-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
3-4 χιλιοστά πέλμα εκτός από νόμιμο είναι και ικανοποιητικό. Εφόσον το ελαστικό δεν είναι παλιό θεωρώ ότι δεν θα έχει ξεραθεί οπότε στο στεγνό που δεν μετράει το βάθος είσαι μια χαρά. Βάζεις λοιπόν τα πίσω μπρος έτσι ώστε και να φθαρούν αλλά και να τα πάνε καλύτερα με τη βροχή. Τα πίσω άλλωστε στη βροχή αφού κυλάνε στο στεγνωμένο πάτημα των εμπρός έχουν πολύ λιγότερο νερό να αποχετεύσουν.Εννοείται ότι το σκεπτικό αυτό έχει ευάλωτα σημεία και μπορεί να δεχτεί διάφορους επικριτές αλλά έτσι δεν είναι πάντα....;;
Στη στροφή πάντως που είναι και το επικίνδυνο της υπόθεσης δεν ισχύει αυτό περί στεγνού πατήματος.
Επίσης γενικά δεν είναι εύκολο να κρίνουμε την κατάσταση ενός ελαστικού μόνο με το βάθος του πέλματος (πχ κατεστραμμένο πλαϊνό -σύνηθες φαινόμενο σε μπροστοκίνητα με λίγο κάμπερ- ίσως είναι από μόνο του αιτία για αλλαγή και δυσκολεύει την απομάκρυνση των υδάτων). Δεν είμαι κι κανένας ειδικός αλλά όλα παίζουν το ρόλο τους.
-
Ναι μεν δεν εχουμε πολλές βροχες,αλλα εχουμε αρκετες καταγίδες και κακό οδόστρωμα με ελάχιστη αποχετευτική ικανότητα.Ακόμα και στις κατηφόρες εχουμε λιμνάζοντα νερα στην Ελλάδα.
Τα Θερινα ελαστικα,ειναι καταλληλα για βροχη.Τα χειμωνιάτικα λιγότερο (γενίκευση ειναι αυτη,οχι απόλυτος κανονας)
Και φυσικά μου φαίνεται ανατριχιαστικό το να εχεις παλια,φθαρμενα και ψημενα σε τετοιο βαθμό πισινα λάστιχα,και ολόφρεσκα εμπρός.
Ακόμα και αν ειναι μετρια η ταση για υπερστροφη στο ολόστεγνο οδόστρωμα,στο ελαφρα βρεγμενο (οχι με λιμναζοντα) η ξεραμενη γόμα των πίσω θα χορεψει ζειμπεκιές σε σχεση με την ολόφρεσκη και ζωντανη γόμα των μπροστινών.Δεν ειναι απαραιτητο να εχουμε ακουαπλάνινγκ για να χασουμε μεγαλο ποσοστο της πρόσφυσης,οπότε και δεν μας απασχολει αποκλειστικα το βαθος του αυλακιου -
Hunter σε 205-55-16 εκτός από τα Re050a που φοράω τι προτείνεις σε τέρμα σκληρό πλαινό κτλπ;
-
χαρη να πας να βαλεις νεα λαστιχα...
-
Που να ξερω ντε!
Μηπως τα δοκίμασα;Κοιτα αυτο το συγκριτικο
http://www.tirerack.com/tires/CompareTi ... iameter=16
δεν εισαι ευχαριστημενος με το 050Α ;
ΕΝΤΙΤ το λίνκ καντο ολόκληρο κόπυ,και πάστ πάνω στη μπάρα των διευθυνσεων για να δουλέψει
ΕΝΤΙΤ 2 απο το δεικτη treadwear που παρταθετει το συγκριτικο αυτο,θα προτιμούσα αυτα με το χαμηλώτερο δυνατο,μιας και θα πάνε βόλτα και στην πίστα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
χαρη να πας να βαλεις νεα λαστιχα...K εσύ που ξέρεις ότι τα παλιά δεν έχουν πέλμα;
Με τα 050Α είμαι υπέρευχαριστημένος, αλλά αν έβρισκα κάτι πιο σκληρό που να μοιάζει με σλικ π.χ RE01R, θα τα δοκίμαζα
-
παραθετει επίσεις βαθμολογία για Steering Response (που ειναι ευθεως αναλογο του σκελετου ώς συνηθως) όπου το 050Α αριστευει όπως και το
BFGoodrich g-Force T/A KD (το οποίο όμως υπολειπεται αλλου)Ο αδης μαλλον εννοει τον χαρμακ να αλλαξει λαστιχα
ΕΝΤΙΤ
να πώς συγκρινονται τα τρια τους
σαφως σκληρωτερο σκελετο φαίνεται να εχει το 01
-
ολους χαρη τους λενε εδω μεσα?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
να πώς συγκρινονται τα τρια τους
σαφως σκληρωτερο σκελετο φαίνεται να εχει το 01
Mαστρο-μοντερειτορ,τωρα δεν δουλευει το λίνκ,ενω πρωτα με κόπυ/πάστε δούλευε
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και φυσικά μου φαίνεται ανατριχιαστικό το να εχεις παλια,φθαρμενα και ψημενα σε τετοιο βαθμό πισινα λάστιχα,και ολόφρεσκα εμπρός.
Ακόμα και αν ειναι μετρια η ταση για υπερστροφη στο ολόστεγνο οδόστρωμα,στο ελαφρα βρεγμενο (οχι με λιμναζοντα) η ξεραμενη γόμα των πίσω θα χορεψει ζειμπεκιές σε σχεση με την ολόφρεσκη και ζωντανη γόμα των μπροστινών.Δεν ειναι απαραιτητο να εχουμε ακουαπλάνινγκ για να χασουμε μεγαλο ποσοστο της πρόσφυσης,οπότε και δεν μας απασχολει αποκλειστικα το βαθος του αυλακιουΕυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, κατ αρχήν.
Δύσκολο το θέμα. Η λύση που μου περνάει περισσότερο απ το μυαλό είναι να βάλω τα καινούρια πίσω και αν δω πως έχω ακατάσχετη υποστροφή, δε γ@μιέται, βάζω και καινούρια πίσω.
Τα γιοκο πολύ μου άρεσαν σαν ιδέα, αλλά μάλλον θα έπρεπε να τα καταφέρνουν καλύτερα στο βρεγμένο. Οι δρόμοι μας δεν ειναι και οτι καλυτερο για να συγχωρήσουν κάτι τέτοιο.
edited
-
Γιατί να μη βάλεις τα καινούργια πίσω και τα καλά παλιά μπροστά;
Αυτό
είναι απόλυτο ως προς το ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση.
-
aserf
μπερδεύτηκα στο γράψιμο. Ήθελα να πω ότι θα βάλω τα καινούρια πίσω, έκανα και edit. -
Τη διαφορά του 1 χιλ. που έχουν τα παλιά με τα καινούρια θα την κάνεις σε ~3 μήνες.
Βάλε τα καινούρια μπροστά και σε 6 μήνες μπρος-πίσω. Για να έχεις ομοιόμορφα φθαρμένα λάστιχα.
-
Έχει κανείς άποψη για τα Goodyear Eagle F1 GS-D3;
Μιλάω για 185/60/14. -
Για λάστιχα ενός χρόνου, η φθορά στο πέλμα δεν τα κάνει άχρηστα... Αφού είναι αρκετά 'φρέσκα' , θα κρατάνε μια χαρά, αρκεί να μην έχει νερά ο δρόμος!
Κάποτε είχα ένα σετ Michelin MXV2, φορεμένα σε διάσταση 175/60/13. Τα κράτησα μέχρι που έγιναν πραγματικά σλικ!
Μέχρι και τότε, στο στεγνό, κρατούσαν υποδειγματικά! Στη βροχή, απλά ...δεν έβγαινες!Εγώ δεν θα έβαζα 2 καινούρια και να κρατούσα 2 παλιά,προτιμώ ν' αλλάζω τετράδα...
Τέλος, αν και οι κατασκευαστές και οι λαστιχάδες, συνήθως προτείνουν τα καλά ελαστικά να μπαίνουν πίσω αντί για εμπρός (γιατί τα εμπρός είναι που θα βρουν πρώτα το 'γλιστερό' σημείο, οπότε πρέπει να κρατήσουν τα πίσω..), γενικά νιώθω ΠΟΛΥ ΑΒΟΛΑ με την ΥΠΟΣΤΡΟΦΗ (το μοναδικό μου τρακάρισμα με δική μου υπαιτιότητα, έγινε με γλίτσα, πάνω σε στροφή, όταν το αυτοκίνητο έφυγε ευθεία και δεν πρόλαβα, ούτε με τιμονιά, ούτε με φρένο να το επαναφέρω! Πήγαινα και αργά σχετικά 40-50 χλμ, αλλά ο απέναντι, απείχε λίγα μέτρα... )
Τα καινούρια εμπρός λοιπόν, κι όσο για την υπερστροφή, την προτιμώ και την ελέγχω καλύτερα!
Ή έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον!
Α κι εγώ τελευταία έκανα αλλαγή των εμπρός - πίσω, με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση. (κόστος 50 -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μιλάω για 185/60/14.Δέν έχω άποψη, μόνο μία παρατήρηση. Ο κατάλογος της Goodyear έχει λάθος. Ναί μεν γράφει GS-D3 αλλά σε αυτή τη διάσταση βγαίνει μόνο το GS-D2
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μιλάω για 185/60/14.Δέν έχω άποψη, μόνο μία παρατήρηση. Ο κατάλογος της Goodyear έχει λάθος. Ναί μεν γράφει GS-D3 αλλά σε αυτή τη διάσταση βγαίνει μόνο το GS-D2
Έχεις δίκιο. Το γράφει στις παρατηρήσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τη διαφορά του 1 χιλ. που έχουν τα παλιά με τα καινούρια θα την κάνεις σε ~3 μήνες.Βάλε τα καινούρια μπροστά και σε 6 μήνες μπρος-πίσω. Για να έχεις ομοιόμορφα φθαρμένα λάστιχα.
Ποιου ενός χιλιοστού; 10mm βάθος δεν έχουν τα καινούρια λάστιχα; (υπενθυμίζω: 3-4mm τα μπροστά μου, σχεδόν 6mm τα πίσω)
-
7 χιλ. τα καινούρια, 10 χιλ. μπορεί να βρεις σε χιονολάστιχα.
3-4 χιλ. δεν είναι για πέταμα αλλά είσαι μερικούς μήνες μακριά από την υποχρεωτική αντικατάσταση. Τι το κάνεις και τα φθείρεις έτσι, μόνο πόλη και σπινιάρισμα;
-
φαναρακιας ειναι..
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....