-
Ο χρήστης lothargrt έγραψε:
Ειναι και αυτο μια ιδεα..Llumar Sun Protection 49% μπροστα και Llumar Sun Protection 55% πισω, ηδη ειχε φιμε κρυσταλλα απο μαμα πισω.
Τις έχει βάλει φίλος σε οκταβια ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό και μου εχει πει τα καλύτερα.η χρυσή τομη.
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε 2017 Σουιφτ έβαλα τελικά τις μεμβράνες VKool VK75 που στην ουσία δε σκουραίνουν καθολου τα τζάμια, ενώ έχουν πάρα πολύ καλή απόδοση :
Ειδικές Λεπτομέρειες Του Προϊόντος
Ποσοστό Ορατότητας Ορατού Φωτός 78,0%
Ποσοστό Ανάκλασης Ορατού Φωτός 9,5%
Αποβολή Υπεριώδους Ακτινοβολίας 99,0%
Αποβολή Υπέρυθρης Ακτινοβολίας 75,0%
Συνολική Αποβολή Ηλιακής Θερμότητας 45,0%
Φωτεινή Απόδοση 1,22
Συντελεστής Εισροής Ηλιακής Θερμότητας 0,55
Συντελεστής Σκίασης 0,63
Εκπομπή Ακτινοβολίας 0,56
Συντελεστής U (Btu/H/Ft².F) 0,96Η μάρκα στην Ελλάδα δεν ειναι και από τις πιο γνωστες αλλά στην Ασία που ήμουν και οπου εκεί σχεδον όλα τα αυτοκίνητα έχουν μεμβρανες, ειναι ίσως η πιο γνωστή μάρκα.
Για μπαρμπριζ και τζάμια οδηγου/συνοδηγού μου πήγε στα 240.
Μιας και τα τζαμια της Σουζουκι δε παρείχαν καμία προστασία (αισθανόμουν αμέσως το κάψιμο) με το που τις έβαλα, εχω το χέρι μέσα στον ήλιο και δεν αισθάνομαι σχεδόν τίποτα.
Η όλη διαδικασία τοποθέτησης κράτησε 2 ώρες. -
Είχα βάλει στην 116i μου vKool. Ευχαριστημένος ήμουν, αλλά όχι τόσο πολύ σε σχέση με την διαφήμιση και την φήμη τους.
-
Α ναι Φάνη; Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία στο τομέα μιας και όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα μου μπηκα/οδηγούσα έξω είχαν VKool. Ακόμα και της γυνάικας μου, μαύρο με 35 βαθμους έξω και μεγάλες γυαλινες επιφάνειες, μέσα έμπαινες και ηταν σχετικά ανεκτά. Βεβαια έχει βάλει τις σχεδον ολόμαυρες μεμβράνες (όπως κάνουν όλοι εκεί).
3Μ ψηφίζεις;
Δε το έψαξα και πολύ, μιας και με βόλευε πολύ το καταστημα που ειναι Γλυφάδα και είχα δουλειες εκεινη τη περίοδο κατά εκει. Μου είπαν οτι αυτες ειναι οι μόνες σχεδον διαφανείς που κόβουν τόσο. Αλλα δεν εχω κανει έρευνα. Απλά ενημερωτικά -
Αλέξανδρε, είναι πολύ καλές μεμβράνες (μην παρεξηγηθώ), απλά για την φήμη που έχουν και κυρίως για τα χρήματα που ζήταγαν (όταν τις έβαλα εγώ το 2012, είχαν €500 η Top σειρά - δεν θυμάμαι όνομα) σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν ήταν καλύτερες. Τώρα έβαλα Madico και θα ξαναέβαζα vkool εάν η τιμή ήταν στα ίδια επίπεδα.
Μάλιστα είχα κάνει και μια τεράστια και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ιδιοκτήτη Βασίλη Κωττούλα, γιατί μας είχε δώσει προσφορά για το BMW Forum τότε και μου είχε εξηγήσει αναλυτικά τι είναι η εταιρεία, τις διαφορές με τις άλλες μεμβράνες κλπ. Εξαιρετικός επαγγελματίας!
-
Φάνη καλημέρα. Μου είπαν οτι οι τιμές έχουν πέσει αρκετά. Για ενος φίλου ενα Mazda Tribune που ρωτησα, με τη καλύτερη ποιοτητα μου έδωσαν τιμή περίπου 350 αν θυμάμαι καλά.
Ναι πολύ καλοί και σπάνιοι μιας και στα νοτια προάστια δεν υπάρχουν και πολοί (όλοι κατα πάνω ειναι ή στην εθνική ). -
Καλησπέρα παιδιά! Χρειάζομαι την γνώμη σας! Θέλω να βάλω φίμε στο αυτοκίνητο μου κ με μια έρευνα π έκανα στο ίντερνετ (Ελλάδα και εξωτερικό), διάβασα πως σαν ποιότητα, η καλύτερη τεχνολογία στα φίμε είναι πλέον η νανοκεραμική..Κ στην Ελλάδα τουλάχιστον οι εταιρίες που έχουν αυτήν είναι η Xpel, vkool και madico..τι θα προτείνατε??
-
Ο χρήστης ChrisAntono έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά! Χρειάζομαι την γνώμη σας! Θέλω να βάλω φίμε στο αυτοκίνητο μου κ με μια έρευνα π έκανα στο ίντερνετ (Ελλάδα και εξωτερικό), διάβασα πως σαν ποιότητα, η καλύτερη τεχνολογία στα φίμε είναι πλέον η νανοκεραμική..Κ στην Ελλάδα τουλάχιστον οι εταιρίες που έχουν αυτήν είναι η Xpel, vkool και madico..τι θα προτείνατε??Θα πρότεινα να ρωτήσεις λεπτομέρειες και να παραθέσεις τιμές.
Η νανοεπιστήμη στην πραγματικότητα δεν αποτελεί κάτι επανασταστικό, ειδικά στην Ελλάδα οι λέξεις με πρώτο συνθετικό 'νανό..' συνήθως παραπέμπουν σε μαρκετινίστικα τρικ και προσπάθεια εντυπωσιασμού του τελικού καταναλωτή. -
Προταθηκαν καποιες Armolan made in USA,το οτι ειναι usa εχει καποια αξιοπιστια?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
**Προταθηκαν **καποιες Armolan made in USA,το οτι ειναι usa εχει καποια αξιοπιστια?Εικάζω πως όχι, μάλλον μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τον εγκαταστάστη.
-
ενδιαφέρομαι να προστατεψω το αυτοκίνητό μου από τη θερμοτητα και τη θερμοκρασια μεσω των γυαλινων επιφανειων (παραθυρα και ηλιοροφη)
θελω να ειναι στα πλαισια της νομιμοτητας, με ενδιαφερει η προστασια της καμπινας, η απόδοση του κλιματισμου και κατ επεκταση του κινητηρα
διαβαζω το θεμα, βρηκα και αυτο το ποστ
Δημοσίευσηαπό The Ace » 12 Ιουν 2017 08:04
Θα πρότεινα σε όλους τους φίλους που θέλουν να βάλουν μεμβράνες, να κοιτάνε ΠΡΩΤΑ τα sites των εταιρειών με τις σειρές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, και μετά να σκέφτονται τιμές, μαγαζιά, εγκαταστάτες κλπ. Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε πάντα κατά νου τις προδιαγραφές νομιμότητας που αναφέρει η σχετική ΚΥΑ, κατά τη διάρκεια επιλογής τύπο μεμβρανών και προδιαγραφών.
Llumar
3M
Madico
ASWF
μπορει καποιος να προτεινει κατι, να μου δωσει τελος παντων μια κατευθυνση στο πως να αρχισω την αναζητηση;
-
[Κηλαηδόνης]Με φώναξε κανείς ?[/Κηλαηδόνης]
Η ΚΥΑ για τις μεμβράνες είναι πολύ συγκεκριμένη, και δίνει ποσοστά για μπροστινά και πίσω παράθυρα, και ξεχωριστά για parebrise. Θεωρούμε ότι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πλευρικούς καθρέπτες. Άρα πρέπει parebrise >75% VLT (Visible Light Transmission, φωτοδιαπερατότητα στο ορατό φάσμα, ήτοι μήκος κύματος 400-700nm), οδηγού-συνοδηγού >70% VLT, και πίσω παράθυρα οτιδήποτε. Από τις γνωστές εταιρείες που έχω ψάξει, σίγουρα η Madico δίνει προϊόν που είναι 100% σύννομο με τα ποσοστά αυτά, και είναι η σειρά WinCos. Και η 3Μ έχει κάτι κοντινό, αυτό που έχω τώρα στο Kuga, αλλά δεν είναι 100% σύννομο, καθώς έχει 67% VLT. Πάντως οι εγκαταστάτες δίνουν και την υπεύθυνη δήλωση, άρα τουλάχιστον έχεις ένα προβλεπόμενο -από την ΚΥΑ- χαρτί για να δείξεις σε αστυνομία και ΚΤΕΟ.
Κατά τα άλλα, τι επιπλέον θέλεις να δεις ?
-
thanks
το προτεινεις ή πιστευεις η default εγκατάσταση αρκει; τα επιπλεον χρηματα αξιζουν ή οχι;
αγοραζοντας νεο αυτοκινητο ειναι καλυτερο να το ζητας απο την αντιπροσωπεια ή η εκ των υστερων εγκατασταση ειναι προτιμοτερη; -
Τα εργοστασιακά φυμέ, εκτός και αν αναφέρεται ειδικά, δεν έχουν επιστρώσεις για υπεριώδη, υπέρυθρη κλπ, παρά μόνο μικρότερη φωτοδιαπερατότητα (γι'αυτό και λέγονται privacy glass). Οπότε αν θέλουμε προστασία, τότε αναγκαστικά θα πάμε σε μεμβράνες προστασίας.
Όσο για το πριν ή μετά την παραλαβή, μικρή σημασία έχει, μόνο όμως αν επιβεβαιώσουμε ότι (α) οι μεμβράνες που θα τοποθετηθούν είναι γνωστής εταιρείας (και όχι χύμα κινέζικες), (β) τηρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ, και (γ) θα δοθούν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά κατασκευαστή και εγκαταστάτη.
-
ξεκαθαρος κ κατατοπιστικος
βλεπω η επιλογη σου ειναι 3Μ...
αν επρεπε να καταταξεις Llumar, 3M, Madico, ASWF ; σε VFM αλλα και απόδοση;
-
Η επιλογή μου μέχρι και το Kuga ήταν πάντα Madico, και συγκεκριμένα τη WinCos (και πάντα με την προσφορά της Carglass ), αλλά στο Kuga πήρα τις 3Μ ως προσφορά από την αντιπροσωπεία. Με τις Madico έχω εμπειρία 15+ χρόνια σε 4 αυτοκίνητα, δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης μια φορά έβαλα ASWF, εκεί χρειάστηκε να ξαναπεράσω από το μαγαζί για να τις ισιώσουν/πατήσουν λίγο, και να αλλάξουν ένα τζάμι. Πιστεύω ότι και με τις 3Μ θα είμαι μια χαρά, ακούω μόνο τα καλύτερα και για αυτές.
-
Madico, ASWF & 3M είναι στην κορυφή.
Όποια και να διαλέξεις θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα (πάντα μιλάω για τον ίδιο τύπο). Όπότε επιλέγεις με βάση τον εγκαταστάτη και την τιμή.
-
στο δικο σου εχεις τοποθετησει;
τι προτιμησες; -
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
στο δικο σου εχεις τοποθετησει;
τι προτιμησες;Σε όλα τα αυτοκίνητα μου (7 τον αριθμό) είχα τοποθετήσει μεμβράνες. Τώρα έχω βάλει Madico, με την προσφορά της Carglass. Στο παρελθόν έχω βάλει: Madico, ASWF, Llumar & v-Kool.
-
Llumar ειχα στο γκολφ 1ο χρονια και ηταν αψογες. Ξαναεβαλα τωρα
Ο εγκαταστατης παιζει το σημαντηκοτερο ρολο γιατι οποια και να βαλεις καλη θα ναι
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ