Όχι μην αγχώνεσαι, το ζεστό νερό βοηθάει τους λεκέδες και γενικά τις βρωμιές να μαλακώσουν (φυσικά μιλάμε πάντα για χλιαρό-ζεστό νερό, όχι για νερό στους 100 βαθμούς Κελσίου...αν και, αν το καλοσκεφτείς, τα αμάξια για να βαφτούν ενίοτε μπαίνουν σε φούρνους, και δεν δείχνουν να παθαίνουν τίποτα από τη ζέστη...)
Όσο για το μη μεταλλικό κόκκινο χρώμα, επειδή έχω ακριβώς το ίδιο, έχω να πω το εξής:
Από τις παρατηρήσεις μου σε περίπτωση που δεν το φροντίσεις και απλά το αφήσεις να το κοπανάει ο ήλιος ανελέητα τότε μετά από καμιά 10-15 χρόνια θα ξεθωριάσει. Ανάλογα βέβαια και την ποιότητα της βαφής σε κάθε αμάξι, μπορεί να κρατήσει λιγότερο ή περισσότερο.
Σε περίπτωση όμως που το προσέχεις, το πλένεις έστω μια-δυο φορές το μήνα, το κερώνεις μια-δυο φορές το χρόνο, θα διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση.
Φυσικά αν έχεις κλειστό πάρκιγκ ή εν πάση περιπτώση τη δυνατότητα να παρκάρεις σε σκιά (ιδίως καλοκαίρι), ελαττώνεις περαιτέρω τη φθορά από τον ήλιο. Μια κουκούλα είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα λύση, αλλά ίσως βρεις ότι μετά από καιρό καταντάει μπελάς.