-
Δες μερικά:
https://www.skroutz.gr/s/11704568/Meguiar-s-Ultimate-Compound-G17216-450ml.html#description
....Ασφαλής χρήση σε όλα τα χρώματα. Προετοιμάζει τέλεια την επιφάνεια πριν από το κέρωμα. ...https://www.skroutz.gr/s/25392209/Meguiar-s-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A3%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%B9-Hybrid-Ceramic-Detailer-768ml.html
...(από την περιγραφή ενός site) Αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στο πλύσιμο και το κέρωμα για υβριδική κεραμική προστασία....https://www.skroutz.gr/s/22820601/Meguiar-s-Hybrid-Ceramic-Liquid-Wax-473ml.html
...Κατάλληλο ως βασικό ή ως τελικό στρώμα προστασίας.https://www.skroutz.gr/s/11704790/Meguiar-s-Deep-Crystal-Carnauba-Wax-Step-A2216-473ml.html
...Εφαρμόστε σε επιφάνεια αφού έχει καθαριστεί με την Deep Crystal Paint Cleaner Step 1 και γυαλιστεί με την Deep Crystal Polish Step 2.Κατάλαβα τι λές.. και εγώ θα μπερδευόμουν αν δεν είχα αφιερώσει τόσο χρόνο σε διάβασμα/ψάξιμο. Το πρώτο που έβαλες δεν είναι κερί. Είναι αλοιφή κοπτική για γυάλισμα που τη δουλεύεις συνήθως με αλοιφαδόρο.
Τα επόμενα δύο είναι εξειδικευμένα sealants. Ίσως έχουν κάποιες ιδιότητες που τα κάνουν πιο κατάλληλα για συγκεκριμένες εφαρμογές. Πχ κεραμική προστασία + ένα απο αυτά. Μην ασχολείσαι, δεν υπάρχει και λόγος.
Το τελευταίο είναι ένα κλασσικό κερί με carnauba. Μαρκετινιστικα και αυτό το αναφέρει σα βήμα τρία αφού έχουν προηγηθεί άλλα δύο προιόντα που έχουν να κάνουν με γυάλισμα.. φυσικά και το χρησιμοποιείς και μόνο του.
Εγώ αυτά φωνάζω όταν λέω ότι πέφτει δούλεμα και promo.. να ξέρεις ότι εταιρίες σα τη sonax και τη Meguiar's έχουνε άπειρα consumer προιόντα για τους ιθαγενείς και εκπληκτικές σειρές για επαγγελματίες. Όπου βλέπεις Profiline ή mirror glaze είναι πιο δύσκολα στην εφαρμογή ακριβά και συχνά σε μεγαλύτερες συσκευασίες προιόντα απο αυτές τις δύο εταιρίες.
Δες προτάσεις που έχουμε παραπάνω για κεριά και μη το πολυσκέφτεσαι.
-
Το detailing ειναι ακριβο hobby δυστυχως. Υπαρχουν αμετρητες επιλογες για προιοντα και ευκολα ξεφευγεις.
Γνωμη μου βρισκεις προιοντα που σου αρεσουν,βολευουν απο αποψη εφαρμογης,δεινουν καλο αποτελεσμα και προχωρας με αυτα.
-
Το detailing ειναι ακριβο hobby δυστυχως. Υπαρχουν αμετρητες επιλογες για προιοντα και ευκολα ξεφευγεις.
Γνωμη μου βρισκεις προιοντα που σου αρεσουν,βολευουν απο αποψη εφαρμογης,δεινουν καλο αποτελεσμα και προχωρας με αυτα.
Έχεις δίκιο, μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει κανείς και είναι κρίμα γιατί μετά απογοητεύετα. Καθώς επίσης και ότι βρίσκεις τα προϊόντα που σου αρέσουν.
Πάντως, πέραν των χρημάτων, η καθαριότητα του αυτοκινήτου είναι ωραίο πράγμα. Μπαίνεις μέσα και το απολαμβάνεις (εγώ ξέρετε ότι έχω ένα κόλλημα με το εσωτερικό). Παίρνεις μια βαθιά ανάσα και σου έρχεται να μη βάλεις καν μπρος, να μην πας πουθενά ή και αν πας, να μη φτάσεις γρήγορα στον προορισμό σου, να απολαμβάνεις το εσωτερικό όσο γίνεται!
-
UPDATE για τις πετσέτες από Κίνα , πολύ απορροφητικές η κίτρινη είναι σούπερ αφράτη αλλά η σκέτη γκρι κόλλαγε πάνω στο αυτοκίνητο σαν βεντούζα και τράβαγε όλα τα νερά !Το σφουγγαράκι του Fido Dido για μικρό έκανε πολύ δουλειά - κράταγε πολύ αφρό και νερό καμία σχέση με τα κλασικά σφουγγάρια ! Πολύ ευχαριστημένος.
Μόλις έπλυνα και στέγνωσα το έξω είπα να κάτσω μέσα να καθαρίσω με πανάκι τα τζάμια να ακούσω μουσικούλα χαλαρά ... 4 κουτσουλιές ΝΑ βομβαρδισμός σκέτος!
Απορία : παρότι οδηγώ χαλαρά και δεν πολύπατάω φρένα , κάθε 10 μέρες που πλένω το αυτοκίνητο βλέπω ότι στην ζάντα μαζεύει φούλ μαυρίλα απο τα φρένα , είναι φυσιολογικό?
-
Απορία : παρότι οδηγώ χαλαρά και δεν πολύπατάω φρένα , κάθε 10 μέρες που πλένω το αυτοκίνητο βλέπω ότι στην ζάντα μαζεύει φούλ μαυρίλα απο τα φρένα , είναι φυσιολογικό?
Ναι, έτσι συμβαίνει και σε μένα. Έχει να κάνει μάλλον με το υλικό των δισκόφρενων.
-
Καλορίζικα τα νέα παιχνίδια yem και καλά πλυσίματα.. Κάθε δέκα μέρες? Ωραίος, είναι και αρχή ακόμα, χαχα
Η μαυρίλα στις ζάντες αν δεν έχεις και πιεστικό είναι λίγο ζόρι. Για να φεύγει πιο εύκολα τις κερωνεις πέντε λεπτά και βοηθάει πολύ στην συντήρηση τους στα επόμενα πλυσίματα
-
Η μαυρίλα στις ζάντες αν δεν έχεις και πιεστικό είναι λίγο ζόρι. Για να φεύγει πιο εύκολα τις κερωνεις πέντε λεπτά και βοηθάει πολύ στην συντήρηση τους στα επόμενα πλυσίματα
Υποθέτω ότι υπάρχει κάτι που δεν ξέρω με τις ζάντες. Ούτε στο παλιό μου αυτοκίνητο είχα ποτέ πρόβλημα, ούτε σε αυτό. Οκ, οι μπροστινές ζάντες μαυρίζουν, αλλά όταν τις πλένω, τους ρίχω κι ένα καθάρισμα, άλλοτε με πανιά, άλλοτε με σφουγγάρια και χωρίς ποτέ μου να τις λυπηθώ όπως το υπόλοιπο αμάξωμα, μήπως δηλαδή κάνουν αράχνες ή οτιδήποτε άλλο. Εννοείται δεν τις καθαρίζω με συρματόβουρτσα, αλλά δεν κάθομαι και να χρησιμοποιώ μικροΐνες ή κάτι ανάλογο γι' αυτές.
Δεν τις είδα ποτέ να χάνουν την λάμψη τους.Για ποιον λόγο λοιπόν υπάρχει τόσο σοβαρή ενασχόληση με αυτές; Εξάλλου καθαρό αλουμίνιο είναι και αντέχει πολύ περισσότερο από το βαμμένο αμάξωμα.
-
Σήμερα την πάτησα με μία μικρογρατσουνια(ξεπαρθενιασμα) που την έκανα εγώ με το πιεστικό στο πλυντήριο,ήμουν κοντά στο αμάξωμα και μου έφυγε μπροστά όταν σταμάτησε να πετάει νερό.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο στα μαλακά πλαστικά του ταμπλό αν τους βάλω conditioner για δέρμα είναι άκυρο;
Έχουμε κάτι που να μη δίνει γυαλάδα;
-
Να ρωτήσω και κάτι άλλο στα μαλακά πλαστικά του ταμπλό αν τους βάλω conditioner για δέρμα είναι άκυρο;
Έχουμε κάτι που να μη δίνει γυαλάδα;
Μην το χρησιμοποιήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση δε θα έχει αποτέλεσμα. Στην χειρότερη μπορεί να διαβρώσει τα πλαστικά σου. Το πιο πιθανό είναι ότι α) θα αφήσει υπολείμματα β) θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να απορροφηθεί βρωμιά γ) θα φθείρει την προστατευτική επιδερμίδα του αφρώδους πλαστικού δ) θα δυσκολευτείς να το αφαιρέσεις.
Εγώ χρησιμοποιώ το Meguiar's new car scent που κάνει αυτό που θα ήθελες να πετύχεις με το conditioner. Καθαρίζει όλα τα πλαστικά του αυτοκινήτου και επιπλέον προστατεύει τα πλαστικά από uv ακτίνες και δίνει οσμή, πολύ ωραία οσμή. Επίσης, δε δημιουργεί γυαλάδα. Μόνο για λίγη ώρα αφού το περάσεις έχει γυαλάδα όσο είναι νωπό. -
@ Αλέξανδρος Με τις ζάντες δεν έχεις χάσει κάτι, είναι θέμα που θα πέσεις. Είχα αυτοκίνητα που βρώμιζαν πολύ οι μπροστινές από τα τακάκια και μου βγάζανε την πίστη με το 'σχέδιο' που είχανε. Σε αυτό που έχω τώρα ούτε βρώμα μαζεύουν, ούτε είναι δύσκολες στον καθαρισμό.
Και εγώ πάντως τους δίνω και καταλαβαίνουνε στο τρίψιμο αν χρειαστεί. Τώρα αν πέσουμε στην περίπτωση που βρωμίζουν πολύ ή είναι παλιά βρώμα συσσωρευμένη υπάρχουν πιο δραστικές λύσεις. Σε πολύ ζόρικες περιπτώσεις και μια φορά το χρόνο πάμε σε καθαριστικό τύπου iron X. Αλλίως ενα καθαριστικό πιο ήπιο και το κεράκι που είπα πρίν βοηθάει να μη μας φεύγουν τα χέρια στο τρίψιμο. Εγώ όπως έχεις καταλάβει είμαι υπέρ της προστασίας και λιγότερο της καταστολής..
@parikon Γούρι μη στεναχωριέσαι, γίνονται αυτά.. Με μια αλοιφή θα στρώσει κάπως. Για τα γαλακτώματα κτλ εγώ γενικά τα αποφεύγω. Είμαι του στεγνού καθαρισμού.. Συμφωνώ με όσα σου έγραψε ο Αλέξανδρος
-
Καλώς σας βρήκα και σε αυτό το τοπικ, όπως γνωρίζετε μερικοί έχω παραγγείλει το 2008 allure 110 diesel σε pastel μαύρο χρωμα(διπλής επίστρωσης το τονίζω γιατί κάποια παιδιά λέγανε πως είναι μονής αλλά ρώτησα πεζω) οπότε καταλαβαίνετε είναι η ώρα του παιδιού και κοιταζω διαφορά καλούδια για να περιποιουμε το αυτοκίνητο όταν έρθει αρχές Μαΐου και λέω να τα πάρω μέσα σε αυτό το διάστημα να μην μου φανούν και ακριβα. Όλα τα χρόνια το τωρινό αμάξι το έπλενα με τα κλασικά φαιρυ λάστιχο, σφουγγάρι για το αμάξι σφουγγάρι για ζάντες και μετά πέρασμα με τεχνητό δέρμα. Οπότε θέλω να ρωτήσω τι θεωρείτε είναι καλό να πάρω, ξεχασα πριν κάνα μήνα πήρα και πιεστικό Karcher k3. Όλες οι απόψεις σεβαστες
-
Καταρχην καλοριζικο το νεο οχημα.
Για αρχη ενα ποιοτικο γαντι πλυσιματος μ'ενα σαμπουαν και μια m/f πετσετα στεγνωματος ειναι τα βασικα. Απο εκει και περα υπαρχουν απειρα προιοντα για την περιποιηση του αυτοκινητου και εξαρταται απο την τσεπη σου,τον ελευθερο χρονο σου και ρην ορεξη σου για το που μπορεις να φτασεις.
Δεν ειναι καθολου δυσκολο παντως να ξεφυγεις....
-
Για αρχη ενα ποιοτικο γαντι πλυσιματος μ'ενα σαμπουαν και μια m/f πετσετα στεγνωματος ειναι τα βασικα. Απο εκει και περα υπαρχουν απειρα προιοντα για την περιποιηση του αυτοκινητου και εξαρταται απο την τσεπη σου,τον ελευθερο χρονο σου και ρην ορεξη σου για το που μπορεις να φτασεις.
-
-
Ευχαριστώ πολύ, κοίτα δεν είμαι και ψείρας δηλαδή κάθε 10 μέρες πλύσιμο. Είμαι του μήνα. Αυτά που σκεφτόμουν είναι όπως είπες 1 γάντι 1πετσετα ή δέρμα εδώ δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, 1 σαμπουάν με κερί, 1 βούρτσα για ζάντες και σκεφτόμουν ένα ήπιο καθαριστικό για ζάντες και επειδή έχω το πιεστικό έλεγα και για αφρό προπλυσης απλά δεν έχω ιδέα από εταιρίες. Ααα είδα και 1 σπρευ που ρίχνεις μετά το πλύσιμο και φεύγει το νερό όταν βρεχει(αν το λέω σωστά)
-
Κατ' αρχάς λάβε υπόψη ότι το αυτοκίνητο συνήθως έρχεται από την εταιρεία κερωμένο. Όσοι αγοράζουν καινούριο αυτοκίνητο, το πλένουν πολύ συχνά και επίμονα, με αποτέλεσμα να τρώνε αυτό το κερί. Θέλει πολύ ευγενικά πλυσίματα στην αρχή.
Επίσης, μην παραβλέψεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Καλά τα κεριά και τα γάντια με μικροΐνες, αλλά το εσωτερικό είναι μεγίστης σημασίας! Τι να το κάνεις ένα γυαλιστερό αυτοκίνητο αν ζέχνει από μέσα;Καλές εταιρείες, ο mastoras θα σου πει καλύτερα γιατί το έχει ανάγει σε επιστήμη, εμείς είμαστε απλά ταπεινοί διάκονοι του αντικειμένου.
-
Αρχικά πρέπει να σας πω ότι πέρασε από το μυαλό μου το εξής: μπορεί κάποιος να κάνει την τζαμπατζιά και αντί να χρησιμοποιήσει αφροποιητή (άνω των 50 ευρώ), να πάρει έναν ψεκαστήρα προπιέσεως (γύρω στα 4 ευρώ) και να κάνει την δουλειά του; Βέβαια θα κουραστεί να κάνει την χρήση της τρόμπας, αλλά για την διαδικασία του αφρού, θα τον βολέψει. Το ξέπλυμα θα το κάνει με απλό λάστιχο.
Και μια ερώτηση: ποια η γνώμη σας για την wurth; Δεν είχα ποτέ μου προϊόν αυτής της εταιρείας, αλλά άκουσα μερικούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι.
-
Αν έχεις πιεστικό σίγουρα υπάρχει και το δοχείο του αφροποιητή που ταιριάζει...18-20 ευρώ κάνει και ησυχάζεις....έχω δοκιμάσει με το χειροκίνητο αλλά δεν πλησιάζε καν το αποτέλεσμα....
Με το λάστιχο και χειροκίνητο ψεκαστήρα δεν θα κάνεις ουσιαστικά δουλειά...απλά θα κουραστείς....
-
Αρχικά πρέπει να σας πω ότι πέρασε από το μυαλό μου το εξής: μπορεί κάποιος να κάνει την τζαμπατζιά και αντί να χρησιμοποιήσει αφροποιητή (άνω των 50 ευρώ), να πάρει έναν ψεκαστήρα προπιέσεως (γύρω στα 4 ευρώ) και να κάνει την δουλειά του; Βέβαια θα κουραστεί να κάνει την χρήση της τρόμπας, αλλά για την διαδικασία του αφρού, θα τον βολέψει. Το ξέπλυμα θα το κάνει με απλό λάστιχο.
Και μια ερώτηση: ποια η γνώμη σας για την wurth; Δεν είχα ποτέ μου προϊόν αυτής της εταιρείας, αλλά άκουσα μερικούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι.
Κοίτα το πιεστικό το πήρα για άλλη χρήση αλλά μαζί με το βασιλικό ποτιχεται και η γλάστρα, τώρα όσο για αυτό που λες για ψεκαστηρα προπιεσεως ασχολούμαι και με τα αγροτικά οπότε μαθημενος είμαι από ψεκαστηρες να σου πω τώρα που το σκέφτομαι έχω και μια 5λιτρη που δεν την χρησιμοποιώ. Για το εσωτερικό τώρα ήμουν έτοιμος να το ρωτήσω σε δεύτερη φάση να μην σας τα ζητήσω όλα μαζι
-
andreasg wrote:
Ευχαριστώ πολύ, κοίτα δεν είμαι και ψείρας δηλαδή κάθε 10 μέρες πλύσιμο. Είμαι του μήνα. Αυτά που σκεφτόμουν είναι όπως είπες 1 γάντι 1πετσετα ή δέρμα εδώ δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, 1 σαμπουάν με κερί, 1 βούρτσα για ζάντες και σκεφτόμουν ένα ήπιο καθαριστικό για ζάντες και επειδή έχω το πιεστικό έλεγα και για αφρό προπλυσης απλά δεν έχω ιδέα από εταιρίες. Ααα είδα και 1 σπρευ που ρίχνεις μετά το πλύσιμο και φεύγει το νερό όταν βρεχει(αν το λέω σωστά)
Τώρα που θα είναι καινούργιο θέλει απλά λίγο προσοχή αλλά και απλή σχετικά περιποίηση...κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πάρεις λίγα πραγματα που θα τα έχεις για χρόνια....δύο κουβάδες,γάντι-πρόβατο για πλύσιμο,χοντρή απορροφητική πετσέτα για στέγνωμα και ένα καλό σαμπουάν αυτοκινήτου. Εγώ για τις ζάντες έχω ένα βουρτσάκι από αυτά που καθαρίζουν τα μπιμπερό....Προσωπικά χρησιμοποιώ τα προιόντα της valet pro....μια χαρά προιόντα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.
Και καλορίζικο το αυτοκίνητο!!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ