-
Δε περάσαμε κάποιο βαρύ χειμώνα, λίγο χιονακι έπεσε. Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο. Αν θες καλό πλυντηριο συν detailing είναι το πολύ γνωστό auto star κάπου στην Λυκόβρυση.
Ποιο σαμπουάν της sonax χρησιμοποιείς?
-
@mastoras
Θα το δοκιμάσω λοιπόν με λίγο φόβο. Είδα τα post που ανέφερες αλλά δεν μιλάνε για το θέμα του κινδύνου από το γρατζούνισμα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μάλλον το καλύτερο είναι να γίνει σε δύο δόσεις. Μια όπου οι ρύπου θα μαλακώσουν και μια δεύτερη όπου θα τους πάρω με το γάντι.@DriverM
Για το εσωτερικό ποια προϊόντα έχεις ξεχωρίσει; Έχεις επίσης δει καμιά καλή μέθοδο;@όλους όσους έχουν όρεξη:
Υ.Γ. Έχω μια ιδέα, αλλά θέλει κόπο. Τώρα που ο καιρός ανοίγει και σε λίγον καιρό θα αρχίσει να καλοκαιριάζει. να κάνουμε ένα βιντεάκι ο καθένας με τον καθαρισμό που κάνουμε και να το πετάξομε στο dropbox ώστε α) να πάρουμε ιδέες ο ένας από τον άλλον β) να συζητήσουμε για τα λάθη.Δεν λέω να γίνει άμεσα, εξάλλου όλοι αυτόν τον καιρό τρέχουμε με τις δουλειές μας. Τον Ιούνιο όμως, τουλάχιστον από την μεριά μου, θα είναι καλά. -
Δε περάσαμε κάποιο βαρύ χειμώνα, λίγο χιονακι έπεσε. Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο. Αν θες καλό πλυντηριο συν detailing είναι το πολύ γνωστό auto star κάπου στην Λυκόβρυση.
Ποιο σαμπουάν της sonax χρησιμοποιείς?
Δεν παω το αυτοκινητο μου για detailing γιατι το εχω σε παρα πολυ καλη κατασταση και δεν θελω προσωπικα να δινω 70-80 ευρω μονο για κερωμα οταν το κανω μονος μου. Αν ειχα σοβαρα θεματα με αραχνες και τετοια τοτε ναι αλλα γενικα θεωρω οτι δεν αξιζει εκτος κι αν εχεις παρα πολλα λεφτα. Οποιος πλενει σωστα το αμαξι του και περναει κι ενα κερακι 2-3 φορες το χρονο θεωρω οτι σπανια θα χρειαστει να παει για detailing.
Sonax χρησιμοποιω το κλασικο το πορτοκαλι χωρις κερι. Αντιθετα, με αυτο με το κερι δεν εχω καλες εντυπωσεις.
-
@mastoras
Θα το δοκιμάσω λοιπόν με λίγο φόβο. Είδα τα post που ανέφερες αλλά δεν μιλάνε για το θέμα του κινδύνου από το γρατζούνισμα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μάλλον το καλύτερο είναι να γίνει σε δύο δόσεις. Μια όπου οι ρύπου θα μαλακώσουν και μια δεύτερη όπου θα τους πάρω με το γάντι.@DriverM
Για το εσωτερικό ποια προϊόντα έχεις ξεχωρίσει; Έχεις επίσης δει καμιά καλή μέθοδο;@όλους όσους έχουν όρεξη:
Υ.Γ. Έχω μια ιδέα, αλλά θέλει κόπο. Τώρα που ο καιρός ανοίγει και σε λίγον καιρό θα αρχίσει να καλοκαιριάζει. να κάνουμε ένα βιντεάκι ο καθένας με τον καθαρισμό που κάνουμε και να το πετάξομε στο dropbox ώστε α) να πάρουμε ιδέες ο ένας από τον άλλον β) να συζητήσουμε για τα λάθη.Δεν λέω να γίνει άμεσα, εξάλλου όλοι αυτόν τον καιρό τρέχουμε με τις δουλειές μας. Τον Ιούνιο όμως, τουλάχιστον από την μεριά μου, θα είναι καλά.Για εσωτερικο χρησιμοποιω το poorboys natural dressing για ταμπλο, τιμονι και λεβιε και το carpro PERL για πορτες, μασπιε κι εξωτερικα πλαστικα. Τα θεωρω ισαξια αλλα το poorboys εχει μια απιστευτη μυρωδια τσιχλοφουσκας ενω το αλλο μυριζει καπως ασχημα και δεν ειναι τοσο αντιστατικο εναντια στη σκονη αλλα ενυδατωνει και προστατευει εξισου καλα, ισως και καλυτερα. Με καταλληλη αραιωση επισης κανει και για ελαστικα το perl.
Απο τεχνικη δεν κανω κατι το ιδιαιτερο. Παντα ειναι καθαρο το ταμπλο καθως εχω μονιμα ενα swiffer στο αμαξι να μην πιανει πολυ σκονη. Οποτε περναω το γαλακτωμα με detailing pad (σφουγγαρακι), το αφηνω κανα λεπτο το πολυ και μετα σκουπιζω απαλα με πανι μικροινων.
-
+1 για το swiffer και το car pro perl. Τα χρησιμοποιώ και εγώ. Το μαγαζί που σου πρότεινα λειτουργεί ως πλυντήριο, για αυτό στο ανέφερα, όχι για να πας να κάνεις detailing στο αμάξι σου.
Είχα ενα Sonax shampoo όχι το κλασσικό και δε μου άρεσε καθόλου, ανυπομονούσα να τελειώσει να πώ την αλήθεια. Δεν είχε κερί , rich foam το έλεγε. Θα δοκιμάσω το κλασσικό κάποια στιγμή ως vfm
-
+1 για το swiffer και το car pro perl. Τα χρησιμοποιώ και εγώ. Το μαγαζί που σου πρότεινα λειτουργεί ως πλυντήριο, για αυτό στο ανέφερα, όχι για να πας να κάνεις detailing στο αμάξι σου.
Είχα ενα Sonax shampoo όχι το κλασσικό και δε μου άρεσε καθόλου, ανυπομονούσα να τελειώσει να πώ την αλήθεια. Δεν είχε κερί , rich foam το έλεγε. Θα δοκιμάσω το κλασσικό κάποια στιγμή ως vfm
Για πλυντηριο, αν και παρα πολυ σπανια παω τα αμαξια μου γιατι τα καθαριζω εγω, αξιολογο ειναι και το autoshine στο νεο ηρακλειο.
Σ'ευχαριστω για την προταση, αν εχει αναβατοριο ισως παω καποια στιγμη γιατι ασχετα απ'τ'αλατια, μια φορα ανα 2 χρονια κακο δεν κανει ενας καθαρισμος απο κατω μαλλον.
Το σοναξ που σου λεω καθαριζει παρα πολυ καλα ενω εχει ουδετερο ph και δε βγαζει το κερι, εχει καλη λιπανση και ειναι οικονομικο και το καλυτερο απ'ισα εχω δοκιμασει.
Το χειροτερο ηταν το gold class της meguiars που μιλαμε δεν καθαριζε με τιποτα και ηταν και ακριβο! Το ΝΧΤ της ιδιας εταιρειας ητσν μια χαρα βεβαια αλλα χωρις καποιο πλεονεκτημα απ'το σοναξ και με τριπλασια τιμη οποτε δεν το ξαναπηρα .
-
@Driver M Έχω το Bilt Hamber auto-wash που είναι πολύ συμπυκνωμένο και είχε καλή τιμούλα αν θυμάμαι καλά. Ουδέτερο ph και τα συναφή. Επίσης χρησιμοποιώ και τον αφρό της bilt στον αφροποιητή του πιεστικού όποτε κρίνω ότι χρειάζεται.
Εν το μεταξύ πάντα ήθελα να δοκιμάσω το gold class της meguiars να δώ αν χάνω κάτι αλλά με αυτά που μόλις έγραψες με ιντρίγκαρες! Με κάποιο μαγικό τρόπο ποτέ δε πήρα κάτι της Meg's ή της Autoglym (Ούτε κάν SRP, κατέληξα σε AF tripplex)
Ξέρεις θέλω να έχω και εναλλακτικές εύκολες στην λιανική και όχι να κάνω προγραμματισμό αγορών με μεταφορικά και προσφορές ώστε 'να αξίζει' η βαβούρα σε πιο ψαγμένα προιόντα. Μόλις τελειώσει το σαμπουάν που έχω τώρα θα τσιμπήσω αυτό που λές για δοκιμή. Θένξ!
-
@Mastoras78 : Μια και που ανέφερες το BH Autofoam. Αυτό όταν το χρησιμοποιείς καθαρίζει (ας πουμε μειώνει) το υφιστάμενο κέρωμα που έχεις κάνει ??? Διάβασα ότι έχει ph 12 (και κάτι) και σκέφτηκα ότι ίσως 'πειράζει' ότι έχει το αμάξι πάνω.
-
@Mastoras78 : Μια και που ανέφερες το BH Autofoam. Αυτό όταν το χρησιμοποιείς καθαρίζει (ας πουμε μειώνει) το υφιστάμενο κέρωμα που έχεις κάνει ??? Διάβασα ότι έχει ph 12 (και κάτι) και σκέφτηκα ότι ίσως 'πειράζει' ότι έχει το αμάξι πάνω.
@jobous ωραία πάσα και καλό τόπικ άνοιξες. Άμα λοιπόν ψάξεις στο ίντερνετ θα δείς που υποβάλουν τα διάφορα κεριά/sealants σε διάφορες δοκιμασίες αντοχής. Τα περνάνε απο αφρούς, apc, degreassers,paint cleaners και ότι μπορείς να φανταστείς αρκετά χέρια μέχρι να τα εξαφανίσουν εντελώς και να βγούνε συμπεράσματα...
Πρακτικά λοιπόν ναι θεωρώ ότι επηρεάζει το κέρωμα αλλά σε τόσο μικρό βαθμό και δεν είναι κάτι που μετριέται ώστε να το αντιληφθώ επι τόπου. Ίσα ίσα έχω 'πρόβλημα' όταν θέλω να αφαιρέσω φρέσκο κερί απο το αμάξι.. Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο που προτιμώ να περιμένω να φύγει μόνο του με τον καιρό.. Ποτέ δεν είχα θέμα με χρήσης αφρού/apc και κερώματος.Πάντα θα έφτανα στο σημείο που θα το ξανακέρωνα έτσι κι αλλιώς στο αμάξι αν με καταλαβαίνεις..
Ξέρεις τι τρώει τα κεριά ? Ο ήλιος ! Στο 'καλό' αμάξι που είναι σε κλειστό γκαράζ και κινείται τα ΣΚ το κέρωμα κρατάει πάααρα πολύ. Στο εταιρικό και ότι παρκάρουμε έξω εξατμίζεται στο ένα τρίτο του χρόνου θα έλεγα...
-
@Driver M Έχω το Bilt Hamber auto-wash που είναι πολύ συμπυκνωμένο και είχε καλή τιμούλα αν θυμάμαι καλά. Ουδέτερο ph και τα συναφή. Επίσης χρησιμοποιώ και τον αφρό της bilt στον αφροποιητή του πιεστικού όποτε κρίνω ότι χρειάζεται.
Εν το μεταξύ πάντα ήθελα να δοκιμάσω το gold class της meguiars να δώ αν χάνω κάτι αλλά με αυτά που μόλις έγραψες με ιντρίγκαρες! Με κάποιο μαγικό τρόπο ποτέ δε πήρα κάτι της Meg's ή της Autoglym (Ούτε κάν SRP, κατέληξα σε AF tripplex)
Ξέρεις θέλω να έχω και εναλλακτικές εύκολες στην λιανική και όχι να κάνω προγραμματισμό αγορών με μεταφορικά και προσφορές ώστε 'να αξίζει' η βαβούρα σε πιο ψαγμένα προιόντα. Μόλις τελειώσει το σαμπουάν που έχω τώρα θα τσιμπήσω αυτό που λές για δοκιμή. Θένξ!
Tην εχω και την srp. Τιποτα το ιδιαιτερο απλα εχει λιγα abbrasives και καθαριζει καλυτερα την επιφανεια για να υποδεχτει το κερι και καλυπτει και λιγο αραχνη και φαινεται το χρωμα καπως πιο wet. Χωρις κερι απο πανω παντως ειναι σχεδον αχρηστη.
Bilt hamber μιας και την ανεφερες εχω ακομα εναν πηλο που παρεμπιπτοντως εχω να χρησιμοποιησω 4-5 χρονια. Εκανε πολυ καλη δουλεια σε επικαθισεις αλλα πλεον οπως ειπα δεν εχω χρονο και διαθεση για πολλα πολλα. Θεωρω οτι το σωστο πλυσιμο κι ενα καλο κερι προσφερουν το 80-90% του αποτελεσματος. Το υπολοιπο 10-20% για να επιτευχθει θελει αρκετα παραπανω κοπο και προιοντα και πλεον δε βρισκω το λογο να το κανω εκτος απο κανα καλοκαιρι στο εξοχικο που εχω απλετο χρονο. Μου εχει χαλασει κι ο αλοιφαδορος και περα απ'το κερι, ολα τα υπολοιπα (ελαφρια γυαλιστικη και sealant) τα περνουσα μ'αυτον οποτε τωρα με το χερι θα ηταν ακομα πιο δυσκολο.
-
@Driver M με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στο σωστό(σωστό όμως!) πλύσιμο/κερωμα θα έχεις το 80 με 90 τοις εκατό του αποτελέσματος.
Εδώ κάνουμε αρκετή συζήτηση για μεθοδολογία ανάλογα και τον χρόνο/χώρο/διάθεση/budget των ενδιαφερόμενων, αποφυγή λαθών και αντιμετώπιση δυσκολιών που τυχαινουν. Να περνάτε καμμια βόλτα να τα λέμε..
-
Με την παρακατω πετσετα το στεγνωμα εγινε απο βαρια αγγαρεια , παιχνιδι. https://www.skroutz.gr/s/22697839/Armor-All-%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BD%CF%8E%CE%BD-XL-40009100.html#reviews
Με ενα περασμα κανω ολο το τζιπ και δεν θελει ουτε ενα στιψιμο.
Επισης οταν πλενω στο χωριο που το νερο εχει πολλα αλατα , μονο με αυτη τη πετσετα το προλαβαινω και δεν αφηνει waterspots
Με συνοπτικές διαδικασίες αγοράστηκε εχθές και δοκιμάσθηκε σήμερα το πρωί στις 05.45 σε χειροκίνητο πλυντήριο ώστε να προλάβω και τη Happy hour (23.00-07.00). Πολύ καλά αποστελέσματα, τσάμπα παιδευόμασταν τόσα χρόνια με τα δέρματα σαμούα.
-
Με συνοπτικές διαδικασίες αγοράστηκε εχθές και δοκιμάσθηκε σήμερα το πρωί στις 05.45 σε χειροκίνητο πλυντήριο ώστε να προλάβω και τη Happy hour (23.00-07.00). Πολύ καλά αποστελέσματα, τσάμπα παιδευόμασταν τόσα χρόνια με τα δέρματα σαμούα.
Happy Hour ? για πες λεπτομέρειες
05.45 Το πρωί πήγες βρε αθεόφοβε να πλύνεις το αμάξι?
-
Λοιπόν πήρα meguiars το ceramix wax, το σαμπουάν δεν θυμάμαι το κίτρινο με το κερί, πετσέτα γυαλίσματος, πετσέτα στεγνώματος, πήρα το τζελ για τα λάστιχα, υγρό κερί συχνης χρήσης (ειδικά για μαύρα), μέσα για το ταμπλό ένα που καθαρίζει και ενυδατώνει αλλά δεν γυαλίζει, όλα αυτά μια εταιρεία,και πήρα ένα σφουγγάρι μικροϊνων για πλυσιμο και άλλη μια πετσέτα. Σόρυ που δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγονται αλλά ειμα βαρδυα και δεν μπορώ να τα δω.
-
Βάλε κανά link όποτε μπορέσεις alex να τα δούμε και εμείς. Καλορίζικα!
-
Βάλε κανά link όποτε μπορέσεις alex να τα δούμε και εμείς. Καλορίζικα!
Θα βάλω μόλις έρθουν και τα δεύτερα γιατί τα πήρα σε 2 δόσεις, πολλά τα λεφτά Αρηηηη. Δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω ιστοσελιδα
-
Βάλε εσύ, εγώ μέχρι στιγμής ότι έχω βάλει δε μου έχουν κάνει παρατήρηση
-
Βάλε εσύ, εγώ μέχρι στιγμής ότι έχω βάλει δε μου έχουν κάνει παρατήρηση
Autoplanet λέγεται έχει κάποιες εκπτωσεις, Αθήνα είναι το μαγαζί, σε κάθε προϊόν meguiars έχει βιντεακι και γενικά εγώ 2 φορές που μίλησα μαζί τους πολύ πρόθυμοι να σου εξηγησουν
Υ. Γ Πριν μπω είχα μπει στο σκρουτζ και είδα πολύ καλά σχόλια γιαυτους για αυτό και πήρα από κει.
-
Μπράβο Άλεξ!
Σου εύχομαι να απολαύσεις τα πλυσίματα και τα ατελείωτα καμάκια που κάνουμε στο νέο μας αυτοκίνητο, ειδικά μετά το καθάρισμα.
-
Μπράβο Άλεξ!
Σου εύχομαι να απολαύσεις τα πλυσίματα και τα ατελείωτα καμάκια που κάνουμε στο νέο μας αυτοκίνητο, ειδικά μετά το καθάρισμα.
Ευχαριστώ πολύ συνονόματε. Καμάκι δυστηχως θα πέσει παντοφλα
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ