-
Εγω αυτο σκεφτομουν. Και προστστευει και κρατα γυαλλιστερο το χρωμα οντας ζελατινη.
Επειτα οταν το βγαλεις το συτοκινητο πωλειται μεταχειρησμενο με καινουργιο χρωμα χωρις γραμμες θαμπαδες, χωρις τιποτα.Εδω, γρατζουνια και πως το αλλαζεις.
-
Ρε συ αυτό το φιλμ είναι καλή φάση. Ειδικά για τους προφυλακτήρες.
Υπάρχει αυτό στην Ελλάδα; Το βάζει κανένα μαγαζί; -
Λογικα θα υπαρχει.
Αυτο σου ελεγα πριν παρεις το αβεο. Να ντυσεις ολο το φαμπια να κρατηθει καινουργιο. Ουτε κλειδι μπορει να το γρατζουνησει. -
Το πρόβλημα είναι το κόστος της ζελατινας. Δε τη βάζεις με 100 - 200€. Σε καινούργιο αυτοκίνητο πάντως νομίζω ότι αξίζει.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης pepes έγραψε:
Θα μπορούσες να μου πεις κάποια από αυτά τα μαγαζιά ; καθώς και κάποια κατά την γνώμη σου καλά waterless προϊόντα ;
Υ.Γ Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις προτάσεις σας .
Το autostar νομίζω είναι ένα απ' αυτά. Δεν είμαι όμως από Αττική για να σου πω.
Για waterless εγώ χρησιμοποιώ το Carpro Ech2o. Θα πρέπει όμως να έχει και πολλά ποιοτικά πανιά microfiber για να σκουπίζεις το αμάξι, όπως επίσης υπάρχουν και διάφορες τεχνικές για να πλύνεις με τέτοιο προϊόν.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Λογικα θα υπαρχει.
Αυτο σου ελεγα πριν παρεις το αβεο. Να ντυσεις ολο το φαμπια να κρατηθει καινουργιο. Ουτε κλειδι μπορει να το γρατζουνησει.Δεν το είχα καταλάβει. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τέτοια προϊόντα.
Πάντως και στο Fabia να έβαζα την μεμβράνη στους προφυλακτήρες, το Aveo θα το έπαιρνα.
Το έχω τώρα δύο μήνες και με έχει σώσει το Κορεάτικο. Έχω βρει πολλά θετικά σε σύγκριση με το Fabia και με έχει βολέψει πάρα πολύ μέσα στην Αθήνα. Κάποια στιγμή θα γράψω τα θετικά του Aveo στο αντίστοιχο θέμα.Αν η μεμβράνη αυτή είναι σε νορμάλ τιμές τότε αξίζει για τους προφυλακτήρες.
-
Αν κάνει όσο έξω, δλδ κανα δυο χιλιάρικα ανάλογα το αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι αξίζει για τα δικά μας ταπεινά αυτοκίνητα που με 2 χιλιάρικα τα βάφεις εξ' αρχής.
Έξω το φοράνε σε ακριβά αυτοκίνητα.Το φάμπια το χρησιμοποιεί άλλο μέλος της οικογένειας ή το έχεις 'αποθηκεύσει';
-
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και έπεσα στο εν λόγω θεματάκι να προτείνω κι εγώ το carwash auto shine στο Νεό Ηράκλειο. Τα παιδιά κάνουν εκπληκτική δουλειά, με έμφαση στη λεπτομερεία!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το φάμπια το χρησιμοποιεί άλλο μέλος της οικογένειας ή το έχεις 'αποθηκεύσει';Δεν υπάρχει οικογένεια.
Το Fabia το χρησιμοποιώ όπως πριν αγοράσω το Aveo. Μόνο Σαββάτο και σπάνια Κυριακή.
Το σκούτερ έχω παρατήσει εντελώς. Δύο μήνες έχω να το χρησιμοποιήσω. Δεν με χαλάει καθόλου όμως. -
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και έπεσα στο εν λόγω θεματάκι να προτείνω κι εγώ το carwash auto shine στο Νεό Ηράκλειο. Τα παιδιά κάνουν εκπληκτική δουλειά, με έμφαση στη λεπτομερεία!Αυτό ρε φίλε φαίνεται καλό! Πλύσιμο στο χέρι;;; Έχεις πάει εκεί; Για πες καμιά πληροφορία!
-
Αυτό ρε φίλε φαίνεται καλό! Πλύσιμο στο χέρι;;; Έχεις πάει εκεί; Για πες καμιά πληροφορία!
Πολύ καλό πραγματικά! Τα παιδιά πέρα από το ότι είναι άψογοι στη δουλειά τους, ευγενέστατοι και ότι ζητήσεις θα προσπαθήσουν να σε ικανοποιήσουν. Το αμάξι το έχω δύο μήνες και έχω πάει 3 φορές. Πραγματικά τόσο πολύ δεν θα το πρόσεχα! Χωρίς υπερβολή... Και δεν είναι καθόλου εύκολο το civic στο πλύσιμο, το αντίθετο μάλιστα. Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσει κάποιος. Το μόνο αρνητικό ότι στις ηλιόλουστες μέρες... θα περιμένεις!
-
Το βασικό είναι να κάνουν ό,τι ζητήσεις και να μην κάνουν πράγματα που ο πελάτης δεν θα καταλάβει, λόγω πείρας.
Για παράδειγμα κάποτε υπήρχε πληντύριο που δεν θα στο άφηνε άπλυτο αλλά δεν θα τον έβλεπες ποτέ να κλείνει εκτός ωραρίου.
Ακόμα και 15 αυτοκίνητα μέσα σε ένα 8ωρο θα τα έπλενε. Δούλευε 9-17 τότε.
Αλλά ένα καλό μέσα-έξω στο χέρι, μόνο με πιεστικό και πανιά (χωρίς βούρτσες κτλπ.) θέλει ένα 40λεπτο. Μιλάμε πάντα για 1 άτομο.Τελικά με λίγο παραπάνω διερεύνηση, κατάλαβαν (οι φίλοι που το πήγαιναν) πως έκανε πλύσιμο με ακραία στρατηγική.
Δηλαδή άφηνε σημεία άπλυτα, αλλά ήξερε και που θα κοιτάξει το 90% των πελατών για έλεγχο.
Τελικά πιάστηκε στην φάκα και απο τότε, έχασε πελατεία και κάποια στιγμή έκλεισε. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και έπεσα στο εν λόγω θεματάκι να προτείνω κι εγώ το carwash auto shine στο Νεό Ηράκλειο. Τα παιδιά κάνουν εκπληκτική δουλειά, με έμφαση στη λεπτομερεία!
Αυτό ρε φίλε φαίνεται καλό! Πλύσιμο στο χέρι;;; Έχεις πάει εκεί; Για πες καμιά πληροφορία!
Εξαιρετικό είναι και το starteam με πλύσιμο στο χερι σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αγιους Αναργύρους. Δύο μαγαζιά έχει. Τιμή στα 12 ευρώ μέσα έξω, πλέον δεν μου φένεται ακριβή τιμη, όπου αλλού έχω πάει με 7-8 ευρώ είναι σαν να τα πέταξα αφού το αμάξι δεν φαινόταν καν ότι πλύθηκε ,ειδικά εσωτερικά.
Πρώτα λοιπόν βάζω το δικό μου πλύσιμο όταν έχω χρόνο που γλύφω το αμάξι και δεύτερο αυτό το μαγαζί σε νορμάλ τιμή. Εντάξει υπάρχουν και ειδικα μαγαζιά detailing που κάνουν εξαιρετική δουλειά καθαρισμού αλλά το κόστος για μένα ειναι απλησίαστο.
-
12euro μέσα/έξω είναι μια χαρά τιμή.
Θα τα έχω στο νου μου και το starteam και το carwash auto shine.
Μπορεί να μένω κάπως μακρυά, αλλά ψάχνω αφορμή για να κάνω μερικά χιλιόμετρα στο Skoda. -
Καμιά καλή πρόταση για πλυντήριο στο Περιστέρι;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εξαιρετικό είναι και το starteam με πλύσιμο στο χερι σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αγιους Αναργύρους. Δύο μαγαζιά έχει. Τιμή στα 12 ευρώ μέσα έξω, πλέον δεν μου φένεται ακριβή τιμη, όπου αλλού έχω πάει με 7-8 ευρώ είναι σαν να τα πέταξα αφού το αμάξι δεν φαινόταν καν ότι πλύθηκε ,ειδικά εσωτερικά.
Πρώτα λοιπόν βάζω το δικό μου πλύσιμο όταν έχω χρόνο που γλύφω το αμάξι και δεύτερο αυτό το μαγαζί σε νορμάλ τιμή. Εντάξει υπάρχουν και ειδικα μαγαζιά detailing που κάνουν εξαιρετική δουλειά καθαρισμού αλλά το κόστος για μένα ειναι απλησίαστο.
+1000!!!Άσε που με 7 ευρώ κάνεις εξωτερικό σε 10 λεπτάκια...ο συγκεκριμένος πάκμαν (στου Αγίους) που κάνει αποκλειστικά τα εξωτερικά είναι κορυφή..
-
Δημοσίευσηαπό stefan147 » 19 Φεβ 2019 15:25
Καλός χρυσός και ο Πλάτωνας και ο Swell και ο κάθε αντίστοιχος επαγγελματίας. Το θέμα είναι ότι γραμμή που χωρίζει τον επαγγελματισμό από την αισχροκέρδεια είναι πολύ λεπτή. Ο καθένας ας κρίνει μόνος.
Seat Leon Cupra 290hp DSG7 MY19Δημοσίευσηαπό spyrosK » 19 Φεβ 2019 16:25
Έχει κάνει όνομα και μπράβο του αλλά οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Βέβαια κανείς δεν πάει με το ζόρι
Καλημερα σε ολους σας.
Συνηθως δεν μπαινω στην διαδικασια απαντησεων αλλα δυστυχως εδω εχουν υποθει καποια πραγματα τα οποια θεωρω οτι αφηνουν ψεγαδι ως προς το προσωπο μου και θα πρεπει να μπουν καποια πραγματα στην σωστη τους βαση για να μην δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις και ειδικοτερα οταν ειπωνονονται τοσο βαριες λεξεις οπως ειναι η αισχροκερδεια η οποια ειπωθηκε προς το προσωπο μου,και για τον επαγγελματισμο μου,και αφηνει μια εντελως λανθασμενη ενυπωση σε ολους οσους διαβαζουν αυτο το Thread.Ξεκιναω λοιπον να βαλω τα πραγματα σε μια σειρα οπως ακριβως εγιναν....ηρθε λοιπον ο Φιλος Στεφανος για να γινει εκτιμηση στο αμαξι του και να συζητησουμε για τα πακετα προστασιας που μπορει να κανει,αφου ειδαμε μαζι το αμαξι και αφου συζητησαμε τις αναγκες που εχει και του τι ειδους προστασια θελει αναλυσαμε τα πακετα και καταληξαμε σε αυτα που τον καλυπταν σε αυτα που ηθελε να εχει ως προστασια και φτασαμε να πουμε κοστολογια και χρονο για το καθε πακετο.
Οντως οι τιμες που προανεφερε ειναι και αυτες που του ειπα,δηλαδη 900€+ΦΠΑ για το ενα πακετο με διαρκεια 5 Χρονια,και 1200€+ΦΠΑ με Μονιμη Διαρκεια.
Το πρωτο πακετο λοιπον περιελαμβανε ολα τα παρακατω:
-Πλυσιμο Εξωτερικο στο χερι με αφρο.
-Έλεγχο και εκτίμηση της κατάστασης του οχήματος.
--Λήψη μετρήσεων πάχους βερνικιού.
-Αφαίρεση ρύπων και επικαθίσεων με την διαδικασία του πηλού (detailing clay)
-Διορθωση ελαττωμάτων της βαφής, όπως οξείδωση, αραχνες, και βαθιές γρατζουνιές,Τριων Σταδιων,με χρηση αλοιφαδορου σε συνδυασμο με λειαντικες αλοιφες
-Αφαίρεση των λαδιών και υπολλειματων από τη διαδικασία του γυαλίσματος.
-Επιπλέον έλεγχος της κατάστασης υπό φυσικό φωτισμό.
-Εφαρμογή primer για προετοιμασια του κεραμικου.
-Εφαρμογη 2 Layers Ceramic Pro 9H.
-Εφαρμογη 1 Layer Ceramic Pro Light.
-Καθαρισμο ζαντων-αφαιρεση τους απο το οχημα και προστασία με Κεραμικο για ζάντες μεσα εξω για εξτρα γυαλαδα και ευκολοτερο καθαρισμο τους.- Καθαρισμός θόλων.
-Καθαρισμός και γυάλισμα απολήξεων της εξάτμισης και χρωμιομένων επιφανειών. - Καθαρισμός των γυάλινων επιφανειών του εσωτερικού και του εξωτερικού του οχήματος.
-Σφραγισμα των παρμπριζ μπροστα και πισω,με υλικο νανοπροστασιας για ευκολοτερη απωθηση των νερων και καλυτερη ορατοτητα κατά -την οδηγηση σε συνθηκες βροχης. - Καθαρισμός και προστασία των ελαστικών καθώς και πλαστικών trim.
-Καθαρισμος του Εσωτερικου χωρου από τις σκονες.
-Καθαρισμος του Εσωτερικου χωρου με χρηση απορροφητικης σκουπας.
-Καθαρισμος του χωρου Κινητηρα και εφαρμογη Κεραμικου υλικου.
-Σκλυρηνση Κεραμικου υλικου ολων των εξωτερικων μερων με χρηση Λαμπων ir,πραγμα που σημαινει 3300 Vat 8 ωρες θα καινε, ωστε να γινει η πρωτη σκληρηνση των υλικων
Για αυτο το πακετο λοιπον το κοστος βασει της καταστασης του οχηματος του ηταν 900€+Φπα και 5 εργασιμες ημερες(εδω υπολογιστε μεροκαμματα,φορολογια κ.α τα οποια περιλλαμβανονται στην τιμη που του ειπα).
Το Δευτερο πακετο λοιπον περιελαμβανε ολα τα παρακατω:
-Πλυσιμο Εξωτερικο στο χερι με αφρο.
-Έλεγχο και εκτίμηση της κατάστασης του οχήματος.
--Λήψη μετρήσεων πάχους βερνικιού.
-Αφαίρεση ρύπων και επικαθίσεων με την διαδικασία του πηλού (detailing clay)
-Διορθωση ελαττωμάτων της βαφής, όπως οξείδωση, αραχνες, και βαθιές γρατζουνιές,Τριων Σταδιων,με χρηση αλοιφαδορου σε συνδυασμο με λειαντικες αλοιφες
-Αφαίρεση των λαδιών και υπολλειματων από τη διαδικασία του γυαλίσματος.
-Επιπλέον έλεγχος της κατάστασης υπό φυσικό φωτισμό.
-Εφαρμογή primer για προετοιμασια του κεραμικου.
-Εφαρμογη 4 Layers Ceramic Pro 9H.
-Εφαρμογη 1 Layer Ceramic Pro Light.
-Καθαρισμο ζαντων-αφαιρεση τους απο το οχημα και προστασία με Κεραμικο για ζάντες μεσα εξω για εξτρα γυαλαδα και ευκολοτερο καθαρισμο τους.- Καθαρισμός θόλων.
-Καθαρισμός και γυάλισμα απολήξεων της εξάτμισης και χρωμιομένων επιφανειών. - Καθαρισμός των γυάλινων επιφανειών του εσωτερικού και του εξωτερικού του οχήματος.
-Σφραγισμα των παρμπριζ μπροστα και πισω,με υλικο νανοπροστασιας για ευκολοτερη απωθηση των νερων και καλυτερη ορατοτητα κατά -την οδηγηση σε συνθηκες βροχης. - Καθαρισμός και προστασία των ελαστικών καθώς και πλαστικών trim.
-Καθαρισμος του Εσωτερικου χωρου από τις σκονες.
-Καθαρισμος του Εσωτερικου χωρου με χρηση απορροφητικης σκουπας.
-Καθαρισμος του χωρου Κινητηρα και εφαρμογη Κεραμικου υλικου.
-Σκλυρηνση Κεραμικου υλικου ολων των εξωτερικων μερων με χρηση Λαμπων ir,πραγμα που σημαινει 3300 Vat 8 ωρες θα καινε, ωστε να γινει η πρωτη σκληρηνση των υλικων
Για αυτο το πακετο λοιπον το κοστος βασει της καταστασης του οχηματος του ηταν 1200€+Φπα και 5 με 6 εργασιμες ημερες(εδω υπολογιστε μεροκαμματα,φορολογια κ.α τα οποια περιλλαμβανονται στην τιμη που του ειπα).
Κανω λοιπον μια γρηγορη αποφορολογηση των ποσων για να δουμε την αισχροκερδεια μου λοιπον οπως αναφερθηκε...εχουμε και λεμε λοιπον....
1ο Πακετο:900€-30% φορος επι του καθαρου ποσου=630€ τα οποια περιεχουν μεροκαμματα,ασφαλιστικες εισφορες,υλικα κ.α.
2ο Πακετο:1200€-29% φορος επι του καθαρου ποσου=840€ τα οποια περιεχουν μεροκαμματα,ασφαλιστικες εισφορες,υλικα κ.α.
Και εδω λοιπον σε ολα τα παραπανω ο Φιλος Στεφανος ανεφερε οτι του στοιχισε 250€ η αγορα των υλικων μονο,φυσικα διαφορετικα υλικα απο αυτα που ειχαμε συζητησει μαζι να μπουν στο οχημα του,και φυσικα χωρις να γινουν ολες αυτες οι εργασιες που προαναφεραμε,και χωρις μισθο υπαλληλων και εισφορων,αφου εγιναν DIY οπως ανεφερε,και εξηγαγε παρα πολυ ευκολα το συμπερασμα της αισχροκερδειας συγκρινοντας εντελως ανομοια πραγματα,το οποιο και σας εγραψε δημοσια.
Απο την αναλυση λοιπον που σας εκανα μπορειτε να δειτε και μονοι σας εαν προκυπτει αισχροκερδεια που αναφερθηκε απο τον Φιλο Στεφανο ή αν οι τιμες μου ειναι εξωπραγματικες οπως ανεφερε ο Φιλος Σπυρος.
Οποτε καλο ειναι πριν γραψουμε ή πουμε κατι Δημοσια να εχουμε συγκρινει ομοια πραγματα και προιοντα και εργασιες γιατι δημιουργουμε λαθος εντυπωσεις και στηγματιζουμε επαγγελματιες και καταστηματα καθως η λεξη αισχροκερδεια ειναι πολυ βαρια και προσωπικα αν ηταν ετσι και λειτουργουσα με αυτο τον τροπο,δεν θα υπηρχα στον χωρο του Detailing,εδω και 19 χρονια.
Και ενημερωτικα τα πακετα μας ξεκινανε απο τα 150€ και αναπροσαρμοζονται αναλογα με την κατασταση του οχηματος και αναλογα φυσικα με το τι θα μας ζητησει ο ιδιοκτητης του οχηματος.
Φυσικα η τελικη επιλογη ειναι παντα του πελατη και ο καθενας επιλεγει βαση των δικων του κριτηριων.
Ολα τα παραπανω τα γραφω παιρνοντας αφορμη απο την λεξη αισχροκερδεια που γραφτηκε και εξωπραγματικες τιμες για το προσωπο μου,φιλικα και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης.
Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
Με εκτιμηση,
Πλατων Σπυρου. - Καθαρισμός θόλων.
-
Αγαπητέ Πλάτωνα πολύ καλά κάνεις και γράφεις ώστε να υπάρχει και ο αντίλογος.
Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιον ή εάν θεωρήθηκε βαριά κουβέντα η 'αισχοκέρδεια' αλλά για εμένα δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι και για οποιονδήποτε σέβεται τη δουλειά του και ξέρει την αξία της.
Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ποιότητα της δουλειάς σου (αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σε επισκεφθώ) όπως και άλλων επώνυμων συναδέλφων σου και όπως χαρακτηριστικά ανέφερα με το φίλο που αναλάβαμε το DIY, θα είμαστε σούπερ ευχαριστημένοι εάν φτάσαμε στο 70-80% του αποτελέσματος που εσείς καταφέρνετε.
Μία μόνο σκέψη θα αναφέρω σχετική με τους χαρακτηρισμούς μου και αυτή είναι ότι τα κόστη της ΙΔΙΑΣ δουλειάς προ 3ετίας-4ετίας ήταν 20-30% κάτω.
Εύχομαι ολόψυχα καλές δουλειές!
-
Αγαπητέ Πλάτωνα πολύ καλά κάνεις και γράφεις ώστε να υπάρχει και ο αντίλογος.
Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιον ή εάν θεωρήθηκε βαριά κουβέντα η 'αισχοκέρδεια' αλλά για εμένα δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι και για οποιονδήποτε σέβεται τη δουλειά του και ξέρει την αξία της.
Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ποιότητα της δουλειάς σου (αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σε επισκεφθώ) όπως και άλλων επώνυμων συναδέλφων σου και όπως χαρακτηριστικά ανέφερα με το φίλο που αναλάβαμε το DIY, θα είμαστε σούπερ ευχαριστημένοι εάν φτάσαμε στο 70-80% του αποτελέσματος που εσείς καταφέρνετε.
Μία μόνο σκέψη θα αναφέρω σχετική με τους χαρακτηρισμούς μου και αυτή είναι ότι τα κόστη της ΙΔΙΑΣ δουλειάς προ 3ετίας-4ετίας ήταν 20-30% κάτω.
Εύχομαι ολόψυχα καλές δουλειές!
Φιλε Στεφανε για εμενα,αλλα και για τον περισσοτερο κοσμο θεωρω, η λεξη αισχροκερδεια χαρακτηριζει καποιον ο οποιος υπερτιμολογει καποιο προιον ή καποια υπηρεσια χωρις αυτο να ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα,οποτε και για αυτο τον λογω προσωπικα θιχτηκα,γιατι δεν το εχω κανει ουτε θα το κανω και ποτε.
Στο ποστ μου ανελυσα οσο μπορουσα περισσοτερο το τι συμβαινει με τα πακετα και τα κοστολογια τους και χαρακτηριστικα ανεφερα οτι για να βγαλουμε ενα οσο γινεται το δυνατον καλυτερο συμπερασμα θα πρεπει να συγκρινουμε ομοια πραγματα.
Στην περιπτωση μας συγκριθηκαν κατεμε ανομοια πραγματα και κοστη,οπως και μεγεθος εργασιων αλλα και κοστος των εργασιων,βλεπε 3300 vat να καινε για 8 ωρες ποσο θα γραψει το ρολοι της ΔΕΗ,πραγμα το οποιο δεν εγινε στο DIY που κανατε,αυτο ειναι ενα μικρο παραδειγμα απο το συνολικο κοστος των εργασιων που ανεφερα.
Γι αυτο και ανεφερα οτι θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στον τροπο αλλα και στις λεξεις που διατυπωνουμε τα συμπερασματα μας,γιατι αφηνουμε λανθασμενες εντυπωσεις να αιωρουνται και ο καθενας να φανταζεται διαφορα.
Απο το ποστ μου και βαση των δικων σου αναφορων σχετικα με το κοστολογιο το δικο σου,χωρις ολες τις εργασειες και χωρις τα ιδια υλικα,θεωρω οτι θεμα αισχροκερδειας δεν προκυπτει,αρα κατεμε ηταν ατοπη η χρησιμοποιηση της,και μπορει να το καταλαβει καποιος ανατρεχωντας στο ποστ μου.
Τωρα οσο αναφορα την διαφορα των κοστολογιων προ 3ετιας-4ετιας που αναφερεις φυσικα και εχουν διαφορα γιατι τοτε αγαπητε Στεφανε χρησιμοποιουσαμε αλλα υλικα που το κοστος εφαρμογης τους ηταν χαμηλοτερο σε σχεση με τα υλικα που χρησιμοποιουνται τωρα για την προστασια των οχηματων.
Και φυσικα ανεφερα και στο ποστ μου παραπανω οτι τα κοστολογια μου ξεκινανε απο τα 150€ και αναπροσαρμοζονται αναλογως του πακετου και των υλικων που θα επιλεξει ο εκαστοτε πελατης,οπως θεωρω και στους περισσοτερους συναδελφους μου.
Και εξηγουμε για να καταλαβαινουμε ολοι,δεν γινεται να χρεωθεις τα ιδια χρηματα οταν για παραδειγμα για ενα υλικο θελουμε 2 ωρες δουλεια και μικρο κοστος εφαρμογης το ιδιο με ενα αλλο υλικο που θελουμε πολαπλασιες ωρες δουλειας και μεγαλυτερο κοστος εφαρμογης να το πληρωσει καποιος στα χρηματα που θα πληρωνε για απλο υλικο,ειναι πολυ κατανοητο αυτο νομιζω.
Αρα συμπερασματικα ουτε αυτο που αναφερεις για αυξηση τιμων 20-30% ισχυει γιατι πολυ απλα ολες οι τιμες καθοριζονται απο τα υλικα που θα επιλεξει ο πελατης για το οχημα του και φυσικα ολα τα παραπανω που ανεφερα και παιζουν ρολο στην τελικη κοστολογηση.
Πριν 3-4 χρονια δεν ειχαμε ουτε την ιδια φορολογια,ουτε τις ιδιες ανατιμησεις σε ολα τα προιοντα.
Αρα Φιλε Στεφανε ουτε υπερκοστολογηση υφισταται,αλλα κυριως ουτε αισχροκερδεια που αναφερθηκε,ουτε αυξηση τιμων,καθως παιζει πολυ μεγαλο ρολο το κοστος των υλικων,το κοστος εφαρμογης τους αλλα και πολλα αλλα.
Αν ηταν ολα τα υλικα να μπαινουν τοσο απλα πιστεψε με δεν θα ειχαμε μαγαζια ουτε θα επενδυαμε στην δουλεια μας και να εχουμε και αυτα τα εξοδα και θα το καναμε ο καθενας στην πυλωτη του σπιτιου μας.Τελος για να εχουμε ενα μετρο συγκρισεως αυτο που στα ματια ενος DIY θελει 18 ωρες(2 ατομα απο 9 ωρες) για να φτασει το 70-80% ενος επιθυμητου αποτελεσματος,σε εναν επαγγελματια που επιδιωκει το 100% και ειναι υπολογος γι αυτο στον πελατη που του εμπιστευεται την περιουσια του,θελει 5-6 μερες λεπτομερης εργασιας απο τουλαχιστον 2 εξειδικευμενων ατομων καθημερινα,με πληρη ασφαλιση και οτι αυτο συνεπαγεται.
Οποτε αν κανεις τις πραξεις για μια εργασια κατα μεσω ορο 5-6 ημερων μαζι με ολα τα κοστη θα βγαλετε την περιβοητη αισχροκερδεια και αυξηση των τιμων που προκυπει απο τις εργατωορες.Φιλικα Παντα.
-
Επομένως οι συνάδελφοί σου που ακόμα και σήμερα, με τις ίδιες φορολογικές επιβαρύνσεις, την ανάγκη για ίδιες εργατοώρες/μεροκάματα και αντίστοιχα σύγχρονα υλικά που χρεώνουν 500-600€+ΦΠΑ (αυτό το συν ΦΠΑ με σκοτώνει ) προφανώς μπαίνουν μέσα ή εργάζονται από χόμπυ?
Εσύ πολύ σωστά υπερασπίζεσαι τη θέση και τη δουλειά σου αλλά θα μου επιτρέψεις να βρίσκω λίγο υπερβολική την τοποθέτηση. Επιχειρηματίας είσαι και δεν τρέχεις καμιά ΜΚΟ. Ακόμα και με αυτή τα δεδομένα, λοιπόν, εξακολουθώ να βρίσκω τη δουλειά αυτή υπερκοστολογημένη για τους λόγους που προανέφερα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο τελευταίος πλυντηριάς της χώρας το χει γυρίσει στο detailing.
Ξαναλέω ότι για την ποιότητα της δουλειά ΣΟΥ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι κορυφαία. Μιλάει από μόνη της η πρόσφατη επένδυση στη Λυκόβρυση.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ