-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
παλικάρια...ψάχνω μαγαζί που προσφέρει πιεστικό (με χρονοχρέωση) κτλ (αυτά τα self service car wash)...ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε φυσικά στα περίχωρα της Αττικής?
Στη Μεταμορφωση ,στη οδο Παπανδρεου,Κοντα στην Α.Ο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
παλικάρια...ψάχνω μαγαζί που προσφέρει πιεστικό (με χρονοχρέωση) κτλ (αυτά τα self service car wash)...
ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε φυσικά στα περίχωρα της Αττικής?
Στη Μεταμορφωση ,στη οδο Παπανδρεου,Κοντα στην Α.Ο.
ωχ...ναι...εγώ δεν το έθεσα σωστά.
Κατά προτίμηση Νότια Προάστεια.Όχι ότι έχω κάτι με τη Μεταμόρφωση φίλε Κώστα, αλλά μόνο που θα φύγω από εκεί για να πάω σπίτι μου, το αμάξι χρειάζεται τουλάχιστον ξεσκόνισμα. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τι προτείνετε για καθαρισμό ενός υφασμάτινου καθίσματος;
Χύθηκε icetea και στην πρώτη απόπειρα να το καθαρίσω με νερό άπλωσε κι'άλλο..Το καρπέξ παίζει πολύ σε υφασμάτινα.
Σ' ευχαριστώ, ξέρεις μήπως που το βρίσκω;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τι προτείνετε για καθαρισμό ενός υφασμάτινου καθίσματος;
Χύθηκε icetea και στην πρώτη απόπειρα να το καθαρίσω με νερό άπλωσε κι'άλλο..Το καρπέξ παίζει πολύ σε υφασμάτινα.
Βασικα εγω προσφατα χρησιμοποιησα ενα αλλο που εχει ενσωματωμενο κιτρινο μαλακο βουρτσακι. Δε θυμαμαι εταιρια, μολις γυρισω σπιτι θα ρωτησω τη γυναικα (το χρησιμοποιει για καναπεδες, επενδυσεις καρεκλων κτλ)
Tip:
Καλο τιναγμα και σκουπισμα πριν τον αφρο με ηλ. σκουπα.
Επισης, τα μαντηλακια καθαρισμου προσωπου βοηθανε
Στο τελος καλο θα ηταν να αναψεις φουλ καλοριφερ (στο ζεστο) για στεγνωμα -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.......... γρασσο ........ πανω στις επνδυσεις των πορτων ...................
Ειναι υφασματινη η επενδυση?
Aν και δεν πηρα απαντηση, δινω απο προσωπικη εμπειρια την αποψη μου για λερωμενα υφασματινα καθισματα και ταπετσαριες: ACE GENTILE, (αυτο της μπουγαδας) με χλιαρο νερο, 1 προς 5 σε δοχειο, για δουλεμα με μαλακο σφουγγαρακι και επαναληψη με σκετο χλιαρο νερο, για ξεβγαλμα. Ειδικα στην λευκη ταπετσαρια στον ουρανο, κανει θαυματα.
(1/Μην ξεχνατε να ξεπλενετε συχνα με καθαρο νερο το σφουγγαρακι και να συνεχιζετε. Δεν φανταζεστε τη μαυριλα που θα βγαζει.
2/ Δεν συνισταται για τοπικη, αλλα μονο για ολικη καθαριοτητα του κομματιου που θα καθαρισετε, γιατι θα εχει εμφανη διαφορα στο σημειο απο το καθαρισμα.
3/ Καταλληλη περιοδος ειναι το καλοκαιρι, για να στεγνωσει γρηγορα το υφασμα, αλλα πρωτα θελει χρηση ηλ. σκουπας, για να φυγει οσο το δυνατον η σκονη.
4/ Προφανως η διαδικασια αφορα μερακληδες, αν και δεν απαιτειται πανω απο 1 ωρα. Το αποτελεσμα, αν ασχοληθειτε και με τη μοκετα στο δαπεδο, πλησιαζει εκεινο του βιολογικου καθαρισμου που κανουν καποια καταστηματα, αλλα θελουν 70-90 ευρω!)
Αν κρινω βεβαια απο καποιες απαντησεις εδω viewtopic.php?f=5&t=42375 , μαλλον καποιοι κουραστηκαν και που τα διαβασαν, αλλα .....Το καρπέξ παίζει πολύ σε υφασμάτινα.
Στο Supermarket, στα ραφια με τα απορυπαντικα!!!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Βασικα εγω προσφατα χρησιμοποιησα ενα αλλο που εχει ενσωματωμενο κιτρινο μαλακο βουρτσακι. Δε θυμαμαι εταιρια, μολις γυρισω σπιτι θα ρωτησω τη γυναικα (το χρησιμοποιει για καναπεδες, επενδυσεις καρεκλων κτλ)
Tip:
Καλο τιναγμα και σκουπισμα πριν τον αφρο με ηλ. σκουπα.
Επισης, τα μαντηλακια καθαρισμου προσωπου βοηθανε
Στο τελος καλο θα ηταν να αναψεις φουλ καλοριφερ (στο ζεστο) για στεγνωμαΩραία θα πάω αύριο super market και καμιά βόλτα από praktiker.
Το κάθισμα είναι θερμαινόμενο οπότε δε θα έχει πρόβλημα στο στέγνωμα, αλλά μήπως θα έπρεπε να προσέξω με τις υγρασίες μην δημιουργήσω κανένα πρόβλημα; -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Για μένα είναι αυτό το φόρουμ που τα πλένω πάντα στις βούρτσες
Πάντως γράφτηκα για να μορφωθώ
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ωραία θα πάω αύριο super market και καμιά βόλτα από praktiker.
Το κάθισμα είναι θερμαινόμενο οπότε δε θα έχει πρόβλημα στο στέγνωμα, αλλά μήπως θα έπρεπε να προσέξω με τις υγρασίες μην δημιουργήσω κανένα πρόβλημα;Omino Bianco - Carpet & Sofa
Ειναι ο καθαριστικος αφρος που λεγαμε. Αν δε το παρακανεις, δεν θα εχεις προβλημα υγρασιας. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το καρπέξ παίζει πολύ σε υφασμάτινα.
Στο Supermarket, στα ραφια με τα απορυπαντικα!!!
Ακριβώς! Υπάρχουν διάφορα προιόντα όπως βλέπεις...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Καλησπερα σε οσους αγαπανε το αυτοκινητο τους και την καθαριοτητα του.Ανοιξα αυτο το θεμα για να μαθουμε ολοι πως πρεπει να καθαριζουμε το καμαρι μας χωρις να του κανουμε ζημια..οσοι και οσες θελουν να μαθουν διαβαστε εδω..http://www.cardetailing.gr/phpBB3/index.php
Για μένα είναι αυτό το φόρουμ που τα πλένω πάντα στις βούρτσες
Πάντως γράφτηκα για να μορφωθώ
Φιλε μου και εγω πριν 2 μηνες τα ιδια με εσενα εκανα το επλενα οπου οπου το αυτοκινητο με αποτελεσμα να ειναι γεματο αραχνη και μικρογρατσουνιες απο τα παλια σφουγγαρια που πλενουν στα πλυντηρια..καθησα διαβασα αγορασα αλοιφαδορο σφουγγαρια γυαλισματος,κοπης,και φινιρισματος, αλοιφες διαφορετικης κοπης,κερια κρεμες και υγρα,σαμπουαν,γαντι με μαλλι προβατου,και πολλα αλλα προιοντα για ολο το αυτοκινητο...καθησα το περασα με πηλο και μετα το γυαλισα και εγινε καλυτερο απο οτι ηταν στην εκθεση της bmw...!!
-
Ο χρήστης dimitris bmw x3 3.0d έγραψε:
αγορασα αλοιφαδορο σφουγγαρια γυαλισματος,κοπης,και φινιρισματος, αλοιφες διαφορετικης κοπης,κερια κρεμες και υγρα,σαμπουαν,γαντι με μαλλι προβατου,και πολλα αλλα προιοντα για ολο το αυτοκινητο...καθησα το περασα με πηλο και μετα το γυαλισα και εγινε καλυτερο απο οτι ηταν στην εκθεση της bmw...!!
Oλα αυτα για να καθαρισεις το αυτοκινητο το οποιο μετα απο λιγο καιρο θα ξαναλερωθει και θα θελει παλι τα ιδια???
Με ενα πιεστικο και ενα σφουγγαρι μεσα σε 15 λεπτα τελειωνει η υποθεση. -
Βασικα ειναι καθαρα θεμα προσωπικο για το πως θελει ο καθενας μας να εχει το αυτοκινητο του..εγω δεν προσπαθησα να πεισω κανεναν να κανει το ιδιο,οπως νομιζει ο καθενας ας πλενει το καμαρι του..εγω αναφερθηκα στο φορουμ cardetailing.gr για οσους εχουν ζημιες στο αυτοκινητο τους απο πλυντηρια, αραχνες,μικρογρατσουνιες,θαμπαδα στο χρωμα,και θελουν να ασχοληθουν μονοι τους για να του βελτιωσουν την εμφανιση και να μαθουν μερικα tips για το σωστο πλυσιμο...σχετικα με τα πετραδακια υπαρχει λυση..ειναι το αντιχαρακτικο βερνικι το σκληρο ειναι καπως ακριβο καπου 25-30 ευρο το κιλο..βαφεις καπο και προφυλακτηρα και εχεις ξενιασει με τα πετραδακια..
-
Μην αμφιβαλεις για αυτο φιλος με 911 turbo με 320 kh ακουσε πετρα να χτυπα μπροστα στο καπο σκεφτηκε πως θα ειναι μεγαλη ζημια αλλα τελικα λογο βερνικιου ειχε μονο μια πολυ μικρη τριπουλα στο βερνικι..!! μετα απο περασμα με κερι δεν υπηρχε τιποτα..!!
-
Μετά από 2.5 χρόνια το ταμπλώ μου είχε χάσει τη γυαλάδα του και το χρώμα του έμοιαζε μουντό, σαν σκονισμένο.
Πήρα ένα σφουγγαράκι της Guard εμποτισμένο με γυαλιστικό (Cockpit Shine Pad), το πέρασα σε όλα τα μαλακά πλαστικά μέρη με προσοχή και το άφησα να στεγνώσει. Έχει πάρει όλη τη σκόνη και το χρώμα έγινε ξανά σκούρο και γυαλιστερό όπως ήταν στην αρχή. Αν και το ίδιο το σφουγγαράκι μυρίζει βερνίκι και είχα ενδοιασμούς, ευτυχώς δεν έμεινε καμία τέτοια οσμή στο αυτοκίνητο.
Έδειξε ξανά καινούριο -
Η σειρα που ακουλουθειται για την εξωτερικη περιποιηση του αυτοκινητου ειναι :πλυσιμο,κερωμα,γυαλισμα;
Πειτε ρε παιδια κανα προιον που να ειναι ευκολο να βρουμε!Δηλαδη να μπορουμε να το βρουμε carrefour η' praktiker!Το μονο που μου αρεσε πολυ απ'οτι δοκιμασα ηταν ενα σκληρο κερι σε σπρευ της sonax που δεν ξερω κι αν επρεπε να το βαλω. Επισης κατι για μικρογρατζουνιες απο γατες η' και τις ενοχλητικες αραχνες;Σημειωτεον οτι προσπαθησα να βγαλω ακρη στο site του cardetailing αλλα επι ματαιω.Ολα αυτα τα προιοντα δεν λενε που τα βρισκουμε η' αν λενε που τα βρισκουμε δεν ειναι ξεκαθαρος ο τροπος εφαρμογης δεδομενου οτι μου φαινετε πως τα λενε σαν να ειναι ολοι γνωστες του αντικειμενου. -
Μια χαρα τα λένε τα παιδιά αρκεί να έχεις χρόνο να διαβάσεις!
Το κέρωμα πάντα είναι το τελευταίο στάδιο! Κερώνεις για να προστατεύσεις ότι έχεις κάνει!Χοντρικά..
- Πρώτα πλένεις
- (Προαιρετικά) Αφαιρείς ανωμαλίες στο χρώμα με πηλό (Αν και είναι μια εργασία που δεν κάνουν πάρα πολλοί είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε χρώμα ταλαιπωρημένο και μη)
- (Εάν χρησιμοποίησες πηλό) Ξαναπλένεις
- Γυαλίζεις (Ανάλογα μιας και το καλύτερο γυάλισμα γίνεται με αλοιφαδόρο)
- Κερώνεις (Καλύτερα με το χέρι αλλά επειδή 100% δεν θα το ξανακάνεις επειδή θα σου φύγει η μέση πάλι με αλοιφαδόρο κάνεις δουλειά)
Εφόσον είσαι στα πρώτα βήματα και δε θέλεις πολλά πολλά!
Πάρε ένα καλό σαμπουάν και ένα υγρό κερί (Προσωπικά προτιμώ Meguiars) θα είσαι κομπλέ!
Αργότερα εάν έχεις αντοχές προχωράς και σε πιο εξειδικευμένα προιόντα! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μια χαρα τα λένε τα παιδιά αρκεί να έχεις χρόνο να διαβάσεις!
Το κέρωμα πάντα είναι το τελευταίο στάδιο! Κερώνεις για να προστατεύσεις ότι έχεις κάνει!Χοντρικά..
- Πρώτα πλένεις
- (Προαιρετικά) Αφαιρείς ανωμαλίες στο χρώμα με πηλό (Αν και είναι μια εργασία που δεν κάνουν πάρα πολλοί είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε χρώμα ταλαιπωρημένο και μη)
- (Εάν χρησιμοποίησες πηλό) Ξαναπλένεις
- Γυαλίζεις (Ανάλογα μιας και το καλύτερο γυάλισμα γίνεται με αλοιφαδόρο)
- Κερώνεις (Καλύτερα με το χέρι αλλά επειδή 100% δεν θα το ξανακάνεις επειδή θα σου φύγει η μέση πάλι με αλοιφαδόρο κάνεις δουλειά)
Εφόσον είσαι στα πρώτα βήματα και δε θέλεις πολλά πολλά!
Πάρε ένα καλό σαμπουάν και ένα υγρό κερί (Προσωπικά προτιμώ Meguiars) θα είσαι κομπλέ!
Αργότερα εάν έχεις αντοχές προχωράς και σε πιο εξειδικευμένα προιόντα!Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Δηλαδη το κερι της sonax (αυτο το χοντρο που ειναι σε σπρευ) και ενα γυαλιστικο της ιδιας εταιριας ειναι ενταξει;Αλοιφαδορο που μπορω να βρω;Επισης σε καθε πλυσιμο (1 φορα την εβδομαδα) επειδη θελω να εχω τελεια αποτελεσματα να το γυαλιζω η' να το κερωνω;
-
Το γυάλισμα δεν πρέπει να το κάνεις συχνά! Επίσης για το γυάλισμα εάν αρχίσεις μόνος σου, να πάρεις ένα 'μαλακό' προιόν, δλδ μικρής δυναμικής! Έτσι ώστε και μαμακία να κάνεις κάπου, να μην κλαις το βερνίκι σου, πόσο μάλλον το χρώμα!
Γυάλισμα μια φορά το χρόνο καλά είναι!Κερί βάζε και κάθε μέρα ένα έχεις την αντοχή
Αλοιφαδόρος πολύ καλός και οικονομικός είναι αυτός! Dual Action και σκυλί ο συγκεκριμένος!
Μαζί θα αγοράσεις και διάφορα pads! Ανάλογα τις προτιμήσεις! Κανα μαλακό για εφαρμογή του κεριού και ίσως πιο σκληρά για γυάλισμα!
Όλα αυτά είναι λίγο πολύ το πως πρέπει να γίνουν!
Προσωπικά θα σου πρότεινα να περάσεις μια φορά από εδώ
Θα έχεις καλές προτάσεις και για σαμπουάν και για κερί! Σε περίπτωση που τσιμπήσεις αλοιφαδόρο και προχωρήσεις σε άλλα πράγματα θα έχεις καλές προτάσεις και για διάφορα γυαλιστικά!
ΑΛΛΑ πάνω απόλα θα μπορείς να δεις στην πράξη τι γίνεται και για ποιο λόγο!
Θα σου φύγουν οι απορίες και θα αποκτήσεις know how, πάνω στα προιόντα, τι χρειάζεσαι πραγματικά εσύ (έχω δει τυπάδες να έχουν ολόκληρη μπουτίκ σπίτι αλλά να μην ξέρουν πως να τα χρησιμοποιήσουν τόσα πράγματα) και με ποιον τρόπο θα το πετύχεις!
Πάρε μόνο ότι έχεις ανάγκη!Και τέλος, πειραματίσου στην αρχή και μετά βλέπεις εάν έχεις όρεξη να το τραβήξεις περισσότερο!
Εγώ στις αρχές μπορεί και να το κέρωνα κάθε 2 μήνες!
Πλέον ένα γυάλισμα το χρόνο και μια φορά το 6 μηνο κερί είναι αρκετά για μένα! -
Σε ευχαριστω πολυ
-
iliasp,
βλεπω οτι το κατεχεις το θεμα και θελω να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο προιον για:1.Ανανεωση χρωματος. Πχ η οροφη εχει αποκτησει μια θαμπαδα σε σχεση με το υπολοιπο αμαξι και μερικες πολυ ψιλες χαρακιες απο κλαδακια κτλ. (Το χρωμα ειναι ασημι μεταλλικο, εαν παιζει ρολο)
2.Γυαλισμα
3.Κερωμα
Eχω ενα μικρο αλοιφαδορο (περιπου 200w) , θα κανει δουλεια η να προτιμησω καποιο τρυπανι με ρυθμιζομενες στροφες?
Και σε περιπτωση που βαρεθω: Ξερεις καποιον που να αναλαμβανει τετοιου ειδους εργασιες με λογικες τιμες?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ