-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Νομίζω το έχω ξαναγράψει κάπου εδώ μέσα, αν μιλάμε για MADICO, τότε μόνο οι WinCos, και πιο συγκεκριμένα οι 90 και 70, είναι νόμιμες βάσει ΚΥΑ.Σωστά!! Μόνο οι 90 μπροστά (παρ-μπρίζ...την είχαν βάλει στο mini) και οι 70 & 90 στα πλαϊνά εμπρός. Η Carglass για παράδειγμα, μόνο Wincos βάζεις στα πλαϊνά εμπρός. Βέβαια είναι και αρκετά πιο ακριβές οι Wincos και φυσικά και ανώτερες σε όλα (αφού είναι η top σειρά της Madico).
Εγώ θέλω να βάλω Wincos 70 στα εμπρός (πλαϊνά) και Wincos 30 στα πίσω πλαϊνά.
-
Ρε παιδιά για να καταλάβω και εγώ ο άσχετος: αυτά να νούμερα τι αντιπροσωπεύουν? το ποσοστό φωτός που μπορεί να περάσει από τη μεμβράνη?
Έχω το εξής θέμα: καταλαβαίνω ότι όσο πιο σκούρα, τόσο πιο αποτελεσματική. Όμως εμένα τα πίσω τζάμια είναι φιμέ από το εργοστάσιο. Δεν ειμαι σίγουρος όμως αν αυτό σημαίνει ότι είναι και αποτελεσματικά ειδικά για UV προστασία. Επομένως σκέφτομαι να τοποθετήσω μεμβράνες. Μόνο που αν είναι σκούρα, τότε θα σκοτεινιάσει εντελώς, θα ειναι νύχτα πίσω...
Κάποιος έμπορος μου πρότεινε την σειρά 3Μ Crystal line γιατί υποτίθεται ότι έχει πολυ καλή θερμική και ολική UV προστασία ακόμη και σε διάφανο. Ισχύει ή μπορεί να μου έλεγε
-
Γενικώς τα νούμερα αυτά αναφέρονται στην φωτοδιαπερατότητα (στο ορατό φάσμα), δηλαδή το πόσο σκούρα ή φωτεινή είναι η μεμβράνη. Προσοχή μόνο γιατί μια εταιρεία μπορεί να αναφέρει το ποσοστό φωτοδιαπερατότητας και άλλη να αναφέρει το ποσοστό σκίασης, δηλαδή το 30% της μιας δεν θα είναι το ίδιο με 30% μιας άλλης εταιρείας.
Αν τα τζάμια μας είναι fumee (ή tinted στην αγγλικήν ) δηλαδή έχουν κάποιο ποσοστό σκίασης, τότε μπορούμε να βάλουμε clear μεμβράνες που μπλοκάρουν UVA/UVB. Υποθέτω κάτι τέτοιο σου πρότεινε ο μάστορας, νομίζω τέτοια είναι η συγκεκριμένη της 3Μ.
Προσοχή: το ποσοστό σκίασης ή φωτοδιαπερατότητας ορατού φάσματος δεν είναι ίδιο με το ποσοστό UVA/UVB blocking, δηλαδή μια πολύ σκούρα μεμβράνη μπορεί να μην κόβει παρά ελάχιστα τις UV, και μια εντελώς clear να κόβει μέχρι και 99% τα συγκεκριμένα μήκη κύματος.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Κάποιος έμπορος μου πρότεινε την σειρά 3Μ Crystal line γιατί υποτίθεται ότι έχει πολυ καλή θερμική και ολική UV προστασία ακόμη και σε διάφανο. Ισχύει ή μπορεί να μου έλεγεH σειρά Crystal Line είναι η premium σειρά της 3Μ και είναι οι καλύτερες μεμβράνες που έχει οι 3Μ (και από τις καλύτερες γενικά, εφάμιλλες των Wincos), αλλά είναι και οι πιο ακριβές.
Ενδεικτικά για τις 3 σειρές της 3Μ, για το Kuga οι τιμές που μου έδωσαν (με την έκπτωση) είναι οι εξής:
- €160 για την σειρά Standard FX-ST (εγγύηση 3 έτη σε κολλητικότητα) - FX-ST 20 & FX-ST 35
- €220 για την σειρά Classic - CS (Color Stable) (εγγύηση εφόρου ζωής σε κολλητικότητα και χρώμα) - CS-5, CS-20, CS-35, CS-50
- €350 για την σειρά Premium Crystaline CL (εγγύηση εφόρου ζωής σε κολλητικότητα και χρώμα) - CL-40, CL-70
-
Για όποιον ενδιαφέρεται η carglass ξεκίνησε 40% έκπτωση, πχ εμένα για το Tiguan μου είπαν 159€ για madico wincos και έκλεισα ραντεβού . Μόλις τοποθετηθούν θα σας ενημερώσω.
-
Όροι και προϋποθέσεις
-
Η προσφορά αφορά σε ολικό ντύσιμο αυτοκινήτου (πλην εμπρόσθιου παρμπρίζ)
-
Η προσφορά δεν ισχύει για ολικό ντύσιμο με μεμβράνη WINCOS
-
Μεμβράνες ασφαλείας τοποθετούνται ΜΟΝΟ στα καταστήματα της Αττικής
-
Η προσφορά ισχύει για όσα ραντεβού κλειστούν μέσα στην περίοδο της προσφοράς (μέχρι 30/06/2017)
-
-
Μου βγαίνει πολύ καλή τιμή για το Kuga. €159 για Wincos σε εμπρός πλαϊνά και Onyx στα πίσω και σε 12 άτοκες με κάρτα. Ο Γιαννικέλης είναι πιο ακριβός και τα θέλει και μετρητά. Θα κλείσω να πάω το συντομότερο δυνατόν!
-
Είχα πάρει προσφορά, πριν 2 μήνες, στα 180€ για ένα πεντάπορτο σουπερμίνι.
Ξαναζήτησα σήμερα και περιμένω να δώ τί θα μου απαντήσουν. (να τσεκάρω εάν θα υπολογίσουν και το -40%) -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Είχα πάρει προσφορά, πριν 2 μήνες, στα 180€ για ένα πεντάπορτο σουπερμίνι.
Ξαναζήτησα σήμερα και περιμένω να δώ τί θα μου απαντήσουν. (να τσεκάρω εάν θα υπολογίσουν και το -40%)Θα σου δώσουν νέα χαμηλότερη τιμή. Εμένα μου είχαν δώσει €212 για το Kuga και τώρα μου έδωσαν €159. Για το Panda €135.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για το Panda €135.Αν όντως είναι τόσο θα το κανονίσω να βάλω.
Σου είπαν για ποιά ποιότητα αντιστοιχεί αυτή η τιμή? -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Σου είπαν για ποιά ποιότητα αντιστοιχεί αυτή η τιμή?Για Wincos στα εμπρός παράθυρα και Onyx στα πίσω. Ρώτησα και για Wincos σε όλα, αλλά τότε δεν ισχύει καθόλου έκπτωση και η τιμή ανεβαίνει στα €225.
-
Έκλεισα για την Τρίτη 2 Μαΐου να πάω να τοποθετήσω μεμβράνες στο Kuga.....για να δούμε.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σου είπαν για ποιά ποιότητα αντιστοιχεί αυτή η τιμή?
Για Wincos στα εμπρός παράθυρα και Onyx στα πίσω. Ρώτησα και για Wincos σε όλα, αλλά τότε δεν ισχύει καθόλου έκπτωση και η τιμή ανεβαίνει στα €225.
Η Onyx τι λέει? Έψαξα λιγο στο Google αλλά δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Η Onyx τι λέει? Έψαξα λιγο στο Google αλλά δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο.
Είναι η 2η καλύτερη σειρά της Madico (η Wincos είναι η top - premium series την ονομάζει) και η Onyx είναι η σειρά High Performance. Στο site της Madico έχει αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά των μεμβρανών της. Είναι κλασσική μεμβράνη, αντίστοιχη τη σειράς CS της 3Μ.
-
Σήμερα τοποθέτησα σε όλο το αυτοκίνητο (εκτός παρμπριζ) τη wincos 70, εντυπώσεις και περισσότερες φωτογραφίες τις επόμενες μέρες καθώς μόλις τις τοποθέτησα το παράτησα και πήρα το μηχανάκι Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελα πάντως, να μη γίνει μαύρο το αυτοκίνητο.
Όταν έκλεισα εγώ το ραντεβού είπα οτι θέλω την wincos σε όλο το αυτοκίνητο και δεν έφεραν αντίρρηση. Σήμερα που πήγα στο κατάστημα μου είπαν οτι η προσφορά ισχύει μόνο για τα μπροστινά, μετά από ένα σχετικό σαματά άκουσαν την ηχογραφημένη κλήση και μου τοποθέτησαν τις wincos σε όλο το αυτοκίνητο.
-
και γω εκλεισα για τη παρασκευή για wincos μπροστά onyx πίσω.
Μπροστά βάζει μόνο 70 ή 90 πίσω ότι θες και είμαι ανάμεσα σε 35 και 20.Δεν ξέρω πιο ταιριάζει περισσότερο όμως(σε λευκό f20)
Αυτό που με προβλημάτισε να πω την αλήθεια είναι ότι τα wincos(70) μου φάνηκαν λίγο να μπλεδίζουν -
Μπλεδίζουν ναι, εμένα δε με προβλημάτισε πάντως μια χαρά μου φάνηκε . Δε ξέρω μαζί με τις onyx που είναι άλλο χρώμα πως θα φαίνεται βέβαια.
-
Πήρα τηλ στα κεντρικά Carglass μόνο για μπροστά και μου είπαν 30 το κάθε τζάμι συν 15 το κάθε μικρό τριγωνάκι. Σύνολο 90 για το Kuga. Επίσης ρώτησα για ξεθάμπωμα φανών, 39 ευρώ.
-
Τα wincos είναι overkill για όλο το αμάξι. Ιδανικά μόνο για το μπροστινό παρμπρίζ για όσους τολμούν να βάλουν (δεν το τόλμω γιατί θέλει τοπ μάστορα ειδάλλως το βράδυ κάνει είδωλα και δεν βλέπεις καλά) και άντε και για οδηγού συνοδηγού αν πρέπει να είσαι οπωσδήποτε νόμιμος.
Οι onyx μια χαρά είναι και προσωπικά έχοντας βάλει αυτές σε δυο αμάξια ως τώρα στο καλλιτέχνη Γιαννικελη είμαι σούπερ ευχαριστημένος και με τις μεμβράνες και με την εξυπηρέτηση.
Για πίσω μην σε προβληματίζει τίποτα. Μπορείς να βάλεις ότι διαπερατότητα θες. Ακόμα και 5% αν δεν σε ενοχλεί η μεγάλη αντίθεση που θα γίνεται αναγκαστικά με τα μπροστινά. Ιδανικά με 20% θα έχεις ικανοποιημένους του πίσω και συνολική ενεργειακή ωφέλεια. Μην κολλάς με τη δήθεν ομοιομορφία μπρος πίσω μαξ βάλεις παντού τις ίδιες. Αισθητικά και λόγω του φωτός από το μπροστινό παρμπρίζ δεν θα πετύχεις ποτε ομοιομορφία και οι πίσω επιβάτες θα διαμαρτύρονται για τον ήλιο -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Όταν έκλεισα εγώ το ραντεβού είπα οτι θέλω την wincos σε όλο το αυτοκίνητο και δεν έφεραν αντίρρηση. Σήμερα που πήγα στο κατάστημα μου είπαν οτι η προσφορά ισχύει μόνο για τα μπροστινά, μετά από ένα σχετικό σαματά άκουσαν την ηχογραφημένη κλήση και μου τοποθέτησαν τις wincos σε όλο το αυτοκίνητο.Εμένα σε αντίθεση μου ξεκαθάρισαν (τόσο στο email όσο και τηλεφωνικά) ότι η έκπτωση 40% ισχύει για Wincos εμπρός και Onyx πίσω και σε περίπτωση που θέλω Wincos σε όλο το αυτοκίνητο, δεν ισχύει καθόλου έκπτωση!
Τα wincos είναι overkill για όλο το αμάξι.
Overkill δεν είναι, ίσια ίσα που είναι η καλύτερη λύση, γιατί οι Wincos έχουν πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από τις Onyx και επίσης είναι οι μόνες που μπλοκάρουν και τις υπέρυθρες (IR rejection). Απλά είναι σχεδόν διπλάσιο το κόστος!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ