Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πότε είναι η ποιό κατάλληλη εποχή να αλλάξει κάποιος λάστιχα;;;
Έχω κάνει περίπου 39000χλμ και τα primacy γλιστράνε πολύ πλέον αλλά μου είπε ένας φίλος να τα αλλάξω κατά το φθινόπωρο για να αποφύγω την καλοκαιρνή ζέστη.
Πριν αρκετα χρόνια,και ενω υπηρετούσα την θητεια μου,ειχα κάτι άθλια γιοκχαμα τα οποία σκεφτόμουνα να τα αλλάξω πριν το χειμώνα.'Τι διαολο,καλοκαίρι ειναι'
Επιασε μια καλοκαιρινη καταιγίδα όμως,και έτρεχα γιατι βιαζομουνα να πάω στο ραντεβου αφου βγηκα εξοδούχος,ειδα πολύ μακρυα ενα κόλτ να παταει φρενο μεσα στη βροχαρα,και πάτησα και εγω.Αλλα δεν έκοψε το αυτοκίνητο ούτε ένα χιλιόμετρο.
Φτανοντας το με ρυθμο καταιγιστικό,και αφου εξαντλησα με διαδοχικά 'πάτα-άσε' την ικανοτητα τους αυτοκινητου να φρεναρει,τελευταια προσπάθεια ήταν να αφησω εντελώς τα φρενα και να κάνω ελιγμό απο αριστερα του.Ηρθα φατσα-κάρτα με το χαρο εκει,μιας και απο απέναντι προσπενούσε ενα φορτηγακι.Κοντεψαμε να μετατραπούμε σε σερπαντινες και κονφετι.Στο 'τσακ' ξαναριξα το αυτοκίνητο δεξια,απέφυγα το φορτηγακι και τη μετωπικη,αλλά επεσα με φορα πίσω απο το σταματημενο πλέον κόλτ,το οποίο συμπαρεσυρα μαζι μου για πολλά μετρα
Η παραπάνω διαδικασια φρεναρίσματος που περιγραφω,δεν ελλάτωσε την ταχυτητα στο παραμικρο.Ο ενας εκ'των επιβατων (τρεις ακόμα στρατιώτες) που διάβαζε κάτι στο πίσω καθισμα και δεν κοιτούσε εμπρος,δεν καταλαβε επιβραδυνση μεχρι τη στιγμη που χτυπήσαμε.
'Οποιος λυπάται το καρφι,χανει και το πέταλο'
Το μαθημα που πήρα τοτε,ήταν απο τα σημαντικότερα της ζωής μου.ΠΟΤΕ μην τσιγκουνεύεσαι σε ΛΑΣΤΙΧΑ-ΦΡΕΝΑ-ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.Και ευτυχως που σε αυτο το ατύχημα δεν άνοιξε ούτε μύτη,θα το'χα μια ζωη να με κυνηγάει.