-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όταν λες wd40 λες το αντισκωριακο?
Αυτό εννοώ:
-
@alex-mix αυτοί είναι σκληροί κ@υλι@ριδες πλένονται με γυαλόχαρτο και πίσσα και στεγνώνουν με νέφτι ... πάμε για κάνα ψαράκι για δε μας παίρνει ...
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alex-mix αυτοί είναι σκληροί κ@υλι@ριδες πλένονται με γυαλόχαρτο και πίσσα και στεγνώνουν με νέφτι ... πάμε για κάνα ψαράκι για δε μας παίρνει ...
Χαχα έλα εσύ φίλε και θα σε πάω στα καλυτερα
-
3ος detailer και μία από τα ίδια , διόρθωση και μετά ένα χέρι απο σφραγιστικό ή κερί ή κεραμική . όταν λέμε σφραγιστικό εννοούμε οτιδήποτε υλικό σε στυλ γυαλιστικό - bsd κτλ?
Εν τω μεταξύ έχω πλύνει το αμάξι 5 φορές σε 10 μέρες , βλέπω το επόμενο πλύσιμο μετά το Πάσχα χαχαχα -
Ε για να σου λέει και 3ος ότι θέλει διόρθωση μάλλον έτσι θα είναι. Σφραγιστικό εννοόυμε πάντα το τελευταίο βήμα-προιόν μετά από πλύσιμο, διόρθωση κτλ. Όταν δηλαδή το αμάξι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και καθαρό,για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα/κάνουμε πιο εύκολη τη συντήρηση/αναδείξουμε το χρώμα.
Αυτό που υπέθεσες ήδη.. κεριά, κεραμικές κτλ
Edit : Υπάρχουν και γυαλιστικές αλοιφές one step τις λέμε που εφαρμόζονται με αλοιφαδορο και αφήνουν στο τέλος και προστασία στο βερνίκι. Είναι ήπιες και εκτιμώ ότι αρκεί μια τέτοια προσέγγιση στην περίπτωση σου
-
Yem όπως σου είπανε είναι μην το ψάχνεις άλλο και πλένεις συνεχώς το αμάξωμα σαν "παστρικιά". Σε παρόμοιο πρόβλημα που είχα περιγράψει δοκίμασα αρχικά το Koch Chemie FSE 2-3 φορές μετά το πλύσιμο και το Scalex της Polarchem. Tα οφθαλμοφανή έφυγαν αλλά έχει κάνει bond στο βερνίκι που σε εμάς τους ψυχαναγκαστικούς φαίνεται άσχημα σαν την ελιά δίπλα στα χείλη της Σίντι Κρόφορντ ! Σου είπαν περίπου πόσες ημέρες εργασίας χρειάζονται και ποιο το κόστος ;
-
Δεν είμαι funboy του detailing , απότι κατάλαβα σε όλες τις περιπτώσεις θέλει το γυαλισματάκι του με απαλά σφουγγάρια και μετά το κόστος πάει ανάλογα με το τι θα ακολουθήσει , απο κέρωμα με καρναούμπα ( αν θυμάμαι καλά ) στα 300 και η κεραμική στα 500 - πραγματικά φιλική τιμή από φίλο του @dimitriscsd -μετά πάμε σε κεραμική 700 και μετά καλύτερα να το έβαφα στην αντιπροσωπεία !
Γενικά νομίζω ότι το κόστος της κεραμικής δεν αξίζει για μένα τα λεφτά της , αν υπολογίσουμε και κάποια έξτρα ετήσια συντήρηση τότε καλύτερα να το βάψω στα 5-6 χρόνια . Νομίζω σε 2 μέρες θα το έχουν τελείωση το αυτοκίνητο . Μελετάω πολύ σοβαρά και μια κρυφή "προσφορά" φίλου ... -
@tesa54 Σωστές παρατηρήσεις. Τελικά τι έκανες εσύ, το άφησες έτσι ?
@yem Βασικά ούτε εγώ είμαι του "detailing".. είμαι όμως της σωστής και μεθοδικής συντήρησης χωρίς υπερβολές. Στις τιμές που σου είπανε αυτό που κοστίζει είναι οι εργατοώρες. Στην περίπτωση σου εκτιμώ ότι υπολογίζουν ένα 250αρι για να προετοιμάσουν και να γυαλίσουν το όχημα σου και το θεωρώ τίμιο. Αυτό είναι χρονοβόρο και θέλει περίπου μισή μέρα αν γίνει σωστά από ένα μόνο άτομο. Από εκεί και πέρα ναι, η κεραμική έχει κάποιο κόστος σαν υλικό συν εργατοώρα γι' αυτό και ανεβαίνει η τιμή. Με 700 ευρώ πάντως δε βάφεις σωστά αυτοκίνητο, πιστεύω ότι θα κόστιζε Χ 3. Συν ότι σα την εργοστασιακή βαφή δεν θα είναι..
-
σωστά @mastoras78 και εγώ αυτό έχω καταλάβει από αυτά που λέτε και από αυτά που έχω δει σε βιντεάκια ότι έχει τα ίδια εργατικά για να διορθώσεις πριν βάλεις το ένα προϊόν ή το άλλο απλά η κεραμική έχει νομίζω έξτρα εργατοώρες για την τοποθέτηση + το πιο ακριβό υλικό . Το βάψιμο το ανέφερα για την τιμή που μου έδωσε ο τρίτος ο οποίος παρουσίασε την κεραμική με κάτι που έφερε ο superman από τον κρύπτον " Δεν θα σε πιάνουν ούτε οι γρατζουνιές από παπιά - μικρο χτυπήματα - σφαίρες κτλ" αχαχαχαχ , ήμουνα πολύ κουρασμένος για να του κάνω χαβαλέ ! Ο γείτονας detailer είπε μια μεγάλη αλήθεια που δεν την έχουμε συζητήσει , σε περίπτωση τροχαίου ας πούμε ότι θες επισκευή 2 πόρτες ή καπό - φτερά θα χρειαστείς το λιγότερο 250-300 , αυτός επέμεινε ότι υπάρχει δυνατότητα να περαστεί στην αξία και η κεραμική με τιμολόγια - βίντεο εργασίας κτλ , έχουμε καμία γνώμη ? ισχύει κάτι τέτοιο ?
-
Mastora το έχω αφήσει έτσι για την ώρα αφού δεν βελτιώνεται περαιτέρω χωρίς μίνι διόρθωση, γυάλισμα κλπ. Τιμή 700 ευρώ για 4 ημέρες εργασίας. Η τιμή είναι εντάξει για την επιφάνεια του αμαξώματος. Προέχει όμως να απομακρυνθούν οι γάτες από το γκαράζ (ο δήμος καθυστερεί) γιατί δεν θα πληρώσω αυτά τα λεφτά να κοιμούνται/κατουράνε/γρατζουνάνε καθαρό καπό/ουρανό ! Περι βαψίματος ακούω και εγώ μεγάλες διαφορές στις τιμές 700-2000 ευρώ αλλά εξαρτάται και τι θέλεις να κάνεις.
Yem για τις ασφαλιστικές όλα γίνονται αρκεί όμως να πληρώσεις παραπάνω ασφάλιστρο και αφού το αποδεχθούν εγγράφως στο συμβόλαιο -
@yem Χωρίς να το έχω ψάξει περί της αποκατάστασης της κεραμικής φαντάζομαι ισχύει αυτό που λέει ο tesa περί ασφαλιστικών. Και να έχεις πληρώσει και φπα όταν στην περάσουν, δλδ να σου έχουν κόψει απόδειξη..
Ένα ζήτημα με τις κεραμικές είναι ότι σε περίπτωση φανοποιείας πρέπει να τις ξαναπεράσεις στο κομμάτι που βάφτηκε.
Αυτές τις παπάτζες που σου έλεγε ο άλλος περί κεραμικών ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον καραγκιόζη..
@tesa54 wow 4 μέρες δουλειά.. ίσως μπορείς να πετύχεις και καλύτερη τιμή .. τσιμπημένο μου ακούγεται
-
Mastoras78 αν δε κάνω λάθος έχεις και ένα λευκό fiesta 7αρι, το οποίο είχες περάσει με αλοιφαδορο πριν λίγο καιρό.
Πως ήταν το αποτέλεσμα; σκέφτομαι να κάνω και το δικό μου, έχω ένα ίδιο, αλλά φοβάμαι το χρώμα που είναι λευκό μονής.
Τα σφουγγάρια σου ασπρισαν; εννοώ βγήκε πάνω τους χρώμα από το αυτοκίνητο; -
@georgemit Ναι υπήρχε και ένα fiesta mk7 που το παραχώρησαμε σε συγγενείς πλέον. Το είχα γυαλίσει και είχε δώσει αρκετή φρεσκάδα.. Σαν να επανήλθε, καθάρισε.
Όλα αυτά τα fiesta έχουνε χάλια πλαστικά/λάστιχα παρμπρίζ κορεσμενα και ξεβαμμένα σήματα σε μάσκα, ζάντες. Το ίδιο και οι alfa romeo παρατηρώ. Αν θες να το φρεσκάρεις σοβαρά σκέψου να αλλάξεις και τα παραπάνω.
Το χρώμα διπλής επίστρωσης είναι. Μια στρώση χρώμα και βερνίκι από πάνω. Εκτός κι αν δε σε καταλαβα και μιλάς για παλιότερο μοντέλο. Τα pads μου μια χαρά ήταν πάντως όταν τελείωσα..
-
Το 7αρι έχω κι εγώ 2009 μοντ.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Τα λάστιχα και πλαστικά γύρω γύρω είναι μια χαρά.
Το μπροστινό σήμα το είχα αλλάξει με ένα προγραμμα δωρεάν αντικατάστασης της ford και είναι σαν καινούριο. Οι τάπες στις ζάντες είχαν αλλαχτεί επίσης αλλά έγιναν πάλι χάλια. Θα τις ξανά αλλάξω.
Εκτός από το γυάλισμα που θα κάνω, θα βάψω ζάντες και θα αλλάξω και τη φούσκα του λεβιέ.
Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση στα υπόλοιπα χωρίς το παραμικρό χτύπημα. Λέω να το φρεσκάρω και να το κρατήσω κι άλλο, το λυπάμαι να το δώσω. -
Τίποτα...
Σε γκαράζ το έχεις και είναι σε τόσο καλή κατάσταση ? Στο δικό μας ακόμα και τα λάστιχα εσωτερικά στις πόρτες είχανε πολυμεριστεί. Επίσης τα φανάρια είχανε θαμπώσει.. Χιλιόμετρα το δικό σου ? Κρεμαγιέρα έβγαλε θέμα?
Ωραία το έχεις σκεφτεί θα έλεγα και με το βάψιμο στις ζάντες, θα ξανανιώσει για τα καλά. Εσύ θα το γυαλίσεις μόνος σου? Το έχεις ξανακάνει ? Θα χρειαστεί να το περάσει πηλό κτλ πρίν ξεκινήσεις. Μην πάς με πολύ χοντρές αλοιφές και βαθιά διόρθωση. Ένα αμάξι με 13 χρόνια στην πλάτη όπως και να το κάνουμε δε μας παίρνει να αφαιρέσουμε πολύ βερνίκι. Θα το χρειαστεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Θα προχωρούσα σε διόρθωση ενός σταδίου με λεπτή/ενδιάμεση αλοιφή και όχι πολύ σκληρά pad.
-
Εκτός από τα 2 τελευταία χρόνια που είμαι Χανιά και είναι χύμα στον δρόμο, πάντα πάρκαρα σε υπόγειο γκαράζ.
Βέβαια έτρωγε ήλιο το πρωί που πήγαινα σχολείο, δεν είμαι μαθητής, το 78 είμαι κι εγώ
Τα φανάρια σαν καινούρια. Κρεμαριέρα δεν έχει βγάλει, όχι.
Γενικά παρά τα 224.000 km που έχει, έχει πολύ καλό περπάτημα, το αισθάνεσαι στιβαρό δλδ και όχι υπό διάλυση και επιπλέον δε τρίζει τίποτα στο εσωτερικό.
Λέω να το κάνω μόνος μου καθώς έχω τα σύνεργα από το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα και δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου στο fiesta ή στο scala.
Έχω μια αλοιφή της 3Μ, είναι γκρι σε μεγάλο μαύρο μπουκάλι. Πώς μπορώ να καταλάβω αν είναι χοντρή ή μεσαία; Pads θα πάρω καινούρια, προτείνεις μαλακά; -
224κ και πένα όπως λες είναι εξαιρετικό επίτευγμα. Μήπως το οδηγούσες μόνο εσύ?
Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες με τον εξοπλισμό που έχεις. Τι αλοιφαδορος είναι, τι διάμετρο pads παίρνει, πόσο καιρό έχεις την αλοιφή? Την είχες ανοίξει? Βαλε κανα link αν θες.Μια αλοιφη 250 ml 10-15 euro έχει
Τυχαίο παράδειγμα pads/αλοιφής ας πούμε rupes κίτρινα σφουγγάρια και Rupes κίτρινη αλοιφή DA
-
Ή αλοιφή είναι αυτή, τελικά είναι ψιλή.
Τη χρησιμοποιούσα στο corsa που ήταν μαύρο προ 10ετιας. Στο fiesta μόνο τοπικά για κάνα χτυπηματακι στον προφυλακτήρα.
Έβαζα τα pads σε τρυπάνι bosch που είχε ρυθμιστή στροφών για να γυρνάει όσο πιο αργά γίνεται. Ξέρω δεν είναι το ιδανικό εργαλείο αλλά στο corsa έκανα δουλίτσα. Βέβαια ήταν πολύ κουραστικό.
Ναι μόνο εγώ το οδηγούσα όσο ήταν 1ο αυτοκίνητο σε διαδρομές Βραχατι - Ναύπλιο, Βραχατι - Μέγαρα, Ελευσίνα. Δεν έχει φάει μποτιλιαρισματα. -
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κρεμαγιέρα έβγαλε θέμα?Όταν λέμε κρεμαγιερα τι ακριβώς συμβαίνει???
Πώς θα το καταλάβουμε κάνει κάποιο θόρυβο η κενό στη λειτουργία της?
Την έχεις αλλάξει και ποιο είναι το κόστος? -
@dgrgtc said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κρεμαγιέρα έβγαλε θέμα?Όταν λέμε κρεμαγιερα τι ακριβώς συμβαίνει???
Πώς θα το καταλάβουμε κάνει κάποιο θόρυβο η κενό στη λειτουργία της?
Την έχεις αλλάξει και ποιο είναι το κόστος?Δεν ήταν κρεμαγιέρα, για την ακρίβεια ήταν κολώνα τιμονιού η διάγνωση και κοινό πρόβλημα στα Fiesta. Αυτό είχε συμβεί στο ΜΚ7 το 1.4 που συζητάμε εδώ πέρα σύμφωνα με την κάτοχο του πρίν όμως τη γνωρίσω. Της είχαν πάρει 200 ευρώ σε εξωτερικό συνεργείο σύμφωνα με τα λεγόμενα της. Το ίδιο μου είχε συμβεί και στο ST MK8 και μου την είχαν αλλάξει στην εγγύηση !
Έκανε ένα τακ-τακ κατά την περιστροφή από άκρη σε άκρη..
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ