-
bridgestone potenza Re-050A και pirelli p zero nero ερχονται πρωτα στην αξιολόγηση του ADAC
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8772
ριξε μια ματια
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Πείτε προτάσεις για octavia 5 με 225/45/17 λάστιχο.
Φοράει απο την μάνα του Dunlop sp sport 01.
Δεν έχω παράπονο να πω την αλήθεια απο αυτά.Αν ξέρει κανένας στην θεσ/νικη κάποιον με τα συγκεκριμένα μάρκα λάστιχα είμαι όλος αυτιά.
Πάντως πείτε και τί άλλες αναλλακτικές υπάρχουν...Continental ContiSportContac 3 . Δοκιμασμενο σε Audi a4. Σε συγκριση με goodyear f1,michelin pilot απλα παντου καλυτερο.
-
Ο χρήστης mariospaj έγραψε:
Πείτε προτάσεις για octavia 5 με 225/45/17 λάστιχο.
Φοράει απο την μάνα του Dunlop sp sport 01.
Δεν έχω παράπονο να πω την αλήθεια απο αυτά.Αν ξέρει κανένας στην θεσ/νικη κάποιον με τα συγκεκριμένα μάρκα λάστιχα είμαι όλος αυτιά.
Πάντως πείτε και τί άλλες αναλλακτικές υπάρχουν...Continental ContiSportContac 3 . Δοκιμασμενο σε Audi a4. Σε συγκριση με goodyear f1,michelin pilot απλα παντου καλυτερο.
+1 αυτα βαλαμε σε λεον τουρμπο και ειναι πολυ καλα γενικως...χωρις να νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο τα παιλοτ σπορ...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για ποια διάσταση ψάχνεις;
195/50-15.Υπάρχει τρόπος να βρούμε τεστ ελαστικών απο τον ADAC μονο σε αυτη τη διάσταση;
Σχετικά με αυτά που λέγαμε προχθές, έψαχνα από περιέργεια στη σελίδα της Bridgestone Europe. Το 'ψαχτήρι' έδωσε (μεταξύ άλλων γνωστών) και τα εξής (πάντα σε 195/50/15) Potenza: S02 και S03 pole position, καθώς και το RE010. Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω (ειδικά τα δύο πρώτα) πλησιάζουν σε φιλοσοφία το RE720, ούτε αν εισάγονται στην Ελλάδα, απλά κάνω μια παράθεση, επειδή υπάρχουν και αυτά...
Υ.Γ.: για τα Potenza S01 (ή Expedia) γνωρίζει κάποιος κάτι; Φαίνεται πως υπάρχουν στις διαστάσεις μου (185/55/15) ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
195/50-15.Υπάρχει τρόπος να βρούμε τεστ ελαστικών απο τον ADAC μονο σε αυτη τη διάσταση;
Σχετικά με αυτά που λέγαμε προχθές, έψαχνα από περιέργεια στη σελίδα της Bridgestone Europe. Το 'ψαχτήρι' έδωσε (μεταξύ άλλων γνωστών) και τα εξής (πάντα σε 195/50/15) Potenza: S02 και S03 pole position, καθώς και το RE010. Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω (ειδικά τα δύο πρώτα) πλησιάζουν σε φιλοσοφία το RE720, ούτε αν εισάγονται στην Ελλάδα, απλά κάνω μια παράθεση, επειδή υπάρχουν και αυτά...
Υ.Γ.: για τα Potenza S01 (ή Expedia) γνωρίζει κάποιος κάτι; Φαίνεται πως υπάρχουν στις διαστάσεις μου (185/55/15) ...Φοβερο λαστιχο το S03!
Aπ'οσο θυμαμαι με αυτο ειχε κανει ο 'Χρονομέτρης' στις Σερρες 1.14 με το ibiza 1.4 τουΠερα απο την πλακα, νομιζω τετοια λαστιχα τυπου Σ03 βγαινουν σε W και ειναι λιγο ακαταλληλα για μικρα αυτοκινητα σε ελληνικους δρομους.
Το 2004 ειχα δει σε ενα λαστιχα S03 σε 195-50-15, και απο οτι μου ειχε πει ηταν ακριβα σε σχεση με τα 720(+70 ευρω) και δε θα τα ξαναφερνε. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Φοβερο λαστιχο το S03!
Aπ'οσο θυμαμαι με αυτο ειχε κανει ο 'Χρονομέτρης' στις Σερρες 1.14 με το ibiza 1.4 τουΜε το 'ημιαγωνιστικό' Ιμπίθα του θες να πεις...
-
[off topic]
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Φοβερο λαστιχο το S03!
Aπ'οσο θυμαμαι με αυτο ειχε κανει ο 'Χρονομέτρης' στις Σερρες 1.14 με το ibiza 1.4 τουΜε το 'ημιαγωνιστικό' Ιμπίθα του θες να πεις...
Τα χέρια είναι που κάνουν τη διαφορά!!!!
[/off topic]
Προσωπικά πάντως την continental την έχω σε μεγάλη εκτίμηση, έστω κι αν δεν ακούγεται και τόσο πολύ...
-
Στο τελευταίο τεστ ελαστικών που έκαναν οι 4Τ στην διάσταση 195/15 δεν είχαν τα continental (premium contact2 με ενδιαφέρουν). Τελικά τα conti premium contact 2 σε σχέση με τα michelin pilot exalto 2 τι λένε στην παραπάνω διάσταση;
-
Το Seicento της γυναίκας μου θέλει καινούργια λαστιχάκια (απο Σεπτέμβρη δλδ) και φοράει Pirelli P700 165/55/13.
Ποιά είναι η πιό εμπορική διάσταση σε 13'' έτσι ώστε να μην πληρώσω μια περιουσία ; (το 55 μου φαίνεται too much)
Δεν με νοιάζει η μάρκα, έτσι και αλλιώς θα διαλέξω μια καλή μάρκα (από Michelin, Dunlop, Continental κλπ)και θα βάλω ενα φτηνό λαστιχάκι πόλης -
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Στο τελευταίο τεστ ελαστικών που έκαναν οι 4Τ στην διάσταση 195/15 δεν είχαν τα continental (premium contact2 με ενδιαφέρουν). Τελικά τα conti premium contact 2 σε σχέση με τα michelin pilot exalto 2 τι λένε στην παραπάνω διάσταση;Προφανώς αναφέρεσαι στη δοκιμή που έκανε πριν 1 χρόνο το 4auto (γιατί από τους 4Τ έχουμε να δούμε δοκιμή ελαστικών εδώ και πολλάαααα χρόνια...). Πιστεύω πως τα Premiumcontact 2 είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία των Energy 3. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται και σε ποια ταχύτητα τα θες. Τα Premiumcontact 2 βγαίνουν και σε Η και σε V, τα Exalto μόνο σε V και τα Energy μόνο σε Η. Επιπλέον, τα Exalto κοστίζουν περί τα 90-100 ευρώ ( ) ακριβότερα από τα Premiumcontact σ΄αυτήν τη διάσταση...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Υ.Γ.: για τα Potenza S01 (ή Expedia) γνωρίζει κάποιος κάτι; Φαίνεται πως υπάρχουν στις διαστάσεις μου (185/55/15) ...Δεν υπάρχει κανενα ποτεντζα σε 15άρι.Τα εψαξα 100 φορες.
(προχτες και σημερα τα ξαναμάτωσα στα περιχωρα των Γρεβενών.Προχτες σε στεγνο και σημερα σε βρεγμενο. )
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Το Seicento της γυναίκας μου θέλει καινούργια λαστιχάκια (απο Σεπτέμβρη δλδ) και φοράει Pirelli P700 165/55/13.
Ποιά είναι η πιό εμπορική διάσταση σε 13'' έτσι ώστε να μην πληρώσω μια περιουσία ; (το 55 μου φαίνεται too much)Η πιο εμπορική διάσταση για το αμάξι σου (απ'ό,τι κατάλαβα είναι το sporting) είναι η 165/65/13. Ξεφεύγει αρκετά από τις προδιαγραφές (πιο μεγάλη διάμετρος, χάνεις σε ρεπρίζ, αυξάνεις λίγο το ύψος) αλλά κερδίζεις πολύ σε ποιότητα κύλισης. Πολλοί με Sporting την προτιμούν, καθώς η διάσταση 165/55/13 είναι σπάνια, ακριβή και με υπερβολικά χαμηλό προφίλ.
(αν δεν έχεις το sporting και έχεις σιδερένιες ζάντες, πας βεβαίως στα ακόμη φθηνότερα 155/70/13)
-
+1
μάλλον η 165/65 είναι η λογικότερη διάσταση για Ελλάδα με τα μείον που ανέφερε ο φίλος harlek..
Έχοντας δοκιμάσει όλες(?) τις πιθανές εναλλακτικές (165/55,175/50,175/60!,165/65) καταλήγω μάλλον στην τελευταία, ως τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ κόστους,κύλισης,ενεργητικής ασφάλειας...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πιστεύω πως τα Premiumcontact 2 είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία των Energy 3.Αν τα Energy είναι σαν τα Premium contact 2, τότε έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου σε σχέση μ' εκείνες τις αηδίες που είχα οδηγήσει μία φορά...
Το conti είναι πολύ καλό λαστιχάκι με πολύ καλό κράτημα (εν αντιθέσει με το Energy...)
Απλά, το Energy δεν φθείρεται με τίποτα (δείκτης φθοράς 400!!!!! ). Στην πίστα μετά από μία μέρα φορεμένα σε μπροστά άξονα 307 (μιλάμε για ΤΑ μούτρα το 307 με τα energy μπροστά...) δεν κατάλαβαν τίποτα από φθορά, όταν κάτι ημισλίκ είχαν διαλυθεί...
Γι' αυτό κάτι παπούδες με energy τα έχουν 5-6 χρόνια, βλέπουν πέλμα και λένε, εντάξει μωρέ... καλά είναι...
-
Energy τελευταίας γενιά φορούσε η Corolla του πατέρα μου και τα αντικαταστήσαμε με PremiumContact 2, οπότε μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα Michelin δεν έχουν καμία σχέση με τα Continetal. Θα έλεγα ότι η ανωτερότητα των Continental είναι παραπάνω από εμφανής, ιδιαίτερα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.
Από κει και πέρα, παρότι είναι φορεμένα σε διαφορετικού στησίματος αυτοκίνητα και σε ελαφρά διαφορετική διάσταση, έχω την εντύπωση ότι υπό πίεση τα Exalto συμπεριφέρονται καλύτερα από τα PremiumContact, ενώ αντίθετα όταν τα λάστιχα είναι κρύα τα Continental έχουν ελαφρά καλύτερη ελκτική πρόσφυση.
Έχει σημασία βέβαια ότι μιλάω για αίσθηση και μάλιστα σε διαφορετικά αυτοκίνητα και όχι για μετρημένες τιμές. -
Στα όσα ανάφερες παραπάνω σημαντικό ρόλο παίζει ο δείκτης ταχύτητας. Τα Exalto II τα φόρεσα 2η φορά, γιατί με άφησαν ικανοποιημένο και σε σχέση με το PremiumContact που φορούσε η κατασκευάστρια εταιρία επάνω καμία σχέση. Τα PremiumContact είναι μαλακά λάστιχα με χαμηλό δείκτη ταχύτητας με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται γρήγορα, αλλά και να φαγώνονται επίσης γρήγορα. Το Exalto από την άλλη έχει πιο υψηλό δείκτη ταχύτητας και πιο σκληρή γόμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ''ζέσταμα'' για να δουλέψει σωστά, δηλ. να πιεστεί το ελαστικό. Αυτά πάντα σε άμεση συνάρτηση με τον τρόπο οδήγησης του καθενός. Αλλιώς δουλεύει ένα λάστιχο στην πόλη και αλλιώς σε στροφοδιαδρομή και σαφώς διαφορετικά με τον κάθε οδηγό και το στύλ του.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ποιά είναι η πιό εμπορική διάσταση σε 13'' έτσι ώστε να μην πληρώσω μια περιουσία ; (το 55 μου φαίνεται too much)Η πιο εμπορική διάσταση για το αμάξι σου (απ'ό,τι κατάλαβα είναι το sporting) είναι η 165/65/13. Ξεφεύγει αρκετά από τις προδιαγραφές (πιο μεγάλη διάμετρος, χάνεις σε ρεπρίζ, αυξάνεις λίγο το ύψος) αλλά κερδίζεις πολύ σε ποιότητα κύλισης. Πολλοί με Sporting την προτιμούν, καθώς η διάσταση 165/55/13 είναι σπάνια, ακριβή και με υπερβολικά χαμηλό προφίλ.
(αν δεν έχεις το sporting και έχεις σιδερένιες ζάντες, πας βεβαίως στα ακόμη φθηνότερα 155/70/13)
Οχι δεν είναι το Sporting αλλά το SX το 1.100 με σιδερένιες ζάντες. Μάλλον θα βάλω το 165/65 ή το 165/70 γιατί εφόσον είναι της γυναίκας μου δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις αλλά το πάτημα.
Thanks anyway ! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
+1μάλλον η 165/65 είναι η λογικότερη διάσταση για Ελλάδα με τα μείον που ανέφερε ο φίλος harlek..
Έχοντας δοκιμάσει όλες(?) τις πιθανές εναλλακτικές (165/55,175/50,175/60!,165/65) καταλήγω μάλλον στην τελευταία, ως τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ κόστους,κύλισης,ενεργητικής ασφάλειας...
Και εγώ μάλλον αυτήν θα βάλω
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Οχι δεν είναι το Sporting αλλά το SX το 1.100 με σιδερένιες ζάντες. Μάλλον θα βάλω το 165/65 ή το 165/70 γιατί εφόσον είναι της γυναίκας μου δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις αλλά το πάτημα.
Thanks anyway !Α, και τότε πως βρέθηκε με 165/55/13??
Τότε, η 'σωστή' επιλογή είναι 155/65/13, που όμως κι αυτό είναι κάπως σπάνιο και ίσως δεν συμφέρει οικονομικά. Καλή και η 165/65/13, αλλά το 165/70 μην το βάλεις, παρά είναι εκτός προδιαγραφών.
Επίσης, πολύ οικονομικά τα 155/70/13, με κάποιες απώλειες στο κράτημα στις στροφές. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Thanks anyway !Α, και τότε πως βρέθηκε με 165/55/13??
Τότε, η 'σωστή' επιλογή είναι 155/65/13, που όμως κι αυτό είναι κάπως σπάνιο και ίσως δεν συμφέρει οικονομικά. Καλή και η 165/65/13, αλλά το 165/70 μην το βάλεις, παρά είναι εκτός προδιαγραφών.
Επίσης, πολύ οικονομικά τα 155/70/13, με κάποιες απώλειες στο κράτημα στις στροφές.Το αυτοκινητάκι είναι 2ο χέρι και ο προηγούμενος του είχε βάλει 165/55, ήταν λίγο 'ανήσυχος' φαίνεται , φαντάσου 55 προφίλ φοράω εγώ στο Mazda.
Anyway θα του βάλω 165/65 μάλλον, δεν έχω σκοπό να βάλω 155
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....