-
γεια χαρά σε όλους. Βασικά περί ελαστικών ο λόγος, αφού αν και παραδοσιακός Michelin, άκουσα μέτριες κριτικές για τα Primacy (τα exalto καταργήθηκαν) και μετα από κάμποσο ψάξιμο κατέληξα στα Potenza RE720. Οι διαστάσεις ειναι 195/60/15 (από 185/65/15) και το αυτοκίνητο 2001 Primera vvti. Αν έχει κανείς καποιο σχόλιο, για την επιλογή καικάποια άλλη πρόταση, ευπρόσδεκτη.
-
γεια χαρά σε όλους. Βασικά περί ελαστικών ο λόγος, αφού αν και παραδοσιακός Michelin, άκουσα μέτριες κριτικές για τα Primacy (τα exalto καταργήθηκαν) και μετα από κάμποσο ψάξιμο κατέληξα στα Potenza RE720. Οι διαστάσεις ειναι 195/60/15 (από 185/65/15) και το αυτοκίνητο 2001 Primera vvti. Αν έχει κανείς καποιο σχόλιο, για την επιλογή καικάποια άλλη πρόταση, ευπρόσδεκτη.
-
-
Δεν εχω τις γνωσεις περι ελαστικων αλλα τα potenza re720 ειναι αρκετα παλιο μοντελο...Επισης εχω ακουσει απο πολλους φιλους που τα ειχαν στο car τους οτι μετα τα 20,000 χλμ ξεραινονται και δεν λειτουργουν σωστα!
Δεν σου λεω να βαλεις συγκεκριμενη μαρκα αλλα κοιταξε καλυτερα κατι αλλο.. -
Εγώ έχω RE720 (185/60-14),καί τό μόνο αρνητικό πού έχω δεί είναι ότι αργούν υπερβολικά νά ζεσταθούν.Τά φοράω τώρα κοντά στά 20.000χλμ. καί δέν έχω δεί νά πέφτει η απόδωσή τους(φυσικά θά περιμένω λίγο ακόμα γιά ασφαλές συμπέρασμα),καί έχει φοβερό κράτημα στό βρεγμένο.Τό ίδιο καί στό στεγνό από τήν ώρα πού θά ζεσταθούν καλά(υπ'όψην ότι είναι -H,πού σημαίνει ότι ζεσταίνεται καί γρηγορώτερα από τά -V)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ έχω RE720 (185/60-14),καί τό μόνο αρνητικό πού έχω δεί είναι ότι αργούν υπερβολικά νά ζεσταθούν.Τά φοράω τώρα κοντά στά 20.000χλμ. καί δέν έχω δεί νά πέφτει η απόδωσή τους(φυσικά θά περιμένω λίγο ακόμα γιά ασφαλές συμπέρασμα),καί έχει φοβερό κράτημα στό βρεγμένο.Τό ίδιο καί στό στεγνό από τήν ώρα πού θά ζεσταθούν καλά(υπ'όψην ότι είναι -H,πού σημαίνει ότι ζεσταίνεται καί γρηγορώτερα από τά -V)Και εγώ έχω στο Astra βάλει τα ίδια ελαστικά στην ίδια διάσταση μάλιστα και έχω ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα. Ακούω βέβαια διάφορα δυσοίωνα σχόλια ότι σε ένα χρόνο ή 20.000 χλμ. ξεραίνονται και πέφτει πολύ η απόδοση τους. Δεν μπορώ να το ξέρω γιατί τα έχω λίγο καιρό. Πάντως μετά τα πρώτα 5 με 6 χιλιόμετρα που ζεσταίνονται καλά, είναι όνειρο. Η πτώση της απόδοσης είναι κανόνας για όλα τα ελαστικά λόγω της οξείδωσης τους από την συνύπαρξη της έντονης ηλιοφάνειας και του οξυγόνου του αέρα με αποτέλεσμα να σκληραίνουν και να σκάνε κυρίως στα πλαϊνά τοιχώματα. Η γήρανση αυτή ποικίλει από ελαστικό σε ελαστικό. Μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά του ελαστικού παίζουν οι πιέσεις που χρησιμοποιούμε. Εδώ θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις αυτές που ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σου και στον τρόπο που οδηγείς. Σαν αγορά εγώ πάντως την προτείνω.
-
Γεια σας και παλι.
Το θεμα που με απασχολει τον τελευταιο καιρο ειναι η αλλαγη των ελαστικων που φοραω στο Seat Leon 1.6 Sport που εχω.
Δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμησει αρκει τα ελαστικα που θα φορεσει το αυτοκινητο να ειναι αρκετα καλα στις στροφες και στο βρεγμενο. Ζητημα για τον θορυβο που πιθανοτατα να κανουν δεν υπαρχει.
Το αυτοκινητο απο την μανα του φοραει λαστιχα διαστασης 205/55R16.
Οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης.
Σαν επιλογες εχω σκεφτει τα εξης 4 διαφορετικα ελαστικα.- Bridgestone Potenza RE720
- Michelin Pilot Exalto
- Michelin Pilot Sport
- Pirelli P Zero Nero
Ξερω οτι τα συγκεκριμενα ελαστικα δεν ειναι φτιγμενα για Leon 1.6 με εξαιρεση το Pilot Exalto το οποιο πιστευω θα ζεστενεται αρκετα γρηγορα λογω της εργοστασιακης φυσης του.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι: - Το Pirelli απο την φυση του ειναι λαστιχο μαλακο που ζεσταινεται γρηγορα ή με τα 'μονο' 1600 κυβικα του Λεοντα δεν προκειται να ζεσταθει ΠΟΤΕ?
- Ισχυει το ιδιο για το Michelin Pilot Sport? ή αυτο επειδη ειναι Michelin ζεστενεται σαν το Exalto?
- To Exalto ξερω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες στην συγκεκριμενη κατηγορια αλλα εχω ακουσει οτι η Michelin σταματαει την παραγωγη του.Ισχυει κατι τετοιο?
- Το Bridgestone στην συγκεκριμενη διασταση μηπως θα αργει παρα πολυ να ζεσταθει με αποτελεσμα να μην φτασει ποτε στην σωστη θερμοκρασια με οτι συνεπειες μπορει να εχει αυτο?
Τελευταια ερωτηση μου και πιο σημαντικη απ'ολες. Λογω του οτι το προφιλ των 55 ειναι ακριβοτερο απ'οτι το 50 μηπως θα ηταν σωστη κινηση να παω για τα 205/50R16 και κατα ποσο θα επιρρεασει το αυτοκινητο μια τετοια κινηση.
Περιμενω τις αποψεις ολων σας.
Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων ολους οσους απαντησουν και με βοηθησουν στην συγκεκριμενη επιλογη μου η οποια πιστευω ειναι απο τις σημαντικοτερες για ενα αυτοκινητο. -
Toyo T1S Korifh. Apaixth kai sthn broxh.
http://www.1010tires.com/tire.asp?tireb ... xes+T1%2DS
-
Συμφωνω μαζι σου για τα Toyo οτι οντως παιζει να ειναι η κορυφη αλλα...
- Το μαγαζι που θα αγορασω λαστιχα ειναι φιλος μου και δεν εχει Toyo, και λογω του οτι θα μου κανει καποια ευκολια στην πληρωμη δεν προκειται να τα παρω απο αλλου.
- Ο δεικτης ταχυτητας W για το Toyo με προβληματιζει παρα πολυ. Δεν νομιζω να μπορεσει ποτε να ζεσταθει το συγκεκριμενο λαστιχο με το αυτοκινητο μου.
-
Συμφωνώ με τα Τουο.Μακριά από τα 720. Κοίτα και τα νέα F1 αλλά και τα SP Sport 9000 Dunlop!Είναι φτηνά γιατί κυκλοφορούν καιρό!
-
Καμια γνωμη για τα Pirelli υπαρχει ?????
Μαλακο? Σκληρο? ζεσταινεται γρηγορα ή οχι????
Βοηθεια ρε παιδες..... Το Σαββατο παω για την αλλαγη... -
Τι να σου πω για τα RE720 ακούω τα χειρότερα. Εγώ τα έχω έξι μήνες στο Astra 1400 και είμαι ενθουσιασμένος. Πολύ καλή απόδοση και σε στεγνό και σε βρεγμένο. Αργούν λίγο να ζεσταθούν, περίπου 5 με 6 χιλιόμετρα αλλά μετά είναι άπαιχτα. Οι περισσότερες αντιρρήσεις αφορούν την αντοχή τους στο χρόνο κάτι για το οποίο δεν μπορώ ακόμα να εκφέρω γνώμη. Δεν ξέρω τι διαδρομές κάνεις αλλά αν δεν είναι κυρίως εντός πόλης και κοντινές εγώ τα προτείνω.
Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις. -
Οντως το exalto θα παψει να παραγεται... τα primacy ειναι η επομενη λυση θεωρητικα.
-
Τελευταια ερωτηση μου και πιο σημαντικη απ'ολες. Λογω του οτι το προφιλ των 55 ειναι ακριβοτερο απ'οτι το 50 μηπως θα ηταν σωστη κινηση να παω για τα 205/50R16 και κατα ποσο θα επιρρεασει το αυτοκινητο μια τετοια κινηση
Δώσε τις διαστάσεις σου και θα δεις τις διαφορές λόγω αλλαγής διάστασης :
http://www.chris-longhurst.com/carbible ... bible.htmlΤο exalto όντως σταματάει και υπάρχει το pilot sport στην θέση του όμως
υπάρχουν ακόμα stock από exalto.Εγω θα διάλεγα μεταξύ pilot, continental premium contact, toyo t1s ίσως και yokohama AVS.
Αν δεν υπάρχει άλλος σοβαρός λόγος μην αλλάξεις διάσταση.
-
Κοίτα μόνο μη βάλεις τίποτα P6 ή Ρ7 ή Ρ6000 ή Ρ7000!Είναι για διαφορετικούς ασφαλτοτάπητες από τους ελληνικούς !Και είναι και σκληρά!
-
Εδω θα ήθελα να αναφέρω και ένα σχόλιο για το τεστ ελαστικών των 4τροχων.
Το raisport1 (uniroyal) βγαίνει top ελαστικό μαζί με κάποια άλλα στα 195/55/15 και ελαφρύ και έχει και εγγύηση κλπ...
Ετσι έπεισα φίλο με saxo vts 120+ να το βάλει σε 195/45/15.
Οντως μαλακό,αθόρυβο με φοβερό φρενάρισμα !!!
Ομως υπερβολική φθορά μέσα σε 2000 χλμ πράγμα που στο τεστ δεν αναφέρθηκε (γιατί ?)...
Ευτυχώς επειδή το αμάξι τραβούσε αριστερά (με 3 ευθυγραμμίσεις ΟΚ!!!)
ο λαστιχάς δέχτηκε να του τα αλλάξει (ως στραβά λάστιχα) με exalto...
O θόρυβος κύλισης και η ακρίβεια στο τιμόνι επανήλθαν και η φθορά στα αντίστοιχα χλμ είναι μηδενική (τουλάχιστον οπτικά).
Ο ίδιος παλαιότερα ήταν πολύ δυσαρεστημένος απο τα re720 και πολύ ευχαριστημένος απο τα (θορυβώδη ) exalto !!!Τα πιρελι (ή γλυστρέλι) άστα καλύτερα
-
Στο τεστ ελαστικών των 4τροχών (Σεπτέμβριος 2003) αναφέρεται στην σελίδα 11: 'Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη διάσταση ελαστικών και προκύπτουν από τη συγκριτική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων'.
Το περιδικό τεστάρισε ελαστικά 195/55-15, ενώ εσύ αναφέρεσαι σε 195/45-15. Όπως είναι φανερό, το τεστ αναφέρεται σε άλλη διάσταση από αυτή που αναφέρεις. Συνεπώς τα αποτελέσματα του τεστ δεν ισχύουν απαραίτητα σε ελαστικά ίδιου τύπου, αλλά διαφορετικών διαστάσεων.
Επίσης το κείμενο που παραθέτω γράφει ότι μιλάμε για συγκριτική δοκιμή βασικών παραμέτρων και επιδόσεων (φρενάρισμα, σλάλομ κλπ.) των ελαστικών σε πίστα. Δεν ισχυρίζονται ότι στόχος τους ήταν να δοκιμάσουν τη μακροβιότητα ή τα χαρακτηριστικά φθοράς των ελαστικών.
Jacob
-
Συμφωνώ με ότι λες και γνωρίζω ότι δεν είναι η ίδια διάσταση (παίζει ρόλο ακόμα και αν το λάστιχο στην ίδια διάσταση είναι Η ή V) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ύστερα από τόσους γύρους δεν φάνηκε το χ ελαστικό να έχει περισσότερη φθορά από το ψ
Σίγουρα δεν αγοράζουμε λάστιχα μόνο απο τα τεστ αλλά μαθαίνουμε
κάποια στοιχεία για τα ελαστικά που είναι σημαντικά για την επιλογή μας.Υπενθυμίζω ότι σε παλαιότερο τεστ το kumho 700 (αν θυμάμαι καλα) είχε βγεί μακραν πρώτο σε κάποιες δοκιμές αλλά δεν έκανε σε συμβατικό ΙΧ για πάνω από 10-12000 ''καλά'' χλμ κάτι που φυσικά στο τεστ δεν μπορούσε να ειπωθεί.
Προσωπικά σκεφτόμουν πάρα πολυ να βάλω σουπερ λάστιχα (πχ το rainsport1) αλλά όχι σε ένα χρόνο να τα ξανααλλάξω Ομως υπάρχουν άλλοι που δεν τους νοιάζει αν θα αντέξουν 30 ή 40000 χλμ
αλλά θέλουν την καλύτερη δυνατή απόδοση εδω και τώρα ανεξαρτήτως
χιλιομετρικής απόδοσης. -
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι σε παλαιότερο τεστ το kumho 700 (αν θυμάμαι καλα) είχε βγεί μακραν πρώτο σε κάποιες δοκιμές αλλά δεν έκανε σε συμβατικό ΙΧ για πάνω από 10-12000 ''καλά'' χλμ κάτι που φυσικά στο τεστ δεν μπορούσε να ειπωθεί.Δηλώνω ότι δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι είχε ξεκάθαρα ειπωθεί για τα Kumho V700 ότι ήταν εκτός συναγωνισμού σαν ημιαγωνιστικά (που αυτονόητα σημαίνει ότι θα κρατάει λίγα χιλιόμετρα) και δεν αναφερόταν τιμή μια που δεν ήταν διαθέσιμη. (Ίσως και να μην ήταν και η ίδια με τα άλλα διάσταση....ή αυτό ήταν σε άλλο τέστ?)
Αλήθεια ξέρει κανείς πού μπορώ να τα βρώ (αυτά ή άλλα νόμιμα ημιαγωνιστικά) και πόσο κάνουν (για 175/60-13, Αθήνα)? (ζώ στην Αγγλία και θα έρχομαι για λίγες μέρες Ελλάδα και δεν είναι εύκολο να ψάχνω) Μήπως τρομάξω περισσότερους με τη βάρκα μου στα Μέγαρα στις 28/12! -
Λοιπον μετα απο μια επισκεψη μου στον λαστιχα μου, ο ιδιος μου προτεινε σαν τις καλυτερες 'διαθεσιμες' επιλογες για το αυτοκινητο μου τα:
- Michelin Pilot Exalto (τα οποια λιγο δυσκολα θα βρεθουν διαθεσιμα). Μου ανεφερε ομως οτι κανουν αρκετο θορυβο μετα τα 10.000χλμ
Τιμη=480€ - Continental Premium (ή Sport) Contact Τιμη=440€
- Pirelli P Zero Rosso Τιμη=650€
Οποτε πανω σε αυτα θα κυμμανθω. Και πιθανοτατα θα παω για τα Continental αφου πιστευω εχουν την παρα πολυ καλη αποδοση και σε αψογη τιμη.
Πειτε κι εσεις την γνωμη σας. - Michelin Pilot Exalto (τα οποια λιγο δυσκολα θα βρεθουν διαθεσιμα). Μου ανεφερε ομως οτι κανουν αρκετο θορυβο μετα τα 10.000χλμ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....