-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Καθαρό και απλά σκονισμένο αμάξι; Μια βόλτα στην εθνική, 2-3 γκαζιές γεμάτες και έφυγε η σκόνηΣωστός. Επειδή είμαι λίγο μακριά από εθνική, το κάνω στη Συγγρού αυτό που λες (όχι στον παράδρομο...
-
Εχω παθει πλακα, καλα το πλυσιμο του αυτοκινητου, ακομα και η σκονη ειναι τόσο ενοχλητική ωστε να απαιτει δραστικά και αμεσα μετρα απομάκρυνσης? . Πάντος το δικο μου θελει ενα καλο πλυσιμο. Σφουγκαρι αυτοκινήτου κάνει η υπάρχου και αλλα προιοντα στα μαγαζια? επίσης τι κερι να χρησιμοποιησω? Πηχτο η ρευστο. Το αμαξι μου ειναι 15 μηνων ασημι και εχει πληθει καμια 5 φορες σε πλυντιριο ρουχων
-
Αυτή είναι η πιο ανώδυνη λύση....προσοχή στα γκάζια μόνο
Πάντωχ χωρίς πλάκα πιστεύω οτι είναι η νούμερο 1 αιτία (ίσως μαζί με τα πλυντήρια αυτοκινήτων) για την δημιουργία....'αράχνης'
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση αφού χρησιμοποιείς το ξεσκονιστήρι όταν είναι σκονισμένο το αμάξι (άρα βρώμικο) να μην κάνει μικρές, ελάχιστες έστω γρατζουνιές. Παιδιά, η λύση για εμένα είναι μία: Καθαρό και απλά σκονισμένο αμάξι; Μια βόλτα στην εθνική, 2-3 γκαζιές γεμάτες και έφυγε η σκόνη. Και δεν λέω να 300-αρίσετε το όχημα. Με 80-100 χαω είστε μια χαρά! Αυτό για όσους δεν έχουν κάποιο αεροσυμπιεστή στο σπίτι.Παιδιά εγώ ο μόνος λόγος που ξεσκονίζω είναι για να βάλω την κουκούλα. Γίνεται να βάλω κουκούλα με τις σκόνες; Τι να κάνω;
-
Όχι γιατί η σκόνη θα γρατσουνίσει τη μπογιά.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι γιατί η σκόνη θα γρατσουνίσει τη μπογιά.Τελικά το ξεσκόνισμα γρατζουνίζει...
Η κουκούλα σε σκονισμένο γρατζουνίζει...Καμια λυση υπάρχει;
Το αυτοκίνητο το πλένω κάθε βδομάδα οπότε ποτέ δεν έχει σκόνες πανω...
-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Τελικά το ξεσκόνισμα γρατζουνίζει...
η λυση ειναι να αποδεχθεις οτι ολα τα αυτοκινητα εξωτερικα δεν μπορει να ειναι πεντακαθρα εφοσον κυκλοφορουν στο δρομο. Αν θελουμε να γυαλιζουμε, τα κλεινουμε σε αεροστεγη γυαλα και τα βαζουμε στο σαλονι μας να τα θαυμαζουμε!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπας κι είναι μαύρο το αυτοκίνητο;
Πλακα κανω Μανο μην παρεξηγηθεις.
Χμμ, το μαύρο είναι το χρώμα των μαζοχιστών.
Η παραμικρή ατέλεια ξεχωρίζει στο φως. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χμμ, το μαύρο είναι το χρώμα των μαζοχιστών.
Η παραμικρή ατέλεια ξεχωρίζει στο φως.Πες το ψεματα. Εχω τρελαθει να πλενω και να καθαριζω! Παω στη σχολη και το μεσημερι που φευγω τιγκα στη σκονη λες και δεν το ειχα πλυνει χτες και του εχω και κουκουλα να μη σκονιζεται τουλαχιστον το βραδυ. Επειδη ομως το κερωνω συχνα(καθε δυο μηνες) ακομα και λασπωμενο γυαλιζει παρα πολυ απο μακρια πραγμα που μου αρεσει παρα πολυ γιατι δεν ξερω αν αλλο χρωμα θα γυαλιζε τοσο. Ξαναλεω οπως ειχα πει οτι με το ξεσκονηστηρι αν απλως βγαζουμε τη σκονη δεν κανει γραντζουνιες. Και εγω εχω αραχνιες απο την πρωτη φορα που το επλυνα κιολας και ποολυ μετα πηρα ξεσκονηστηρι. Η κουκουλα αν δεν εχεις παρκινγκ ειναι σωτηρια. Εγω τη βαζω βρεχει πχ το απογευμα και το βραδυ και το πρωι που ξαναφευγω εχει σταματησει και το αυτοκινητακι μου γυαλιζει σαν φρεσκοπλυμενο.
-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Τελικά το ξεσκόνισμα γρατζουνίζει...
Δυστυχώς λύση πέρα από το κλειστό χώρο στάθμευσης δεν υπάρχει. Η βαβούρα της κουκούλας με το πλένε – ξεσκόνιζε με έκανε να την εγκαταλείψω.
-
Συμφωνω απολυτα. Το κλειστο παρκινγκ(και οσο πιο κλειστο τοσο πιο καλα) ειναι η λυση. Δε λερωνεται δε σκονιζεται τοσο και δεν καθεσαι καθε μερα βγαλε κουκουλα-ξεσκονισε-βαλε κουκουλα με τα επακολουθα που δεν ειναι μονο γραντζουνιες αλλα και να λερωνεσαι αφου η κουκουλα θα ειναι λερωμενη και ας την πλενεις συνεχεια και ο κοπος που κανεις. Εγω προσωπικα βαριεμαι καθε πρωι πρωι να καθομαι να βγαζω την κουκουλα. Θελω να μπω και να φυγω. Ασε που τωρα το καλοκαιρι μεσα στον ηλιο μεχρι να την βγαλω εχω γινει μουσκεμα και νιωθω χαλια ολη μερα. Το οτι το πλενεις καθε βδομαδα δεν εχει σχεση με τη σκονη. Εγω 10 λεπτα μετα το ξεκουκουλωμα εχω γεμισει σκονη. Κι εγω το πλενω συνεχεια. Η κουκουλα η ακομα καλυτερα το παρκινγκ θα σε βοηθησουν να μην το πλενεις και τοσο συχνα αν το εχεις εκει οταν βρεχει πχ και ετσι μενει καθαρο. Ψαχνω καινουργιο σπιτι και πρωτα ρωταω αν εχει παρκινγκ και μετα πως ειναι τα δωματια.
-
Παιδιά ίσως είναι λίγο offtopic αλλά την κουκούλα πως την καθαρίζεται;
-
Δε νομιζω να εισαι off-topic. Αν εννοεις το εξωτερικο μερος της κουκουλας ευκολα! Απλως σκεπαζεις το αυτοκινητο και πλενεις πανω σε αυτο την κουκουλα! Ετσι ειναι τελειως τεντωμενη κτλ. Βεβαια δεν καθαριζει τελειως γιατι η βρωμια μπαινει στουπορους αλλα ειναι πολυ πολυ καλυτερα. Αλλα μην την βγαλεις αμεσως γιατι θα βρωμισει. Αστη να στεγνωσει. Εγω προσωπικα το κανω καθε βδομαδα. Αν εννοεις το εσωτερικο τωρα κλαυτα! Επειδη μου εχει πεσει κατω μερικες φορες λογω του αερα οταν την εβγαζα η επειδη εχει λερωθει απο την επαφη, οσο κι αν προσεχω, του εσωτερικο και του εξωτερικου μερους αυτο που εκανα ειναι να την βαλω αναποδα στο αυτοκινητο και να την πλυνω αλλα εκανε πολλες ωρες στον ηλιο να στργνωσει γιατι απο μεσα ειναι μαλακη για να μη γδερνει και ετσι ειχε ποτισει. Επισης δεν την εβαλα στο δικο μου αυτοκινητο αλλα στο παλιο γιατι το εξωτερικο μερος ειναι αγριο και οσο και να το πλενεις δεν καθαριζει οποτε θα μου το γραντζουναγε σοβαρα! Αυτο το εχω κανει βεβαια 2-3 φορες στους 7 μηνες που την εχω αλλα ειναι κουραστικο και εξαλλου δε λερωνεται απο μεσα ευκολα.
-
Το εξωτερικό μέρος της κουκούλας με σφουγγάρι στραγγισμένο ενώ είναι πάνω στο αμάξι. Συχνό ξέπλυμα του σφουγγαριού, σκούπισμα της κουκούλας για να φύγει η πολλή βρωμιά κλπ. Όχι με λάστιχο ή με σφουγγάρι με πολύ νερό, γιατί αν η κουκούλα έχει ραφές, το νερό μπορεί να περάσει μέσα και κλάφτα Χαράλαμπε. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να μείνει πάνω στο αμάξι σηκωμένη γύρω-γύρω ώστε να ελευθερώνεται το εσωτερικό βρεγμένο μέρος μέχρι να στεγνώσει.
Εσωτερικά ο καλύτερος τρόπος είναι να βρεις καθαρό επίπεδο σημείο (μια αυλή ή ένα πάρκιγκ σε πυλωτή) και να το αρχίσεις με το λάστιχο και μια σκούπα. Αν χρησιμοποιηθεί απορρυπαντικό (μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις, πχ αν έχει ήδη πιάσει μούχλα), πολύ καλό ξέβγαλμα. Μετά άπλωμα μέχρι να στεγνώσει τελείως, διαφορετικά αν διπλωθεί με υγρασία, θα πιάσει μούχλα που μπορεί να κάνει ζημιά στην κουκούλα, ίσως και στο χρώμα. -
Αν η κουκουλα ειναι αδιαβροχη (οπως και η δικη μου) λογικα δε θα υπαρχει προβλημα με το λαστιχο αλλιως θα ειχε προβλημα και στις βροχες. Εσυ μαλλον εννοεις τις ελαφριες που ειναι μονο για τη σκονη. Το να την απλωσεις για να την πλυνεις απο μεσα το δοκιμασα κι εγω αλλα λογω των λαστιχων που εχει στις γωνιες δεν καταφερα να τη στηριξω
-
Επαυξανω και εγω για το μαυρο χρωμα, δεν ξαναπερνω ποτε.
Στον ηλιο φαινονται ολες οι ατελεις....
Ας οψετε η toyota με τις βλακωδεις επιλογες χρωματων που εχει.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ας οψετε η toyota με τις βλακωδεις επιλογες χρωματων που εχει.
Οντως
-
Βρήκα κομμάτια από κοτόπουλο πάνω στην οροφή της κούκλας μου!
Μια γειτόνισσα ήθελε να ταΐσει τις γάτες και τους πέταξε λίγο φαγητό από το μπαλκόνι το οποίο προσγειώθηκε πάνω στο αμάξι
Την επόμενη μέρα που το είδα το καθάρισα με λίγο νεράκι αλλά έμειναν κάποια απομεινάρια που σκέφτηκα ότι θα φύγουν με το πλύσιμο.
Όταν το έπλυνα διαπίστωσα ότι αυτά τα κατάλοιπα δεν βγαίνουν και το έτριψα λίγο πιο δυνατά με το σφουγγάρι.
Αποτέλεσμα να μην φύγουν ούτε τα κατάλοιπα αλλά να κάνει και αράχνες το στο σημείο
Τι να βάλω ρε παιδιά για να φύγουν αυτές οι βρωμιές;
-
Πρεπει αν βαλεις καθαριστικο(ισως καποιο ειδος compound). Και αν ειναι δυνατον να μην αφηνεις τετεια πραγματα στο χρωμα γιατι οταν εξατμιζονται τα ζουμια υπαρχουν πιο πολλες πιθανοτητες να λεκιασει το χρωμα.
Σχετικα με την σκονη ειναι αδυνατο να την αποφυγεις. Στο κατω κατω πρεπει να κυκλοφορεις. Αλλα εγω εχω διαβασει και εφαρμοζω την παρακατω τεχνικη. Αφου το πλυνεις το αυτοκινητο, μετα απο κανα δυο μερες παιρνεις δυο πετεσετες μικρονηματων και ενα κουβα καθαρο νερο και ενα σπρευ quick detailer. Με το πρωτο πανι το μοσκευεις σε νερο και μετα το στιβεις οσο ποιο πολυ γινεται. Μετα περνας την επιφανεια του αυτοκινητου. Κανεις το φτερο και το καπω μετα το αλλο φτερο και την μια πορτα κτλ. Καθε φορα που τελειωνεις ενα κομματι περνεις το σπρευ quick detailer και ριχνεις λιγο στο καμματι που μολις καθαρισες. Μετα με το αλλο στεγνο πανι το περνας μεχρι να γυαλισει καλα. Αν το κανεις αυτο τοτε δεν χρειαζεται να το πλενεις καθε τρεις και λιγο. Σιγουρεφτειτε οτι το βρεγμενο πανι το ξεβγαζετε στον κουβα με το νερο συχνα για να φευγει η σκονη/βρωμα. Μετα περνετε το βρεγμενο πανι και περνατε τα παραθυρα και μετα με ενα αλλο πανι στεγνο τα περνατε ακομα μια φορα για να στεγνωσουν τελειως. Με το βρεγμενο πανι περαστε και το εσωτερικοτο ταμπλο και τις πορτες. Μην χρησιμοποιητε πανι μικρονηματων σε υφασμα στην ταπετσαρια. το ιδιο και με τις ζαντες και τα λαστιχα ετσι δεν θα εχει πολλη βρωμια και σκονη ποτε το αυτοκινητο. Επισης συνηστων να το περασετε ετσι πριν βαλετε το καλυμα μια και η σκονη γρατζουναει την μπογια (οχι την μπογια αλλα το βερνικι της μπογιας).
Επισης πρεπει να προετοιμαζετε και να περνατε το αυτοκινητο ολα τα απαιτουμενα βερνικια αμεσως μολις το παρετε. Αν περιμενετε τοτε πιο πολλα πραγματα κολανε στην μπογια και θελει πιο πολυ προσπαθεια να καθαρισουν. Την περασμενη βδομαδα το εκανα και εγω στις γυναικας το καινουργιο τουτουνι. Μου πηρε σχεδον 8 ωρες για να το κανω. Αλλα τουλαχιστο ξερω οτι ολα ειναι καθαρα τωρα. Εχω φωτο απο τα βασικα πραγματα που θα ανεβασω για να δειτε ποσο μαζοχας ειμαι (ναι ξερω ειναι μαυρο)
Φιλικα
Νικος
-
Βρήκα κομμάτια από κοτόπουλο πάνω στην οροφή της κούκλας μου!
Μια γειτόνισσα ήθελε να ταΐσει τις γάτες και τους πέταξε λίγο φαγητό από το μπαλκόνι το οποίο προσγειώθηκε πάνω στο αμάξι
Την επόμενη μέρα που το είδα το καθάρισα με λίγο νεράκι αλλά έμειναν κάποια απομεινάρια που σκέφτηκα ότι θα φύγουν με το πλύσιμο.
Όταν το έπλυνα διαπίστωσα ότι αυτά τα κατάλοιπα δεν βγαίνουν και το έτριψα λίγο πιο δυνατά με το σφουγγάρι.
Αποτέλεσμα να μην φύγουν ούτε τα κατάλοιπα αλλά να κάνει και αράχνες το στο σημείο
Τι να βάλω για να φύγουν αυτές οι βρωμιές;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ