-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
τελικά αποφάσισα να καταλήξω στην 3Μ κι ας βλέπω λίγο την μικρή άκρη του τζαμιού χωρίς μεμβράνη πάνω-πάνω.
Θα βάλω όλο περιμετρικά το αμάξι με το αμέσως επόμενο στάδιο από το τελείως διάφανο.Κατέληξα εκεί γιατί με βάση τα λεγόμενα των πωλητών και των προσπέκτους, για να έχω την ίδια απόδοση (προστασία UV A-B και ανάκλαση θερμότητας) θα πρέπει να βάλω είτε τις νόμιμες 3Μ είτε του 1ου σταδίου παράνομες της Llumar.Δηλαδή η μία εταίρια δίνει αποτέλεσμα με τα φίλτρα και η άλλη με την επιπλέον σκουρότητα.
Προφανώς όμως και αυτή τη διαφορά την πληρώνεις αφού Llumar στην Καλλιθέα (μου έδωσε τη μικρότερη τιμή) μου ζήτησε 206€ (χωρίς πολλά-πολλά παζάρια, είπα απλώς 'κάτι καλύτερο για πληρωμή με μετρητά?') και στην 3Μ επίσης στην καλλιθέα μου ζήτησε 360€ (από 440€ στην τιμή καταλόγου) μετά όμως από αρκετή πίεση πάνω στην τιμή μιλώντας πάντα για πληρωμή μετρητής.Α...οι τιμές που ανέφερα είναι βάζοντας τις ίδιες μεμβράνες μπροστινά-πίσω παράθυρα και πίσω παρμπρίζ.Δεν ήθελα/θέλω να βάλω άλλη απόχρωση μπρος και άλλη πίσω.Θέλω το αμάξι να είναι ομοιόμορφο.
Γιατί το αναφέρω αυτό?
Πχ στην 3Μ αν διαφοροποιήσεις την σκουρότητα λίγο μπρος-πίσω, βάζοντας στα πίσω την αμέσως πιο σκούρα μεμβράνη από την νόμιμη σκουρότητα που είναι για τα εμπρός παράθυρα, η τιμή πέφτει θεαματικά πολύ (τιμές περίπου 220-230€).Βάζοντας όμως (όπως εγώ) παντού τις ίδιες και με βάση τον περιορισμό του ΚΟΚ για τα μπροστά, η τιμή (δυστυχώς) ανέβηκε αρκετά.
Να σημείωσω, τέλος, ότι δε με ενδέφερε να βάλω μεμβράνες τελείως λευκές-διάφανες γιατί ήθελα λίιιιγη επιπλέον σκουρότητα στα τζάμια.υπόσχομαι φωτογραφίες μετά την τοποθέτηση, αν και δεν ξέρω πόσο εμφανές θα είναι το αποτέλεσμα στο φακό...
ΥΓ:Ο προϊστάμενος της 3Μ μου υποσχέθηκε να φέρει τις μεμβράνες όσο πιο πάνω γίνεται ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το 'κενό'.Επιπλέον παρατήρησα ότι λόγω της πολύ μικρής (σχετικά) σκουρότητας της μεμβράνης, μάλλον ούτε που θα φαίνεται.
Πρόσεχε με τις 3Μ μη σου βάλουν 'κομμάτι' επάνω στο οποίο φαίνεται το λογότυπο της εταιρίας κάθε 10 πόντους (or so). Δε φαντάζομαι να σου αρέσει να βλέπεις μικροσκοπικά '3Μ' επάνω στα παράθυρά σου - την πάτησε φίλος (εντελώς συμπτωματικά με Α3 κι αυτός) ο οποίος δεν το είχε προσέξει από την αρχή και ξενέρωσε. Τις κράτησε ένα καλοκαίρι και μετά τις έβγαλε.
Στην Aγγλία -όπου η αστυνομία κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στους δρόμους- είχε πάρει ένας φίλος φωτόμετρο που μετρούσε διαπερατότητα (απλό ήταν, με φως από τη μία & σένσορα από την άλλη). Μόνο έτσι μπορείς να ξέρεις αν αυτό που σου λένε ισχύει - με το να βάλεις το χέρι πίσω από μια μεμβράνη για 1 λεπτό να δεις πόσο ψήνεσαι και μετά πίσω από μια αλλη δε γίνεται σύγκριση.
Το αν είναι 'νόμιμες' ή 'παράνομες' δεν τα λέει όλα - με μια 'νόμιμη' μεμβράνη επάνω σε ψιλο-σκούρο εργοστασιακό τζάμι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παράνομο, οπότε προσοχή.
Η σχετική νομοθεσία, για όποιον ενδιαφέρεται, από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, είναι εδώ (σε pdf):
http://www.yme.gr/getfile.php?id=1584Αν το φωτογραφίσεις βγάλτο και πριν αν μπορείς φωτογραφία σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος από κάποια συγκεκριμένη οπτική γωνία, να έχεις 'πριν' και 'μετά' και να φαίνεται η διαφορά (τουλάχιστον η εξωτερική).
-
Προσοχή με τις 3M.
Εχω μάθει ότι η 3M δεν έχει ελεγχόμενο και αποκλειστικό δίκτυο καταστημάτων και είναι πολλοί που λένε ότι βάζουν 3Μ και τελικά βάζουν άλλες αντιηλιακές.
Μετά από επικοινωνία που είχα με την 3M για να δω τι παίζει μου είπαν ότι οι πραγματικές 3Μ μεμβράνες για ένα τυπικό αυτοκίνητο με τοποθέτηση σε κατάστημα θα κοστίσουν περί τα 350 με 400 euro.
Bρήκα ένα κατάστημα στα Μελίσια και πράγματι όταν του είπα για 3Μ γνήσιες μου έβγαλε κουστούμι 350euro ...
Σε άλλο κατάστημα στο Ηράκλειο μου έλεγαν 220euro για 3M χωρίς όμως να μου δείξουν τις μεμβράνες.
Είναι δύσκολο να πιστοποιήσεις ότι η μεμβράνη είναι 3Μ...και όχι κάτι άλλο.
Πολύ πρόσφατα σε μαγαζί με ηχητικά, που κάνει τοποθετήσεις και αντιηλιακών μου είπε το παληκάρι εκεί ότι βάζει Foliatec και 3M. Oι Foliatec είναι πολύ ποιο φθηνές από τις 3Μ αλλά δύσκολα κανείς καταλαβαίνει και ξεχωρίζει τελικά τι μπαίνει στο αυτοκίνητο.
-
καταρχάς αυτό το 3Μ μου είπαν (και επιβεβαιώθηκε γιατί το κάναμε και στου αδερφού μου το αμάξι που έβαλε 3Μ πριν 3 χρόνια) ότι βγαίνει με οινόπνευμα πολύ εύκολα.
Το 3Μ υπάρχει απλώς για να πιστοποιεί ότι είναι η μεμβράνη 3Μ και είναι φτιαγμένο έτσι το σηματάκι για να βγαίνει.
Οπότε μην αγχώνεστε...Δε νομίζω ότι κανένας που βάζει μεμβράνες και μάλιστα επώνυμος θα έκανε τα αμάξια μας (που βάζουν εκεί μεμβράνες) κινητές διαφημίσεις.Και να το έκανε, μετά από λίγο θα έκλεινε...δε νομίζω ότι θέλει κανείς το αμάξι του τσαντίρι. -
Παντως εγω που εβαλα μπροστα τις UV99 της llumar, με μονο 65 ευρω (πισω ειχα εργοστασιακα σκουρα φιμε), ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Σκουρινε λιγο, κοβει πολυ την αντηλια και τη ζεστη. Θα το ηθελα πιο σκουρο, μονο για αισθητικους λογους, αλλα θα ηταν παρανομο οποτε...
-
Λοιπόν...οι μεμβράνες μπήκαν.
Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα
Η δουλειά των παιδιών είναι πολύ καλή και είναι πολύ προσεκτικοί , ενώ μπορώ να πω ότι αφού με υπομείνανε (ειδικά κατά τον τελικό έλεγχο που έκανα πριν πάω να πληρώσω), αξίζουν συγχαρητήρια (είμαι ψείρας, τι να κάνουμε? ).
Σκούρυνε το αμάξι ένα μικρό κλικ, σε σημείο που αν κάποιος δεν το ξέρει, πραγματικά δεν καταλαβαίνει ότι φοράω μεμβράνες.
Επίσης...παρότι ο ήλιος σήμερα δεν ενδείκνυται για 'test', μπορώ να πω ότι ένιωθα την σημαντική διαφορά όταν με χτύπαγε από το εμπρός παρμπρίζ από όταν με χτυπούσε από το πλάι.
Αν το πάω αναλογικά, τότε το καλοκαίρι θα είμαι 'γ@μ@τ@' μέσα στο αμάξι!Υπόσχομαι φωτογραφίες το σ/κ που θα μπορώ να κατεβάσω και τα παράθυρα (και θα έχω σβήσει και τα 3Μ που έχουν οι μεμβράνες )
ΥΓ:lokatzis (και aserf) θα περάσω το σ/κ από το σπίτι να κρίνετε από κοντά, μιας και ενδιαφέρεστε κι εσείς για μεμβράνες
-
Ωραίος. Καλορίζικες!
Αν σου είναι εύκολο πες και που τις έβαλες και πόσο σου πήγε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωραίος. Καλορίζικες!Ευχαριστώ-ευχαριστώ.
Αν σου είναι εύκολο πες και που τις έβαλες και πόσο σου πήγε.
Τις έβαλα στην Καλλιθέα στην 3Μ που είναι Λαγουμιτζή 20 Καλλιθέα.
Η τιμή είναι λίγο τσουχτερή (360€) αλλά όπως έγραψα και σε πιο πίσω post μου που είναι αρκετά αναλυτικό, μπορείς βάζοντας πιο σκούρες στα πίσω τζάμια και να μειώσεις το συνολικό κόστος.Παραθέτω και τα χαρακτηριστικά των μεμβρανών που έβαλα (αντιγράφοντας από το χαρτί που μου δώσανε):
|** Crystalline 70** (που είναι 100% νόμιμες για τα εμπρός τζάμια) |
| Μείωση θερμότητας: 87% ----------------------------------------------|
| Διαπερατότητα φωτός: 68% -------------------------------------------|
| ανάκλαση UV ακτινοβολίας: 99% ------------------------------------|
| ανάκλαση υπέρυθρης ακτινοβολίας: 97% --------------------------|
|________________________________________________________|Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση.
-
Σωστός και η τιμή σωστή ...
Η 3M στην Καλιθέα είναι γνωστή εδώ και χρόνια...Μια χαρά όλα ...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:lokatzis (και aserf) θα περάσω το σ/κ από το σπίτι να κρίνετε από κοντά, μιας και ενδιαφέρεστε κι εσείς για μεμβράνεςWe'll be waiting...
-
Οι μεμβράνες αυτές ή κάποιες από αυτές μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την διαπερατότητα σε ραδιοσυχνότητες; Αν δηλαδή έχουν στρώση μετάλλου όπως μερικά παρμπρίζ έχουν από τη μάνα τους μπορεί να δυσκολεύονται να λειτουργήσουν τα διάφορα GPS, μηχανάκια για διόδια κλπ.
Περισσότερο υποτεύομαι κάποια μοντέλα που αναφέρουν στο όνομά τους αλουμίνιο, τιτάνιο κλπ αλλά ρωτάω για όλα. Θεωρώ ότι η λύση του να αφήσουν ένα μικρό μέρος ακάλυπτο θα με περιορίζει στην τοποθέτηση των συσκευών. -
To αθερμικό κρύσταλλο της ρενώ δημιουργούσε προβλήματα σε ανιχνευτές ραντάρ απ ό,τι είχα διαβάσει, αλλά για GPS δεν έχω ακούσει κάτι
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι μεμβράνες αυτές ή κάποιες από αυτές μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την διαπερατότητα σε ραδιοσυχνότητες;Αυτό το είχα ακούσει κι εγώ κάποτε.
Δεν έβαλα μπροστά μεμβράνη κι έτσι δε θα μπορώ να ξέρω αν επηρεάζουν 'μηχανάκια διοδίων' ή GPS.
όσο για το ραδιόφωνο, δεν παρατήρησα κάτι στην λήψη, αν και είμαι εντός Αττικής όπου οι περισσότεροι σταθμοί έχουν σήμα 'καμπάνα'@lokatzis
Απλά να κανονίσουμε ώρα που να έχει ήλιο ακόμα γιατί όπως είναι και 'ανεπαίσθητες' δε θα τις καταλάβετε αν βρούμε βράδυ. -
Άντε μεγειά το νέο πιο σκούρο λουκ!
Αν θες βγάλε και καμί φωτό να δούμε το αποτέλεσμα (μπροστά γωνία μπας και φανεί η διαφορά παρπρίζ με πλαινά)!
-
Οι μεμβράνες σκέτες έχουν 68% διαπερατότητα?
Γιατί κανένα τζάμι δεν βγαίνει απ' το εργοστάσιο με διαπερατότητα 100% οπότε αν βάλεις και πόσο κόβει το τζάμι είσαι εκτός του επιτρεπόμενου ποσοστού.(θεωρηικά πάντα,γιατί πρακτικά το θέμα είναι πόσο σκούρες φαίνονται,αφού φωτόμετρα κανείς δεν έχει)
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
(θεωρηικά πάντα,γιατί πρακτικά το θέμα είναι πόσο σκούρες φαίνονται,αφού φωτόμετρα κανείς δεν έχει)Κι όμως εκεί που πήγα είχαν φωτόμετρο...
ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε το μηχάνημα στη 'βιτρίνα'/ντουλάπι...δεν μπορώ να σου πω εγώ αν είναι νόμιμες ή όχι. (το χαρτί της νομιμότητας το έχω πάντως και για τους 'μπάτσους' και για το ΚΤΕΟ με υπογραφές, πιστοποιήσεις και όλα...)
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως όταν το είδε το αμάξι ο πατέρας μου στον ήλιο αλλά και μετά μέσα στο γκαράζ, δεν κατάλαβε ότι το αμάξι πλέον φοράει μεμβράνες.
Μην βιάζεστε...το σ/κ θα ανεβάσω φωτογραφίες με όλα τα 'επίμαχα' σημεία και θα δεις ότι βλέπεις πεντακάθαρα μέσα στο αμάξι, οπότε δεν τίθεται θέμα νομιμότητας (τουλάχιστον για την Ελλάδα). -
Το απλο τζαμι εχει φωτοδιαπερατοτητα 89%. Οι μεμβρανες ομως νομιζω, οταν δινουν ποσοστο φωτοδιαπερατοτητας ειναι ΜΑΖΙ με το τζαμι.
Φωτομετρο απο οσο ξερω δεν υπαρχει καν στην Ελλαδα, ετσι παντως μου ειπαν στην LLumar. -
παρατηρείτε μείωση της θερμοκρασίας σε διάφανες μη σκούρες μεμβράνες??
-
Τι εντυπώσεις έχετε από τις μεμβράνες PVI; Ενδέχεται να προχωρήσω σε τοποθέτηση εντός των επόμενων ημερών και είπα να ρωτήσω τους τυχόν κατόχους..
Κάβουρα, τελικά με τα πολωτικά γυαλιά έχεις πρόβλημα με τις μεμβράνες; Κι εγώ πάντα φοράω γυαλιά με πολωτικούς φακούς και θα μου κακοφαινόταν πολύ να βλέπω ουράνια τόξα στις μεμβράνες
-
KAΛΕΣ ΟΙ ΦΙΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ .... ! ! !
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
παρατηρείτε μείωση της θερμοκρασίας σε διάφανες μη σκούρες μεμβράνες??Με τις σχεδόν μη σκούρες (1 κλικ πιο σκούρες από τις πιο ανοιχτόχρωμες) η διαφορά είναι αισθητή. Ειδικά στο τσουρούφλισμα από τον ήλιο.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ