-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Έλα ντε, τι είναι 170 σελιδούλες
Είναι '170 σελιδούλες' με όλες τις πληροφορίες που θέλει κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει τα σχετικά με 'ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ', και άρα αντί να ρωτάνε όλοι τα ίδια και τα ίδια συνεχώς, μπορούν απλά να αφιερώσουν 10 λεπτά για να κάτσουν να ψάξουν, να βρουν αν υπάρχει αυτό που θέλουν να μάθουν, και αν δεν το βρουν τότε να ρωτήσουν. Εγώ αντιθέτως το μοναδικό που βλέπω είναι συνεχώς νέους χρήστες να ρωτάνε με το 1ο post πράγματα που μπορεί να έχουν απαντηθεί ακόμα και στην ίδια σελίδα του thread, χωρίς δηλαδή να αφιερώσουν 5' να ψάξουν να μάθουν αυτό που θέλουν!
Welcome to Greece!
Νοοτροπία Facebook παντού! Να ρωτήσουμε αυτό που θελουμε τώρα που το θελουμε, να πάρουμε την απάντηση μας και άντε γεια!
Διάθεση συνεισφοράς μηδέν! -
Εγώ προσωπικά διάβασα τουλάχιστον ένα 3 ωρο ,δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου,διότι αυτά που γράφονται δεν εχουν συνέχεια και κυρίως αφορούν την Αθήνα
Επίσης μιλάς για συνεισφορά,δηλαδή τι θες να κάνω ακριβώς για να ζητήσω βοήθεια να παρω μια σκούπα να σκουπίσω το φόρουμ? Αν είναι να πεις εξυπνάδα μην απαντάς γεμίζεις το thread με σκουπίδια .
Η αποστολή του φόρουμ είναι να παρέχει πληροφορίες και να ανταλλάσσονται απόψεις . -
Μεμβράνες στο εμπόριο υπάρχουν ή όχι; Λίγο που έψαξα ebay δεν υπάρχουν 3Μ, madico και λοιπές γνωστές.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μίλησα εντελώς γενικά. Μην θίγεσαι, το πρόβλημα είναι γενικότερο.
Αποστολή κάθε φόρουμ είναι να βοηθά από τη συσσωρευμένη γνώση πρώτα και ύστερα ad hoc.
Η συνεισφορά συνίσταται αφενος στο input του καθενος με γνώση, εμπειρία και αποψεις και αφετέρου στην εμβάθυνση επι θεμάτων που έχει ήδη αναλυθεί.
Αυτό που γράφεις ως συνεισφορά είναι moderating όχι συνεισφορά. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μεμβράνες στο εμπόριο υπάρχουν ή όχι; Λίγο που έψαξα ebay δεν υπάρχουν 3Μ, madico και λοιπές γνωστές.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μεμβράνες στο εμπόριο υπάρχουν ή όχι; Λίγο που έψαξα ebay δεν υπάρχουν 3Μ, madico και λοιπές γνωστές.
Τι εννοείς;
Προφανώς εννοεί να πωλείται σκέτη η μεμβράνη (το ρολό) χωρίς τοποθέτηση.
Υπάρχουν, αλλά πολύ δύσκολα να βρείς γιατί διακινούνται μόνο μέσω τον επίσημων εγκαταστατών.
-
α! Ok!
Στο ebay πάντως έχω δει μεμβράνες της 3Μ και της Foliatec.
Είχα βάλει φάσα μεμβράνη 'καθρέπτη' στο 206 πριν πολλά χρόνια.π.χ. https://www.ebay.co.uk/itm/FOLIATEC-CHR ... xyVaBSuWrm
Foliatec βάζουν και σε αρκετά μαγαζιά στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Επειδή τα έχω ψάξει τελευταία, νόμιμες για μπροστά είναι:3M Crystalline CR 90
3M Crystalline CR 70
Llumar Air 80 BL SR
Madico-Lyntec Wincos 90
Madico-Lyntec Wincos 70
Madico-Lyntec Wincos 75 GR
Madico Black Pearl NC 75 IRλογικά θα υπάρχουν και από άλλες εταιρίες αντίστοιχες...
Όπως φαίνεται υπάρχουν άλλες 2 εταιρείες με πλούσια γκάμα μεμβρανών διαφορετικών τεχνολογιών, σαν 3M και Madico.
https://www.suntekfilms.com/Files/SunTe ... 0Specs.pdf
http://www.aswf.com/html/products/produ ... elirp.html -
Η ASWF είναι πολύ γνωστή και καλή εταιρεία. Είχα βάλει στην Ζ4 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
-
Μετά από μια βόλτα σε διάφορους εγκαταστάτες, καταλήγω στο απρόσμενο συμπέρασμα ότι ο εκπρόσωπος της Llumar που έβαζε την απλή σειρά και παρίστανε τον ανήξερο για τη καλύτερη, είναι στις δύο καλύτερες περιπτώσεις που συνάντησα!
Η πληροφόρηση για προδιαγραφές κλπ. ήταν του στυλ, δες εκείνο το αυτοκίνητο με τη σκοτεινή, το άλλο απέναντι με τη πιο ανοικτή ... εσύ τι θέλεις. Δειγματολόγιο δεν υπάρχει, μάρκα των μεμβρανών δεν λένε και, μετά από επιμονή, στη καλύτερη περίπτωση άκουσα ονόματα που δεν βρίσκω στο ίντερνετ ... HBF αμερικάνικες, solar system αγγλικές ... αναρωτιέμαι μήπως με HBF ήθελε να πει SWF?
Μιλάμε και για καταστήματα με ταμπέλα Garglass ή που στο ίντερνετ εμφανίζονται σε λίστα Glassfit-3M και υποτίθεται διακινούν προϊόντα 3Μ!
Μεμβράνες 3Μ και ASWF βρήκα μόνο σε ένα ανεξάρτητο τοπικό μαγαζί.Σε ερώτηση περί νομιμότητας η στάνταρτ απάντηση είναι ότι η αστυνομία μπορεί να σε γράψει αλλά 'ΚΤΕΟ περνάς κανονικά'! Όπου το 'κανονικά' έπαψε να σημαίνει σύμφωνα με κανόνες, αλλά ότι αδιαφορούν και παίρνεις το χαρτί!
Η θετική έκπληξη είναι εκπρόσωπος της Llumar σε μικρότερη πόλη 70-80 χλμ απόσταση, που έχει την καλή σειρά της Llumar, κανονικό δειγματολόγιο και ... μπορείς να συνεννοηθείς!
Ψάχνοντας στο ebay και skroutz είδα ότι βρίσκεις διάφορες μεμβράνες noname μερικά μέτρα (κι εργαλεία) για 10-20 Ευρω. Αξίζει να παίζει κανείς με την εγκατάσταση τους ... να τις βάζει και βγάζει όποτε θέλει!
-
Που πάτε και τους βρίσκετε όλους αυτούς τους περίεργους ?
-
Αυτο σημαίνει επαρχία, συν ψηλότερες τιμές για όλα! Σε μεγάλη πόλη που δεν γράφω γιατί όλα θα γίνουν ... επώνυμα.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Ψάχνοντας στο ebay και skroutz είδα ότι βρίσκεις διάφορες μεμβράνες noname μερικά μέτρα (κι εργαλεία) για 10-20 Ευρω. Αξίζει να παίζει κανείς με την εγκατάσταση τους ... να τις βάζει και βγάζει όποτε θέλει!
Δεν είναι απλό να βάλεις μεμβράνη, θέλει εμπειρία. Σίγουρα την 1η φορά το αποτέλεσμα θα είναι χάλια. Αν όμως θέλεις να πειραματιστείς
-
Εδώ πας σε επαγγελματίες και καταλήγεις με προβληματτικό κόλλημα...και θα το πετύχεις μόνος σου;
Πάντως και εγώ από ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι εγκαταστάτες σου πλασάρουν μια σειρά και σου λένε διάλεξε αν θες ανοιχτόχρωμη ή σκουρα. Ελάχιστοι σου αναφέρουν διαφορετικές σειρές και ακόμα λιγότεροι προδιαγραφές...
-
Γιατί όχι; Δεν είναι και καμιά επιστήμη, τέχνη θέλει και να πιάνουν τα χέρια σου. Σίγουρα την πρώτη φορά το αποτέλεσμα δε θα είναι ιδανικό αλλά με δεύτερη-τρίτη προσπάθεια θα έχεις σωστό αποτέλεσμα. Επιπλέον κανένας δε θα προσέξει τη δουλειά που θα κάνει στο αυτοκίνητό σου όσο εσύ. Το ότι κάποιοι επαγγελματίες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους σημαίνει ότι δεν είναι επαγγελματίες αλλά ευκαιριακοί κερδοσκόποι ή υπάλληλοι που δε τους ελέγχει κανένας και κάνουν τσαπατσοδουλειές.
-
Δεν είναι μόνο το κόλλημα, αλλά και το κόψιμο, που έχει δυσκολία.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Δεν είναι απλό να βάλεις μεμβράνη, θέλει εμπειρία. Σίγουρα την 1η φορά το αποτέλεσμα θα είναι χάλια. Αν όμως θέλεις να πειραματιστείςMε 26% διαπερατότητα φωτός και 70% απώθηση θερμότητας είναι από τις καλύτερες (κεραμεικές, κρυσταλάιν,...) που απορροφούν και IR! Στα πίσω τζάμια είναι νόμιμη, αλλά δεν θα έχω πιστοποίηση ... να περνάει ΚΤΕΟ 'κανονικά' !
Τεχνικά είναι εύκολο, οργάνωση κι υπομονή θέλει (αυτό είναι δύσκολο).
Πάντως και εγώ από ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι εγκαταστάτες σου πλασάρουν μια σειρά και σου λένε διάλεξε αν θες ανοιχτόχρωμη ή σκουρα. Ελάχιστοι σου αναφέρουν διαφορετικές σειρές και ακόμα λιγότεροι προδιαγραφές...
Ακριβώς! Και ξεχωρίζει αυτός που έχει τουλάχιστον ένα δειγματολόγιο και δεν σου λέει κοίτα το αμάξι μου, του πελάτη, των γειτόνων ....
-
Σε ποια τζαμια μπαινει; Κανει δουλεια; Η γνωμη σας για να βαλω αν ειναι, και απο που;
-
viewtopic.php?f=6&t=5551
-
Αυτες με τα 10€ απο τα Lidl πως τις βλεπετε για τα πισω τζαμια; Αλλα και του οδηγου συνοδηγου.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ