενταλ ρε παιδια?
Δεν μπορείς να κάνεις μύτι-τακούνι με τίποτα. Είναι φτιαγμένα για γιωτάδες για να μην μπερδεύουν τα πεντάλ.
-
Mazda 2 1.5
Θετικά :
-Κιβώτιο. Κοντές σχέσεις, ωραίο σφιχτό κούμπωμα και κοντές διαδρομές στο λεβιέ. Επίσης δεν αλλάζω με τίποτα τη θέση του λεβιέ εκεί ψηλά μέσα στο ταμπλώ. (δηλαδή αν πω να το αλλάξω μόνο κανα honda ή vito μου κάνει ; )-DSC ή αλλιώς ο Bob Marley από τη Θεσ/νίκη. Χαλαράααααα.
-Δυνατό καλοριφέρ. Στο 2 γδύνονται τα γκομενάκια, στο 3 λιώνουν οι πάγοι στους πόλους, και στο 4 φοβάμαι να το βάλω.
-Συμπεριφορά στο δρόμο. Με τα 16άρια κρατάει αλλά με τους κατάλληλους χειρισμούς δεν θα πει όχι στο να γυρίσει. Όταν με το καλό γυρίσει δεν χρειάζεται να είσαι 3ος ξάδερφος του Μάκινεν για να το μαζέψεις. (αυτό είναι πολύ καλό για κουλούς σαν και μένα.)
Γενικά το στήσιμο πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο αν και μόνο στα θετικα μπορώ να το κατατάξω. Από μέσα μοιάζει λίγο μαλακό όταν οι απ έξω ορκίζονται πως δεν γέρνει, και ώρες ώρες πίσω μοιάζει αρκετά σκληρό, ενώ όταν το οδηγάς καταλαβαίνεις μια μικρή υστέρηση στις αντιδράσεις σε σχέση με πιο σπορ κατασκευές- Μοτέρ με απλά επαρκές γκάζι αλλά ευτυχώς δεν φτάνει για να νικήσει τα λάστιχα και να βγάλει μούτρα, εκτός κι αν ο δρόμος γλυστράει τόσο που σπινιάρεις και με ποδήλατο.
-Καλό σε αίσθηση τιμόνι.
Αρνητικά :
-
Καθίσματα με ανύπαρκτη πλευρική στήριξη.
-
Μικρό ρεζερβουάρ.
-
ABS λίγο πιο ευαίσθητο από ερωτευμένη κορασίδα. Βάζω στοίχημα πως ο μάστορας που το ρύθμισε έκλαψε με τον Τιτανικό.
-
45άρι προφίλ στα λάστιχα. Ευτυχώς 2-3 φορές που έπεσα σε κάτι ξαδερφάκια του Γκραν Κάνυον δεν θρηνήσαμε καμμιά ζάντα... Ίσως αυτό να φταίει και για το κοπάνημα που διαμαρτύρονται μερικοί. Εμένα πάντως δεν μ ένοχλεί κάτι (στο θέμα κοπάνημα).
-
Πολύ 'μαλακά' πεντάλ. Επίσης το γκάζι είναι ένα μήνα μακριά από το φρένο και δεν μπορεί να κάνει μύτη τακούνι ούτε ο αδερφός του Angel. *
-
Eπίσης όπως και σε αρκετά άλλα σύγχρονα αυτοκίνητα για κάποιο λόγο σε ορισμένες περιπτώσεις με ενοχλεί η αριστερή κολώνα της οροφής.
-
Το αυτοκίνητό μου είναι ένα 3θυρο Toyota Corolla του '98 1.3 82(;) ατίθασα άλογα και 140.000 χλμ. Το οδηγώ τα τελευταία 3 χρόνια κυρίως στην Αθήνα και για εξορμήσεις στην πελοπόννησο (τόπος καταγωγής γαρ). Έχουμε και λέμε:
Τα θετικά.
- Κορυφαία αξιοπιστία κινητήρα, ο οποίος δεν έχει κάνει κιχ ούτε σε στιγμές κακομεταχείρησης.
- Μηχανικό γκάζι το οποίο διευκολύνει τις διπλοσυμπλεκτιές και το ξεκίνημα σε ανηφορική κλίση.
- Ικανοποιητικοί χώροι, για 4 βεβαίως άτομα, καθώς και βολικό πορτ-παγκάζ.
- Καλή κατανάλωση καυσίμου στην πόλη και στα ταξίδια.
- Φθηνό γενικά σέρβις και αφθονία ανταλλακτικών.
- Έλλειψη τριγμών και καλή κατάσταση πλαστικών.
- Δεν σπάει, δεν χαλάει.
Τα αρνητικά.
- Ασαφές τιμόνι και αρκετή αλλά προβλέψιμη κλίση στις στροφές.
- Ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
- Απουσία κεντρικού κλειδώματος και ηλεκτρικών παραθύρων.
- Μη φωτιζόμενο ντουλαπάκι και πορτ-παγκάζ.
- Δεν υπάρχουν ποτηροθήκες της προκοπής.
- Ανεπαρκής πλευρική στήριξη καθισμάτων.
Τα αδιάφορα.
- Μέτρια δύναμη κινητήρα και αντίστοιχες επιδόσεις. Πρέπει να δουλέψεις αρκετά το κιβώτιο για να τρέξεις.
- Υποστροφή, υποστροφή, α, και υποστροφή. Προβλέψιμο και εύκολα διορθώσιμο.
- Ουδέτερος, αλλά σαφής επιλογέας ταχυτήτων.
- Σουλούπι που δεν αποσπά θετικά ούτε αρνητικά σχόλια.
- Φρένα μέτρια, αλλά με καλή διάρκεια, δεν 'κουράζονται' εύκολα.
- Ήχος κινητήρα αρκετά καλός σε υψηλές στροφές, μέτριος σε χαμηλές.
- Μέτρια ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση, σε ταχύτητες εθνικής είναι ικανοποιητική.
Το αυτοκίνητο αυτό είναι το οδηγώ τρία χρόνια τώρα και έχω δεθεί μαζί του. Με καλύπτει σε σχεδόν όλους τους τομείς, αλλά δεν δίνει φυσικά το κάτι παραπάνω, δεν έχει αυτό που λέμε ιδιαίτερο 'χαρακτήρα'. Το αγαπάω όμως και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και μπορώ να πω ότι έχω ήδη πολλές όμορφες αναμνήσεις μαζί του.
-
Mέχρι πρότινος.Δεν σε χαλάνε φαντάζομαι τα νέα ecoboost 1.0 με 125 άτια,1.6 με 150 ή 182 και το νέο 2λιτρο 240-250ps?Συνδυάζουν γκάζια,ροπάκλες,οικονομία καυσίμου εξαιρετική για τούρμπο,χαμηλούς ρύπους-τέλη(π.χ focus 182άρι μόνο 139 co2) και είναι αξιόπιστοι νομίζω,όχι σαν κάτι πρώτες παρτίδες και όχι μόνο των tsi & thp ή 1.6 turbo ecotec(της οπελ) .
Πώς συγκρίνεις αξιοπιστίες κινητήρων που καλά καλά δεν έχουν κυκλοφορήσει με άλλους κινητήρες που παίζουν αρκετά χρόνια ;
Γνώμη μου πως όσοι αγοράζουν πρώτοι μια νέα τεχνολογία γίνονται και λίγο beta testers με όλα τα + και - που αυτό συνεπάγεται. -
Ο χρήστης roadster έγραψε:
Πώς συγκρίνεις αξιοπιστίες κινητήρων που καλά καλά δεν έχουν κυκλοφορήσει με άλλους κινητήρες που παίζουν αρκετά χρόνια ;
Γνώμη μου πως όσοι αγοράζουν πρώτοι μια νέα τεχνολογία γίνονται και λίγο beta testers με όλα τα + και - που αυτό συνεπάγεται.φιεσταρος και γιωργός_φοκους έχουν λαβαρο το μπλε οβάλ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γνώμη μου πως όσοι αγοράζουν πρώτοι μια νέα τεχνολογία γίνονται και λίγο beta testers με όλα τα + και - που αυτό συνεπάγεται.φιεσταρος και γιωργός_φοκους έχουν λαβαρο το μπλε οβάλ
Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε.Αν ρίξεις μια ματιά στα + και - τόσο του fiesta όσο και του golf που είπα πιο πριν,θα καταλάβεις ότι δεν έχω να κρύψω κάτι.Δεν μασάω να πω το οποιοδήποτε αρνητικό,εν αντιθέση ίσως με κάποιους .Ακόμα και στις εκάστοτε προτάσεις αγοράς στο forum θα δεις ότι προτείνω αυτοκίνητα από διάφορες μάρκες ανάλογα το τι θέλει ο καθένας .Προσπάθω να είμαι τις περισσότερες φορές όσο πιο αντικειμενικός γίνεται,ειλικρινά σου μιλάω.
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
VW Polo 1.2 TSI highline 5dΕσωτερικά:
+Χώροι(χωράνε με άνεση 4 άτομα)Χμμ, θα μπορούσανε να είναι και καλύτεροι. Σε corsa τελευταίας γενιάς οι χώροι επιβατών είναι σαφώς καλύτεροι, ειδικά για τους πίσω
+Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα και άλλα(μεγάλο ντουλαπάκι με ξεχωριστό μέρος από κάτω για το βιβλίο του αυτοκινήτου,ντουλαπάκια κάτω από τα εμπρός καθίσματα,μεγάλες θήκες στις πόρτες,αρκετοί χώροι για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα,υποβραχιόνιο )
Το οποίο όμως ντουλαπάκι δεν φωτίζεται. Fail!
+Πάρα μα πάρα πολύ καλό 6άρι κιβώτιο .Για μένα το καλύτερο(6άρι τουλάχιστον) της κατηγορίας.
Για supermini όντως είναι καλό. Στην αρχή με χαλούσε λίγο σαν αίσθηση, αλλά όταν οδήγησα και άλλα supermini δε βρήκα κάποιο που να έχει καλύτερη αίσθηση. Με χαλάει μόνο ο σχεδιασμός του λεβιέ που έχει λεπτή λαβή. Σε γρήγορες αλλαγές φοβάσαι λίγο μήπως δεν τον πιάσεις σωστά, αλλά μετά από λίγο καιρό συνηθίζεις
+Τρομερά φρένα.Απίστευτο φρενάρισμα χωρίς να επεμβαίνει όποτε θέλει το abs.
Τρομερά; Δε θα το έλεγα με τίποτα! Όταν πηγαίνεις χαλαρά και φρενάρεις, είναι μια χαρά. Υπο πίεση, μετά απο λίγα έντονα φρεναρίσματα, χάνουν και σε αίσθηση και σε αποτελεσματικότητα. Θα τα ήθελα καλύτερα. Έχω πιάσει τον εαυτό μου σε ταξίδι, ενώ πατάω το φρένο, να μην δίνει τόσο καλή αίσθηση, να το αφήνω και αμέσως να το ξαναπατάω, και τότε να φρενάρει πολύ καλύτερα. Δε ξέρω μήπως μετα τήν αλλαγή υγρών φρένων θα στρώσει, τώρα άμεσα θα γίνει.
+Ανάρτηση.Το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο με στόχο κυρίως την άνεση και όχι τη σπορ οδήγηση.Δεν καταλαβαίνει τίποτα από λακούβες και λοιπές ανωμαλίες του δρόμου αλλά ψιλογέρνει στις στροφές.Δεν γέρνει όπως σε άλλες εκδόσεις επείδη έχει τη σπορ ανάρτηση όπως λέει η vw,αλλά έχει κάποιες μικρές κλίσεις.
Συμφωνώ γενικά. Για τη χρήση που το θέλω μια χαρά είναι. Λίγο γέρνει υπο πίεση αλλά δε τρομάζει καθόλου. Στις απλές εκδόσεις όμως γέρνει ΠΟΛΥ. Αν κάποιος έχει πιο σπορ ανησυχίες, κατά την παραγγελία υπάρχει σαν εργοστασιακό έξτρα η ανάρτηση του GTi με περίπου 200ε, και με άλλοα 290ε οι 16άρες. Εκεί φαντάζομαι θα είναι όσο σφιχτό πρέπει. Επειδή αγαπάμε τους ελληνικούς δρόμους, αγαπάω και τις 15άρες του!
+Μικρή κατανάλωση.Η συνολική μου μέση μετά τα 7.500 χλμ. είναι 5.9 λίτρα
Είσαι σίγουρος ότι η μέση του trip computer (με την ένδειξη 2) σου κρατάει την συνολική κατανάλωση ΚΑΙ για τα 7500χλμ; Γιατί εμένα μηδενίζει κάθε 1000 γαμώτο, ενώ στο Passat και Gοlf κρατάει όντως για 10.000χλμ. Είναι θέμα ρύθμισης; Για δες λίγο πόσα χλμ σου λέει οτι έχεις διανύσει.
Πάντως όντως η κατανάλωση είναι πολύ καλή. Και μένα πρίν μηδενίσει, μετά απο 900+ χλμ δηλαδή, διαμορφώνεται κοντά στο 6-6,5, αναλόγως της χρήσης.Από εκει και πέρα θέλω να τονίσω τον αδύνατο κλιματισμό. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερος. Παρατηρώ σε κάποια supermini προηγούμενης γενιάς ότι είναι σαφώς δυνατότερος. Πάντως σίγουρα του polo δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Στάθηκα κυρίως στα αρνητικά σημεία του κατ' εμέ, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για αγορά του αυτοκινήτου.
Με τα υπόλοιπα που λέει ο amazing συμφωνώ πάνω κάτω.
Επίσης , για μένα πάντα, μου αρέσει η σχεδίαση του μέσα έξω. Ναι,αυτή η βαρετη σχεδίαση, το βαρετό ταμπλό, εγώ το βρίσκω εξαιρετικό! -
Ιδια φρενα φοραει και το Ibiza και για μενα θελουν πεταμα... Για μεσα στην πολη μια χαρα ειναι, αλλα οταν ανεβαινουν τα χιλιομετρα δεν συμβαδιζουν με τον χαρακτηρα του αυτοκινητου, μπορεις να μαζεψεις ευκολα πολλα χλμ χωρις να το καταλαβεις και τα φρενα ειναι ανεπαρκη.... Μολις φτασω να θελω αλλαγη τακακια θα αλλαξω, τακακια-δισκους-σωληνακια-υγρα, στην ιδια τιμη που θα αλλαζα στην αντιπροσωπεια μονο τακακια...
Στην αισθηση του τιμονιου φταινε κατα κυριο λογο οι 15αρες και τα μπαλονια που φοραει για λαστιχα...
Με 16αρες και 45αρι προφιλ θα ηταν σιγουρα παρα πολυ καλυτερο!!! -
To Climatic του προηγουμενου (9Ν) ηταν το ιδιο για τα μπαζα, και αφου ειναι ακριβως το ιδιο, δυστυχως η παραδοση συνεχιζεται Εχει κανεις Climatronic μηπως βελτιωνετε καθολου η κατασταση?
Το αστειο ειναι οτι το 6Ν και το 6Ν2 ειχαν μια χαρα A/C.. -
Όντως, climatronic έχω εγώ και δε θα το έλεγα ιδιαίτερα αποδοτικό στις καλές ζέστες. Θα το ήθελα δυνατότερο
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!