-
@georgemit Η αλοιφή είναι μια χαρά εκτός και αν την έχεις ανοίξει πρίν πολλά χρόνια οπότε καλό θα ήταν να πάρεις μια φρέσκια.
Άρα θα χρησιμοποιήσεις τρυπάνι που θα βάλεις pads. Ok έχω διαβάσει ότι έχουν κάνει ζημιά με αυτή τη μέθοδο αλλά λές ότι έχεις εμπειρία. Θα δουλέυει σαν περιστροφικός αλοιφαδόρος και όχι σαν έκκεντρος που είναι foolproof. Τα pads θα είναι μικρά και θα σου πάρει πολύ χρόνο.. Εγώ δε θα το έκανα όλο το αμάξι με αυτό σε μια μέρα. Θα το έσπαγα σε 2-3 μέρες. Με υπομονή και σωστή προετοιμασία θα πάρεις αποτέλεσμα. Πολύ προσοχή όμως!
-
Παιδιά μπορεί να το έχω ξαναρώτησει δεν θυμάμαι αλλά εξηγήστε μου λίγο τι είναι το quick detailer και πότε το βάζουμε? Πχ πλένω στεγνωνω κερωνω και μετά αν θέλω περνάω και μ αυτό? Αν πχ το έχω πλυμενο και δω μια κουτσουλιά ψεκαζω μ αυτό και μαζεύω με μικροϊνα? Ευχαριστώ
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παιδιά μπορεί να το έχω ξαναρώτησει δεν θυμάμαι αλλά εξηγήστε μου λίγο τι είναι το quick detailer και πότε το βάζουμε? Πχ πλένω στεγνωνω κερωνω και μετά αν θέλω περνάω και μ αυτό? Αν πχ το έχω πλυμενο και δω μια κουτσουλιά ψεκαζω μ αυτό και μαζεύω με μικροϊνα? Ευχαριστώ
Βασικά εσύ με το μαύρο κάτσε και κλάψε χαχαχαχχαχα
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
χαχα αφού σου είπα έχω προϋπηρεσία είναι το τρίτο αυτό.
-
Να πας να το κοιτάξεις, είσαι νέος ακόμα ίσως να το προλάβεις χαχχαχααχα
-
Να πας να το κοιτάξεις, είσαι νέος ακόμα ίσως να το προλάβεις χαχχαχααχα
Άστα να πάνε φίλε, αφού το χω πει σε τέτοια δουλειά είμαι και δεν μπορούν να βρουν τιποτα.
-
Quick detailers, which are often called waterless washes, are commonly used by detailers and car enthusiasts to put the finishing touch on a freshly detailed vehicle. Quick Detail Spray products quickly and easily remove water spots, streaks, dust and other light contamination.
Μείνε μακριά από "quick detailer" προιόντα αν θές τη γνώμη μου, μιας και ενισχύουν λάθος προσέγγιση απέναντι στο .. βερνίκι του οχήματος.
Για το πρώτο σκέλος της χρήσης τους αντι για αυτά προτιμώ ένα καλό κεράκι.. για τη δεύτερη χρησιμοποιόντας το έτσι τις μικρογρατζουνιές τις έχεις στο τσεπάκι...
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Quick detailers, which are often called waterless washes, are commonly used by detailers and car enthusiasts to put the finishing touch on a freshly detailed vehicle. Quick Detail Spray products quickly and easily remove water spots, streaks, dust and other light contamination.
Μείνε μακριά από "quick detailer" προιόντα αν θές τη γνώμη μου, μιας και ενισχύουν λάθος προσέγγιση απέναντι στο .. βερνίκι του οχήματος.
Για το πρώτο σκέλος της χρήσης τους αντι για αυτά προτιμώ ένα καλό κεράκι.. για τη δεύτερη τις μικρογρατζουνιές τις έχεις στο τσεπάκι...
Χαχα υπονοείς κατι γέροντα για τις μικρογρατσουνιες
-
Εννοώ ότι η χρήση του quick detailer τις προκαλεί
-
Μια και αναφέρθηκε το quick detailer. Έχω να κάνω μια αποσαφήνιση. Πίστευα ότι εγώ δεν το έχω καταλάβει, αλλά τελικά ισχύει γενικώς: quick detailer λέμε διάφορα προϊόντα. Άλλα είναι για ενίσχυση του κερώματος (ή για κέρωμα) και άλλα για προετοιμασία για τον πηλό.
Παλιοτερα δεν έβγαζα άκρη με όλες αυτές τις ορολογίες και έχω την απορία ποιος τις έχει δημιουργήσει και είναι τόσο ασαφείς. Δηιουργούν επίσης στον καταναλωτή ένα μπέρδεμα, που τον οδηγεί να μην αγοράζει τίποτα από αυτά και να καθαρίζει με απορρυπαντικό πιάτων. -
Πάρα πολλά προιόντα αναφέρονται ως quick detailers(qd) και όντως υπάρχει ασάφεια. Πάντα εξαρτάται από το τί θές να πετύχεις και το πιο σωστό είναι να ακολουθείς τις οδηγίες του κάθε προιόντος ξεχωριστά.
Σκέφτηκα να βάλω ένα δύο παραδείγματα αλλά θα μπέρδευαν περισσότερο τα πράγματα..
-
Πάρα πολλά προιόντα αναφέρονται ως quick detailers(qd) και όντως υπάρχει ασάφεια. Πάντα εξαρτάται από το τί θές να πετύχεις και το πιο σωστό είναι να ακολουθείς τις οδηγίες του κάθε προιόντος ξεχωριστά.
Σκέφτηκα να βάλω ένα δύο παραδείγματα αλλά θα μπέρδευαν περισσότερο τα πράγματα..
Βάλε δάσκαλε βάλε δάσκαλε η γνώση είναι δύναμη χαχα
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μια και αναφέρθηκε το quick detailer. Έχω να κάνω μια αποσαφήνιση. Πίστευα ότι εγώ δεν το έχω καταλάβει, αλλά τελικά ισχύει γενικώς: quick detailer λέμε διάφορα προϊόντα. Άλλα είναι για ενίσχυση του κερώματος (ή για κέρωμα) και άλλα για προετοιμασία για τον πηλό.
Παλιοτερα δεν έβγαζα άκρη με όλες αυτές τις ορολογίες και έχω την απορία ποιος τις έχει δημιουργήσει και είναι τόσο ασαφείς. Δηιουργούν επίσης στον καταναλωτή ένα μπέρδεμα, που τον οδηγεί να μην αγοράζει τίποτα από αυτά και να καθαρίζει με απορρυπαντικό πιάτων.Συμφωνώ συνονόματε ακριβώς εκεί μπερδεύομαι και γω αλλά για μετά το κερωμα αλλά για πηλό αλλά για δαχτυλιές και μπερδεύτηκα λίγο.
-
Είναι τέτοιο το εύρος των προιόντων που πλασσάρονται ως qd (φαντάζομαι για εμπορικούς λόγους) που όπως σας είπα δε θα βγεί άκρη.
πχ Koch Chemie fsd.. Γράφει απ' έξω quick detailer και όσοι το χρησιμοποιούμε είναι για να αφαιρείς φρέσκα άλατα ή σε ένα δύσκολο μαύρο χρώμα καλοκαιριάτικα αφού πλύνεις/στεγνώσεις για να σιγουρευτείς ότι δε θα μείνουν λευκές στάμπες.
ακόμα Optimum No Rinse .. αυτό ή τέτοιου τύπου προιόν είναι που μπορεί να σε μπέρδεψε.. Αυτο λοιπόν έχει πάμπολες χρήσεις ανάλογα τη αναλογία της μίξης του με νερό . Δλδ σε κάποια αναλογία είναι ιδανικό λέει για λιπαντικό πηλού.. σε άλλη αναλογία για rinseless wash.. σε άλλη σα qd .. χαμός
Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να γράψεις ποιός είναι ο σκοπός σου η ποιό προιόν έχεις ώστε να βοηθήσω περισσότερο αν μπορώ
-
Είναι τέτοιο το εύρος των προιόντων που πλασσάρονται ως qd (φαντάζομαι για εμπορικούς λόγους) που όπως σας είπα δε θα βγεί άκρη.
πχ Koch Chemie fsd.. Γράφει απ' έξω quick detailer και όσοι το χρησιμοποιούμε είναι για να αφαιρείς φρέσκα άλατα ή σε ένα δύσκολο μαύρο χρώμα καλοκαιριάτικα αφού πλύνεις/στεγνώσεις για να σιγουρευτείς ότι δε θα μείνουν λευκές στάμπες.
ακόμα Optimum No Rinse .. αυτό ή τέτοιου τύπου προιόν είναι που μπορεί να σε μπέρδεψε.. Αυτο λοιπόν έχει πάμπολες χρήσεις ανάλογα τη αναλογία της μίξης του με νερό . Δλδ σε κάποια αναλογία είναι ιδανικό λέει για λιπαντικό πηλού.. σε άλλη αναλογία για rinseless wash.. σε άλλη σα qd .. χαμός
Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να γράψεις ποιός είναι ο σκοπός σου η ποιό προιόν έχεις ώστε να βοηθήσω περισσότερο αν μπορώ
Πετάγομαι και γω με το μαύρο 🤪🤪. Πήρα το hybrid ceramic wax της meguiars + όλα τα υπόλοιπα που έχεις προτεινει(μέσα με έχεις βάλει απ όταν σε γνώρισα χάχα) και σκεφτόμουν να πάρω και το hybrid ceramic detailer αλλά λέω αν δεν το χρειάζομαι να μην το πάρω αν από την άλλη κάνει καλό να το παρω
-
Το μόνο quick detailer που έχω (και συστήνεται έτσι στην ετικέτα) είναι το mister collins. Είναι πάρα πολύ καλό. Στην ουσία είναι αραιωμένη καρνάουμπα και τονώνει το κέρωμα όταν κουράζεται.
Από εκεί και πέρα για λίπανση σε πηλό έχω το Immolube της carpro, αλλά αυτό δε γράφει qd στην ετικέτα, αν και κάποιοι θα το ονόμαζαν έτσι. -
Πετάγομαι και γω με το μαύρο 🤪🤪. Πήρα το hybrid ceramic wax της meguiars + όλα τα υπόλοιπα που έχεις προτεινει(μέσα με έχεις βάλει απ όταν σε γνώρισα χάχα) και σκεφτόμουν να πάρω και το hybrid ceramic detailer αλλά λέω αν δεν το χρειάζομαι να μην το πάρω αν από την άλλη κάνει καλό να το παρω
Είναι mild hybrid ή το ορίτζιναλ ?
Και κεράμικ γουάου φούλ έξτρα! Αν το βάλεις στο τσουτσούνι η σύντροφος σου θα σε αποζητά να σεξουαλιστείτε πέντε φορές την ημέρα!!! Κακώς δε το αναφέρει στις οδηγίες!
Πφφφ.. τι μπούρδες γράφουν για να πουλήσουν.. μείνε με αυτό που έχεις . Το άλλο που λές είναι οβερκιλ και ενισχύει λάθος συμπεριφορές.. πχ θα δείς λίγη σκόνη μιας-δύο ημερών και θα πείς -α τι ωραία έχω το σούπερ ντούπερ προιόν να το περάσω ένα χεράκι.. αμ δε πάει έτσι. Θα κάνεις πολύ ελαφριές γρατζουνιές που με τον καιρό συσσωρεύονται και είναι και μαύρο.. Trust me
-
Είναι mild hybrid ή το ορίτζιναλ ?
Και κεράμικ γουάου φούλ έξτρα! Αν το βάλεις στο τσουτσούνι η σύντροφος σου θα σε αποζητά να σεξουαλιστείτε πέντε φορές την ημέρα!!! Κακώς δε το αναφέρει στις οδηγίες!
Πφφφ.. τι μπούρδες γράφουν για να πουλήσουν.. μείνε με αυτό που έχεις . Το άλλο που λές είναι οβερκιλ και ενισχύει λάθος συμπεριφορές.. πχ θα δείς λίγη σκόνη μιας-δύο ημερών και θα πείς -α τι ωραία έχω το σούπερ ντούπερ προιόν να το περάσω ένα χεράκι.. αμ δε πάει έτσι. Θα κάνεις πολύ ελαφριές γρατζουνιές που με τον καιρό συσσωρεύονται και είναι και μαύρο.. Trust me
I trust you
-
Το hybrid wax είναι το μπλε ;;; Αν ναι το πείρα και εγώ.....χμμμμμμμ μέτρια πράγματα. Άσε που θέλει βρεγμένο το αυτοκινητο και μετά να το ξεβγάλεις. Εγώ ο άσχετος το έβαλα και το έτριβα με πανάκι...και κολλάει δεν βγαινει ευκολα
Το πιο καλό το απλό γρήγορο wax σε υγρή μορφή και γεύση (ούπς άρωμα ήθελα να πω) τσιχλοφουσκας
-
Δείτε αυτό, βασικά για αυτό μπήκα να ρωτήσω μετά από καιρό το φόρουμ...
Το έχετε δοκιμάσει;;;;Λέει για μόνιμο αποτέλεσμα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ