-
Ας το δεχτώ. Πως υπολογίζεται ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ συντελεστής όταν γνωρίζεις μόνο αυτόν της μεμβράνης και είναι ας πούμε 75%?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν και ποτέ δεν δίνουν οι κατασκευαστές το συντελεστή διαπερατότητας στο ορατό φάσμα (VLT) είτε στα απλά είτε στα fumé τζάμια τους, με λίγο ψάξιμο οnline βγαίνει συμπέρασμα ότι τα 'απλά' τζάμια έχουν περίπου 95%, ενώ τα fumé είναι περίπου στο 50-55%. Άρα π.χ. με την WinCos70 που έχει VLT 75%, ο συνολικός συντελεστής για τα απλά τζάμια είναι 0,750,95=0,71, ενώ με την WinCos90 είναι 0,950,90=0,85, και αναλόγως βγαίνει και για τα fumé...
-
Κατάλαβα. Ευχαριστώ.
Επομένως είναι όντως νόμιμα από την μια λόγω συντελεστή αλλά από την άλλη η ΚΥΑ λέει ρητά ότι
''Στο μπροστινό ανεμοθώρακα αλλά και στα παράθυρα οδηγού - συνοδηγού ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μεμβράνης (οι οποίες μεταβάλλουν τον συντελεστή μετάδοσης φωτός) εκτός από αυτές που είναι μόνο για UV''
Επιτρέπονται δηλαδή μπροστά μόνο όσες είναι για UV (με VLT~99%) αλλά κάνουν τα στραβά μάτια αν έχεις ας πούμε μια που κινείται στα όρια του επιτρεπτού.
Όλα αυτά μέχρι κάποιο τζιμάνι αστυνόμος το ανακαλύψει και αλλάξουν όλα.
Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν μεμβράνες οι οποίες είναι μόνο για UV και κατ'ουσία είναι διάφανες. -
Νομίζω το έχω ξαναγράψει, αλλά ας κάνουμε την ερμηνεία και εδώ. Το λεκτικό είναι:
Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας
Άρα το 'Δεν επιτρέπεται' συνδυάζεται στην ίδια πρόταση με την παραπομπή στο 'εδάφιο (α) και (β) της παρ.1 του άρθρου 2 της παρούσας'. Το οποίο λέει ότι
Άρθρο 2
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων- Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
Αν λοιπόν το Άρθρο 3 έλεγε 'Δεν επιτρέπεται' και τέλος, θα ήταν προφανώς αυτό που λες εσύ. Αλλά όπως έχει το ισχύον λεκτικό, μια προφανής ερμηνεία, λόγω της παραπομπής στους συντελεστές φωτοδιαπερατότητας, είναι ότι η επικόλληση δεν επιτρέπεται εφόσον παραβιάζονται οι ελάχιστοι συντελεστές. Αν όμως οι μεμβράνες (αθροιστικά με το τζάμι) δεν υπερβαίνουν τους συντελεστές, είναι σύννομες.
Γι'αυτό και οι εγκαταστάτες δίνουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, σύμφωνα με τη ΚΥΑ, εφόσον στα μπροστινά τζάμια μπουν μεμβράνες που δεν παραβιάζουν το ποσοστό 70%, εξ'ου και η αναγκαία τοποθέτηση WinCos90 ή 70 από την Carglass για να δώσουν βεβαίωση για τα μπροστινά πλευρικά παράθυρα.
- Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
-
Νομίζω με κάλυψες.
Ερώτηση: Στο πίσω παρμπρίζ ξέρουμε τι βάζει η CARGLASS γιατί μου λένε όλοι να μην βάλω σκούρα θα δυσκολεύει το παρκάρισμα.
Αν και έχω κάμερα με προβληματίζει αλλά από την άλλη και το πως θα δείχνει με προβληματίζει.
Επίσης, στα φινιστρίνια πως τα βάζουν, ούτε χέρι δεν χωράει! Από την μέσα πλευρά δεν τις βάζουν;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Βασικά βάζουν ότι θέλεις, εγώ πάντα βάζω την 50αρα για να είναι όσο πιο κοντά σε 'εργοστασιακό' γίνεται. Όλες οι μεμβράνες μπαίνουν από τη μέσα πλευρά, και μερικά οχήματα είναι ζόρι (όπως π.χ. το πίσω τζάμι στη C5 με την ανάποδη καμπυλότητα). Στις δύσκολες περιπτώσεις έχουν διάφορα σπατουλάκια, και μπαίνουν με τη μέθοδο του υγρού υποστρώματος (που αφού στεγνώσει αρχίζει να κολλάει η μεμβράνη).
-
Ανεβάστε καμία φωτογραφία ρε σεις να δούμε αποτέλεσμα.
Οι wincos που λέτε ότι μπλεδίζουν (πολύ;) γιατί δεν το βλέπω σε όλα τα αμάξια (ψάχνοντας στο net); -
..
-
Ενημερωτικά, συνεχίζεται η έκπτωση έως και 31/07/2017.
-
Αναμεσα σε madico και 3M,τι θα επιλεγατε;;;;
Οι καλες σειρες τους εχουν ακριβως την ιδια τιμη......... -
Πιστεύω ότι είναι ισάξιες σε ποιότητα, οπότε θα επέλεγα (όπως και έκανα) με βάση την τιμή (όταν κοίταζα εγώ είχαν μια μικρή διαφορά τιμής), την αξιοπιστία του μάστορα που τις τοποθετεί και το εάν με εξυπηρετεί η περιοχή του καταστήματος.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι ισάξιες σε ποιότητα, οπότε θα επέλεγα (όπως και έκανα) με βάση την τιμή (όταν κοίταζα εγώ είχαν μια μικρή διαφορά τιμής), την αξιοπιστία του μάστορα που τις τοποθετεί και το εάν με εξυπηρετεί η περιοχή του καταστήματος.ok.....παω την Πέμπτη για madico.
-
Δίνει αυτή την εποχή η 3Μ τις CrystalLine στη τιμή προσφοράς της Madico ?
Αν ναι, σίγουρα κάποια παιδιά εδώ μέσα θα ήθελαν να ξέρουν σε ποια μαγαζιά να απευθυνθούν ....
-
Γνωρίζει κάποιος καλό εγκαταστάτη για τις WinCos στα Νότια προάστια;
Βρήκα ένα μαγαζί στη Λένορμαν 82.Είναι καλό; Τι μου προτείνετε; -
Καλησπέρα,
Εχει βγαλει ποτε κανεις μεμβρανη απο πισω τζαμι?
Προφανως οχι μονος του, σε επισημο εγκατασταση θα γινει η αφαιρεση, αλλα απότι μου ειπε υπαρχει ενας μικρος κινδυνος λογω των αντιστασεων.Το αμαξι εχει παντου μεμβρανες (εκτος απο παρμπριζ προφανως) τις οποιες θελω να βγαλω (ειναι τοποθετημενες λιγο παραπανω απο ενα χρονο).
-
Γιατι θελεις να τις βγαλεις;;;
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αν και ποτέ δεν δίνουν οι κατασκευαστές το συντελεστή διαπερατότητας στο ορατό φάσμα (VLT) είτε στα απλά είτε στα fumé τζάμια τους, με λίγο ψάξιμο οnline βγαίνει συμπέρασμα ότι τα 'απλά' τζάμια έχουν περίπου 95%, ενώ τα fumé είναι περίπου στο 50-55%. Άρα π.χ. με την WinCos70 που έχει VLT 75%, ο συνολικός συντελεστής για τα απλά τζάμια είναι 0,750,95=0,71, ενώ με την WinCos90 είναι 0,950,90=0,85, και αναλόγως βγαίνει και για τα fumé...σε αγγλικο αυτοκινητο περασμενης 10ετιας, σε getz, σε accent το τελευταιο, πετυχα σε ολα τα τζαμια περιμετρικα εργοστασιακα 75%, ειναι ισορροπημενο νουμερο χειμωνα-καλοκαιρι σε αυτοκινητα κ μοντελα που δεν χρειαστηκε να δωσεις μια περιουσια!
-
Προς GGAB:
Τις ειχε βαλει ο προηγουμενος και μου φαινεται πολυ σκοτεινο, που να ερθει και χειμωνας με τις συννεφιες.
-
Ο χρήστης lothargrt έγραψε:
Προς GGAB:Τις ειχε βαλει ο προηγουμενος και μου φαινεται πολυ σκοτεινο, που να ερθει και χειμωνας με τις συννεφιες.
Θα ελεγα να περιμενεις μεχρι τις συννεφιες και μετα να αποφασισεις. Αλλωστε ειναι και θεμα συνηθειας........αν και δεν ξερω ποσο σκουρες ειχε βαλει ο προηγουμενος κατοχος!
-
Ειναι και αυτο μια ιδεα..
Llumar Sun Protection 49% μπροστα και Llumar Sun Protection 55% πισω, ηδη ειχε φιμε κρυσταλλα απο μαμα πισω.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ