-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Θεωρώ, πως η διαφορά του πενηντάρικου έχει ακαδημαϊκή και μόνον σημασία, όταν έχουν περάσει 20 χιλιάδες+ χιλιόμετρα. Σκέψου μόνο πόσα τέτοια πενηντάρικα έχεις ξοδέψει για βενζίνη σε όλη αυτήν την διαδρομή...+1 και όχι μόνο
Όσο ακριβό και αν είναι ένα αυτοκίνητο και όσο θεϊκό στήσιμο και αντιδράσεις και αν έχει το μόνο πράγμα που σε κρατάει σε επαφή με το δρόμο είναι τα λάστιχα. Θεωρώ τουλάχιστον προκλητικό να βλέπω αμαξάρες των πολλώ χιλιάδων -
Καλησπέρα.
Σήμερα έγινε δοκιμή με τα Conti Premium Contact 2, σε κλειστή στροφή εξόδου από autobahn με 100χλμ και τα λάστιχα κρατούσαν απίστευτα καλά, κανένα ίχνος πλασαρίσματος-γλιστρίματος, σε απίστευτα καλή άσφαλτο επίσης. Όσο για φθορά, τα έλεγξα μετά και δεν είχαν το παραμικρό ίχνος 'φαγώματος' αποτέλεσμα σκληρών πλαϊνών υποθέτω.
+1 λοιπόν για τα λάστιχα αυτά (σε διάσταση 195/60/15).
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα.Σήμερα έγινε δοκιμή με τα Conti Premium Contact 2, σε κλειστή στροφή εξόδου από autobahn με 100χλμ και τα λάστιχα κρατούσαν απίστευτα καλά, κανένα ίχνος πλασαρίσματος-γλιστρίματος, σε απίστευτα καλή άσφαλτο επίσης. Όσο για φθορά, τα έλεγξα μετά και δεν είχαν το παραμικρό ίχνος 'φαγώματος' αποτέλεσμα σκληρών πλαϊνών υποθέτω.
+1 λοιπόν για τα λάστιχα αυτά (σε διάσταση 195/60/15).
και να δεις πόσο καλά είναι και στην βροχή !!!!
-
kalhspera sas mporeite na me voithisete mporeite na mou pite ti lastixa na valo sto amaxi mou ??????
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τώρα για το αν υπάρχουν καλύτερα, το ακούω ξανά και ξανά αυτό, αλλά ποια είναι αυτά; Τα Toyo Proxes; Αλλοι τα εκθειάζουν, άλλοι όχι... Τα Yokohama; Απα-πα-πα, στο βρεγμένο είναι χάροι συνήθως! Τα Pirelli; Δεν βγαίνουν P-zero στις 15 ιντσες... Τώρα κάτι Kumho, Hankook κλπ είναι και λίγο ρίσκο...
Δεν ξέρω, ακριβώς επειδή στις φθηνές διαστάσεις, οι διαφορές είναι μικρές, γι' αυτό και προτιμώ την σιγουριά των μεγάλων κατασκευαστών...Εγώ θα ανέφερα τα Fulda Carat Progresso (*), τα Nokian NRVi και (...μη γελάσεις!!) τα Pirelli P6. Επίσης, δεν θυμάμαι αν σε αυτό το 'τόπικ' είχε βάλει κάποιος τα Goodyear Excellence, ενώ προσωπικά περιμένω κριτικές για τα Marangoni Zeta Linea (έχουν 'φιλόδοξο' πέλμα ) .
(*) μάλλον τα επόμενα 'δικά' μου...
Υ.Γ.: ναι, το παραδέχομαι, λαμβάνω υπ' όψιν μου το tyretest.com ...
τα νοκιαν εγκρινονται προς το παρον...
-
Έχω ερώτηση: Dunlop Sport Maxx σε 225/45/17 έχει δοκιμάσει κανείς;
Επίσης, αληθεύει αυτό που άκουσα για τα Pirelli στην ίδια διάσταση ότι είναι υπερβολικά σκληρά και θέλουν πολύ ζέσταμα για να δουλέψουν;
adis4gr
Τα NrV λέει πιο πάνω, αυτά που φοράς εσύ (με group buy που αγοράσαμε) είναι τα Nre. -
Ο χρήστης NORG έγραψε:
kalhspera sas mporeite na me voithisete mporeite na mou pite ti lastixa na valo sto amaxi mou ??????Αν δε μας πεις τι αμάξι έχεις, τι διάσταση ελαστικών φοράει και τι είδους χρήση κάνεις στο αμάξι σου δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχω ερώτηση: Dunlop Sport Maxx σε 225/45/17 έχει δοκιμάσει κανείς;Απο 205/60/16 σε Sport Maxx εχω μείνει ΠΑΡΑ πολυ ικανοποιημένος. καλά σε θόρυβο, πολύ καλα σε υδρολισθήσεις κτλ, και απο κράτημα πολύ συμπαθητικά.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Τώρα για το αν υπάρχουν καλύτερα, το ακούω ξανά και ξανά αυτό, αλλά ποια είναι αυτά; Τα Toyo Proxes; Αλλοι τα εκθειάζουν, άλλοι όχι... Τα Yokohama; Απα-πα-πα, στο βρεγμένο είναι χάροι συνήθως! Τα Pirelli; Δεν βγαίνουν P-zero στις 15 ιντσες... Τώρα κάτι Kumho, Hankook κλπ είναι και λίγο ρίσκο...
Δεν ξέρω, ακριβώς επειδή στις φθηνές διαστάσεις, οι διαφορές είναι μικρές, γι' αυτό και προτιμώ την σιγουριά των μεγάλων κατασκευαστών...Εγώ θα ανέφερα τα Fulda Carat Progresso (*), τα Nokian NRVi και (...μη γελάσεις!!) τα Pirelli P6. Επίσης, δεν θυμάμαι αν σε αυτό το 'τόπικ' είχε βάλει κάποιος τα Goodyear Excellence, ενώ προσωπικά περιμένω κριτικές για τα Marangoni Zeta Linea (έχουν 'φιλόδοξο' πέλμα ) .
(*) μάλλον τα επόμενα 'δικά' μου...
Υ.Γ.: ναι, το παραδέχομαι, λαμβάνω υπ' όψιν μου το tyretest.com ...
τα νοκιαν εγκρινονται προς το παρον...
Fulda Carat Progresso ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ επίσης καρατσεκαρισμένο
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Έχω ερώτηση: Dunlop Sport Maxx σε 225/45/17 έχει δοκιμάσει κανείς;
Απο 205/60/16 σε Sport Maxx εχω μείνει ΠΑΡΑ πολυ ικανοποιημένος. καλά σε θόρυβο, πολύ καλα σε υδρολισθήσεις κτλ, και απο κράτημα πολύ συμπαθητικά.
Dunlop Sport Maxx κορυφαία σε 16'' και άνω
-
Πότε είναι η ποιό κατάλληλη εποχή να αλλάξει κάποιος λάστιχα;;;
Έχω κάνει περίπου 39000χλμ και τα primacy γλιστράνε πολύ πλέον αλλά μου είπε ένας φίλος να τα αλλάξω κατά το φθινόπωρο για να αποφύγω την καλοκαιρνή ζέστη.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πότε είναι η ποιό κατάλληλη εποχή να αλλάξει κάποιος λάστιχα;;;Έχω κάνει περίπου 39000χλμ και τα primacy γλιστράνε πολύ πλέον αλλά μου είπε ένας φίλος να τα αλλάξω κατά το φθινόπωρο για να αποφύγω την καλοκαιρνή ζέστη.
Χθες!Αφου γλυστρας επρεπε ηδη να τα εχεις αλλαξει.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πότε είναι η ποιό κατάλληλη εποχή να αλλάξει κάποιος λάστιχα;;;Έχω κάνει περίπου 39000χλμ και τα primacy γλιστράνε πολύ πλέον αλλά μου είπε ένας φίλος να τα αλλάξω κατά το φθινόπωρο για να αποφύγω την καλοκαιρνή ζέστη.
Πριν αρκετα χρόνια,και ενω υπηρετούσα την θητεια μου,ειχα κάτι άθλια γιοκχαμα τα οποία σκεφτόμουνα να τα αλλάξω πριν το χειμώνα.'Τι διαολο,καλοκαίρι ειναι'
Επιασε μια καλοκαιρινη καταιγίδα όμως,και έτρεχα γιατι βιαζομουνα να πάω στο ραντεβου αφου βγηκα εξοδούχος,ειδα πολύ μακρυα ενα κόλτ να παταει φρενο μεσα στη βροχαρα,και πάτησα και εγω.Αλλα δεν έκοψε το αυτοκίνητο ούτε ένα χιλιόμετρο.
Φτανοντας το με ρυθμο καταιγιστικό,και αφου εξαντλησα με διαδοχικά 'πάτα-άσε' την ικανοτητα τους αυτοκινητου να φρεναρει,τελευταια προσπάθεια ήταν να αφησω εντελώς τα φρενα και να κάνω ελιγμό απο αριστερα του.Ηρθα φατσα-κάρτα με το χαρο εκει,μιας και απο απέναντι προσπενούσε ενα φορτηγακι.Κοντεψαμε να μετατραπούμε σε σερπαντινες και κονφετι.Στο 'τσακ' ξαναριξα το αυτοκίνητο δεξια,απέφυγα το φορτηγακι και τη μετωπικη,αλλά επεσα με φορα πίσω απο το σταματημενο πλέον κόλτ,το οποίο συμπαρεσυρα μαζι μου για πολλά μετραΗ παραπάνω διαδικασια φρεναρίσματος που περιγραφω,δεν ελλάτωσε την ταχυτητα στο παραμικρο.Ο ενας εκ'των επιβατων (τρεις ακόμα στρατιώτες) που διάβαζε κάτι στο πίσω καθισμα και δεν κοιτούσε εμπρος,δεν καταλαβε επιβραδυνση μεχρι τη στιγμη που χτυπήσαμε.
'Οποιος λυπάται το καρφι,χανει και το πέταλο'
Το μαθημα που πήρα τοτε,ήταν απο τα σημαντικότερα της ζωής μου.ΠΟΤΕ μην τσιγκουνεύεσαι σε ΛΑΣΤΙΧΑ-ΦΡΕΝΑ-ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.Και ευτυχως που σε αυτο το ατύχημα δεν άνοιξε ούτε μύτη,θα το'χα μια ζωη να με κυνηγάει.
-
Στις αρχές Φεβρουαρίου έγραφα:
Την επόμενη εβδομάδα ο αδελφός μου θα παραλάβει ένα μεταχειρισμένο (1ος 2005) Scenic II 1.6. Με αφορμή αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα:
i) Η εταιρεία προμηθεύει (ή προμήθευε προ διετίας τουλάχιστον) τα Scenic II με δύο τύπους τροχών στον κυβισμό αυτό: 195/65/15 ο ένας και 205/60/16 ο άλλος (με έξτρα ζάντες αλουμινίου). Το εν λόγω διαθέτει τις 16άρες ζάντες, με τα Premacy της 'μαμάς' του (τα οποία κοντεύουν να κλείσουν 3 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκαν...). Η διάμετρος του πρώτου (15άρη) τροχού είναι 634,50 χιλιοστά και του 16άρη 652,40 χιλιοστά. Στην αλλαγή ελαστικών, που θα κάνει ο αδελφός μου (πιστεύω πως πρέπει να γίνει αργά ή γρήγορα...), θα ήταν σοφό να επιλέξει την διάσταση 205/55/16 (με διάμετρο 631,90 χιλιοστά, πάρα πολύ κοντά σ' αυτήν του 15άρη τροχού) ή υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον ο τροχός πρέπει να παραμείνει στην εργοστασιακή διάσταση (αν αφήσουμε τον οικονομικό -λόγο- στην άκρη) ;
Επανέρχομαι λοιπόν με νέα δεδομένα: μετά από μελέτη του εγχειριδίου της Renault προέκυψε, πως η διάσταση 205/55/16 τοποθετείται παράλληλα με την 205/60/16. Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν. Το (νέο) 'πρόβλημα' είναι, πως ο αδελφός μου θεωρεί πως το Scenic είναι πάρα πολύ χαμηλό (παραδέχομαι και 'γω πως, για τον χαρακτήρα του, είναι κάπως) , οπότε του πρότεινα να του βάλει λάστιχα 205/60, ώστε να 'πάρει' 2 πόντους στο ύψος. Το πράγμα όμως δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, διότι τα περισσότερα μοντέλα ελαστικών στη διάσταση 205/60 είναι κατά Μ.Ο. 100 ευρώ ακριβότερα ανά τετράδα από τα αντίστοιχα 205/55 !! Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά;
Υ.Γ.: i) άλλες λύσεις/προτάσεις αποδεκτές μετά χαράς !!
ii) κάποια γνώμη υπάρχει για το Nokian H (ή V, έχουν το ίδιο σχέδιο πέλματος) ;
Τα έχει δοκιμάσει κανείς ή έχει ακούσει κάτι γι' αυτά;Ευχαριστώ!!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
του πρότεινα να του βάλει λάστιχα 205/60, ώστε να 'πάρει' 2 πόντους στο ύψος.Το αμάξι έχει 1 πόντο στο ύψος διαφορά.
Όμως έχει και 3,5% λιγότερη ροπή στο δρόμο που σημαίνει 3,5% λιγότερη δύναμη στην επιτάχυνση. Το ποσοστό δεν είναι μικρό - έχει αισθητή διαφορά (δηλαδή μπορείς να τη καταλάβεις). Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
του πρότεινα να του βάλει λάστιχα 205/60, ώστε να 'πάρει' 2 πόντους στο ύψος.
Το αμάξι έχει 1 πόντο στο ύψος διαφορά.
Όμως έχει και 3,5% λιγότερη ροπή στο δρόμο που σημαίνει 3,5% λιγότερη δύναμη στην επιτάχυνση. Το ποσοστό δεν είναι μικρό - έχει αισθητή διαφορά (δηλαδή μπορείς να τη καταλάβεις). Διαλέγεις και παίρνεις.
Έχεις δίκιο, ξέχασα να κάνω τη διαίρεση ( ) ... Τώρα για την επιτάχυνση και τη ροπή, μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πότε είναι η ποιό κατάλληλη εποχή να αλλάξει κάποιος λάστιχα;;;
Έχω κάνει περίπου 39000χλμ και τα primacy γλιστράνε πολύ πλέον αλλά μου είπε ένας φίλος να τα αλλάξω κατά το φθινόπωρο για να αποφύγω την καλοκαιρνή ζέστη.
Χθες!Αφου γλυστρας επρεπε ηδη να τα εχεις αλλαξει.
Δεν υπάρχει κανόνας, εάν τα λάστιχα δεν κρατάνε πρέπει να αλλαχτούν αμέσως είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας κλπ.
-
Μόλις έβαλα στο Γάλλο μια τετράδα καινούρια PZero Nero 195/40/17 81W. Η εργοστασιακή διάσταση είναι 205/50/17
Εντυπώσεις και φωτογραφίες αργότερα.
-
ότι βρίσκεις του βάζεις ρε;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μόλις έβαλα στο Γάλλο μια τετράδα καινούρια PZero Nero 195/40/17 81W. Η εργοστασιακή διάσταση είναι 205/50/17Εντυπώσεις και φωτογραφίες αργότερα.
Θα σκίζεις όλα τα C4 στο φανάρι μόνο που δεν πρέπει να έχει λακούβες ο δρόμος.
Παλιά έβαζαν στα σιβίκ 205/50/13 για κόντρες.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....