-
Πολύ πριν...
-
Είναι μεγάλη υπόθεση όταν ξεπλένει κάποιος το αυτοκίνητό του, να έχει πολύ μικρότερη ποσότητα νερού να σκουπίσει με την πετσέτα μικροίνας ή με το δέρμα.
-
Καλημέρα,
σκέφτομαι να κάνω στο αυτοκίνητό μου εφαρμογή του Williams Ceramic, βγαίνει σε λογική τιμή και φαίνεται ότι δίνει αξιοπρεπή προστασία (πιο πολύ με ενδιαφέρει για κουτσουλιές, θαμπάδες και 'αράχνες' από πλυσίματα σε πλυντήρια, ρετσίνια και άλλα πτωτικά υλικά από δένδρα).
Γνωρίζετε κάποιον καλό εφαρμοστή, κατά προτίμηση στα Ν. Προάστια? Στο site της αντιπροσωπίας
https://www.apahellas.gr/williams-ceram ... 0b22e-9591
υπάρχουν διάφοροι εφαρμοστές, απλά έλεγα μήπως γνωρίζετε κάποιον και μπορείτε να προτείνετε.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
Καλημέρα,
σκέφτομαι να κάνω στο αυτοκίνητό μου εφαρμογή του Williams Ceramic, βγαίνει σε λογική τιμή και φαίνεται ότι δίνει αξιοπρεπή προστασία (πιο πολύ με ενδιαφέρει για κουτσουλιές, θαμπάδες και 'αράχνες' από πλυσίματα σε πλυντήρια, ρετσίνια και άλλα πτωτικά υλικά από δένδρα).
Γνωρίζετε κάποιον καλό εφαρμοστή, κατά προτίμηση στα Ν. Προάστια? Στο site της αντιπροσωπίας
https://www.apahellas.gr/williams-ceram ... 0b22e-9591
υπάρχουν διάφοροι εφαρμοστές, απλά έλεγα μήπως γνωρίζετε κάποιον και μπορείτε να προτείνετε.
ΕυχαριστώΔεν γνωρίζω, η γνώμη μου είναι να πας σε έναν από αυτούς που προτείνει το επίσημο site. Δεν ξέρω αν πας σε άλλον αν θα έχεις θέμα με την εγγύηση. Οι προτεινόμενοι από το site της εταιρίας είναι ας πούμε πιστοποιημένοι. Επικοινώνησε και με την εταιρία για την περίπτωση που γίνει η εφαρμογή από detailer που δεν ανήκει στο δίκτυό της, αν ισχύει η εγγύηση.
-
Γνωρίζει κανείς αν το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει ώφελος με το κέρωμα (καλύτερος καθαρισμός-προστασία) ή αντίθετα λιώνει το κερί και κολάει η σκόνη πάνω με αποτέλεσμα να μην καθαρίζει εύκολα;
-
Εννοείται ότι υπάρχει όφελος. Το κερί είναι κατά βάση για να προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου, δεν τίθεται θέμα λιωσίματος και ελπίζω απλά να το υπέθεσες και να μη στο είπε κάποιος. Αν ισχύει το 2ο κόψτου και την καλημέρα.
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει ώφελος με το κέρωμα (καλύτερος καθαρισμός-προστασία) ή αντίθετα λιώνει το κερί και κολάει η σκόνη πάνω με αποτέλεσμα να μην καθαρίζει εύκολα;Αναμφισβήτητα υπάρχει ώφελος, διότι, πάνω στο βερνίκι περνάς μία στρώση με κερί το οποίο το προστατεύει από τον ήλιο. Ένα κερωμένο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, έχει μικρότερες πιθανότητες σε βάθος χρόνου το βερνίκι του να θολώσει ή να σκάσει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από τον ήλιο.
Το κερί για αυτοκίνητα δεν έχει την σύνθεση του κεριού που χρησιμοποιείται για έπιπλα όπως το overlay που αν θυμάμαι έχει κερί από μέλισσες. Το κερί για αυτοκίνητα περιέχει το φυτικό προϊόν καρναούμπα, που υπάρχει μόνον σε κάποια δέντρα στην Βραζιλία. Δεν λειώνει από τον ήλιο.
Όμως υπάρχει και το τεχνητό κερί, το οποίο περιέχει για εμένα ποιο δυνατά υλικά, όπως ένα μείγμα από ρητίνες και σκληρά κεριά. Όπως καταλαβαίνεις αυτό το μείγμα για να λιώσει θα πρέπει να βάλεις κανένα φλόγιστρο....
Θέμα υπάρχει στην επιλογή του κεριού, το οποίο πρέπει να είναι ποιοτικό.
Για εμένα τα βασικότατα που πρέπει κάποιος να έχει και να είναι ποιοτικά είναι: ένα καλό σαμπουάν 10€ - 23€, ένα καλό σφουγγάρι από μικροίνες 6€-12€, ένα καλό δέρμα 10€ - 30€ (εκτός αν μπορεί να πάρει πετσέτα μικροινών) και ένα καλό κερί 16€ - 45€. Και με τις ελάχιστες τιμές πάλι ποιοτικά προιόντα αγοράζει κάποιος. Απλός μπορεί να μην είναι σε μεγάλη ποσότητα (σαμπουάν - κερί) ή να μην είναι φυσικά (κερί - δέρμα) αλλά τεχνητά - συνθετικά (δέρμα - κερί). Την δουλειά τους όμως την κάνουν. Βέβαια τα ακριβότερα μπορεί να είναι ποιοτικότερα, όμως τα φθηνότερα, γνωστών εταιριών είναι και αυτά πολύ καλά. Στις μεγάλες εταιρίες υπάρχει μεγάλη γκάμα κεριών και τιμών. Όλα όμως είναι ποιοτικά.
Τα ακριβότερα μπορεί να κρατάνε περισσότερο χρόνο, να έχουν κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά κλπ, όμως και τα φθηνότερα, προσφέρουν μεγάλη προστασία στη βαφή.
Βασικά δεν ξέρω πόσο φθηνό μπορεί να θεωρηθεί το Extra Gloss της Autoglym όταν περιέχει 325ml.... και κάνει 16 ευρώ...Είναι τεχνητό κερί. Υπάρχει βέβαια και κερί της Colinite φυσικό, κοντά στα 40+ που κρατάει πάνω από 6 μήνες στάνταρ, μπορεί να φτάσει και τους 10 μήνες.
Υπάρχει τεχνητό των Chemical Guys στα 45 ευρώ με τις ίδιες επιδόσεις της Colinite, όπως υπάρχει και της Meguiars τεχνητό κερί στην ίδια τιμή περίπου.
Υπάρχουν όμως από την Meguiars, Chemical Guys, Mothers και άλλες γνωστές εταιρίες, κεριά σε χαμηλότερες τιμές, που είναι ποιοτικά.
Ξέχασα και της Sonax τις προτάσεις που είναι και ποιοτικές και σε πολύ καλές τιμές. -
Το colinite αν κρίνω τη διάρκειά του από το πως διώχνει τα νερά οριακά βγάζει 6 μήνες. Μάλιστα το αυτοκίνητο είναι στεγασμένο και πλένεται 1-2 φορές το μήνα με ήπιο sonax οπότε δε πέφτουν συνέχεια νερά πάνω του να πεις ότι το εξασθενούν.
-
Εγώ παιδιά χρησιμοποιώ το παρακάτω με κάθε πλύσιμο
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=9686
Δεν είναι ακριβώς κερί, παρέχει προστασία, αφήνει ωραία λάμψη, μεγάλη γιαλαδα στην υφή, και το κυριότερο κάνει πολύ εύκολο το επόμενο πλύσιμο καθώς πιάνει πολύ δύσκολα σκόνη , ενώ το νερό γλιστράει και δεν αφήνει στάμπες.
Εφαρμογή απλά με ένα μέτριο πανάκι μοκροινων.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το colinite αν κρίνω τη διάρκειά του από το πως διώχνει τα νερά οριακά βγάζει 6 μήνες. Μάλιστα το αυτοκίνητο είναι στεγασμένο και πλένεται 1-2 φορές το μήνα με ήπιο sonax οπότε δε πέφτουν συνέχεια νερά πάνω του να πεις ότι το εξασθενούν.Πάνο έχω διαβάσει και για 8 μήνες για το κερί σου. Το ήπιο της Sonax παίζει ρόλο γιατί έχει ουδέτερο Ph πράγμα που σημαίνει ότι δεν επηρεάζει το κερί.
Εγώ παιδιά χρησιμοποιώ το παρακάτω με κάθε πλύσιμο
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=9686
Δεν είναι ακριβώς κερί, παρέχει προστασία, αφήνει ωραία λάμψη, μεγάλη γιαλαδα στην υφή, και το κυριότερο κάνει πολύ εύκολο το επόμενο πλύσιμο καθώς πιάνει πολύ δύσκολα σκόνη , ενώ το νερό γλιστράει και δεν αφήνει στάμπες.
Εφαρμογή απλά με ένα μέτριο πανάκι μοκροινων.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η Ρόζα. Είναι γνωστό polish wax της 3Μ. Είναι δύο σε ένα. Γυαλίζει και κερώνει τη βαφή. Θεωρητικά έχει πολύ μικρά λειαντικά στοιχεία (abrasives) που αφαιρούν ένα πολύ μικρό μέρος από το βερνίκι. Είναι καλό προιόν όπως όλα της 3Μ.
Προσωπικά μεγάλη σημασία δίνω στα Quick Wax που μπορείς να τα εφαρμόζεις μετά το πλύσιμο και επιμηκύνουν την προστασία του κεριού. Διάβαζα πριν λίγες ημέρες καλές κριτικές από αγοραστές στο Amazon για το SONAX Brilliant Shine Detailer. Aν και το ονομάζει Detailer από την περιγραφή και απ' όσο διάβασα μάλλον πρόκειται για τεχνητό κερί (sealant). Έχει καλή τιμή 10 ευρώ περίπου για 750ml. Το αρνητικό για εμένα είναι ότι δεν μπορείς να το εφαρμόσεις σε βρεγμένη επιφάνεια, ώστε να το χρησιμοποιήσεις ενώ ξεπλένεις το αυτοκίνητο.
https://www.amazon.com/Sonax-287400-755-Brilliant-Shine-Detailer/dp/B0083UBYO0 -
Κερί μπορούμε να βάλουμε στο πλαστικό φανάρι για να γλιτώσει το θαμπωμα;
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Κερί μπορούμε να βάλουμε στο πλαστικό φανάρι για να γλιτώσει το θαμπωμα;Την εταιρία που βρήκα να αναφέρεται ειδικά στα φανάρια ήταν από την CG. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες, αλλά θέλει ψάξιμο. Οι CG προτείνουν το MSeal που δεν το πουλάνε στην Ελλάδα και το JetSeal που το πουλάνε σε τιμή όμως κοντά στα 45 ευρώ. Δεν είναι φυσικά μόνον για τα φανάρια. Είναι και για την βαφή. Είναι συνθετικό κερί, δυνατό και με μεγάλη διάρκεια. Αν κάνει όσα υπόσχεται για την προστασία των φαναριών δεν το ξέρω από πρώτο χέρι.
[url]http://4myride.gr/προϊόντα/καθαρισμός-and-περιποίηση/χρώματος-284/chemical-guys-wac_118_16-στεγανωτικο-sealant-και-προστατευτικο-βαφησ-jetseal-473ml.html[/url]Μπορείς να ψάξεις στη Sonax, Autoglym, Meguiars, 3M, Elaton, Autofinesse (οι δύο τελευταίες εισάγονται στην Ελλάδα), στα κεριά τους, αν στην περιγραφή αναφέρουν αν προστατεύουν τα φανάρια ή να στείλεις email. Είναι ξέρεις ειδική περίπτωση.
Ίσως η προστασία που λένε για τα εξωτερικά πλαστικά, περιλαμβάνει και την προστασία των φαναριών από το θάμπωμα. Δεν το γνωρίζω όμως φίλε μου....Δυστυχώς δεν έχει τύχει να ασχοληθώ....ή να πέσω σε βίντεο στο youtube που να αναφέρεται σε προστασία των φαναριών από θάμπωμα. Στο μόνο που έπεσα είναι το παραπάνω. Έχουν βγάλει οι CG ακόμη ένα video για το MSeal που δεν το φέρνουν στην Ελλάδα και είναι παρόμοιο με το παραπάνω....
Μπορείς αν επιθυμείς να ρωτήσεις τους πολύ καλούς detailers που έχουν το https://www.auto-star.gr kai το https://www.dazzle-car.gr. Μπορεί να έχουν κάποιο προϊόν για αυτόν τον σκοπό. Έχουν μεγάλη τεχνογνωσία στον χώρο του detailing. Με έχουν βοηθήσει κατά καιρούς στο παρελθόν και με τα προϊόντα τους και με τις συμβουλές τους, όταν ασχολούμουν πολύ με το detailing.Χρησιμοποίησα την Γλυκερίνη που μου είχατε προτείνει για τα ελαστικά. Την εφάρμοσα στα ελαστικά στην πάπια. Δίνει αρχικά μία όμορφη γυαλάδα η οποία όμως διαρκεί λίγες ημέρες. Όμως δεν στεγνώνει γρήγορα και αν και δεν γυαλίζει το ελαστικό υπάρχει ακόμη μία ποσότητα γλυκερίνης, πράγμα θετικό. Εμένα μου κράτησε 5 ημέρες. Τρία ευρώ πήρα τα 200 περίπου γραμμάρια και είμαι ευχαριστημένος. Δεν με πειράζει μία φορά την εβδομάδα ένα πέρασμα.
Και βρήκα ένα πολύ καλό σφουγγαράκι για την εφαρμογή παρόμοιων προιόντων στα ελαστικά που είναι καλής ποιότητας:
https://www.ebay.co.uk/itm/2-5-10-Car-Cox-Professional-Tyre-Tire-Dressing-Applicator-Curved-Foam-Sponge-Pad/201917398650?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=501922242667&_trksid=p2055119.m1438.l2649
Πέντε βασικά αγόρασα από το ebay. -
Ευχαριστώ φίλε μου
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Προσωπικά μεγάλη σημασία δίνω στα Quick Wax που μπορείς να τα εφαρμόζεις μετά το πλύσιμο και επιμηκύνουν την προστασία του κεριού. Διάβαζα πριν λίγες ημέρες καλές κριτικές από αγοραστές στο Amazon για το SONAX Brilliant Shine Detailer. Aν και το ονομάζει Detailer από την περιγραφή και απ' όσο διάβασα μάλλον πρόκειται για τεχνητό κερί (sealant). Έχει καλή τιμή 10 ευρώ περίπου για 750ml. Το αρνητικό για εμένα είναι ότι δεν μπορείς να το εφαρμόσεις σε βρεγμένη επιφάνεια, ώστε να το χρησιμοποιήσεις ενώ ξεπλένεις το αυτοκίνητο.
https://www.amazon.com/Sonax-287400-755-Brilliant-Shine-Detailer/dp/B0083UBYO0Για βρεγμένη επιφάνεια κάνει και αυτό.
https://www.carshop.com.gr/3m-39034-qui ... 473ml.html
-
Συμφωνώ Γιάννη Μ6 και στο Amazon έχει πολύ καλές κριτικές από άτομα που το αγόρασαν (μου φαίνεται στο Αγγλικό Amazon). Δεν το έχω δοκιμάσει, όμως πρέπει να κάνει καλή δουλειά και έχει καλή τιμή για την ποιότητά του. Μιλάμε για την 3Μ.
-
Εμένα μου ρθε τις προάλλες το Aqua Wax και το δοκίμασα. Μια χαρά φαίνεται με θετικό ότι περνιέται αποκλειστικά σε βρεγμένη επιφάνεια.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Συμφωνώ Γιάννη Μ6 και στο Amazon έχει πολύ καλές κριτικές από άτομα που το αγόρασαν (μου φαίνεται στο Αγγλικό Amazon). Δεν το έχω δοκιμάσει, όμως πρέπει να κάνει καλή δουλειά και έχει καλή τιμή για την ποιότητά του. Μιλάμε για την 3Μ.Μόλις τώρα το έβαλα για πρώτη φορά και με ενθουσίασε.
Έχω την εντύπωση ότι γυαλίζει καλύτερα από το Ultimate Quik Detailer, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.
Είναι όμως σημαντικά φθηνότερο. -
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Συμφωνώ Γιάννη Μ6 και στο Amazon έχει πολύ καλές κριτικές από άτομα που το αγόρασαν (μου φαίνεται στο Αγγλικό Amazon). Δεν το έχω δοκιμάσει, όμως πρέπει να κάνει καλή δουλειά και έχει καλή τιμή για την ποιότητά του. Μιλάμε για την 3Μ.
Μόλις τώρα το έβαλα για πρώτη φορά και με ενθουσίασε.
Έχω την εντύπωση ότι γυαλίζει καλύτερα από το Ultimate Quik Detailer, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.
Είναι όμως σημαντικά φθηνότερο.Δεν έχω εμπειρία από το Ultimate Quik Detailer Γιαννη Μ6. Για εμένα, αν σου αρέσει, αυτό αρκεί. Όπως και σε εμένα. Αν μου αρέσει, δεν επηρεάζομαι από το τι γράφουν οι άλλοι σχετικά με το πόσο γυαλίζει. Καλά γυαλίσματα
Εμένα μου ρθε τις προάλλες το Aqua Wax και το δοκίμασα. Μια χαρά φαίνεται με θετικό ότι περνιέται αποκλειστικά σε βρεγμένη επιφάνεια.
Πλέον Πάνο μου κακοφαίνεται να σκουπίζω το αυτοκίνητο χωρίς να το ψεκάζω με κερί. Το Aqua μου φαίνεται είναι και για στεγνή επιφάνεια, το έχω εφαρμόσει πάντως. Επίσης μου άρεσαν τα δύο πανάκια μικροίνας που είναι waffle wave και είναι μαλακά και παραμένουν μαλακά αρκεί να μην πλυθούν με μαλακτικό! Καλά σκουπίσματα και γυαλίσματα
Εμένα μου αρέσει και το άρωμά του!! Όπως και στο Rapid Detailer!
Την περασμένη εβδομάδα είδα παρόμοιες πετσέτες μικροίνας να βγάζει η Autofinesse. Βασικά Micro Tweed είναι. Θα βρω την διαφορά από τις waffle wave.
https://www.glaze.gr/GR/petseta-microfiber-microtweed-autofinesse-mtw -
Ναι είναι και για στεγνή αλλά προτείνεται για βρεγμένη, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος υπαρξής του. Όντως έχει ωραίο άρωμα και οι πετσέτες του πολύ ποιότικές.
-
Yπάρχει ένα προιόν που λέγεται Quick Detailer. Χρησιμεύει για αν ένα πλυμένο αυτοκίνητο έχει πιάσει λίγη σκόνη (αν είναι παρκαρισμένο σε γκαράζ), για τον καθαρισμό δαχτυλιών στο βερνίκι και για το καθάρισμα περιτωμάτων πουλιών αρκεί να είναι λιγότερο από μία ώρα. Μπορούν δηλαδή να προστατεύσουν το βερνίκι σε αυτό το διάστημα.
Υπάρχουν όμως κάποια Quick Detailers που μπορούν να απομακρύνουν τα waterspots (νεροκηλίδες) και άλλα, κεριά που έχουν απομείνει. Έχω τύχει να μη μπορέσω να καθαρίσω την Super Resign Polish γιατί είχε ξεραθεί πολύ και με ψέκασμα με το Rapid Detailer της Autoglym το κερί που δεν έφυγε, έγινε παρελθόν.
Βάζω αποσπάσματα από ένα άρθρο που γράφει για τα QD.'Quick Detailers are as the name states - a solution that makes detailing a quick process. However, the catch is that the car needs to be relatively clean prior to using a Quick Detailer. Sounds confusing? Let me explain. Let's say you have a car that has been kept in garage(and not driven) for a few weeks or your auto is at a car show. In either of those scenarios, your car will get dusty and may start losing gloss and accumulate lots of dust. As time passes, the moisture in the air can cause this dust to get coagulate and form a layer of dirt and may start oxidizing certain areas of your car. If that's the case, a quick detailer can be used to remove light dust on the vehicle without having to wash the car.
How Does It Work?
Most Quick Detailers work by encapsulating dust which can be safely wiped away by using a microfiber towel. The solution or detergent may leave a protective residue or sealant which may also extend the durability of the existing wax or coating. However, the main objective here is to remove light dust only. It can be used to remove bird bombs depending on how soon the bird bomb fell on the car. Usually a bird dropping can be removed using a Quick Detailer within an hour of the drop. Another advantage of using a quick detailer is that some of them are friendly to working under the sun. Performing a full wash may lead to streaking or water spotting which can be evaded by simple spray, wipe and buffing of a Quick Detailer.Spray Wax or Quick Detailers?
A common misconception is that spray waxes can perform the same function as a quick detailer. This may seem intuitive but they both have very different purposes. They may overlap though: for instance a quick detailer may leave a thin protective seal on top of the paint or a spray wax 'may' have cleaning properties. However, using a spray wax for wiping down a dusty surface may end up having the dust encapsulated into the wax layer on the car which may compromise the durability of the wax or sealant while letting dirt to accumulate as well.
http://robustd.com/1/post/2016/01/using-a-quick-detailer.html
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ