-
Για την οικογενειακή Corolla '92, που τώρα πια δεν υπάρχουν απαιτήσεις πρόσφυσης αφού είναι για διαδρομές μέσα στην πόλη (και τις αστικές ΕΟ/ΑΟ), αλλά έχουμε καλομάθει με Exalto2 185/60/14, πόσο μεγάλο βήμα πίσω είναι κάποιο ελαστικό τύπου Michelin Energy Saver, το οποίο απ'ότι ακούω είναι καλό στην κατηγορία του; Η άλλη λύση είναι να ξαναβάλουμε το Exalto2. Τι λέτε;
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Για την οικογενειακή Corolla '92, που τώρα πια δεν υπάρχουν απαιτήσεις πρόσφυσης αφού είναι για διαδρομές μέσα στην πόλη (και τις αστικές ΕΟ/ΑΟ), αλλά έχουμε καλομάθει με Exalto2 185/60/14, πόσο μεγάλο βήμα πίσω είναι κάποιο ελαστικό τύπου Michelin Energy Saver, το οποίο απ'ότι ακούω είναι καλό στην κατηγορία του; Η άλλη λύση είναι να ξαναβάλουμε το Exalto2. Τι λέτε;Δεν υπάρχει λόγος (για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις) να δώσετε ...300-400 ευρώ για Michelin, όταν με περίπου 250 ευρώ γίνεται και με το παραπάνω η δουλειά σας.
Πάρε μια γεύση εδώ για κάποια 185/60/14 με δείκτη ταχύτητας Τ, για να καταλάβεις τι εννοώ ...
(Προσωπικά, θα έβαζα τα Continental EcoContact 3 ή τα Fulda EcoControl...) -
+1 .... πέστα δάσκαλε ...
-
Με αφορμή το post του Hammer επαναφέρω την ερώτηση:
Exalto 2 ή μήπως Cinturato P6; 'Η Nokian H, για 185-60/14;
-
Μέσα στην πόλη και οικολογικό λάστιχο;
-
Τα Exalto2 τα βρίσκουμε με 300 ευρώ, οπότε δεν είναι μεγάλη η διαφορά της τιμής. Γι'αυτό και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, καθώς είμαι πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο λάστιχο, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Τα οικονομικά (Energy, EcoContact, κτλ) τα έχω πάρει από φόβο, γιατί με παλιότερα Energy είχα εμπειρίες πατινάζ...
Θα ρίξω μια ματιά στις τιμές και βλέπουμε.
Thanks πάντως για τις πληροφορίες! -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
... γιατί με παλιότερα Energy είχα εμπειρίες πατινάζ...Εγώ να δεις...
-
Από άλλους έχω αντιληφθεί ότι η διαφορά τιμής Exalto II - Energy Saver είναι τόσο μικρή που πρακτικά για ελληνική άσφαλτο (που δεν φθείρει τα ελαστικά και δεν κάνει θόρυβο) δεν έχεις κανένα λόγο να βάλεις τα δεύτερα.... Τα οποία υστερούν γενικά σε όλα τα άλλα και ειδικά στο φρενάρισμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από άλλους έχω αντιληφθεί ότι η διαφορά τιμής Exalto II - Energy Saver είναι τόσο μικρή που πρακτικά για ελληνική άσφαλτο (που δεν φθείρει τα ελαστικά και δεν κάνει θόρυβο) δεν έχεις κανένα λόγο να βάλεις τα δεύτερα.... Τα οποία υστερούν γενικά σε όλα τα άλλα και ειδικά στο φρενάρισμα.ετσι ακριβως.με αυτο το λαστιχο πραγματικα απορω εχει ποσα χρονια που βγαινει νομιζω 4 και δεν εχει βρεθει αντιπαλος.μονο το κοντινενταλ το 3 αντε και το γιοκοχαμα το S ντραιβ το στεγνο. αλλα all around λαστιχο τοσο ολοκληρομενο οσο το εξαλτο δεν υπαρχει.αποψη μου παντα
-
Τελικά μπήκαν Exalto2 με κάτω από 300 ευρώ, τσάμπα το debate για τα energy saver!
-
Σήμερα έγινε η αλλαγή των κουρασμένων από τη μάνα τους Κούμο Πάουερ Μαξ 175/65/R14 σε Μισλέν Πάιλοτ Εξάλτο 2 185/60/R14 στο Γιουντάι Γκετζ της κοπέλας μου.
Τι να πω...
Να πλέξω άλλη μια φορά το εγκώμιο αυτών των ελαστικών?
Πλέον 0 ταλαντώσεις σε έντονες καθιζήσεις του οδοστρώματος,πρόσφυση-πρόσφυση-ΠΡΟΣΦΥΣΗ 5 κλάσεις πάνω,απίστευτα καλύτερο τιμόνι (ναι στο Γκετζ) και γενικά μια προδιάθεση για ατέλειωτη αναζήτηση των ορίων αυτού του συγκλονιστικού στριψάμαξου.
Κι όλα αυτά με 320€.
Μπράβο στους Γάλλους!
...αλλά καταργείστε για το όνομα του πανάγαθου τα ανεκδιήγητα Σέιβερ (άκου όνομα!)!!!
-
Σε άλλες χώρες και οδοστρώματα τα Saver είναι μια χαρά.
-
Από σήμερα η 'κούρσα' ( ) φοράει Turanza ER300. Αρκετοί τα θάψανε εδώ, σε γερμανικά και αγγλικά reviews όμως σχεδόν τα εξυμνούν, συν τοις άλλοις βρέθηκε αρκετά φτηνή πηγή (300€ για 195/60/15 H). Χώρια που οτιδήποτε και να έμπαινε, θα ήταν κλάσεις ανώτερο από τα προηγούμενα Energy που ντρέπομαι να γράψω για πόσα Km παρέμειναν...
-
Ειλικρινά, ορισμένοι λαστιχάδες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαμόγια. Τεράστια. Να πάνε να γ@μηθούνε, κλέβουν ασύστολα αυτούς που δεν ξέρουν, και καλά κάνουν, δεν είναι υποχρέωσή τους.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από σήμερα η 'κούρσα' ( ) φοράει Turanza ER300. Αρκετοί τα θάψανε εδώ, σε γερμανικά και αγγλικά reviews όμως σχεδόν τα εξυμνούν, συν τοις άλλοις βρέθηκε αρκετά φτηνή πηγή (300€ για 195/60/15 H). Χώρια που οτιδήποτε και να έμπαινε, θα ήταν κλάσεις ανώτερο από τα προηγούμενα Energy που ντρέπομαι να γράψω για πόσα Km παρέμειναν...Σε άλλες χώρες και οδοστρώματα τα Saver είναι μια χαρά.
ισχυει και για τα τουραντζα
-
what a rage!!
zorz το θεμα ειναι και τι κανουν τα λαστιχα εδω σε μας..
-
Rage; είχα και 2ο κρούσμα πριν 5 λεπτά, γιαυτό με βλέπετε έτσι.
-
και μια που μιλαμε για rage...υπαρχει κανας που να εχει βαλει ποτε του kumho kv31?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
zorz το θεμα ειναι και τι κανουν τα λαστιχα εδω σε μας..Είναι απλό: βλέπεις τις μετρήσεις σε γερμανικό πάγο και κάνεις extrapolate για τη στεγνή ελληνική άσφαλτο...
Rage; είχα και 2ο κρούσμα πριν 5 λεπτά, γιαυτό με βλέπετε έτσι.
Για πες..
-
E τι να σου πω, ότι ο ένας πρότεινε κάτι kumho στα ίδια χρήματα με premium contact2 και sportcontact2, και τελικά μπήκαν αυτά; Και ότι ο άλλος πούλησε 2 nokian all weather 205/55/16 προς 265 ευρώ ως εξαίρετο λάστιχο;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....