-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
E τι να σου πω, ότι ο ένας πρότεινε κάτι kumho στα ίδια χρήματα με premium contact2 και sportcontact2, και τελικά μπήκαν αυτά; Και ότι ο άλλος πούλησε 2 nokian all weather 205/55/16 προς 265 ευρώ ως εξαίρετο λάστιχο;Για πες περισσότερα για το συγκεκριμένο ελαστικό διότι ακριβώς σε αυτή διάσταση είναι μια από τις επιλογές μου....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
E τι να σου πω, ότι ο ένας πρότεινε κάτι kumho στα ίδια χρήματα με premium contact2 και sportcontact2, και τελικά μπήκαν αυτά; Και ότι ο άλλος πούλησε 2 nokian all weather 205/55/16 προς 265 ευρώ ως εξαίρετο λάστιχο;Μια χαρά είναι τα all weather...σε άλλα οδοστρώματα και σε άλλες θερμοκρασίες...
Άσχετο αλλά χτες κατάφερα να κάνω το αμάξι να χάσει πρόσφυση...Πολλά νερά κάτω, καθότι έπεφτε δυνατή βροχή όλη την μέρα, κρύα λάστιχα και εγώ επιτέθηκα σε περίπου 90αρα στροφή με 4500 στροφές και 2α στο κιβώτιο. Και ναι ένοιωσα το αμάξι να σπινάρει ελάχιστα μπροστά για να συνεχίσει ακάθεκτο χωρίς ουσιαστικά καμιά παρέκλιση από την πορεία του. Τελικά μου αρέσει πολύ η Γαλλική άσφαλτος
Υποψιν δεν έχω αλλάξει λάστιχα ιδια Γλιστρέλι P2500 all weather φοράω -
Σε τογιότα γιάρις τα τουράνζα κάθονται πολύ ωραία, τουλάχιστον σε διάσταση 185/60/14.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
E τι να σου πω, ότι ο ένας πρότεινε κάτι kumho στα ίδια χρήματα με premium contact2 και sportcontact2, και τελικά μπήκαν αυτά; Και ότι ο άλλος πούλησε 2 nokian all weather 205/55/16 προς 265 ευρώ ως εξαίρετο λάστιχο;
Μια χαρά είναι τα all weather...σε άλλα οδοστρώματα και σε άλλες θερμοκρασίες...
Άσχετο αλλά χτες κατάφερα να κάνω το αμάξι να χάσει πρόσφυση...Πολλά νερά κάτω, καθότι έπεφτε δυνατή βροχή όλη την μέρα, κρύα λάστιχα και εγώ επιτέθηκα σε περίπου 90αρα στροφή με 4500 στροφές και 2α στο κιβώτιο. Και ναι ένοιωσα το αμάξι να σπινάρει ελάχιστα μπροστά για να συνεχίσει ακάθεκτο χωρίς ουσιαστικά καμιά παρέκλιση από την πορεία του. Τελικά μου αρέσει πολύ η Γαλλική άσφαλτος
Υποψιν δεν έχω αλλάξει λάστιχα ιδια Γλιστρέλι P2500 all weather φοράωελλάδα την έβαλες τη σαμπρέλα?
-
καλημέρα σε όλους,
Έχω το Volvo S40 1,8 και μετά από 32.000 Km (2,5 χρόνια) θέλω να αλλάξω τα λάστιχα του.
Από τη μαμά του φοράει τα Pirelli P7 σε διάσταση 205/55 R16 W.
Να βάλω τα ίδια ή έχετε να προτείνεται κάτι άλλο;
Σημειώστε ότι οδηγώ φυσιολογικά (κουβαλάω και δύο μωρά άλλωστε...)
Ευχαριστώ
-
πρωτον κρατα την ιδια διασταση 205-55-16 αλλα αλλαξε τον δεικτη ταχυτητας απο W σε V για να ζεστενονται καλυτερα και γρηγοροτερα.
και απο pirelli p7 πιγαινε σε michelin exalto 2.
αρα μισελεν εξαλτο 2 σε διασταση 205-55-16 με δεικτη V και οχι W.και να σου πει ο λαστιχας ''ελα μωρε τι V τι W το ιδιο ειναι'' απλα σηκω και φυγε και πηγαινε αλλου.
απλα οταν θα βαζεις τα ελαστικα κοιτα στο πλαι να τσεκαρει το δεικτη ταχυτητας να ειναι οντως V.
το V ειναι μεχρι 240χιλιομετρα (υπερ αρκετο) εων το W μεχρι 270χιλιομετρα. -
Ευχαριστώ
Ποιά η γνώμη σας για τα Goodwear Excellence;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από σήμερα η 'κούρσα' ( ) φοράει Turanza ER300.Τα ίδια φοράει και το δικό μου από την μάνα του, 205/60/16.
-
Ασχετο σχετικο... παιδια πρεπει να το πω! Αυτα τα Energy Saver με εχουν σοκαρει με το κρατημα σε πλαινες επιταχυνσεις!!! Μπορει απο ελκτικη προσφυση να ειναι ψιλομαπα, μπορει απο φρεναρισμα ναειναι μετρια (μιλαω σε σχεση με τα Exalto που φορουσα προηγουμενως).... αλλα μου φαινεται θα εβαζα το χερι μου στην φωτια πως πραγματικα βεντουζαρουν καλυτερα στις στροφες και ας ειναι ενα κλικ ποιο στενα... και μαλιστα λόγω του οτι μαγουλιαζουν ελαφρως με προειδοποιουν με σαφηνεια πως βρίσκομαι στα ορια. Με τα Exalto δεν θυμαμαι να μπαινω τοσο δυνατα... ουτε οταν ηταν καινουργια, ουτε μετα....
Ελπίζω να εχει και διαρκεια στον χρονο... αντιστοιχα καλη με τα Exalto. Παντως δεν εχουν καμια σχεση με τα Energy που φορουσα καποτε.
-
Μην φας, έχουμε γλαρόσουπα. Και δωράκι το αντιπυρικό γάντι.
Για την προοδευτικότητα σίγουρα μαζί σου, αλλά για πλευρική πρόσφυση, μάλλον δεν θυμάσαι καλά...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μην φας, έχουμε γλαρόσουπα. Και δωράκι το αντιπυρικό γάντι.Για την προοδευτικότητα σίγουρα μαζί σου, αλλά για πλευρική πρόσφυση, μάλλον δεν θυμάσαι καλά...
Παρακαλουνται οι κατοχοι κοντιγλυστρα να μην εκφερουν αποψη γυρω απο τα ελαστικα. Η επιλογη τους ειναι ενδεικτικη της αγνοιας τους....
Khumo κυριοι...
-
Κhumo(r) κανεις ε;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μην φας, έχουμε γλαρόσουπα. Και δωράκι το αντιπυρικό γάντι.
Για την προοδευτικότητα σίγουρα μαζί σου, αλλά για πλευρική πρόσφυση, μάλλον δεν θυμάσαι καλά...
Παρακαλουνται οι κατοχοι κοντιγλυστρα να μην εκφερουν αποψη γυρω απο τα ελαστικα. Η επιλογη τους ειναι ενδεικτικη της αγνοιας τους....
Khumo κυριοι...
Kumho γράφεται κύριε...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ασχετο σχετικο... παιδια πρεπει να το πω! Αυτα τα Energy Saver με εχουν σοκαρει με το κρατημα σε πλαινες επιταχυνσεις!!! Μπορει απο ελκτικη προσφυση να ειναι ψιλομαπα, μπορει απο φρεναρισμα ναειναι μετρια (μιλαω σε σχεση με τα Exalto που φορουσα προηγουμενως).... αλλα μου φαινεται θα εβαζα το χερι μου στην φωτια πως πραγματικα βεντουζαρουν καλυτερα στις στροφες και ας ειναι ενα κλικ ποιο στενα... και μαλιστα λόγω του οτι μαγουλιαζουν ελαφρως με προειδοποιουν με σαφηνεια πως βρίσκομαι στα ορια. Με τα Exalto δεν θυμαμαι να μπαινω τοσο δυνατα... ουτε οταν ηταν καινουργια, ουτε μετα....Ελπίζω να εχει και διαρκεια στον χρονο... αντιστοιχα καλη με τα Exalto. Παντως δεν εχουν καμια σχεση με τα Energy που φορουσα καποτε.
Σε τι αμαξι ολα αυτα και τι διασταση?
-
Α, όλα και όλα, δεν ακούω κουβέντα για τα Exalto! To τελευταίο δεκαήμερο ανεβοκατέβαινα σχεδόν καθημερινά το Γιάννενα-Περιστέρι-Μέτσοβο, επιστρατεύοντας την οικογενειακή Xsara (γιατί δεν ήθελα να φάω στην μάπα ένα ταξίδι από Αθήνα με Renault Kangoo ).
Tα Exalto έχουν σχεδόν 30Κ και η μόνη φθορά που είδα, είναι λίγο στην εξωτερική πλευρά (γιατί κάθε φορά που την παίρνω για βόλτα την στρίβω λιγουλάκι.... ). Ακόμη και τώρα, κρατάνε εξαιρετικά, δεν σφυρίζουν ΠΟΤΕ, και παρόλη την υπερβολική κίνηση του δρόμου, πέτυχα μέση ωριαία κάτι παραπάνω από 80 χλμ και μάλιστα μην χρησιμοποιώντας την Εγνατία καθόλου.Δεν υπάρχει περίπτωση τα Saver να είναι κάπου καλύτερα, εκτός από την αντοχή στον χρόνο. Σε κράτημα, τα Exalto είναι κορυφή σε τέτοιες διαστάσεις και αυτοκίνητα. Καλύτερα και από τα Potenza που αποδίδουν καλύτερα μάλλον σε βαρύτερα οχήματα και με περισσότερη πίεση.
Εγώ θα βάλω και στο Υ Exalto και να πάνε να μαμηθούν όλοι!
Και επιτέλους, μπορείτε να μου πείτε 1 λόγο, γιατί η Citroen δεν έβαλε στην C4 την ανάρτηση της Xsara;
Μιλάμε, το τουτού στο δρόμο είναι -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και επιτέλους, μπορείτε να μου πείτε 1 λόγο, γιατί η Citroen δεν έβαλε στην C4 την ανάρτηση της Xsara;
Μιλάμε, το τουτού στο δρόμο είναιΤην ανάρτηση ποιας ξαρά? της της 1.4 της 1.6 της 2.0 της 1.8 και από αυτές των προ η των μετά την ανανέωση μοντέλων? Κάθε αυτοκίνητο φοράει τη δικιά του συγκεκριμένη ανάρτηση που ταιριάζει καλύτερα σ'αυτό και μόνο αυτό, γιατί κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετική μάζα,κατανομή μαζών και ισχή , ενώ απευθήνετε και σε άλλου τύπου αγοραστή. Όπως λοιπόν είναι αδύνατο να υπάρξουν δύο αυτοκίνητα διαφορετικά που να έχουν ίδιες της προαναφερθήσες τέσσερις μεταβλητές, έτσι είναι αδύνατο δύο διαφορετικά αυτοκίνητα να φορούν την ίδια ανάρτηση και αυτή να δουλεύει εξίσου καλά και στα δύο. Πιστέυω να σε κάλυψα.
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
Μιλάμε, το τουτού στο δρόμο είναιΤην ανάρτηση ποιας ξαρά? της της 1.4 της 1.6 της 2.0 της 1.8 και από αυτές των προ η των μετά την ανανέωση μοντέλων? Κάθε αυτοκίνητο φοράει τη δικιά του συγκεκριμένη ανάρτηση που ταιριάζει καλύτερα σ'αυτό και μόνο αυτό, γιατί κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετική μάζα,κατανομή μαζών και ισχή , ενώ απευθήνετε και σε άλλου τύπου αγοραστή. Όπως λοιπόν είναι αδύνατο να υπάρξουν δύο αυτοκίνητα διαφορετικά που να έχουν ίδιες της προαναφερθήσες τέσσερις μεταβλητές, έτσι είναι αδύνατο δύο διαφορετικά αυτοκίνητα να φορούν την ίδια ανάρτηση και αυτή να δουλεύει εξίσου καλά και στα δύο. Πιστέυω να σε κάλυψα.
H xsara πισω εχει ραβδους στρεψης και αντιστρεπτικη, που της δινει σαφες προβαδισμα στην οδηγικη ευχαριστηση σε σχεση με το Σ4 και τον ημιακαμπτο πισω.
-
Παιδιά γειά σας. Νέος στο Forum, παρ΄ ότι 20 χρόνια 4τροχίτης.
Η Xsara, όπως είναι γνωστό, φοράει 195/55/R15, πράγμα που σημαίνει ακριβά λάστιχα. Αν μπορεί κάποιος ας μου πει την αντιστοιχία με κάποια άλλη πιο φτηνή διάσταση. Τι λέτε τα κρατήματα του αυτοκινήτου θα χειροτερέψουν; Θεωρώ καλύτερο να αλλάξω διάσταση παρά να κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα των ελαστικών. -
Μπορείς να βάλεις και 195/50 και 195/60, με πιό φτηνά τα 50. Οι διαφορές και σε κράτημα και σε άνεση θα είναι μηδαμινές, είτε το ένα βάλεις είτε το άλλο. Η όποια διαφορά θα έχει να κάνει κατα κύριο λόγο με τη μάρκα/μοντέλο ελαστικού που τελικά θα επιλέξεις.
-
Μεταξύ Bridgestone Potenza RE050A, Continental SportContact 3, Pirelli PZero Rosso, όλα σε 225/45/R17, ποιο πιστεύετε ότι έχει σκληρότερα πλαινά και μεγαλύτερη πιθανή διάρκεια ζωής;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....