-
Στα πλυντήρια με κέρματα δεν αφήνουν να πας με κουβάδες και σφουγγάρια 1) για λόγους επιπλέον κέρδους και 2) γιατί αν πηγαίναν όλοι θα καθυστερούσαν τους υπόλοιπους στην ουρά που σχηματίζεται ειδικά τα ΣΚ. Στην πραγματικότητα αν πας σε κενές ώρες, πολύ πρωί ή αργά το βράδυ, είσαι τακτικός πελάτης και συνεννοηθείς με τον υπεύθυνο βάρδιας μπορεί να σε αφήσουν (τουλάχιστον για τα σφουγγάρια / γάντια). Έχουν αέρα για εσωτερικό καθαρισμό που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για στέγνωμα. Έχει τσεκάρει κανείς σας αν κλέβουν στο χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης λειτουργίας της μάνικας ή περνάνε τα λεπτά χωρίς να το καταλάβουμε με αυτή την ιδιαίτερη ψυχική μας εκτόνωση ;
Εννοείται ότι δε μιλάμε για ώρες αιχμής όπου γίνεται το αδιαχώρητο και περιμένει ουρά γιατί θα σε βρίζουν και αυτοί που περιμένουν. Αν πας όμως κάποια εργάσιμη μέρα το πρωί, τότε δεν έχουν κόσμο και μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.
Δεν πιστεύω ότι θα σου πουνε κάτι, αφού ούτως ή άλλως τους αφήνεις λεφτά.Όσον αφορά το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος, νομίζω ότι αυτό αλλάζει. Ίσως κατά καιρούς, αν δούνε ότι υπαρχουν παράπονα, να δίνουν περισσότερο χρόνο.
Σε αυτό που πηγαίνω εγώ, είδα ότι στην αρχή ήταν όλα καλά. Μετά, όταν άρχισε να έρχεται περισσότερος κόσμος, το δίευρο διαρκούσε αισθητά λιγότερο χρόνο. Φαίνεται το ρύθμισαν έτσι ώστε να έχουν περισσότερους πελάτες, αλλά και περισσότερους δυσαρεστημένους πελάτες... -
Παντως ρε παιδια τι να πω.... Εξαιρετικά ποστς... Μαθαίνουμε πολλά
Ερώτηση...
Οκ οι μεμβρανες προστασίας του χρώματος είναι πανακριβες. Αυτο ίσχυε από παλια. Σήμερα, δεν έχει βγει κάτι που να κάνει το ίδιο και φθηνά;;;;
Δηλαδη εξακολουθούν να είναι ακριβά σπορ αυτές οι προστασίες;
-
Είναι κατανοητό και σεβαστό σε αυτά τα πλυντήρια με κέρμα να μην σου επιτρέπουν να την αράζεις και να καθυστερείς. Αυτό έλειπε ο κάθε χασομέρης κάγκουρας να κάθεται μπάστακας με τις ώρες στον σάπιο ματρακά του κερώνοντας βγάζοντας selfie και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Όμως για το βήμα της σαπουνάδας και του σφουγγαριού που θα έρθει σε επαφή με τη λαμαρίνα sorry αλλά δεν υπάρχει workaround. Ή θα γίνει όπως πρέπει με τα δικά μου υλικά κι ας ταΐζω κέρματα το μηχάνημα όσο το κάνω να μην υπάρχει γκρίνια ή απλά τα λέγαμε..
Μη ξεχνάμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα στο αυτοκίνητο χωρίς να βρισκόμαστε στην θέση του πιεστικού όπως στέγνωμα και κέρωμα.
Σιγά μη καθόμουν να κάνω κολλητιλίκια με τον κάθε υπάλληλο εκεί πέρα ώστε να κάνω τη δουλειά μου ορθολογικά χωρίς να ενοχλώ...
-
Αν ψάχνετε μικροΐνες με κρόσια (οι κόρες μου τα ονόμασαν τερατάκια λόγω της μορφής τους) μπορώ να πω την δική μου μικρή εμπειρία από τα δύο που έχω:
Το γάντι της chemical guys vs σφουγγάρι της sonax (τα link παρακάτω)Νικητής: Το σφουγγάρι της sonax.
Είναι πολύ πιο απορροφητικό (προφανώς επειδή έχει το σφουγγάρι μέσα). Κάνει το στέγνωμα παιχνιδάκι χωρίς να χρειάζεται και πολλά στιψίματα. Το γάντι της chemical guys αν και είναι όμορφο κι εφετζίδικο, δεν ρουφάει τόσο πολύ τελικά.
Κι αν κάποιος θέλει να έχει δύο, είναι προτιμότερο να πάρει δύο τερατάκια sonax, τα οποία θα του κοστίσουν σχεδόν όσο ένα γάντι της chemical guys.Τα links:
https://www.skroutz.gr/s/22699373/Chemical-Guys-Γάντι-πλυσίματος-Free-Premium-MIC493.html
και
https://www.skroutz.gr/s/22674230/Sonax-Σφουγγάρι-Πλυσίματος-428100.html -
Ευχαριστούμε Αλέξανδρε. Επειδή μπερδεύτηκα εσύ με τα σφουγγάρια αυτά στεγνώνεις το όχημα ή απλώνεις την σαπουνάδα ?
-
Εγω χρησιμοποιω κατα κορον τα πλυντηρια με κερματα γιατι με μικρο κοστος μπορεις να πετυχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα χωρις τον φοβο των αυτοματων τουνελ.
Επιλεγω να πηγαινω αργα το απογευμα η σχετικα νωρις το πρωι ωστε να μην πετυχαινω ωρες αιχμης. Συνηθως επιλεγω μονο τα 2 ενδιαμεσα προγραμματα πλυσιμο με αφρο και ξεβγαλμα με καθαρο νερο γιατι δεν εμπιστευομαι την ποιοτητα των γυαλιστικων η υγρων κεριων που βαζουν. Στεγνωμα με ενα υγρο κερι Auto Glym και ειμαι κυριος.
Για τις πετσετες που λεγατε, εμενα μου αρεσαν πολυ οι πετσετες της Cartech, που τις πηρα τυχαια απο βενζιναδικο αλλα εχω μεινει πολυ ευαριστημενος - ειναι νομιζω και ελληνικη εταιρεια
-
Ευχαριστούμε Αλέξανδρε. Επειδή μπερδεύτηκα εσύ με τα σφουγγάρια αυτά στεγνώνεις το όχημα ή απλώνεις την σαπουνάδα ?
Το στεγνώνω μετά το πλύσιμο. Το γάντι είναι όμορφο. Το φοράς και χαίρεσαι. Κάνει καλή δουλειά. Αλλά δε συγκρίνεται με το τερατάκι της sonax.
Άπλωμα σαπουνάδας δεν έχω κάνει με κανένα, αφού όπως είπαμε πάω στα κέρματα. Αμφιβάλλω ότι στο άπλωμα θα υπερτερεί το γάντι, αλλά μέχρι να το δοκιμάσω, δε μπορώ να πω με βεβαιότητα. -
Mastoras78 wrote:
Το στεγνώνω μετά το πλύσιμο. Το γάντι είναι όμορφο. Το φοράς και χαίρεσαι. Κάνει καλή δουλειά. Αλλά δε συγκρίνεται με το τερατάκι της sonax.
Άπλωμα σαπουνάδας δεν έχω κάνει με κανένα, αφού όπως είπαμε πάω στα κέρματα. Αμφιβάλλω ότι στο άπλωμα θα υπερτερεί το γάντι, αλλά μέχρι να το δοκιμάσω, δε μπορώ να πω με βεβαιότητα.Αλέξανδρε αυτά τα σφουγγάρια τα χρησιμοποιούμε για κουβά και σαπούνισμα. Τώρα εσύ με τι σαπουνίζεις/τρίβεις ?
Δοκίμασε μια μεγάλη παχιά πετσέτα μικροίνας κάποια στιγμή για στέγνωμα. Είναι πιο εύκολο και safe
-
@ mastoras
Έχεις δίκιο. Αυτό είναι δικό μου φάουλ. Τον αφρό δεν τον απλώνω με σφουγγάρια γιατί φοβάμαι μήπως το γρατζουνίσω, έχοντας κάτω από το σφουγγάρι κάτι αιχμηρό.Η διαδικασία μου είναι πλέον η εξής:
1. Ρίχνω πρώτα νερό.
2. Ρίχνω αφρό.
3. Ξαναρίχνω νερό (καμιά φορά και ζεστό νερό αν έχω να το πλύνω δυο εβδομάδες το αυτοκίνητο) και κάνω ένα διάλλειμα.
4. Στο διάλειμμα εποπτεύω το αυτοκίνητο και βλέπω τι μου ξέφυγε. Αν είναι κάτι κολλημένο, το χαιδεύω με το χέρι μου και διά της αφής βλέπω πόσο προβληματικό είναι. Συνήθως το μαζεύω με τα δάχτυλά μου. Άλλες φορές είναι μια βρωμίτσα που απλώνεται την διαλύω και φεύγει με τον επόμενο αφρό. Επίσης, σε αυτό το διάλειμμα, μαλακώνουν κάποια πιο ξερά πράγματα, πχ λάσπες πίσω από τις ρόδες κλπ.
5. Ξανά αφρός. Όπου φεύγουν πλέον όλα τα κομματάκια και διαλύονται οι βρωμίτσες.
6. Ξανά νερό.
7. Κερί.
8. Νερό -μπορεί και απιονισμένοΜετά πάω να το στεγνώσω. Τότε αρχίζω με τα σφουγγάρια.
Υ.Γ. Νιώθω σαν τον μαθητή που έχει πάει αδιάβαστος και ο καθηγητής τους έβαλε απροειδοποίητο διαγώνισμα. Αλλά όντως θα ήθελα να ξέρω τι λάθος κάνω.
-
Χαχα τι μαθητής και αδιάβαστος, ουδείς αλάθητος κάτι που ισχύει για όλους μας. Κάθε μέρα κάτι μαθαίνουμε. Λοιπόν..
Όπου λές αφρό φαντάζομαι εννοείς τον ενεργό αφρό ? Αν εννοείς αυτό έτσι και αλλιώς δε τον χρησιμοποιούμε ως σαπουνάδα για να περνάμε το σφουγγάρι μας απο τα πάνελ. Ο αφρός είναι για να διασπά τους ρύπους και τις βρωμιές για αυτό και αναφέρεται ως βήμα πρόπλυσης. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις βρέξει το αυτοκίνητο προτού τον χρησιμοποιήσεις. Περνάς τον αφρό και περιμένεις λίγο να 'δουλέψει'. Έπειτα ξεπλένεις με πίεση και μπόλικο νέρο. Το όφελος είναι ότι αφαιρείς τα χοντρά και ότι έχει μείνει είναι πλέον αρκετά μαλακό.
Επόμενο βήμα είναι το κανονικό πλύσιμο με κουβά σφουγγάρι και σαπουνάδα. Σαπουνάδα = λίπανση. Το σωστό είναι να δουλεύεις με όσο πιο καθαρό σφουγγάρι γίνεται γι'αυτό γράφουμε για 2 κουβάδες μπλα μπλα μπλα. Όπως έχω ξαναγράψει 'ανέπαφο' πλύσιμο χωρίς χέρι εγώ δεν (ανα)γνωρίζω...
Τέλος ξεπλένεις και στεγνώνεις. Το κέρωμα είναι προαιρετικό. Αν το σαμπουάν σου περιέχει κερί έχεις τελειώσει. Αν θές καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείς σκέτο κερί/sealant αφού στεγνώσεις.
Η δικιά σου μέθοδος και αν δεν έχω καταλάβει κάτι λάθος όπως τα γράφεις περιλαμβάνει πολύ ενεργό αφρό, πολλά ξεπλύματα με το πιεστικό εώς ότου να μη βλέπεις ακαθαρσίες και στο τέλος στέγνωμα με τα σφουγγάρια μικροίνας. Χωρίς να περνάς καθόλου σφουγγάρι με σαπούνι δηλαδή. Σωστά ? Πές μου κάτι, τα σφουγγάρια όπως το κάνεις στο τέλος δεν μαζεύουν λίγη έστω μαυρίλα στο στέγνωμα ?
-
@ mastoras
Όχι δε μαζεύουν καθόλου μαυρίλα, ίσως επειδή το πλένω κάθε βδομάδα και επειδή βρίσκεται σε πυλωτή, όπου το μόνο λέρωμα είναι από την σκόνη της πολυκατοικίας.
Αν το δω να αποκτάει βρωμιές και μαυρίλες που δε φεύγουν με τα πλυσίματα, σίγουρα θα χρησιμοποιήσω σφουγγάρι. Για ποιον λογο όμως να το αποφύγει κάποιος για το στέγνωμα;Πάντως έχεις δίκιο. Φοβάμαι ότι κάτι μπορεί να ξεφύγει και τελικά το θέλει το σφουγγάρι.
-
@ mastoras
Όχι δε μαζεύουν καθόλου μαυρίλα, ίσως επειδή το πλένω κάθε βδομάδα και επειδή βρίσκεται σε πυλωτή, όπου το μόνο λέρωμα είναι από την σκόνη της πολυκατοικίας.
Αν το δω να αποκτάει βρωμιές και μαυρίλες που δε φεύγουν με τα πλυσίματα, σίγουρα θα χρησιμοποιήσω σφουγγάρι. Για ποιον λογο όμως να το αποφύγει κάποιος για το στέγνωμα;Πάντως έχεις δίκιο. Φοβάμαι ότι κάτι μπορεί να ξεφύγει και τελικά το θέλει το σφουγγάρι.
Όπως το περιγράφεις και με τη συχνότητα που ακολουθείς την παραπάνω ρουτίνα το όχημα σου σχεδόν ποτέ δεν είναι αρκετά βρώμικο. Στο τελευταίο βήμα λοιπόν με το σφουγγάρι κάνεις δύο βήματα σε ένα. Αφαιρείς τους ελάχιστους ρύπους και στεγνώνεις ταυτόχρονα.
Αυτό λοιπόν αν κάτι ξεφύγει υπάρχει ο κίνδυνος να το σέρνεις με το σφουγγάρι σου στα πάνελ. Ειδικά όσο κατεβάινεις 'χαμηλα' αυτό είναι και πιο επίφοβο.
Στην περίπτωση σου ο κίνδυνος είναι μικρός μιας και πλένεις συχνά και χρησιμοποιείς πολύ αφρό/πιεστικό. Αν η επιδίωξη σου είναι να έχεις ένα καθαρό όχημα τα καταφέρνεις μια χαρά! Αν είσαι ψύρρας και θές το βερνίκι να είναι σε άριστη κατάσταση και να ελαχιστοποιήσεις τις αμυχές/αράχνη που δημιουργούνται στο πλύσιμο θα πρέπει να αλλάξεις λίγο τη ρουτίνα σου.
Τα βασικά φαντάζομαι τα γνωρίζεις. Κάθε φορά που πλένουμε το όχημα μας του δημιουργούμε μικρές φθορές στο βερνίκι που με τα χρόνια μαζεύονται και φαίνονται. Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε φέρνουμε σε επαφή με τα πάνελ, σφουγγάρια, πετσέτες στεγνώματος κτλ και υπάρχει τριβή δημιουργεί τις φθορές. Αυτό είναι αναπόφευκτο όσο και να προσέχουμε, εδώ η όλη κουβέντα γίνεται για το πώς να ελαχιστοποιήσουμε τη φθορά αυτή.
Υπάρχει τρόπος με χρήση quick detailer προιόντων να καθαρίσουμε ένα πολύ ελαφρά σκονισμένο θα έλεγα όχημα με σχετική ασφάλεια χωρίς τη χρήση κουβά σαπουνάδας κτλ. Επειδή όμως δε το κάνω και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά θα πρέπει να το ψάξεις μόνος σου στο διαδίκτυο.
Για το σφουγγάρι vs πετσέτα στο στέγνωμα, η πετσέτα είναι πιο 'ευγενική'. Με την πετσέτα απλώνεις μια μεγάλη επιφάνεια ταμποναριστά και την τραβάς σε μεγάλες επίπεδες επιφάνειες όπως καπό ουράνος κτλ. πολύ λίγη τριβή δηλαδή. Και δουλεύεται και εύκολα στο χέρι για το υπόλοιπο αμάξωμα. Είναι απορροφητική και δε χρειάζεται στυψίματα και κόπο. Το σφουγγάρι μικροίνας στο στέγνωμα δεν έχει την ίδια ευελιξία. Επένδυσε σε μια καλή πετσέτα στεγνώματος και θα το διαπιστώσεις μόνος σου.
Το στέγνωμα έχει και αυτό μυστικά και tips. Καλό θα ήταν να δεις και κάποιο ανάλογο video στο ίντερνετ. Όπως έχω ξαναπεί τα καλά υλικά βοηθούν αλλά τη διαφορά την κάνει ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε. Πχ πάντα την χρησιμοποιούμε ελάχιστα νωτισμένη για αυτό και περνάμε το παρμπρίζ πρώτα πριν ακουμπήσουμε λαμαρίνα. Και το κερωμένο όχημα στο στέγνωμα είναι απόλαυση με ελάχιστο κόπο..
-
Έχεις δίκιο mastora. Χίλια ευχαριστώ. Θα το κάνω όπως λες.
Μια ερώτηση μόνο:
Όταν ρίχνω τον αφρό φοβάμαι μήπως έχει κρυφτεί μέσα του κανένα γρουμπαλάκι, μικρό χαλικάκι, σκληρή βρωμιά κλπ και το σέρνω από εδώ κι από εκεί με τα σφουγγάρια χωρίς να το καταλαβαίνω, αφού αυτό θα είναι κρυμμένο μέσα στον αφρό. Αυτό πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι δε θα συμβεί;Α! Να σου πω και μπράβο για το link του τυπά που μας έστειλες για το detailing (MDetailing CAR). Πολύ ωραίος ο τύπος. Ούτε καγκουριές, ούτε να το παίζει εξυπνάκιας, ούτε τίποτα. Πολύ καλύτερος κι από πολλούς ξένους εξυπνάκηδες του είδους (βλέπε heyy it's Chris Fix here!).
Είδα εκείνα τα βίντεο που μιλάει και για την συντήρηση των απορρυπαντικών αυτοκινήτου. Δεν είχα ιδέα. Σκεφτόμουν να φανταστείς να τα έχω μαζί μου συνεχώς στο πορτ μπαγκάζ. -
Έχεις δίκιο mastora. Χίλια ευχαριστώ. Θα το κάνω όπως λες.
Μια ερώτηση μόνο:
Όταν ρίχνω τον αφρό φοβάμαι μήπως έχει κρυφτεί μέσα του κανένα γρουμπαλάκι, μικρό χαλικάκι, σκληρή βρωμιά κλπ και το σέρνω από εδώ κι από εκεί με τα σφουγγάρια χωρίς να το καταλαβαίνω, αφού αυτό θα είναι κρυμμένο μέσα στον αφρό. Αυτό πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι δε θα συμβεί;Α! Να σου πω και μπράβο για το link του τυπά που μας έστειλες για το detailing (MDetailing CAR). Πολύ ωραίος ο τύπος. Ούτε καγκουριές, ούτε να το παίζει εξυπνάκιας, ούτε τίποτα. Πολύ καλύτερος κι από πολλούς ξένους εξυπνάκηδες του είδους (βλέπε heyy it's Chris Fix here!).
Είδα εκείνα τα βίντεο που μιλάει και για την συντήρηση των απορρυπαντικών αυτοκινήτου. Δεν είχα ιδέα. Σκεφτόμουν να φανταστείς να τα έχω μαζί μου συνεχώς στο πορτ μπαγκάζ.Τίποτα Αλέξανδρε να σαι καλά. Μην ξεχνάς ότι όλοι μας μαθαίνουμε καθημερινά. Εγώ συχνά κάνω αλλαγές για πράγματα που ασχολούμαι και με ενδιαφέρουν όταν μαθαίνω κάτι χρήσιμο, πιο σωστό ή πιο αποδοτικό.
Σε αυτό που ρωτάς με τον αφρό, απο την διαδικασία που περιέγραψες εγώ κατάλαβα ότι πάντα τον αφαιρείς με νερό μετά. Τον χρησιμοποιείς δηλαδή και σαν σαπουνάδα με το σφουγγάρι σου ? Βοήθησε με λίγο να καταλάβω και θα σου πώ.
Το κανάλι με τον Έλληνα detailer το ανακάλυψα πρόσφατα. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση κομμένο και ραμμένο στα εγχώρια δεδομένα με φιλοσοφία και προσέγγιση που ταυτιζόμαστε. Κάτσε σιγά σιγά να δείς όλα του τα video και θα έχεις μάθει πολύ περισσότερα απο ότι θα πούμε ποτέ εμείς εδώ πέρα.
Μου δίνεις την ευκαιρία να πώ κάτι για που σκέφτομαι καιρό για κανάλια detailing και προιόντα. Θέλει προσοχή ποιόν ακούμε για τους εξής λόγους. Πολλοί ζούνε απο τα views του youtube αλλά και από το πληρωμένο promo των εταιριών που τους χρησιμοποιούν για να 'σπρώχνουν' τα προιόντα τους. Δε πρέπει να τσιμπάμε και να καταπίνουμε ότι μας πλασσάρουν αμάσητο. Το κάνουν αρκετά έξυπνα και δε μπορείς να το διακρίνεις εύκολα. Και φυσικά προσοχή στους ερασιτέχνες wannabe youtubers που απλά λένε... βλακείες! Καλό είναι να τους εκμεταλευόμαστε και να πάιρνουμε γνώση και τεχνικές αλλά να μην παρασυρόμαστε σε αγορές.
Όσον αφορά τα προιόντα και το value for money τους παίζει τεράστιο ρόλο η διαθεσιμότητα και οι χώρες που έχουν έδρα. Η Meguiars ας πούμε στην Αμερική είναι φτηνή αλλά στην Ελλάδα έτσι και έτσι. Η Sonax στην Ευρώπη είναι προσιτή αλλά στην Αμερική ακριβή! Υπάρχουνε πολλές εταιρίες που βγάζουν προιόντα detailing με έδρα την Αγγλία. Τώρα με το Brexit όμως και λόγω δασμών είναι ασύμφορες. Επίσης σε κάθε χώρα μπορεί να βρείς ανάλογα χημικά τσάμπα και να μη τρελένεσαι αν δε βρείς το ίδιο ακριβώς που έδειξε το Αμερικανάκι στο κανάλι του.
ΥΓ ένα απωθημένο το έχω πάντως με ένα κερί αμερικάνικο το Collinite 845.. που θα πάει θα το βάλω στο χέρι μου κάποια στιγμή
-
Τώρα μπερδεύτηκα κι εγώ. Κάτσε να το ξεκαθαρίσουμε:
Η διαδικασία που ακολουθούσα ήταν: νερό - αφρός-νερό-...παύση... -αφρός-νερό-κερί-νερό. Ο αφρός χωρίς σφουγγάρια, χωρίς τίποτα.
μετά από την συζήτησή μας σκοπεύω είτε στον πρώτο αφρό είτε στο δεύτερο αφρό να γυρίσω και με σφουγγάρι.Ο τυπάς ο Μάρκος (από την MDetailing) μου άρεσε και γιατί δε δίνει δεκάρα για το πώς θα φανεί το βίντεό του. Σε κάποιο βίντεο πχ έρχεται στη μέση ο γιος του, πετάει ένα 'τεχνικά προβλήματα, θα συνεχίσουμε σε άλλο βίντεο' αλλά τελικά δε συνεχίζει ποτέ. Άρχισα να γελάω. Βασικά καλά έκανε και δεν συνέχισε, εξάλλου είχαμε καταλάβει τι εννοούσε.
Σε ένα άλλο φαίνονται μόνο τα χέρια του και βλέπεις τα μπουκαλάκια. Αλλά αυτό που μετράει είναι αυτά που λέει.Νομίζω είδα σχεδόν όλα τα βίντεό του. Ίσως να μου έχουν μείνει μερικά γιατί δεν τα είδα με την σειρά.
Όσον αφορά το value for money. Κοίτα, εγώ έχω ένα κόλλημα με την meguiars. Ξέρω ότι είναι ακριβή στην Ελλάδα, αλλά κάτι μ' αρέσει σε αυτήν την εταιρεία. Ίσως σε λίγον καιρό να πω ότι έκανα βλακεία. Αλλά βλέπω τα μπουκαλάκια της σαν τον θησαυρό μου.
-
Αν δεν κάνω λάθος ο Μάρκος δεν είναι επαγγελματίας Detailer. Στην ουσία το κέφι του κάνει , ενημερώνει και εμάς με την σειρά του για τεχνικές , προϊόντα κτλ. Είναι μεγάλη βοήθεια, με το σκεπτικό ότι σου παρουσιάζει και σου εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τα περί detailing. Πάντως ψάχνοντας στο νετ , δεν παρατήρησα κάποια αύξηση των τιμών τουλάχιστον στις mainstream αγγλικές μάρκες (Autoglym, Auto finesse, BiltHammer, κτλ).
-
Α λές για το πώς θα το κάνεις απο εδώ και πέρα. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν χρησιμοποιώ μηχανήματα με κέρμα επειδή έχω το χώρο μου και δε γνωρίζω και τι επιλογές σου δίνει αυτό που πηγαίνεις να σου πώ ότι ο ενεργός αφρός δεν είναι η πιο κατάλληλη σαπουνάδα για πέρασμα με σφουγγάρι.
Πιο κατάλληλο είναι ένα μίγμα νερού και σαπουνάδας(σαμπουάν) που προσφέρει την λίπανση ώστε να χρησιμοποιήσουμε το σφουγγάρι μας. Το σφουγγάρι το χειριζόμαστε με ελάχιστη πίεση και το ξεπλένουμε συχνά για να μειώσουμε τον κίνδυνο να σέρνουμε ξένα σώματα στα πάνελ. Είναι μεγάλο κεφάλαιο και έχει μυστικά, θα σου πρότεινα να δείς σχετικά βίντεο επί του θέματος. Για να μη γράφω τα ίδια και εγώ ο ίδιος και κουράζω δές την προηγούμενη σελίδα στα post #3012 εκεί που λέμε για το 3. και στο #3017 αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θές δε θές πάντως ο ρόλος του σφουγγαριού/σαπουνίσματος αυτός είναι, να απομακρύνει τα ξένα σώματα και τους ρύπους. Και τρίψιμο θα πέσει.. Μυγάκια,γύρη,κουτσουλιές,ρετσίνα, πίσσα μερικά που μου έρχονται.. Για αυτό λέμε πλύσιμο χωρίς 'ζημιά' δεν υφίσταται
Κανένα πρόβλημα με τα προιόντα που χρησιμοποιείς τα έχω πολύ ψηλά όπως λέω και στο post #3005
Μάλλον εσύ πρόλαβες και είδες περισσότερα video του απο όσα έχω δεί εγώ , ωραίος!
@jobous Αυτός γράφει απο παλιά στο γνωστό ελληνικό forum περί detailing. Για τις τιμές το έγραψα γιατί ψώνιζα(πιο φτηνά) και απο UK ενώ τώρα δεν θα το ρισκάρω. Οι τιμές που έχουμε στην Ελλάδα στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα μεταβληθούν.
-
@Mastoras78 . Πράγματι , οι τιμές για αγορές απο Αγγλία θα είναι λίγο αποτρεπτικές αφού θα μπει το 15άρι για μέχρι 150 € . Εντάξει το ΦΠΑ κανονικά και απο πριν έπρεπε να είναι στο δικό μας για αγορές απο ιντερνετ. Μας βλέπω σε ταξίδια απο Αγγλία να πέρνουμε βαλίτσα για να φέρνουμε προϊόντα όπως παλιά !!!!!
Ναι γράφει σαν μέλος στο φόρουμ απο παλιά , το έχω προσέξει.
-
@jobous Αυτό με το ταξίδι Αγγλία και βαλίτσα τι το έθιξες και έξυσες πληγή! Είχα πάει πρόπερσι και δε πήρα τίποτα. Δεν υπήρχε χρόνος και χώρος. Είχα σταμπάρει τώρα αλοιφαδόρο και τα ψιλικοκό που χρειάζονται αλλά μου έκατσε το Brexit και δε λέει.. Είναι και hobby, δλδ τα πιο πολλά που έχω τα κοιτάω και καβουροτσεπιάζομαι να πάρω κι άλλα από Ελλάδα ακριβά. Έχω και τον κλασσικό ψυχαναγκασμό που αν κολλήσω με κάποιο προιόν αυτό πρέπει να πάρω και με τρώει
Το άλλο που έχει πλάκα είναι που έχουμε 4-5 αμάξια για περιποίηση εδώ στην οικογένεια αλλά όλοι εδώ είναι στα τέτοια τους. Δε τους νοιάζει. Τους λέω αν είσαι μαζί μου θα στο περιποιηθώ αλλά να ψιλοβοηθάς.. όλοι κόβουν λάσπη και δε ψήνονται. Που για να τους το κάνουν έξω όπως εγώ θα το πληρώσουν χρυσάφι..
-
Kαλησπερα.
Με βαση το χιονι που εριξε τις προαλλες στην Αττικη, θεωρειτε σημαντικο να παμε το αυτοκινητο για πλυσιμο απο κατω αν κινουμασταν αυτες τις μερες (λογω αλατιου) ή οχι ?
Επισης, εχει καποιος να προτεινει καποιο αξιοπιστο πλυντηριο με αναβατοριο καπου Νεα Ιωνια τριγυρω (Φιλαδελφεια, Ηρακλειο, Γαλατσι κλπ) ?
Το detailing γενικα ηταν παθος μου για πολλα χρονια που ωστοσο αμελησα πολυ εδω και καμια 5ετια.Πλεον αρκουμαι σε ενα καλο πλυσιμο με σφουγγαρι μικροινων και το σαμπουαν της sonax (εχω αλλαξει πολλα κατα καιρους, meguiars, chemical guys κλπ) που το βρισκω ως το πλεον ικανοποιητικο και vfm, σκουπισμα με πετσετα μικροινων και μια φορα το τετραμηνο περασμα το με το collinite 915 που εχω 7-8 χρονια και ακομα εχω μεχρι τη μεση σχεδον και τελος εξωτερικα. Ουτε sealants, ουτε πηλους ουτε τιποτα οπως παλια, καλως ή κακως το θεωρω πλεον πολυ χρονο και χρηματα για μικρη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα που αν δεν το κανεις πραγματικα για το μερακι σου δεν σε ανταμοιβει.
Οποιος θελει παντως καποια συμβουλη για προιοντα detailing θα χαρω να βοηθησω, εχουν περασει παρα πολλα αποντα χερια μου απο καλες εταιρειες, κατα κανονα απο Αγγλια κι εγω.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ