-
Nαι είναι είναι αρκετά σκληρή. Πρόσεχε μη τη βάλεις σε ζεστή λαμαρίνα θα φύγει πολύ δύσκολα, κάτω από τον ήλιο δε το συζητώ καν.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Nαι είναι είναι αρκετά σκληρή. Πρόσεχε μη τη βάλεις σε ζεστή λαμαρίνα θα φύγει πολύ δύσκολα, κάτω από τον ήλιο δε το συζητώ καν.Τα αποφεύγω αυτά. Την πάτησα παλιά και από τότε έμαθα....Πολύ καλό κερί. Το νερό γλιστράει αμέσως. Σε ευχαριστώ Πάνο για τη βοήθεια
-
Έχουμε καμία γνώμη για το καθαριστικό Autofinesse Total; Το θέλω κατά βάση για τον καθαρισμό των πλαστικών στο εσωτερικό (ταμπλό, πόρτες κλπ).
-
Έχουμε καμία γνώμη για το καθαριστικό Autofinesse Total; Το θέλω κατά βάση για τον καθαρισμό των πλαστικών στο εσωτερικό (ταμπλό, πόρτες κλπ).Χρόνια πολλά Πάνο! Σε Sonax, Autoglym κοίταξες; Και η Autofinesse καλή είναι και έχει μεγάλη γκάμα. Αλλά δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι ή από περιγραφές το συγκεκριμένο αν είναι καλό. Στο amazon.co.uk έχει περίπου 24 reviews. Έχει καλές εντυπώσεις. Σε φόρουμς όμως δεν βρήκα κάτι....
-
Ευχαριστώ πολύ!! Κοίταξα ναι αλλά έλεγα μήπως δοκιμάσω και την autofinesse μιας και θεωρείται από τις πολύ καλές επίσης. Με τα sonax μπερδεύτηκα έχουν χίλια δυό προϊόντα για την ίδια δουλειά, τι αφρούς τι σπρέι, δε μπορώ να ξεψειρίζω που είναι καλύτερο το κάθε τους προϊόν. Όσον αφορά την autoglym έχει το Interior shampoo αλλά πιο πολύ το διαφημίζουν για ταπετσαρίες, υφάσματα και όχι τόσο ταμπλό/πλαστικά, όχι ότι δε θα κάνει και για εκεί βέβαια.
Πάντως στο cardetailng είδα προτείνουν περισσότερο apc προϊόντα και για αυτή τη δουλειά, κυρίως το valet pro αλλά και για το autovinesse verso που είναι επίσης apc δεν ακούγεται κάτι κακό οπότε κατέληξα στο verso που θέλει αραίωμα και όχι στο έτοιμο total, βγαίνει και παραπάνω σε ποσότητα στην ίδια τιμή. -
Το έχω εγώ το total.Πολυ καλό.Κανενα πρόβλημα μέχρι τώρα
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Κάποια προϊόντα για καθαρισμό και ενυδάτωση των εσωτερικών πλαστικών καθώς και για τα δερμάτινα σημεία έχετε να προτείνετε οι πιο έμπειροι;
Να μπορώ όμως να τα βρω στην Ελλάδα -
Για καθαρισμό πλαστικών διάβασε το προηγούμενο ποστ μου. Για ενυδάτωση χρησιμοποιώ το Vinyl & Ruber Care της autoglym.
Όσο για τα δερμάτινα σημεία εννοείς τα καθίσματα ή τίποτα δερματίνες/βυνίλια στις πόρτες πχ; -
Παναγιώτη χρόνια πολλά για το όνομά σου καταρχάς!
Για τα δερμάτινα που γράφω είναι για τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο -
Ευχαριστώ πολύ!
Εγώ στα καθίσματα που είναι καθαρό δέρμα βάζω το turtle wax leather cleaner/conditioner που και καθαρίζει και ενυδατώνει ή τα καθαρίζω με πράσινο σαπούνι και μετά βάζω το autoglym Leather Care Balm που είναι καθαρά ενυδατικό και πιο δραστικό στην ενυδάτωση από το 1ο.
Η φούσκα του λεβιέ είναι δερματίνη οπότε την καθαρίζω με υγρό πανάκι και της ρίχνω το vinyl & ruber που είναι σπρέι σιλικόνης. Τώρα αυτά τα σημεία που λες δεν ξέρω τι ακριβώς τύπος δέρματος είναι. Αν είναι δέρμα τότε μπορείς να τα κάνεις με ένα υγρό πανάκι και τον αφρό πράσινου σαπουνιού. Αν είναι δερματίνη/βινύλιο το καθαριστικό για τα πλαστικά μπορείς να το βάλεις και εκεί.
Εννοείται ότι στο τιμόνι δε βάζεις ούτε σιλικόνες ούτε τίποτα γιατί θα γλιστράει. -
Ευχαριστώ πολύ!! Κοίταξα ναι αλλά έλεγα μήπως δοκιμάσω και την autofinesse μιας και θεωρείται από τις πολύ καλές επίσης. Με τα sonax μπερδεύτηκα έχουν χίλια δυό προϊόντα για την ίδια δουλειά, τι αφρούς τι σπρέι, δε μπορώ να ξεψειρίζω που είναι καλύτερο το κάθε τους προϊόν. Όσον αφορά την autoglym έχει το Interior shampoo αλλά πιο πολύ το διαφημίζουν για ταπετσαρίες, υφάσματα και όχι τόσο ταμπλό/πλαστικά, όχι ότι δε θα κάνει και για εκεί βέβαια.
Πάντως στο cardetailng είδα προτείνουν περισσότερο apc προϊόντα και για αυτή τη δουλειά, κυρίως το valet pro αλλά και για το autovinesse verso που είναι επίσης apc δεν ακούγεται κάτι κακό οπότε κατέληξα στο verso που θέλει αραίωμα και όχι στο έτοιμο total, βγαίνει και παραπάνω σε ποσότητα στην ίδια τιμή.Δεν έχω ασχοληθεί με apc...Έχει μπει το μάρκετινγκ, το λένε πολλοί χρήστες σε ξένα φόρουμς ειδικά όταν θέλουν να επιλέξουν κάποιο κερί ή sealant όπου μία εταιρία μπορεί να προσφέρει 5 διαφορετικά προϊόντα και δεν ξέρεις ποια είναι η διαφορά. Καλό δούλεμα Πάνο!
Για ζάντες δεν χρησιμοποιώ. Για λάστιχα έχω τον αφρό της Sonax. Όπως έχει συμπυκνωμένα υγρά για το εξωτερικό αυτό που πήρες είναι για εσωτερικό και ζάντες - λάστιχα. Με διάφορες αραιώσεις κάνεις διαφορετικές δουλειές.Το έχω εγώ το total.Πολυ καλό.Κανενα πρόβλημα μέχρι τώρα
Τώρα το είδα. Το autofinesse total.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
kostis20 ποιο είναι της total; Κάποιο Link αν γίνεται γιατί δεν ασχοληθεί και θέλω να δω περί τίνος πρόκειται. Τα πλαστικά τα καθαρίζω με ένα βρεγμένο δερματάκι και μετά περνάω ένα της Meguiars για φυσικό γυάλισμα. Για ταπετσαρίες και καθίσματα δεν είχα μέχρι τώρα θέμα...
Το βρήκα kostis20. Καλό γράφουν ότι είναι. Καλά καθαρίσματα!! -
Autofiness είναι.Γενικα τα προϊόντα της τα βρήκα πολύ ανώτερα από autoglym.
Eιδικα το autofiness spritz δε παίζεται για το εσωτερικό.Μονο το chemical guys inner care θεωρώ ισάξιο.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Autofiness είναι.Γενικα τα προϊόντα της τα βρήκα πολύ ανώτερα από autoglym.
Eιδικα το autofiness spritz δε παίζεται για το εσωτερικό.Μονο το chemical guys inner care θεωρώ ισάξιο.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Σε ευχαριστώ kostis20, το βρήκα μετά...Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο προιόν της Autofiness....
Για ένα μέλος του φόρουμ (ξέχασα ποιο ήταν), που είχε ρωτήσει για τα πλαστικά φανάρια αν υπάρχει προιόν που να τα προστατεύει, είδα ένα της Meguiars.
https://ergomarket.gr/aytokinito-mhxanes-eidh-fanopoiioy/gyalisma-aytokinitoy/prostateytiki-krema-fanarion-aytokinitoy-headlight-protectant-g17110-meguiars-296ml/
Δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω κάτι παραπάνω.... -
Παρατήρησα θαμπάδα σε ένα σημείο μάλλον από κουτσουλιά. Στο χρώμα έχω περασμένη μια γυαλιστικη αλοιφή, ένα χοντρό κερί και ένα υγρό κερί που βάζω ανά κάποια πλυσίματα. Παίζει η θαμπάδα να είναι επιφανειακή πάνω στα κεριά η πέρασε και έκαψε το βερνίκι; Σκέφτομαι να καθαρίσω με πηλό και έπειτα με γυαλιστικη μπας και το σώσω εφόσον ισχύει αυτό που λέω παραπάνω.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παρατήρησα θαμπάδα σε ένα σημείο μάλλον από κουτσουλιά. Στο χρώμα έχω περασμένη μια γυαλιστικη αλοιφή, ένα χοντρό κερί και ένα υγρό κερί που βάζω ανά κάποια πλυσίματα. Παίζει η θαμπάδα να είναι επιφανειακή πάνω στα κεριά η πέρασε και έκαψε το βερνίκι; Σκέφτομαι να καθαρίσω με πηλό και έπειτα με γυαλιστικη μπας και το σώσω εφόσον ισχύει αυτό που λέω παραπάνω.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πάνο από την εμπειρία μου ανάμεσα στο Opel και σε άλλες μάρκες, το astra μάλλον έχει μαλακή βαφή και σε κουτσουλιά ακόμη και κερωμένο, μπορεί να θαμπώσει η βαφή. Πιστεύω πως το σημείο με τη θαμπάδα το έχεις πλύνει και έχεις καταλήξει πως δεν οφείλεται σε καμιά επίμονη βρωμιά
Σε άλλες μάρκες αυτό γίνεται ποιο δύσκολα λόγω σκληρής βαφής. Δεν το έχω ψάξει λεπτομερώς με τις βαφές, τα υπέρ και τα κατά των soft - intermediate and hard paints. Δηλαδή το κερί προστατεύει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά σε ένα ποσοστό. Μεγάλο ρόλο παίζει η βαφή, το βερνίκι.
Προσωπικά τι κάνω όταν την πατάω. Αμέσως περνάω τη θαμπάδα με μία ψιλή αλοιφή γυαλίσματος, αν χρειασθεί και δεύτερο πέρασμα κάνω και μέχρι εκεί. Μετά σταματάω. Σε μία περίπτωση δεν έφυγε η εντελώς με δύο εφαρμογές με ψιλή αλοιφή, έμεινε λιγότερο έντονη και την διέκρινες πλέον όταν κοιτούσες το καπό (εκεί μου άφησε την υπογραφή του ο γλάρος) υπό γωνία.
Ο πηλός σε θαμπάδα από κουτσουλιά δεν έχει να προσφέρει κάτι. Θα σου καθαρίσει το βερνίκι από το κερί που έχεις εφαρμόσει.
Εδώ έχει μια λίστα με είδος βαφής ανά εταιρία, σε γενικές γραμμές.
http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/pdfs/painthardness.pdf -
Παρατήρησα θαμπάδα σε ένα σημείο μάλλον από κουτσουλιά. Στο χρώμα έχω περασμένη μια γυαλιστικη αλοιφή, ένα χοντρό κερί και ένα υγρό κερί που βάζω ανά κάποια πλυσίματα. Παίζει η θαμπάδα να είναι επιφανειακή πάνω στα κεριά η πέρασε και έκαψε το βερνίκι; Σκέφτομαι να καθαρίσω με πηλό και έπειτα με γυαλιστικη μπας και το σώσω εφόσον ισχύει αυτό που λέω παραπάνω.Αν δεν το σώσεις με το χέρι, έλα να το φτιάξουμε με αλοιφαδόρο.
-
Έχει μια προσφορά η paintbull για γυαλισμα-κερωμα και ξεθαμπωμα φαναριών με 89€. Εχει κάνεις εμπειρία με αυτους?
Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Παρατήρησα θαμπάδα σε ένα σημείο μάλλον από κουτσουλιά. Στο χρώμα έχω περασμένη μια γυαλιστικη αλοιφή, ένα χοντρό κερί και ένα υγρό κερί που βάζω ανά κάποια πλυσίματα. Παίζει η θαμπάδα να είναι επιφανειακή πάνω στα κεριά η πέρασε και έκαψε το βερνίκι; Σκέφτομαι να καθαρίσω με πηλό και έπειτα με γυαλιστικη μπας και το σώσω εφόσον ισχύει αυτό που λέω παραπάνω.
Αν δεν το σώσεις με το χέρι, έλα να το φτιάξουμε με αλοιφαδόρο.
Ευχαριστώ πολύ! Όταν βρω χρόνο θα το προσπαθήσω κι αν δεν, το βλέπουμε.
-
Υπάρχει κάποιος που να προτείνετε για σωστό βιολογικό καθαρισμό χωρίς να χρεώνει τα 150 ευρώ που ζητάνε οι 2-3 καλύτεροι detailers στην Αθήνα;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Υπάρχει κάποιος που να προτείνετε για σωστό βιολογικό καθαρισμό χωρίς να χρεώνει τα 150 ευρώ που ζητάνε οι 2-3 καλύτεροι detailers στην Αθήνα;Έχεις pm
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ