-
σε λακουβες παντως τα sport contact ειναι αλεξισφαιρα και με 1,5 τονο βουβαλι που ειναι το αυτοκινητο μου.
δεν κοβω πουθενα,μονο σε τιποτα βαθιες και κοφτερες που φαινεται οτι θα πονεσουν... -
Σκέφτομαι να βαλω 215/50 r16 από 205/55 r16 (θα κοντύνει λίγο το βήμα εν γνώσει μου) αλλά βλέπω ότι είναι μάλλον σπάνια διάσταση απόσο είδα στο διαδίκτυο, γιατί τόσα λίγα ελαστικά; Επίσης από τιμές σε σχέση τα 55αρια τι διαφορές έχουν;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και μενα φιλος μου τα εχει βγαλει off σε 10.000 χλμ προερχομενος απο michelin pilot sport.
καμια σχεση στο κρατημα μου ειπε,αλλα πολυ πιο μαλακα τα conti.αν ειπε καμια σχεση ειναι τρελα υπερβολικος.. και τα 2 ειναι πολυ καλα λαστιχα που με την ισχυ που εχουν τα τουρμπακια εχουν γυρω στα 2 χρονια ζωης με απλα σβλετη οδηγηση...και τα 2 ειναι μαλακα σχετικα...φυσικα προτιμω αυτα για τα vag παρα τα bridge...
-
Σήμερα σήκωσα σε 2 γρύλλους το Swift κι έκανα μπρος πίσω τα λάστιχα.Μου δόθηκε μ'αυτόν τον τρόπο η δυνατότητατα να παρατηρήσω ακόμα καλύτερα την πορεία των PE2 στο χρόνο.περίμενα λοιπόν τα μπροστινά να έχουν ζοριστεί αρκετά σε σύγκριση με τα πίσω.Αμ δε!
Η διαφορά στη φθορά του πέλματος είναι απειροελάχιστη, ενώ εντύπωση μου έκαανε η απίστευτα ομαλοποιημένη κατανομή της φθοράς πάνω στο ελαστικό, τόσο στο εμπρός όσο και στον πίσω άξονα.
Το πέλμα τόσο εμπρός ,όσο και πίσω μοιάζει σα να έχει ...μόλις στρωθεί.Μηδαμινή φθορά πραγματικά!
Η μοναδική παραπάνω φθορά των ex-μπροστινών και νυν πίσω ελαστικών ,είναι, η ελαφρώς παραπάνω κακοποίηση στις άκρες του πέλματος, δείγμα της καλομεταχείρισης!
Ειλικρινά εντυπωσιάστικα, από το ρυθμό ,που γερνά το εν λόγω ελαστικό.Από πέρσυ τον Ιούλη μέχρι και τώρα ,που γράφω ,έχουν διανύσει 18000χλμ, αρκετής πίεσης στις στροφές ,συνάμα όμως μηδενικών καγκουροχειροφρένων και καγκουροσπιναρισμάτων.
Γύρω τα 30000χλμ λέω να τα ξανακάνω άλλη μια 'εμπρός-πίσω' και θα τα αφήσω να πεθάνουν έτσι.
-
Δεν νομίζω ότι το λάστιχο αυτό έχει κάποιες ειδικές ιδιότητες... Από όσα έχω ακούσει μάλιστα θα έλεγα ότι υστερεί...
Οπότε προσπαθώ να μαντέψω την εξήγηση. Φαίνεται ότι το αυτοκίνητο είναι καλά στημένο (σωστό ζύγισμα, σωστή ευθυγράμμιση) και το πιο πιθανό είναι ότι το στυλ οδήγησης περιλαμβάνει εκτός από την αποφυγή καγκουριών και χειροφρένων, συχνό έλεγχο πίεσης ελαστικών, σταδιακό ζέσταμα, καλό έλεγχο στο τιμόνι με σωστές γραμμές στις στροφές και σωστή χρήση του φρένου ώστε να μην υπάρχουν πολλά γλυστρήματα.
(μακάρι να μπορούσαν και τα δικά μου λάστιχα να λέγανε μια τέτοια ιστορία.... ) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν νομίζω ότι το λάστιχο αυτό έχει κάποιες ειδικές ιδιότητες... Από όσα έχω ακούσει μάλιστα θα έλεγα ότι υστερεί...
Οπότε προσπαθώ να μαντέψω την εξήγηση. Φαίνεται ότι το αυτοκίνητο είναι καλά στημένο (σωστό ζύγισμα, σωστή ευθυγράμμιση) και το πιο πιθανό είναι ότι το στυλ οδήγησης περιλαμβάνει εκτός από την αποφυγή καγκουριών και χειροφρένων, συχνό έλεγχο πίεσης ελαστικών, σταδιακό ζέσταμα, καλό έλεγχο στο τιμόνι με σωστές γραμμές στις στροφές και σωστή χρήση του φρένου ώστε να μην υπάρχουν πολλά γλυστρήματα.
(μακάρι να μπορούσαν και τα δικά μου λάστιχα να λέγανε μια τέτοια ιστορία.... )Φίλε onyx! κολακεύεις τόσο το αυτοκίνητό μου, όσο και τον τρόπο οδήγησής μου.Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου!
Όντως έτσι είναι.Αυστηρός έλεγχος των πιέσεων στα ελαστικά, μπορει και 2 φορές τη βδομάδα.Η ανάρτηση είναι πρακτικά καινούρια ,αφού εχει διανύσει τα ίδια χιλιόμετρα με τα ελαστικά (γύρω στα 18000χλμ).Μάλιστα είναι αρκετά πιο σφικτή από τη μαμά ,που είχε το Swift 1,3 μου, αφού προέρχεται από το Swift Sport (επίσης το μαμά σετ ελατηρίων/αμορτισέρ).
Αποφεύγω τα παιδιάστικα (άποψή μου πάντα-να μην παρεξηγούμαι) χειρόφρενα και σπιναρίσματα, αφού τα βρίσκω ανούσια από άποψη τόσο διασκέδασης ,όσο και αποτελεσματικότητας.προτιμώ να ανηφορίζω προς το οροπέδιο του Ομαλόυ (οι Κρητικοί γνωρίζουν) και να ξελυσσάω στην κυριολεξία.
Η αλήθεια είναι πάντως, ότι είμαι αρκετά προκατειλλημένος θετικά υπέρ των PE2.Παρόλο που πολλές φορές οδηγώ σαν σεληνιασμένος, αρνούνται πεισματικά να σπάσουν την παρεχόμενη πρόσφυση (πλευρική).Η απόκριση του τιμονιού τώρα στα 18000χλμ, ελάχιστα διαφέρει από την πρώτη βδομάδα, που τα είχα τοποθετήσει.Στο φρενάρισμα, απλώς εξαιρετικά, άσχετα με το οδόστρωμα και παρά το γεγονός, ότι δεν έχω παρέμβει στο σύστημα πέδησης.
Άμα μου βγάλλουν άλλα τόσα χιλιόμετρα , προσδίδοντάς μου την ίδια αίσθηση σιγουριάς 'θα τα έχουν βγάλλει τα χρήματά τους'.
-
εγω φοραω τα bridgestone 070 εδω και αρκετα χιλιομετρα και μπορω να πω οτι ειμαι υπερευχαριστημενος με το μονο μειον οτι αργουν να ζεσταθουν. Αυτα που ακουγονται οτι δεν καθονται κατω στην βροχη, ειναι ανακριβειες. Μονο στο πολυ νερο (υδρολισθηση) εχεις προβλημα οταν πας πανω απο 120,αλλα με κανενα λαστιχο δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.
Εχουν πολυ σκληρα πλαινα και αντεχουν καταπιεση ειτε δρομου ειτε πιστας (σερρες). Και πανω απολα ειναι φτηνα (500 ευρω η τετραδα)
Για οσους φορανε 225/45/17 (μονο σε αυτην την διασταση κυκλοφορουν στην ευρωπη) τα συνιστώ
-
Πως καταφερνετε και βγαζετε τοσα κμ με το ιδιο σετ ελαστικων?
προσωπικα το maχ που εχουν αντεξει λαστιχα στην Celica ηταν 15κ κμ με μεσο ορο αλλαγης τα 12κ κμ
απο την αλλη βεβαια στο smart f2 καταφερα και τα κρατησα 50.000κμ (ειχαν ομως γινει semi-slick)
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Σήμερα σήκωσα σε 2 γρύλλους το Swift κι έκανα μπρος πίσω τα λάστιχα.Μου δόθηκε μ'αυτόν τον τρόπο η δυνατότητατα να παρατηρήσω ακόμα καλύτερα την πορεία των PE2 στο χρόνο.περίμενα λοιπόν τα μπροστινά να έχουν ζοριστεί αρκετά σε σύγκριση με τα πίσω.Αμ δε!Η διαφορά στη φθορά του πέλματος είναι απειροελάχιστη, ενώ εντύπωση μου έκαανε η απίστευτα ομαλοποιημένη κατανομή της φθοράς πάνω στο ελαστικό, τόσο στο εμπρός όσο και στον πίσω άξονα.
Το πέλμα τόσο εμπρός ,όσο και πίσω μοιάζει σα να έχει ...μόλις στρωθεί.Μηδαμινή φθορά πραγματικά!
Η μοναδική παραπάνω φθορά των ex-μπροστινών και νυν πίσω ελαστικών ,είναι, η ελαφρώς παραπάνω κακοποίηση στις άκρες του πέλματος, δείγμα της καλομεταχείρισης!
Ειλικρινά εντυπωσιάστικα, από το ρυθμό ,που γερνά το εν λόγω ελαστικό.Από πέρσυ τον Ιούλη μέχρι και τώρα ,που γράφω ,έχουν διανύσει 18000χλμ, αρκετής πίεσης στις στροφές ,συνάμα όμως μηδενικών καγκουροχειροφρένων και καγκουροσπιναρισμάτων.
Γύρω τα 30000χλμ λέω να τα ξανακάνω άλλη μια 'εμπρός-πίσω' και θα τα αφήσω να πεθάνουν έτσι.στα 30000χλμ να τα αλλαξεις τελειως μην τα ξανακανεις μπρος πισω . . .
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Πως καταφερνετε και βγαζετε τοσα κμ με το ιδιο σετ ελαστικων?προσωπικα το maχ που εχουν αντεξει λαστιχα στην Celica ηταν 15κ κμ με μεσο ορο αλλαγης τα 12κ κμ
απο την αλλη βεβαια στο smart f2 καταφερα και τα κρατησα 50.000κμ (ειχαν ομως γινει semi-slick)
μαλλον ο τροπος οδηγησης σου ειναι λιγο παραπανω απο νορμαλ . . .
-
Εχει αγοράσει κάποιος λάστιχα από το camskill.uk.co ;
Μου έκανε εντύπωση αυτό εδώ: Toyo T1R 195/60/15 με τα μεταφορικά, 168€!Έχει παραγγείλει κανένας; Ποια είναι η διαδικασία, έρχονται με μεταφορική; Πώς τα παραλαμβάνεις;
Σκέφτηκα πως σε αυτή την τιμή, αξίζει μια δοκιμή! Του φούστη, με άλλα 30-40€ το πάρα πολύ τα τοποθετώ εδώ και είμαι 40€ φθηνότερος από την φθηνότερη τιμή που έχω βρει! -
Το ενδεχόμενο για 30-40 ευρώ τελική διαφορά, να παίζει καμιά στραβή με τα λάστιχα (μαιμού, κακή φύλαξη, παλιά γόμα κλπ) το έχεις κοστολογήσει;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Το ενδεχόμενο για 30-40 ευρώ τελική διαφορά, να παίζει καμιά στραβή με τα λάστιχα (μαιμού, κακή φύλαξη, παλιά γόμα κλπ) το έχεις κοστολογήσει;Μα, αυτό ακριβώς έχω κοστολογήσει και δεν έχω κάνει την παραγγελία!
Κοστολογώ όμως και κάτι άλλο, σημαντικότερο: στην διάστασή μου, η διαφορά είναι όση λες 30-40 €, εντελώς ασήμαντη (γι' αυτό το λόγο κιόλας, αν αγοράσω λάστιχα από την Ελλάδα, θα βάλω τα ακριβότερα Exalto, ακριβώς γιατί η διαφορά με τα Toyo είναι τόση...). Αν αγοράσω κάποια στιγμή άλλο αυτοκίνητο όμως, ή αν για κακή μου τύχη δεν πουλήσουμε το Niva και χρειαστούμε λάστιχα, εκεί θέλω να έχω εναλλακτικές, γιατί όσο ακριβαίνει το λάστιχο, τόσο μεγαλώνει η διαφορά στο κόστος! Πχ αν τα λάστιχα έκαναν 600€ εδώ και από το Internet έρχονταν με 400, αρχίζει να έχει περισσότερο νόημα, δεν έχει;
Ακόμη το σκέφτομαι, αν αξίζει να κάνω μια πρόβα, ώστε να καταργήσω τους...εγχώριους και απλώς να πληρώνω την τοποθέτηση... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν αγοράσω κάποια στιγμή άλλο αυτοκίνητο όμως, ή αν για κακή μου τύχη δεν πουλήσουμε το Niva και χρειαστούμε λάστιχα, εκεί θέλω να έχω εναλλακτικές, γιατί όσο ακριβαίνει το λάστιχο, τόσο μεγαλώνει η διαφορά στο κόστος! Πχ αν τα λάστιχα έκαναν 600€ εδώ και από το Internet έρχονταν με 400, αρχίζει να έχει περισσότερο νόημα, δεν έχει;
Ακόμη το σκέφτομαι, αν αξίζει να κάνω μια πρόβα, ώστε να καταργήσω τους...εγχώριους και απλώς να πληρώνω την τοποθέτηση...Στα λάστιχα το ρίσκο είναι μεγάλο. Εάν δώσεις 400 και σου βγουν μάπα τότε θα πληρώσεις και αυτά που θα βάλεις εδώ δηλ 400+τα ελληνικά. Δεν νομίζω ότι είναι κινητό ή mp3 player το λάστιχο ώστε να το αγοράσεις από το ιντερνετ. Ειδικά με τόσο μικρή διαφορά στο Υ ούτε θα το κοίταγα.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
Σήμερα σήκωσα σε 2 γρύλλους το Swift κι έκανα μπρος πίσω τα λάστιχα.Μου δόθηκε μ'αυτόν τον τρόπο η δυνατότητατα να παρατηρήσω ακόμα καλύτερα την πορεία των PE2 στο χρόνο.περίμενα λοιπόν τα μπροστινά να έχουν ζοριστεί αρκετά σε σύγκριση με τα πίσω.Αμ δε!
Η διαφορά στη φθορά του πέλματος είναι απειροελάχιστη, ενώ εντύπωση μου έκαανε η απίστευτα ομαλοποιημένη κατανομή της φθοράς πάνω στο ελαστικό, τόσο στο εμπρός όσο και στον πίσω άξονα.
Γύρω τα 30000χλμ λέω να τα ξανακάνω άλλη μια 'εμπρός-πίσω' και θα τα αφήσω να πεθάνουν έτσι.στα 30000χλμ να τα αλλαξεις τελειως μην τα ξανακανεις μπρος πισω . . .
Αφού ο άνθρωπος είναι πολύ προσεκτικός και δεν ταλαιπωρεί τα λάστιχά του,γιατί να το κάνει αυτό?
Όλοι οι λαστιχάδες που έχω ρωτήσει λένε για αλλαγή στα 3 χρόνια ή στα 40000χλμ.
Τώρα αν μιλάμε για καγκουριές βέβαια αλλάζει το πράγμα. -
διοτι προτειμω να βγαλω 10000χλμ λιγοτερα και να βαλω καινουρια στα 30000χλμ αλλα θα εχω το κεφαλι μου ησυχο να ξερω θα φρεναρω και θα φρεναρει,θα το χωσε σε στροφη και δεν θα ψαχνω να βρω τα μουτρα.
και αμα τα κρατισω σιγα τι θα κερδισω 10000χλμ περισσοτερα και να μην μπορεις να το ευχαριστηθεις οταν θες.....και οσο να ναι στα 30000χλμ εχουν ειδη αρχισει και ειναι ξερα...
-
Τα χιονιολάστιχα πάνε στο χρονοντούλαπο και επειδή τα μαμα Bridgestone Potenza RE050A μου είχαν τελειώσει, το Σάββατο θα φορέσω τα Goodyear F1 Asymmetric σε 235/45/17........ άντε γιατί έχω καιρό να στρίψω!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν αγοράσω κάποια στιγμή άλλο αυτοκίνητο όμως, ή αν για κακή μου τύχη δεν πουλήσουμε το Niva και χρειαστούμε λάστιχα, εκεί θέλω να έχω εναλλακτικές, γιατί όσο ακριβαίνει το λάστιχο, τόσο μεγαλώνει η διαφορά στο κόστος! Πχ αν τα λάστιχα έκαναν 600€ εδώ και από το Internet έρχονταν με 400, αρχίζει να έχει περισσότερο νόημα, δεν έχει;
Ακόμη το σκέφτομαι, αν αξίζει να κάνω μια πρόβα, ώστε να καταργήσω τους...εγχώριους και απλώς να πληρώνω την τοποθέτηση...Στα λάστιχα το ρίσκο είναι μεγάλο. Εάν δώσεις 400 και σου βγουν μάπα τότε θα πληρώσεις και αυτά που θα βάλεις εδώ δηλ 400+τα ελληνικά. Δεν νομίζω ότι είναι κινητό ή mp3 player το λάστιχο ώστε να το αγοράσεις από το ιντερνετ. Ειδικά με τόσο μικρή διαφορά στο Υ ούτε θα το κοίταγα.
+1
-
Άλλαξα πάλι λάστιχα στο C4. Έβαλα General AmeriTour GT σε διάσταση 225/60/16 σε σιδερένιες ζάντες. Εντελώς για το π**τσο είναι αλλά αυτή την περίοδο δέν ξοδεύω λεφτά στο αμάξι και τα προηγούμενα λάστιχα είχαν απο 20 καρούμπαλα το καθένα.
Είναι πιό μεγάλα απο τα εργοστασιακά και το αριστερό έβρισκε σε ένα εξόγκωμα που είχε ο θόλος. Τελικά ζέστανα το πλαστικό με το καμινέτο και ίσιωσα το εξόγκωμα και όλα εντάξει τώρα
-
Kάντε οικονομία στα λάστιχα ρε παιδιά
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....