-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση, μία επιλογή είναι βέβαια τα Exalto 2, μία άλλη επιλογή που μου προτάθηκε από το λαστιχά μου είναι τα νέα S-Drive της Yokohama (AS01).Edit:
Να το Yoko:
Να και το Εxalto:
Εγω στην μπαρκετα θα βαλω τα γιοκο ή αυτα που δειχνεις ή τα AVS SPORT.Θελω να εχουν σκληρα πλαινα για πιο αμεσο τιμονι και τα μισλεν (τα εχω στο πουντο ) δεν εχουν.
-
Δεν ξέρω αν θα πάθαινε το ίδιο κάποιο λάστιχο με σκληρότερα πλαϊνά, αλλά από αφηρημάδα σκαρφάλωσα με τον πίσω αριστερό τροχό σε ένα πεζοδρόμιο στρίβοντας σε διασταύρωση με 10km/h και από το πλαϊνο του ελαστικού μου έφυγε μια 'φλούδα' αρκετού πάχους....
Φοράω τα exaltoPE2 και ευτυχώς έχουν πολύ λίγα χιλιόμετρα και θα αλλάξω μόνο αυτό.... (πάνε 140ευρώ 205/50 R16 ) -
Και γιατί πρέπει να φταίει το λάστιχο γι' αυτό; Που ξέρεις πως πέτυχε το λάστιχο το πεζοδρόμιο; Μη λέμε ότι φταίει το λάστιχο πάντα..
Πάντως, ενδεχομένως να μην χρειάζεται απαραιτήτως αλλαγή.. το θέμα με τα πλαϊνά είναι να μην πειραχτεί ο σκελετός.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Και γιατί πρέπει να φταίει το λάστιχο γι' αυτό; Που ξέρεις πως πέτυχε το λάστιχο το πεζοδρόμιο; Μη λέμε ότι φταίει το λάστιχο πάντα..Πάντως, ενδεχομένως να μην χρειάζεται απαραιτήτως αλλαγή.. το θέμα με τα πλαϊνά είναι να μην πειραχτεί ο σκελετός.
Θα συμφωνήσω στο ότι μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει το λάστιχο στο πεζοδρόμιο. Άλλο είναι στο παρκάρισμα να ακουμπήσει ο τροχός στο πεζοδρόμιο και αμέσως να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και άλλο να τρίβεται ο τροχός με δύναμη στο πεζοδρόμιο ή να βρίσκει η ρόδα σε γωνίες πεζοδρομίων, κτλ
Ειδικός σ' αυτά είναι ο πατέρας μου που έχει βγάλει ολόκληρες φλούδες από τα λάστιχα πάμπολες φορές παρκάροντας εφαρμοστά στο πεζοδρόμιο. Ας όψεται η έλλειψη πάρκινγκ, καθώς και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι εταιρικό οπότε πληρώνει άλλος
Τελευταίο 'κατόρθωμα' η αφαίρεση μιας φλούδας 3*1 cm και βάθους 4-5mm από τα νεοφορεμένα Continental PremiumContact 2. Ευτυχώς το χτύπημα δε δείχνει ικανό να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα, οπότε λογικά θα μείνει ως έχει...
-
Από σήμερα το 307 θα φοράει Continental PremiumContact 2. Για να δούμε...
-
Δεν είπα πως φταίνε τα exalto, αναρωτήθηκα αν θα πάθαινε το ίδιο και κάποιο άλλο λάστιχο.
ο απρόσεκτος billlllll1
o απρόσεκτος billlllll2
πώς το βλέπετε θέλει άλλαγμα; To μέγιστο βάθος του κοψίματος είναι 0,5-0,7cm -
Υπάρχουν λάστιχα που έχουν 'νύχι' στο πλάι - δυστυχώς βγαίνουν μόνο σε λίγα μοντέλα (και φτηνά).
-
Καλως σας βρηκα παιδια....
Εχω μια Α147 120ΗΡ και φοραγα τα μαμισια Firestone 195/60/15 (για την ακριβεια αυτα μπροστα και Firehawk ιδιας διαστασης - παλι καλα δηλαδη- πισω). Επειτα απο δυο χρονια και 18.000χλμ ηρθε η ωρα να βαλω κατι καλυτερο.
Το πρωτο ερωτημα εχει να κανει με τις ζαντες. Σκεφτομαι να βαλω 16'...
Η γνωμη σας?
(Ισως να μην ειναι το καταλληλο μερος για αυτο αλλα εαν υπαρχει αλλος κατοχος 147 θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη του)Για το θεμα των ελαστικων τι νομιζετε οτι ειναι καλο για σβελτη οδηγηση σε ασφαλτο (στεγνο δρομο κυριως)?
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα Michelin Exalto 2....
-
φωρα ενα καλο λαστιχακι στην μαμα διασταση και αραξε...
-
Ο χρήστης 147gt έγραψε:
Καλως σας βρηκα παιδια....Εχω μια Α147 120ΗΡ και φοραγα τα μαμισια Firestone 195/60/15 (για την ακριβεια αυτα μπροστα και Firehawk ιδιας διαστασης - παλι καλα δηλαδη- πισω). Επειτα απο δυο χρονια και 18.000χλμ ηρθε η ωρα να βαλω κατι καλυτερο.
Το πρωτο ερωτημα εχει να κανει με τις ζαντες. Σκεφτομαι να βαλω 16'...
Η γνωμη σας?
(Ισως να μην ειναι το καταλληλο μερος για αυτο αλλα εαν υπαρχει αλλος κατοχος 147 θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη του)Για το θεμα των ελαστικων τι νομιζετε οτι ειναι καλο για σβελτη οδηγηση σε ασφαλτο (στεγνο δρομο κυριως)?
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα Michelin Exalto 2....
Έχω 147 1.6 120 σειράς '0' (η πρώτη fl είναι η '1' και οι τελευταίες εκδόσεις η '2') και είχα 16άρες και τώρα έχω 17άρες. Πρώτα να σου πω πως τα ελαστικά 205/55/16 δίνουν το μακρύτερο βήμα ενώ τα 215/45/17 είναι πιο κοντά στο 195/60/15. Επιδείνωση στην άνεση υπάρχει αλλά δεν είναι τραγική. Η βελτίωση στην αίσθηση του τιμονιού όμως και στο στρίψιμο είναι επίσης αισθητή.
Στις 17' είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα Bridgestone RE050A που φοράω τώρα αλλά απ'ό,τι ξέρω δεν βγαίνουν σε 16'. Τα Michelin είναι καλά ελαστικά όσο είναι φρέσκα αλλά δεν αντέχουν σε παρατεταμένη σκληρή χρήση (π.χ. ξεχνάς track-days), υπερθερμαίνονται και γλιστρούν. Οπότε αν είσαι του άγριου στριψίματος κοίτα κάτι με πιο 'στιβαρή' γόμα.
-
Φιλε Kyan θα μπορουσες να μου εξηγησεις τι εννοεις λεγοντας 'να σου πω πως τα ελαστικά 205/55/16 δίνουν το μακρύτερο βήμα ενώ τα 215/45/17 είναι πιο κοντά στο 195/60/15' ?
-
Ο χρήστης 147gt έγραψε:
Φιλε Kyan θα μπορουσες να μου εξηγησεις τι εννοεις λεγοντας 'να σου πω πως τα ελαστικά 205/55/16 δίνουν το μακρύτερο βήμα ενώ τα 215/45/17 είναι πιο κοντά στο 195/60/15' ?Τα 195/60/15 έχουν διάμετρο 615 mm
Τα 205/55/16 έχουν διάμετρο 631.9 mm (+2.7% από την εργοστασιακή διέμετρο)
και
τα 215/45/17 έχουν διάμετρο 625.3 mm (+1.7% από την εργοστασιακή διέμετρο)Πρακτικά δηλαδή με τα 205/55/16 έχεις μακρύτερο βήμα απ' ότι με τα 215/45/17 μιας και με τις ίδιες στροφές στον κινητήρα πηγαίνεις γρηγορότερα με τα πρώτα. Τα δεύτερα λοιπόν προσεγγίζουν περισσότερο το βήμα της εργοστασιακής διάστασης ελαστικών.
-
Μόνο μια διόρθωση: Και οι τρεις διαστάσεις είναι 'εργοστασιακές' αλλά οι δύο μεγαλύτερες ήταν έξτρα στη σειρά '0' εκτός από την έκδοση TI όπου οι 17' ήταν στάνταρ.
Το τονίζω αυτό για να γίνει σαφές πως ο κατασκευαστής έχει μελετήσει τη χρήση αυτών των διαστάσεων οπότε δεν υπάρχει θέμα επιδείνωσης της οδικής συμπεριφοράς λόγω αλλαγής της γεωμετρίας του μπροστινού συστήματος, αρκεί βέβαια να τηρηθεί και το εργοστασιακό offset και πλάτος ζάντας σε περίπτωση τοποθέτησης aftermarket ζαντών.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από σήμερα το 307 θα φοράει Continental PremiumContact 2. Για να δούμε...Η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τα μπουρδέλα τα τουράνζα.
Τρελή αλλαγή στην ποιότητα κύλισης, στην ελκτική πρόσφυση, στο φρενάρισμα, στο στρίψιμο. Άλλο αμάξι έχω.
2 ερωτήσεις: οι πιέσεις στα λάστιχα αλλάζουν, ή συνεχίζω με αυτές που είχα μέχρι τώρα, με ανάλογη ρύθμιση φυσικά αν τυχόν αλλάξει η συμπεριφορά; Ή πρέπει να ξεκινήσω από άλλη βάση; Και επίσης, επειδή θέλω να κάνω έναν έλεγχο ευθυγράμμισης (37k και 2 πίστες), να περιμένω για κάποια χιλιόμετρα μέχρι να κάτσουν τα λάστιχα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από σήμερα το 307 θα φοράει Continental PremiumContact 2. Για να δούμε...
Η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τα μπουρδέλα τα τουράνζα.
Τρελή αλλαγή στην ποιότητα κύλισης, στην ελκτική πρόσφυση, στο φρενάρισμα, στο στρίψιμο. Άλλο αμάξι έχω.
2 ερωτήσεις: οι πιέσεις στα λάστιχα αλλάζουν, ή συνεχίζω με αυτές που είχα μέχρι τώρα, με ανάλογη ρύθμιση φυσικά αν τυχόν αλλάξει η συμπεριφορά; Ή πρέπει να ξεκινήσω από άλλη βάση; Και επίσης, επειδή θέλω να κάνω έναν έλεγχο ευθυγράμμισης (37k και 2 πίστες), να περιμένω για κάποια χιλιόμετρα μέχρι να κάτσουν τα λάστιχα;
Καλορίζικα φίλε!
Η πίεση ότι προτείνει ο κατασκευαστής, έλεγχος ζυγοστάθμισης μετά από 1500χλμ ΜΟΝΟ εάν σου 'τρέμει' το τιμόνι. Ευθυγράμμιση κάνε όποτε θέλεις, δεν υφίσταται 'κάθισμα' ελαστικού. (?)
-
Ευχαριστώ, οπότε θα μείνω στις πιέσεις στις οποίες είχα καταλήξει εγώ. Ζυγοστάθμιση θα δούμε, δόξα τω θεώ έφυγε και το ελαφρύ τρέμουλο που είχα στα 130, το οποίο δεν έφευγε με τπτ. Αν χρειαστεί, φυσικά και θα ξανακάνω.
-
αύριο θα βάλω κι εγώ επιτέλους λαστιχάκια....premiumcontact2 σε διάσταση 205/60/15 γιατί τώρα με την ζέστη κάνω πατινάζ
-
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή έχω κι εγώ σοβαρό πρόβλημα με τα λάστιχά μου, έχοντας 45.000χλμ με τα μαμά, σκέφτομαι να τα αλλάξω άμεσα. Το πρόβλημά μου είναι κατά πόσο είναι λάθος επιλογή το να τα αλλάξω αυτή την περίοδο με τις ζέστες. Έχω ακούσει αρκετά. Αν δεν τίθεται τόσο πολύ το θέμα ασφάλειας, παίζει σημαντικό ρόλο η εποχή;
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή έχω κι εγώ σοβαρό πρόβλημα με τα λάστιχά μου, έχοντας 45.000χλμ με τα μαμά, σκέφτομαι να τα αλλάξω άμεσα. Το πρόβλημά μου είναι κατά πόσο είναι λάθος επιλογή το να τα αλλάξω αυτή την περίοδο με τις ζέστες. Έχω ακούσει αρκετά. Αν δεν τίθεται τόσο πολύ το θέμα ασφάλειας, παίζει σημαντικό ρόλο η εποχή;ακομη εδω εισαι?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή έχω κι εγώ σοβαρό πρόβλημα με τα λάστιχά μου, έχοντας 45.000χλμ με τα μαμά, σκέφτομαι να τα αλλάξω άμεσα. Το πρόβλημά μου είναι κατά πόσο είναι λάθος επιλογή το να τα αλλάξω αυτή την περίοδο με τις ζέστες. Έχω ακούσει αρκετά. Αν δεν τίθεται τόσο πολύ το θέμα ασφάλειας, παίζει σημαντικό ρόλο η εποχή;
ακομη εδω εισαι?
Εννοείς ότι η εποχή δεν παίζει ρόλο στη φθορά τους;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....