-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Για μένα ο κύριος λόγος είναι η μοναδικότητα του βάνκελ ως τον τρόπο λειτουργίας,όλα τα άλλα.......Οκ αυτο το δεχομαι. Αλλα αξιζει να υπομενεις για αυτο, το κοστος και το αγχος της πολυεξοδης κ συχνης συντηρησης?
ο καιρος θα δειξει για τη νεα γενια του βανκελ... Θα μας ενημερωνουν ελπιζω οι συμφορουμιστες RX8αδες... -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Φίλε μου καλορίζικος o wankel,καλές διαδρομές και μερικές συμβουλές από μένα σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις:
Aλλαγή λαδιών κάθε 5000 χλμ το πολύ
Αλλαγή μπουζί κάθε 10000 χλμ το πολύ άντε βαριά βαριά μέχρι 15000(είναι και ακριβά τα άτιμα)
Αλλαγή αντιψυκτικού κάθε χρόνο
Αν το μπουκώσεις όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω,μην προσπαθήσεις να το βάλεις μπρος με μίζα δεν θα πάρει με ΤΙΠΟΤΑ(βγάλσιμο τα μπουζί και καθάρισμα).
Μην το πας ποτέ μα ποτέ στον κόφτη(αλλιώς χαιρέτα σύντομα τα apex seal).Ακολούθα τα παραπάνω και θα γράψεις πολλές χιλίαδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με τον wankel(και άσε τον G60 να τραγουδάει )
θα σου εχει κοστισει λιγουλακι....κατιτις που λεμε.....Αλλα κατα τα αλλα κανενα προβλημα
τα γούστα πληρώνονται
και για να το κανω πιο σαφες γιατι με τρωει:
ποια τα Πλεονεκτηματα του βανκελ εναντι των παραδοσιακων(??)
δηλαδη αγοραζοντας βανκελ τι κερδιζεις απο πλευρας μοτερ?
γιατι μου φαινεται οτι και πλεονεκτηματα να υπαρχουν τα μειονεκτηματα κανουν μπαμ...
καταναλωση συντηρηση κλπ.....Από πλευράς μοτέρ κερδίζεις σε βάρος,όγκο,και χαμήλη τοποθέτηση,αν και στην πράξη δεν έχει και τόση διαφορά σε σχέση με τους παλινδρομικούς.Για μένα ο κύριος λόγος είναι η μοναδικότητα του βάνκελ ως τον τρόπο λειτουργίας,όλα τα άλλα.......
Κερδίζεις και σε ισχύ. Μιλάμε για μόλις 1300 κυβικά με 230 ίππους. Αν και οι 4Τ τη βρήκαν πολύ χαμηλότερη την ισχύ (198 ίππους; κάπου εκεί πάντως). Τόσες απώλειες εχει ρε παιδιά το σύστημα μετάδοσης;
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Κερδίζεις και σε ισχύ. Μιλάμε για μόλις 1300 κυβικά με 230 ίππους. Αν και οι 4Τ τη βρήκαν πολύ χαμηλότερη την ισχύ (198 ίππους; κάπου εκεί πάντως). Τόσες απώλειες εχει ρε παιδιά το σύστημα μετάδοσης;οκ αλλα πλεον τα κυβικα δεν ειναι (μεγαλο) εγκλημα.....
-
Τι κόλημα είναι αυτό με τυην δυναμομέτρηση, είδατε τις επιδόσεις του σε σχέση με αντίστοιχης ιπποδύναμης αυτοκίνητα ( Audi TT225 πχ ) και υστερεί? Καλώς ή κακώς η εργοστασιακή ισχύς συνήθως απέχει απο την μετρούμενη, αλλα αυτό που έχει σημασία στο κάτω κάτω είναι οι επιδόσεις.
Σε κάποιο άλλο πόστ έγραψα για το RS6 που είχε μια απόκλιση πολύ μεγαλύτερη απο το RX8.Σε τελική ανάλυση ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ????
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι κόλημα είναι αυτό με τυην δυναμομέτρηση, είδατε τις επιδόσεις του σε σχέση με αντίστοιχης ιπποδύναμης αυτοκίνητα ( Audi TT225 πχ ) και υστερεί? Καλώς ή κακώς η εργοστασιακή ισχύς συνήθως απέχει απο την μετρούμενη, αλλα αυτό που έχει σημασία στο κάτω κάτω είναι οι επιδόσεις.
Σε κάποιο άλλο πόστ έγραψα για το RS6 που είχε μια απόκλιση πολύ μεγαλύτερη απο το RX8.Σε τελική ανάλυση ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ????
Τίποτα δεν έγινε... Απλά χάνει τις επιδόσεις που θα μπορούσε να έχει. Και όντως το RS6 χάνει πιό πολύ στη μετάδοση.
-
To RS6 έχει απόκλιση πολύ μεγαλύτερη απο το RX8 ακόμα και αν συνυπολογιστεί η απώλεια της μετάδοσης. Δεν το λέω για να ξεκινήσει καμια κόντρα απλώς το φέρνω σαν -τρανταχτό- παράδειγμα
-
Oλα τα υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα(audi RS6) έχουν **μεγάλες διαφορές **στις απώλειες ανάλογα με τις συνθήκες(εξωτερική θερμοκρασία,υγρασία) που επικρατούν την στιγμή της δυναμομέτρησης,και μιλάμε για μεγάλες διαφόρες.Για αυτό και ίσως έχετε δει να βάζουν σακούλες με πάγο μπρόστα στο ιντερκούλερ,η ακόμα και ανεμιστήρα πίσω από το ιντερκούλερ κατά την δυναμομέτρηση.Ποιό απλά,όσοι έχουν 'τουρπίσιο' αυτοκίνητο(golf gti πχ) ξέρουν πως το καλοκαίρι μεσημεριάτικα το αμαξι τους είναι 'χώμα',ενώ τώρα τον χειμώνα 'πετάει(το RS6 είχε δυναμομετρηθεί με εξωτερική θερμοκρασία 35C αν θυμάμαι καλά εξου και οι μεγάλες διαφορές.Όσο για το rx8,ίδια η μάζντα ανακοίνωσε οτί δεν μπορεί να δυναμομετρηθεί απόλυτα,ακόμα και με το αντισπιν εκτός :
http://rotarynews.com/view.php?id=212 -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To RS6 έχει απόκλιση πολύ μεγαλύτερη απο το RX8 ακόμα και αν συνυπολογιστεί η απώλεια της μετάδοσης. Δεν το λέω για να ξεκινήσει καμια κόντρα απλώς το φέρνω σαν -τρανταχτό- παράδειγμαΕννοείται ότι δεν το λέω για να αρχίσουμε καμία κόντρα. Είναι θέμα μετάδοσης, αλλά, σαν αίσθηση, το κιβώτιο του RX8 αξίζει αυτές τις απώλειες, από ό,τι έχω διαβάσει...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
To RS6 έχει απόκλιση πολύ μεγαλύτερη απο το RX8 ακόμα και αν συνυπολογιστεί η απώλεια της μετάδοσης. Δεν το λέω για να ξεκινήσει καμια κόντρα απλώς το φέρνω σαν -τρανταχτό- παράδειγμα
Εννοείται ότι δεν το λέω για να αρχίσουμε καμία κόντρα. Είναι θέμα μετάδοσης, αλλά, σαν αίσθηση, το κιβώτιο του RX8 αξίζει αυτές τις απώλειες, από ό,τι έχω διαβάσει...
Χμμμ, κάνω quote στο quote μου, αλλά ευχαριστώ τον stΑz για το σύνδεσμο που μας παρέθεσε...
Όντως από ό,τι διάβασα δεν είναι θέμα μετάδοσης (ή τουλάχιστον 100% θέμα μετάδοσης).
Η απόκλιση στη δυναμομέτρηση του RX8 οφείλεται εν πολλοίς στα ηλεκτρονικά, στο management του κινητήρα του. Ακόμα λοιπόν κι αν βγάλουμε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα,ο εγκέφαλος του κινητήρα θα εμπλουτίζει το μίγμα όταν το αμάξι βρίσκεται με 4-5η και μεγάλα φορτία για να αποφεύγεται καταστροφή και υπερθέρμανση του κινητήρα και του καταλύτη, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε σωστή δυναμομέτρηση.
Η Μάζντα λοιπόν είναι η μόνη που έχει κάνει δυναμομέτρηση με τον κινητήρα απαλλαγμένο από το υπερπροστατευτικό του management λοιπόν... -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Γιά σου ρε Μάκη, μεγάλε αρχηγέ!
Για ένα πράγμα σε παραδέχομαι ρε μπαγάσα.
Είσαι σταθερός σε αυτο που πιστεύεις. Μπράβο σου, αυτό σε τιμά!
Εγώ αντίθετα αγαπώ και πιστεύω αυτό που κάθε φορά με έλκει.
Και έχω και ένα κακό ελάτωμα. Πάντα θέλω να είμαι το ρύζι που ξεχωρίζει!Γιά σου μεγάλε αρχηγέ
Ντουρχ, Βοσπρουνκ, Τεκνικ
Deutchland Umber Alles! Alles Birren VerbottenΤάκης!
[list:2ukrnn1q]Εμαθες Γερμανικα βλεπω [/list:u:2ukrnn1q][list:2ukrnn1q]Που θα παει, θα σε στρωσω και σενα [/list:u:2ukrnn1q]>Μάκη, αν το έχω του χρόνου τέτοια εποχή, σου δίνω το λόγο μου ότι θα στο φέρω στην Κατερίνη και θα σου πώ και τα κάλλαντα!
[list:2ukrnn1q]Να εχεις και ροτορια στο πορτ παγκαζ [/list:u:2ukrnn1q][list:2ukrnn1q]Παντως, σοβαρα τωρα, στη θεση σου, μια και εισαι Ιαπωνας θα κοιτουσα προς Impreza μερια [/list:u:2ukrnn1q]
Για σου Μάκη.
Οσο γνωρίζεις εσύ Suomi τόσο γνωρίζω και εγώ Γερμανικά
Τι να στρώσεις απο μένα ρε? Εγώ σήμερα είμαι εδώ αύριο αλλού. Εξ'άλλου έχω και VW στο σπίτι μου, το Passat της γυναίκας μου. Ετσι είμαι μέσα στο VAG. Τι άλλο θέλεις?
Ρότορα δεν θα χρειασθεί να έχω, γιατί ωραίο το RX8 αλλά και τα λεφτά πολλά, και τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον δεν με παίρνει!
Οσο για Impreza και άλλα, το επόμενο θα είναι αυτοκίνητο prestige και όχι ταχύτητας, και βέβαια θα είναι Γερμανικό. Τι μας πέρασες, επιδή λέμε για διάφορα δεν γνωρίζουμε τι είναι το καλό? Γιατί δεν διώχνω το Passat
Αντε και με το πρώτο που θα βρεθώ βόρεια θα περάσω για τίποτα κοψίδια.
Τάκης!
Υ.Γ. ο μπαγάσας είχε δεν είχε με έστρωσε!
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
και για να το κανω πιο σαφες γιατι με τρωει:
ποια τα Πλεονεκτηματα του βανκελ εναντι των παραδοσιακων(??)
δηλαδη αγοραζοντας βανκελ τι κερδιζεις απο πλευρας μοτερ?
γιατι μου φαινεται οτι και πλεονεκτηματα να υπαρχουν τα μειονεκτηματα κανουν μπαμ... καταναλωση συντηρηση κλπ.....Ο κινητήρας είναι ελαφρύς, μικρός οπότε μπαίνει εύκολα πίσω από τόν άξονα και χαμηλά και αυτό μόνο καλό είναι. Και δεν έχει καθόλου κραδασμούς και προσφέρει 'ηλεκτρική' λειτουργία και ενδιαφέροντα ήχο. Τα μειονεκτήματα γνωστά όπως αναφέρεις.
Όμως δεν αγοράζεις κινητήρα αλλά αυτοκίνητο. Αν άλλα σπόρ πισωκίνητα με 4 θέσεις και χώρο αποσκευών με στύλ και προσωπικότητα, ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερο σχεδιασμό με ανάλογες επιδόσεις και εξοπλισμό προσφέρονται με την ίδια τιμή προσωπικά θα τα προτιμήσω γιατί θέλω και ροπές χαμηλά και μου αρέσει ο ήχος των κλασικών κινητήρων. Προσωπικά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο κινητήρας είναι για μένα το μειονέκτημα (η άγνωστη ποσότητα, το ρίσκο).
Προσπαθώ όμως να σκεφτώ κάποιο άλλο που να καλύπτει τις παραπάνω προδιαγραφές αλλά δε μου έρχεται κανένα. Έχεις κάτι τέτοιο υπόψη σου να μου προτείνεις??
MAZDA RX8