-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τα Sportcontact 3 τα έχω αποκλείσει κυρίως λόγω μαλακών πλαινών (συνάδελφος με Golf V 2.0Fsi που τα φοράει έχει ήδη φθαρμένα πλαινά μετά από ένα χρόνο χρήσης) αλλά και κακής εμπειρίας με παλιότερα Ecocontact III σε 175/65/R14. Τα τελευταία, μέσα σε 2,5 χρόνια και μόλις 22000 ήπια χλμ γλυστράγανε αρκετά.
Βγάζεις συμπεράσματα για ένα πολύ καλό ελαστικό όπως το Conti SportC3 από την κακή σου εμπειρία με τα φτηνά και για άλλη δουλειά Eco. Για αυτό και σου λέω να τα συγκρίνεις με τα Turanza.
A και το ότι φθείρονται δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν. Αν δεν φθειρονταν τότε να ανησυχούσες.τα sport contact ειναι πολυ μαλακα και φθειρονται σχετικα γρηγορα,αλλα εχουν θεικο κρατημα!!
τα δικα μου παντως παρολο που θελουν αλλαγμα και γλιστρανε καποιες φορες δε με προβληματιζουν ιδιαιτερα αν αναλογιστω τη φθορα τους...το σκεφτομαι να παω σε πιο σκληρη γομα,αλλα φοβαμαι μηπως χασω σε κρατημα..
σε πιο σκληρο ποιες ειναι οι εναλλακτικες???Κρίνοντας από το όχημα που έχεις δες τα Maxx της Dunlop. Αλλιώς προσωπικά αν ήμουν ευτυχής με τα Conti δεν θα τα άλλαζα.
-
[size=50]QsisVTS
Βγάζεις συμπεράσματα για ένα πολύ καλό ελαστικό όπως το Conti SportC3 από την κακή σου εμπειρία με τα φτηνά και για άλλη δουλειά Eco. Για αυτό και σου λέω να τα συγκρίνεις με τα Turanza.
A και το ότι φθείρονται δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν. Αν δεν φθειρονταν τότε να ανησυχούσες.[/quote]
τα sport contact ειναι πολυ μαλακα και φθειρονται σχετικα γρηγορα,αλλα εχουν θεικο κρατημα!!
τα δικα μου παντως παρολο που θελουν αλλαγμα και γλιστρανε καποιες φορες δε με προβληματιζουν ιδιαιτερα αν αναλογιστω τη φθορα τους...[/size]@QsisVTS
σχετικά με τη φθορά τι εννοείς; δηλαδή πόσα χλμ σου βγάζουν λειτουργικά τα Conti SportC3 (στο S3 να υποθέσω;) -
Tα SportContact 3 στη BMW (225/40/18 Y) άντεξαν 16.000 χλμ τα πίσω και τα μπροστινά θα πάνε στα 25+. (στα 16.000 χλμ. το πέλμα είχε φθάσει στα wear indicators)
Συμφωνώ ότι πρόκειται για εξαιρετικό λάστιχο (γρήγορο ζέσταμα, πολύ καλό και στο στεγνό και στη βροχή, χαμηλό θόρυβο). Η σχετικά γρήγορη φθορά τους δικαιολογείται εν μέρη από τη καλή τους απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι το χτύπημα τους σε εγκάρσιες ανωμαλίες/κοψίματα που δεν το περιμένεις γιατί γενικά είναι άνετο και ήσυχο. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
@QsisVTS
σχετικά με τη φθορά τι εννοείς; δηλαδή πόσα χλμ σου βγάζουν λειτουργικά τα Conti SportC3 (στο S3 να υποθέσω;)τωρα τα χω 30.000 χλμ,αλλα απο τα 20κατι ειχαν ηδη σημαντικες φθορες.να επισημανω οτι εχω sc2 οχι 3.
φιλος μου με παλιο s3 και sport contact 3 τα χει κανει πολυ χειροτερα σε λιγοτερο απο χρονο και περιπου 10.000(συνεχεια παντες,τα δικα μου φθειρονται μονο απο στροφες,δεν ειμαι τοσο παιχνιδιαρης )
εμενα σε 1,5 χρονο και 30.000 χλμ εχουν γινει ετσι(σορρυ για τη σκονη,αλλα ετσι ειναι το γκαραζ μου):
και στα 20λιγα ειχαν γινει ετσι:
να σημειωσω οτι αυτα ειναι τα εμπρος,τα πισω ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση..
παντως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος και μαλλον θα βαλω τα ιδια γιατι δεν εχω καποιο ουσιαστικο παραπονο και η τιμη τους ειναι παρα πολυ καλη(γυρω στα 600 τα βρισκω εγω 225 40 R18 δεικτης ταχυτητας Υ).
θα τα αλλαξω μαλλον προς καλοκαιρι,πιστευω οτι τη παλευουν ακομα...
απεχει αρκετα οπως ειναι φυσικο η αποδοση τους με αυτη της αρχικης καταστασης, ειναι προφανες απο τις φωτο πιστευω..βεβαια δε παιζει πολυ χρημα μετα τα υπερσηματα τις υπερασφαλειες και το υπερσερβις,που δυστυχως μας επεσαν ολα μαζι...
-
[quote='QsisVTS'][quote='XENO']
Σ΄ευχαριστώ πολύ, κατατοπιστικότατη απάντηση! -
Μ' αυτά τα λάστιχα μην κάνεις πολλές βόλτες όταν βρέχει.
-
στη βροχη ειμαι σε επιφυλακη!βασικα παντα ειμαι σε επιφυλακη με τετοια λαστιχα
γενικα παντως δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα,μονο αν παω να χωθω σε καμια στροφη με τα οσα, σε νορμαλ συνθηκες δε προβληματιζουν..η τετρακινηση κανει δουλεια παντως!
στις στροφες παντως πασχω -
Hankook Z212 στις διαστασεις του S2000 ερχονται στα 8 κατοσταρικα...
θα ερθει καινουρια παραλαβη τελος του μηνα..
θααααα... τα βαλω!
να σημειωσω πως η φθηνοτερη τιμη που βρηκα για τα Bri 050 που φοραει απο την μαμα του ηταν 750.. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Hankook Z212 στις διαστασεις του S2000 ερχονται στα 8 κατοσταρικα...
θα ερθει καινουρια παραλαβη τελος του μηνα..
θααααα... τα βαλω!
να σημειωσω πως η φθηνοτερη τιμη που βρηκα για τα Bri 050 που φοραει απο την μαμα του ηταν 750..τα Z212 ειναι καλά?
ενας θείος μου που φοράει hankook σ'ενα Bora TSI όποτε βρέχει είναι τρομοκρατημένος απο το κρατημά τους.. δυστηχώς δε ξέρω ποια hankook ακριβώς φοράει(με αυτα ηρθε το bora απο την μανα του). -
αυτο που γνωριζω ειναι πως ειναι το κορυφαιο ελαστικο στην γκαμα των επιβατικων της εταιρειας.. εχει παρει και κατι διακρισεις και κατι βλακειες (δεν δινω ιδιαιτερη βαση σε αυτα)...
παντως τα εχουν βαλει αρκετοι και ειναι ευχαριστημενοι -
Δεν θα γλυστράνε στην βροχή αυτά?...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στη βροχη ειμαι σε επιφυλακη!βασικα παντα ειμαι σε επιφυλακη με τετοια λαστιχα
γενικα παντως δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα,μονο αν παω να χωθω σε καμια στροφη με τα οσα, σε νορμαλ συνθηκες δε προβληματιζουν..η τετρακινηση κανει δουλεια παντως!
στις στροφες παντως πασχωΗ άποψή μου είναι να τα πετάξεις, είναι πολύ ταλαιπωρημένα, το πέλμα απλά δεν υπάρχει
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Το C-drive ειναι ένα καλό 'comfort' λάστιχο στην κατηγορία του Premiumcontact 2
Oπότε θα το συνιστούσες σε Audi A3 Sportback του 2006 FSI με τα 115 άλογα,
225/45/17
που θέλω κάτι μαλακό και αθόρυβο και να ζεστένεται γρήγορα για καθημερινή χρήση πόλης.... ?Ο λαστιχάς μου τα δίνει με 100€ έκπτωση λέει, γύρω στα 550€ δηλαδή και επειδλη δεν θέλω να ξεπεράσω αυτό το ποσό, το σκέφτομαι σοβαρά....έχεις κάποια άλλη πρόταση για αυτό που ζητάω?
Επειδή δεν γνωρίζω την συμπεριφορά τους στο βρεγμένο αν η διαφορά με τα Premiumcontact 2 δεν είναι μεγάλη θα πρότεινα τα Conti για την πιό καλή overall απόδοση και τα καλά λόγια που λένε αυτοί που τα έβαλαν
-
στα 40000χλμ πρεπει να αλλαζονται ανεξαρτητου φθορας.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
στα 40000χλμ πρεπει να αλλαζονται ανεξαρτητου φθορας.+1
-
Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω καταφέρει να κάνω 40.000χλμ με τα ίδια λάστιχα!
Εκεί γύρω στις 30 με 33 χιλιάδες αρχίζω και χάνω την εμπιστοσύνη σε αυτά.
Ίσως βέβαια και να είναι και λίγο νωρίς αλλά δε πειράζει! -
Ο χρήστης opc έγραψε:
Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω καταφέρει να κάνω 40.000χλμ με τα ίδια λάστιχα!
Εκεί γύρω στις 30 με 33 χιλιάδες αρχίζω και χάνω την εμπιστοσύνη σε αυτά.
Ίσως βέβαια και να είναι και λίγο νωρίς αλλά δε πειράζει!εξαρτάται τι ελαστικά φοράς, τι αυτοκίνητο οδηγείς και ο τρόπος που οδηγείς.
-
Φοράω τα Michelin PE2, εργοστασιακά 205/50/17 και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να αλλαχτούν. Είχα κατά νου τα Toyo T1-R, αλλά με γνώμονα το ότι η συγκεκριμένη διάσταση είναι πανάκριβη (800 ευρά η τετράδα) σκέφτομαι και τα Proxes 4 σε 225/45/17 (τα οποία έρχονται 700 ευρώ).
Γνώμες; Να αλλάξω διαστάσεις ή να παραμείνω στα εργοστασιακά νούμερα, οπότε και στο T1-R;
Σκέφτομαι βασικά το κοπάνημα, μιας και το C4 ήδη 'κοπανάει'αρκετά... (αν και η διαφορά στη διάμετρο είναι μόλις 3 mm).
Στο http://www.1010tires.com' target='_blank' target='_blank' target='_blank βλέπω ότι αμφότερα (και ειδικά το Proxes 4) συγκεντρώνουν αρκετά υψηλή βαθμολογίαΔεν θυμάμαι τι πλάτος είναι η μαμά Resolfen που φοράω (6,5 ή 7 ??). Οπότε, αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει (γιατί ίσως και το όλο ερώτημα που έθεσα να μην υφίσταται...)
edit
Ψάχνοντας είδα ότι είναι (μάλλον) 6,5'', οπότε ξεχνάω τα Proxes 4 και πάω για τα T1-R (?) -
[quote='tony78']
γιατί τί κακό έχει το Michelin PE2; θεωρητικά θα είναι και φθηνότερα. -
να γραψω τις εντυπωσεις μου για τα michelin exalto II φορεμενα στο ibiza, διασταση 195/55/15.
για να παω κατευθειαν στο συμπερασμα θα πω οτι δε με ικανοποιησαν σχεδον καθολου.
πολυ καλα στη πολυ καλη ασφαλτο και στη αντιμετωπιση της υδρολισθησης, τιποτε αλλο.
σε καθημερινους δρομους ειναι απλα μετρια εως κακα. Ακομη και οταν πρωτομπηκαν δε μπορουσα να τα εμπιστευτω με τιποτα. Εβγαζαν μια ασαφεια στην ειδοσο της στροφης καθως και πολυ μικρη πληροφορηση για τη διαθεσιμη προσφυση σε ολη τη διαρκεια της στροφης!
γλυστρουσαν προοδευτικα μεν, αλλα τα περιθωρια προσφυσης ηταν μικρα.αντεξαν πολλα χλμ, αλλα δυστυχως η προσφυση μειωνοταν αντιστοιχα, χωρις να παρουσιαζουν εντονη φθορα.
πριν λιγες μερες εβαλα τα toyo t1-r (στην ιδια διασταση) και περιμενω να δω πως θα συμπεριφερθουν. Η πρωτη εικονα ειναι πολυ καλυτερη προσφυση και λιγοτερος θορυβος. Θα γραψω περισσοτερα μολις κανω χλμ σε ολες τις συνθηκες.
Η τιμη τους ειναι 320€, 120€ λιγοτερα απο τα exalto.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....