-
Εγώ Αλέξανδρε το πιεστικό το έχω μόνιμα στην ταράτσα για να πλένω μοκέτες και άλλα , δεν το κατεβάζω κάτω για το αυτοκίνητο , πολύ μπελάς όπως λέει και ο μάστορας ( σκέψου ότι έχει και την καβάτζα του) , για αυτό δεν πήρα αφροποιητή (αν και είχε το πιεστικό -black & decker -αλλά δεν κάνει δουλειά) ), δοκίμασα για πλάκα ένα παλιό τρομπάκι που είχα και αφού είδα ότι κάνει δουλειά πήγα και πήρα ένα που φαινότανε λίγο ποιο καλό με 8ε ! Κατά τα άλλα την καλύτερη λύση την έχουν πει τα παιδιά εδώ , αν δεν έχεις εξοπλισμό και πολύ χώρο μια πολύ καλή λύση είναι να πας στα γνωστά πλυντήρια με το κέρμα που σου παρέχουν πιεστικό νερού και αέρα και μια ωραία απλά να κάνεις τα δικά σου , σε ένα κουβαδάκι τα καθαριστικά σου και οι πετσέτες σου , πάρε και ένα καφεδάκι στο δρόμο και θα είσαι άρχοντας , εγώ θα το δοκιμάσω μόλις μαλακώσει ο καιρός , έχω βρει ένα μεγάλο στο Καραισκάκη δίπλα και άλλο ένα στην Θηβών ( Αιγάλεω)!
Αυτό κάνω τώρα. Πάω στα πλυντήρια με το κέρμα κάθε Κυριακή και το βλέπω ως την πιο όμορφη στιγμή της εβδομάδας, λες και παίρνει όλα τα άγχη των προηγούμενων ημερών αυτό το πλύσιμο.
Έχω πάρει εννοείται και τα δικά μου πραγματάκια και κάνω το δικό μου κουμάντο ύστερα.
Την τζαμπατζιά με τον ψεκαστήρα προπιέσεως την ρωτούσα για την περίπτωση που βρεθώ κάπου αλλού και θελήσω να ρίξω ένα καλό πλύσιμο μέσα-έξω.
Και τελικά δεν κατάλαβα, αυτός ο ψεκαστήρας θα κάνει καθόλου αφρό πέφτοντας, απλά θα πιτσιλάει νερό με σαμπουάν; -
Αλέξανδρε την καλύτερη δουλειά κάνεις/κάνετε στα πλυντήρια με κέρμα.
Τη δουλειά με τον αφροποιητή την κάνει το προϊόν που βάζεις μέσα ως προς την αποτελεσματικότητα δηλαδή το σαμπουάν ενεργού αφρού. Το αν θα βγει σαν αφρός που κάθεται η ενα πιο νερουλό μίγμα μικρό ρόλο παίζει. Αρκεί να καλύψεις όλες τις επιφανείες και να περιμένεις.
Τώρα για περισσότερο αφρό μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες στο μίγμα και αν δε κάνω λάθος να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό στην μίξη.
-
Αλέξανδρε την καλύτερη δουλειά κάνεις/κάνετε στα πλυντήρια με κέρμα.
Τη δουλειά με τον αφροποιητή την κάνει το προϊόν που βάζεις μέσα ως προς την αποτελεσματικότητα δηλαδή το σαμπουάν ενεργού αφρού. Το αν θα βγει σαν αφρός που κάθεται η ενα πιο νερουλό μίγμα μικρό ρόλο παίζει. Αρκεί να καλύψεις όλες τις επιφανείες και να περιμένεις.
Τώρα για περισσότερο αφρό μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες στο μίγμα και αν δε κάνω λάθος να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό στην μίξη.Οπότε θα το δοκιμάσω και το ψεκαστικό με την τρόμπα. Κι αν βγει κάτι καλό οκ. Αν πάλι δεν βγει κάτι καλό, δε θα έχω ξοδέψει και πολλά λεφτά και θα έχουμε ένα ψεκαστήρι για να παίζουν τα παιδιά μπουγέλο.
-
Για τα πλυντήρια με κέρματα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, π.χ. ακριβότερες - φθηνότερες χρεώσεις, περισσότερα λεπτά λειτουργίας μάνικας, καλύτερα καθαριστικά, πιο πλούσιος αφρός, πιο πολύ κερί στο ψέκασμα κλπ ; Εγώ για πλύσιμο συντήρησης πηγαίνω στο Labiko στο Ελληνικό αλλά φίλος μου πρότεινε το Subito στην Πειραιώς γιατί έχει καλύτερα καθαριστικά και σε πιο γενναιόδωρες δόσεις οπότε λέω να το επισκεφτώ σύντομα για να σχηματίσω γνώμη https://www.youtube.com/watch?v=6WtwaaBuefM. Μετά βέβαια σκούπισμα με δικιά μας πετσέτα στεγνώματος. Επίσης τώρα που χιόνισε και έριξαν αλάτι στους δρόμους (έστω και αυτό το λίγο κατόπιν εορτής) πρέπει να πλύνουμε τα οχήματά μας από κάτω** ;** Λένε πως τα καινούρια σασί είναι πλέον γαλβανισμένα και μόνο οι εξατμίσεις, τα φρένα και τα ελατήρια κινδυνεύουν από τη σκουριά !
-
Για τα πλυντήρια με κέρματα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, π.χ. ακριβότερες - φθηνότερες χρεώσεις, περισσότερα λεπτά λειτουργίας μάνικας, καλύτερα καθαριστικά, πιο πλούσιος αφρός, πιο πολύ κερί στο ψέκασμα κλπ ; Εγώ για πλύσιμο συντήρησης πηγαίνω στο Labiko στο Ελληνικό αλλά φίλος μου πρότεινε το Subito στην Πειραιώς γιατί έχει καλύτερα καθαριστικά και σε πιο γενναιόδωρες δόσεις οπότε λέω να το επισκεφτώ σύντομα για να σχηματίσω γνώμη https://www.youtube.com/watch?v=6WtwaaBuefM. Μετά βέβαια σκούπισμα με δικιά μας πετσέτα στεγνώματος. Επίσης τώρα που χιόνισε και έριξαν αλάτι στους δρόμους (έστω και αυτό το λίγο κατόπιν εορτής) πρέπει να πλύνουμε τα οχήματά μας από κάτω** ;** Λένε πως τα καινούρια σασί είναι πλέον γαλβανισμένα και μόνο οι εξατμίσεις, τα φρένα και τα ελατήρια κινδυνεύουν από τη σκουριά !
Εγώ θα διάλεγα το... κοντινότερο ! Πειραιάς με Ελληνικό είναι μεγάλη απόσταση.. φαντάζομαι θα υπάρχουν διαφορές ανάλογα τις επιλογές που σου δίνει το μηχάνημα και κατά πόσο τις χρειάζεσαι/έχεις πραγματική ανάγκη. Εύκολα πάντως θα μπορούσε κάποιος να μπερδευτεί και να χαλάει κέρματα σε αχρείαστα/overkill βήματα.
Για πλύσιμο από κάτω θα το έκανα σε πλυντήριο αυτοκινήτων με ανυψωτικό και πιεστικό με κάποιο δυνατό καθαριστικό και επιμονή στους θόλους αν όντως χρειαζόταν.
Το αλάτι στην χώρα μας λόγω χιονιού δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το αλάτι στα νησιά σε συνδυασμό με τον αέρα. Δείτε πως γίνονται τα αμάξια σε νησί από τους 'μέσους' χρήστες και θα καταλάβετε..
Εφόσον πιάσαμε το θέμα με τα πλυντήρια αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν αρκετά δραστικά καθαριστικά, μια χρήσιμη κουβέντα που μπορεί να γίνει αφορά το πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε δυνατά καθαριστικά/χημικά. Αν το παρακάνουμε η 'γήρανση' σε πλαστικά (ασπρίλες), σήματα σε ζάντες, στα νίκελ και σε τσιμούχες θα έρθει πιο γρήγορα. Από την άλλη αν το πηγαίνουμε μόνο με ουδέτερα ph και προδέρμ το αμάξι δε καθαρίζει ποτέ ουσιαστικά μιάς και παραμένει το traffic film(google it!) από ρύπους και άλλα. Θέλει δλδ μια ισσοροπία.
-
@Αλέξανδρος , ναί φίλε μου κάνει αφρό , παίξε με την δοσολογία και με την ποσότητα του νερού , εγώ νομίζω ότι δεν θέλει πολύ νερό μέχρι πάνω.
@tesa54 , ωραίο το βίντεο
@mastoras75 , από το βίντεο που έκανε link ο tesa54 μάλλον καλό είναι να αποφύγουμε το 2-4-6 ?
-
@Yem Έκατσα και είδα το βίντεο (πανάθεμα σε)
Λοιπόν ένας μέσος καταναλωτής/μια κοπελίτσα θα μπορούσε να το πάει από το 1 έως το 7 γιατί έτσι θα πίστευε ότι είναι 'καλύτερα' -αυτά δε μπορώ!-
Εξαρτάται και με τι δικό σου εξοπλισμό θα πάς στο πλυντήριο με κέρμα.
το 1. είναι για όταν μαζέψει μάκα η ζάντα σπάει το χημικό τη βρώμα και την μαζεύεις πιο εύκολα. Κρίνεις λοιπόν επιτόπου αν είναι απαραίτητο ή μή.
το 2. είναι η πρόπλυση με τον ενεργό αφρό, ότι κάνουμε με τον αφροποιητή. Αν το όχημα είναι αρκετά βρώμικο ή αν έχει πολύ καιρό να πλυθεί με ένα πιο ίσχυρο καθαριστικό είναι ένα πολύ χρήσιμο βήμα. Όσο πιο πολύ βρώμα φύγει/μαλακώσει με την πρόπλυση τόσο λιγότερο θα τρίψουμε/τραυματίσουμε το βερνίκι (αμυχές,αράχνη). Αν είναι σχετικά καθαρό δεν είναι απαραίτητο βήμα.
το 3. πετάει ζεστό νερό με σαπούνι. Δλδ απ'όσο καταλαβαίνω μετά πιάνεις το σφουγγάρι και τρίβεις. Εδώ έχω μια ένσταση. Θα προτιμούσα να έχω δικό μου κουβά με σαπούνι. Λούζοντας όλο το αμάξι με αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει η ώρα δε θα έχεις αρκετό νερό(λίπανση) πάνω στην λαμαρίνα μιας και στεγνώνει εκτός αν είσαι ο Βέγγος. Που δε θα είσαι με το στίψε/βούτα του σφουγγαριού.. συν ότι αν σου στεγνώσει η σαπουνάδα την έκατσες γιατί έτσι δημιουργούνται τα στίγματα που ειδικά σε σκούρα χρώματα είναι εμφανή.
το 4. μια σκούπα βούρτσα και σαπούνι όλο το αμάξι τρίψιμο... τι να πώ και τι να σχολιάσω.. το βλέπω και τρέμω. Δάκρυσα που έβλεπα το mini να περνάει αυτό το μαρτύριο. Μόνο για λευκά εταιρικά,βαν,κτελ ,steyr, φορτηγά και γενικά σε αμάξι που δε μας νοιάζει και θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο.
το 5. self explained και valid. Νερο σε υψηλή πίεση για ξέβγαλμα.
το 6. είναι υγρό κερί που συναντάμε σα τα spray wax. Μια επιφύλαξη έχω αν πρέπει να κάνεις νέο ξέβγαλμα μετά την εφαρμογή του και στο τέλος στέγνωμα με πετσέτα. Επείδη είδα αφήνει υλικό ορατό όταν το ψεκάζει.
το 7. λέει ξέβγαλμα με απιονισμένο νερό με μέση πιέση. Σαν overkill μου φαίνεται να τρώει τα κέρματα. Ή το 5 ή το 7 θα έκανα σίγουρα όχι και τα δύο. Στίγματα απο άλατα μένουν μόνο αν αφήσεις το νερό να στεγνώσει στην επιφάνεια χωρίς να το σκουπίσεις.
Συνοψίζοντας το 1. και ειδικά το 2. έχουν αξία και θα τα χρησιμοποιούσα κατά περίπτωση.
Το 3. θα το πήδαγα και θα έπαιρνα δικό μου κουβά με νερό/σαπούνι.
Το 4. μόνο για το εταιρικό. Αυστηρά όχι για αμάξι δικό μου που με ενδιαφέρει.
Το 5. είναι εννοείται κομπλέ.
το 6. αν δε θές να κερώνεις με ξεχωριστό προιόν είναι οκ. Εννοείται ότι δε θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα σε διάρκεια σε σχέση με το παραδοσιακό κέρωμα. Απο πλύσιμο σε πλύσιμο και απο το τίποτα είναι μια χαρά.
το 7. μου κάνει σα το 5. πραγματικά δε βρίσκω ιδιαίτερη αξία. Ίσως το δοκίμαζα έναντι του 5. ή αν χρειαζόταν να στεγνώσω το όχημα κάτω απο ήλιο.
Όλα αυτά με μια μικρή επιφύλαξη μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει το παραπάνω 'μηχάνημα' . Όχι πολύ μεγάλη όμως.. έχει και αυτός ο 'κουμπαράς' αρκετή δόση μάρκετινγκ
-
Αρχικά όλα τα βήματα είναι προαιρετικά σε αυτού του τύπου τα πλυντήρια. Οι περισσότεροι όπως και εγώ δεν τρίβουν με τη βούρτσα (4ο βήμα) και δεν ψεκάζουν με απιονισμένο νερό (7ο και τελευταίο βήμα). Συνήθως απαγορεύεται η χρήση δικών μας σφουγγαριών/γαντιών για να σε αναγκάσουν να χρησιμοποιήσεις τις βούρτσες τους για αυτό δεν πας σε τέτοια πλυντήρια αν το αυτοκίνητό σου θέλει 'χέρι' και τρίψιμο.
Mastora 78 για τα ισχυρά καθαριστικά πιστεύω πως δεν χρειάζονται για κάποιον που πλένει το όχημα κάθε μήνα διαφορετικά είναι μονόδρομος. Λένε πως αν δεν τα αφήσεις πολλά λεπτά να στεγνώσουν πάνω στο αμάξωμα/ζάντες και τα ξεπλύνεις γρήγορα δεν προκαλούν φθορά ακόμα και στα μαύρο χρώμα. Συνήθως μετά τη χρήση τους περνούν και ένα ουδέτερο σαμπουάν. Τα πλαστικά και οι τσιμούχες επανέρχονται φθηνά με κατάλληλα γαλακτώματα/κρέμες. Γνωρίζεις εάν τα οικιακά APC τύπου Berill - Bionol που βρίσκεις στα supermarket με την ανάλογη αραίωση έχουν θέση και αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό του αυτοκινήτου σε ζάντες-θόλους-αναρτήσεις όπως αναγράφουν στις ετικέτες τους ;
-
@tesa54 Όπως το βλέπω εγώ τα πλυντήρια με κέρμα είναι ιδανικά αν δεν έχεις το χώρο να πλύνεις το αυτοκίνητο σου και σε ενδιαφέρει να γίνεται σωστή δουλειά. Αλλιώς υπάρχουν και τα βενζινάδικα με ότι αυτο συνεπάγεται σε ταλαιπωρία για το βερνίκι.
Σημαντικό επίσης ότι σου προσφέρουν πιεστικό και ενεργό αφρό. Δεν υπάρχει πλύσιμο ανέπαφο χωρίς 'χέρι'. Πάντα κάτι θα υπάρχει που αν δε περάσει το σφουγγαράκι με τη σαπουναδά ευγενικά απο πάνω να φύγει θα πάς να στεγνώσεις και θα το σέρνεις σε όλη την επιφάνεια..
Είσαι σίγουρος ότι δε σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς τα δικά σου σφουγγάρια ? Αυτό για εμένα είναι λόγος απόριψης. Και κάτι ακόμα, αυτά τα πλυντήρια με κέρμα έχουν φυσερό με αέρα? Φαντάζομαι ναί αλλιώς ψιλοδουλευόμαστε πές τους..
Πάντα όταν χρησιμοποιούμε ένα πιο δυνατό καθαριστικό μετά ξεπλένουμε πολύ καλά. Εγώ χρησιμοποιώ ενεργό αφρό και μία στο τόσο θα βάλω και κάποιο APC στον αφροποιητή στην κατάλληλη διαλυτότητα. Πάντα ακολουθεί πλύσιμο με ουδετερο σαμπουάν και σφουγγάρι. Τα πλαστικά επανέρχονται αλλά όχι μόνιμα. Θέλουν κάθε τόσο περιποίηση. Η γήρανση τους είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι να μην την προκαλούμε άθελα μας με τον υπερβολικό ζήλο μας.
Για τα καθαριστικά που λές ναι, πιστεύω ότι είναι κατάλληλα για τη χρήση που περιγράφεις και εφόσον το λένε στις οδηγίες τους. Απο την άλλη έχω βολευτεί με το KochChemie Greenstar στα 6 ευρώ το λίτρο που είναι εκπληκτικό απο εταιρία που παράγει ποιοτικά προιόντα detailing και τσάμπα. Στο παρακάτω link που έχω ξαναβάλει ο συμπατριώτης προτείνει ανάλογα vfm ελληνικά προιόντα.
-
Καθαριστικά από self service θα ρίξω μόνο όταν θα περαστεί γυαλιστική/κερί, δηλαδή 1-2 φορές το χρόνο μπας και φύγουν ότι υπολείμματα έχουν απομείνει. Σε κανονικές συνθήκες μιας και πλένεται σίγουρα δύο φορές χρησιμοποιώ το ήπιο sonax.
Σε αυτά τα self service προκειμένου να φεύγει το αυτοκίνητο λαμπερό, να εξαφανίζονται μυγάκια κλπ που φυσικά αυτή είναι και η διαφήμιση είναι πολύ πιθανό να βάζουν πολύ δυνατά χημικά τα οποία ναι μεν έχουν βραχυπρόθεσμο εξαιρετικό αποτέλεσμα (δηλαδή το αυτοκίνητο καθαρίζεται πλήρως) μακροπρόθεσμα όμως θα δημιουργήσουν προβλήματα.
Έχουν ξεβάψει ή ξεθωριάσει χρώματα πλαστικών από κάτι τέτοια καθαριστικά.
-
Δηλαδή αν πάω με το κουβά μου και το σφουγγάρι μου θα φάω πόρτα?
Εγώ σκεφτόμουνα αν πάω να κάνω skip τα βήματα 1-2 ( ανάλογα και με την βρώμα βέβαια) .
Να έχω έτοιμο τον κουβά μου με λίγο νερό - να κάνω το βήμα 3 και να συμπληρώσω και σαπουνόνερο από την μάνικα στον κουβά , να κάνω τα σαπουνίσματα με τα σφουγγάρια μου .
skip το 4 βήμα και μετά ή το 5 βήμα ή το 7 βήμα ανάλογα ποιο έχει ποιο καλή πίεση!
Φαντάζομαι υπάρχει σκούπα και είναι και με κέρμα , πίεση αέρα έχει για να φυσήξεις πατάκια ?Μάλλον δε θα σε αφήνουν να φυσήξεις πατάκια , σκέψου να στεγνώνεις με πετσέτα και ο άλλος δίπλα σου να φυσάει την Αίτνα !!!
-
@Yem Αν πάς να κάνεις το 3. σε κουβά μπορεί να γίνεις όλος μούσκεμα και ο κουβάς να γεμίσει ελάχιστα.. πιεστικό είναι και χρησιμοποιεί λίγο νέρο. Trial & error , βλέποντας και κάνοντας.
Στην τελική πάλι θές δύο κουβάδες,έναν για να ξεπλένεις τους σπόγγους ή ένα κουβά και πολλά σφουγγάρια φτηνά ώστε να μην τα ξεπλένεις. Αφού λούσεις το αμάξι με σαπούνι και νερό να έχεις το νού μη στεγνώσει για ώρα . Αν νομίζεις ότι θα στεγνώσει ρίχνεις κάνα κέρμα παραπάνω και το κάνεις μισό-μισό.
Άμα δε κερώνεις πού και πού και το 6. καλό είναι από τίποτα. Τέλος ξεπλένεις όπως θές είτε με το 5. είτε με το 7.
Όταν λέω φυσερό εννοώ αυτό που στεγνώνουμε το όχημα. Ειδικά αν είναι κερωμένο έχει φοβερά αποτελέσματα το νερό φεύγει μόνο του και σου μένει πολύ λίγη δουλειά στο τέλος. Συν ότι φεύγουν τα νερά από αρμούς, χερούλια, φανάρια και όλα τα δύσκολα σημεία αντί να τρέχουν εκ των υστέρων στις επιφάνειες που μόλις σκούπισες..
-
-Ενδιαφέρον το βίντεο και μου έκανε κι εμένα εντύπωση το γεγονός ότι οι ίδιοι συμβουλεύουν τον κόσμο να χρησιμοποιεί αυτές τις βρωμοσκούπες για να το πλένουν. Εγώ τις χρησιμοποιώ μόνο για τις ζάντες και πολύ τους είναι.
-Επίσης, δεν συμφωνώ που σε κάποια βήματα προτείνουν το 'από κάτω προς τα πάνω'
-Για το απιονισμένο νερό είχα ρωτήσει (στο κατάστημα) τι ρόλο παίζει και μου είπαν ότι επειδή δεν αφήνει άλατα, μπορείς να το αφήσεις να στεγνώσει χωρίς να το σκουπίσεις μόνος σου. Δεν ξέρω πράγματι αν όντως αξίζει. Άλλες φορές νομίζω ότι αξίζει, άλλες φορές νομίζω ότι είναι τελείως άχρηστο.
Νομίζω όμως ότι μπορεί το απιονισμένο να είναι κατάλληλο για να διώχνεις τα άλάτια από το αυτοκίνητο.@ Yem δε νομίζω ότι θα μπορέσει κανένας να σου πει οτιδήποτε αν κουβαλήσεις τους δικούς σου κουβάδες κλπ. Δικό σου είναι το αυτοκίνητο και το καθαρίζεις όπως εσύ θέλεις. Κι αν σε ρωτήσουν, θα πεις ότι σιχαίνεσαι τους κοινούς κουβάδες.
-
@yem οι πετσέτες που πήρες απο τον aliexpress ρουφάνε νερό ή αφήνουν υγρασία;Για gsm έχεις εικόνα;
-
@yem οι πετσέτες που πήρες απο τον aliexpress ρουφάνε νερό ή αφήνουν υγρασία;Για gsm έχεις εικόνα;
Μια φορά τις χρησιμοποίησα και έμεινα ευχαριστημένος , και οι δύο πολύ απορροφητικές η γκρι που είναι και ποιο λεπτή βεντούζαρε στο αυτοκίνητο δεν άφηναν κυλίδες και γραμμές! Δεν είμαι ειδικός στο πλύσιμο , κάποιος που έχει εμπειρία από τέτοια προϊόντα θα μπορεί να τα αξιολογήσει καλύτερα !
-
gsm σημαίνει gramms per square meter . Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο μεγαλύτερο και το πέλος(πάχος).
Το απιονισμένο νερό δεν περιέχει και δεν αφήνει άλατα όταν στεγνώνει. Θεωρητικά λοιπόν αν δε θές δε το στεγνώνεις με πετσέτα. Δε το έχω ψάξει παραπάνω μιας και πάντα στεγνώνω το όχημα με πετσέτα μικροίνας.
-
Χρησιμοποιούν όμως απιονισμένο νερό; Ή είναι μαρκετινγκ; Δεν υποτίθεται ότι όσο πιο υψηλό gsm τόσο πιο πολύ νερό μπορεί να ρουφήξει;
-
gsm σημαίνει gramms per square meter . Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο μεγαλύτερο και το πέλος(πάχος).
Το απιονισμένο νερό δεν περιέχει και δεν αφήνει άλατα όταν στεγνώνει. Θεωρητικά λοιπόν αν δε θές δε το στεγνώνεις με πετσέτα. Δε το έχω ψάξει παραπάνω μιας και πάντα στεγνώνω το όχημα με πετσέτα μικροίνας.
Ναι ξέχασα να αναφέρω παρότι το μαγαζί του αλί που πήρα τις πετσέτες (seametal;) έχει καλές κριτικές και φαίνεται σοβαρό μαγαζί είναι από τα λίγα που δεν αναφέρει το GSM στις πετσέτες! Ψαχνωντας σε άλλα καταστήματα πήρα σαν δεδομένο τα νούμερα που έδιναν για όμοια προϊόντα! Κακός αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για κινεζομαγαζα
-
Στα πλυντήρια με κέρματα δεν αφήνουν να πας με κουβάδες και σφουγγάρια 1) για λόγους επιπλέον κέρδους και 2) γιατί αν πηγαίναν όλοι θα καθυστερούσαν τους υπόλοιπους στην ουρά που σχηματίζεται ειδικά τα ΣΚ. Στην πραγματικότητα αν πας σε κενές ώρες, πολύ πρωί ή αργά το βράδυ, είσαι τακτικός πελάτης και συνεννοηθείς με τον υπεύθυνο βάρδιας μπορεί να σε αφήσουν (τουλάχιστον για τα σφουγγάρια / γάντια). Έχουν αέρα για εσωτερικό καθαρισμό που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για στέγνωμα. Έχει τσεκάρει κανείς σας αν κλέβουν στο χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης λειτουργίας της μάνικας ή περνάνε τα λεπτά χωρίς να το καταλάβουμε με αυτή την ιδιαίτερη ψυχική μας εκτόνωση ;
parikon η υγρασία που μένει όταν περνάς την πετσέτα στεγνώματος με μικροΐνες μην σε απασχολεί στεγνώνει μετά μόνη της και δεν πρέπει να περνάς συνεχώς την πετσέτα από τα ίδια σημεία μέχρι εξαφανιστεί η υγρασία. Τέλος την πετσέτα τη χρησιμοποιείς πάντα νωπή στο αμάξωμα (βρέξιμο - στύψιμο). Αν είναι καλή ποιότητα δεν μένουν γραμμές.
-
Με την παρακατω πετσετα το στεγνωμα εγινε απο βαρια αγγαρεια , παιχνιδι. https://www.skroutz.gr/s/22697839/Armor-All-%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BD%CF%8E%CE%BD-XL-40009100.html#reviews
Με ενα περασμα κανω ολο το τζιπ και δεν θελει ουτε ενα στιψιμο.
Επισης οταν πλενω στο χωριο που το νερο εχει πολλα αλατα , μονο με αυτη τη πετσετα το προλαβαινω και δεν αφηνει waterspots
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ