-
Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Ζημιές εννοώ γρατζουνιές στο χρώμα και στις ζάντες.
Αθήνα βόρεια ή νότια προάστια.To χω ψάξει το θέμα με το πλύσιμο. Στα πλυντήρια κατά βάση δουλεύουν άτομα του μεροκάματου που δεν έχουν ασχοληθεί με το πως πλένεται σωστά ένα αυτοκίνητο.
Στο πλύσιμο δεν κάνουμε κυκλικές κινήσεις αλλά ίσιες καθώς έτσι εμφανίζονται αραχνιάσματα, στα σκούρα χρώματα φαίνονται έντονα μάλιστα. Επίσης ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, γιατί στο κάτω σημείο μαζεύονται όχι απλά σκόνες αλλά και χώματα. Οπότε αν ο άλλος περάσει το σφουγγάρι στο κάτω μέρος της πόρτας και μετά ανέβει επάνω μπορεί να πάρει κανένα πετραδάκι και να το σέρνει στο χρώμα. Τέλος πρέπει να χρησιμοποιείται είτε μάλλινο σφουγγάρι είτε μικροινών ενώ όσον αφορά τα φάρμακα αν το αυτοκίνητο πλένεται τακτικά θα πρέπει να είναι ήπια για να μην ταλαιπωρούν το κερί.
Σε όσα πλυντήρια έχω παρατηρήσει δεν κάνουν τίποτα από αυτά οπότε προσωπικά πήρα την απόφαση να το πλένω μόνος χωρίς πιεστικό μάλιστα.
Κανένας δε μπορεί να σου εγγυηθεί το πόσο καλός είναι κάποιος σε τέτοιες λεπτομέριες οπότε είτε το πλένεις μόνος σου είτε πας σε ένα self service που έχει και έτοιμα τα πιεστικά. Ειδικά το touchless wash (που είναι το καλύτερο) είναι 10 λεπτά δουλειά. -
Τι είναι το touchless wash και πού βρίσκεται;
-
-
Εγώ το δικό μου το πλένω αποκλειστικά στον Πλάτωνα (auto star) στην Πεύκη.
Τα άλλα όπου τύχει. Το Yaris όταν το πάω εγώ για πλύσιμο πάει και αυτό στον Πλάτωνα που φρικάρει με τις αράχνες στο πέρλε άσπρο ενώ η γυναίκα όταν την κράζω χοντρά για την κατάσταση του, σε αυτόματα με προτίμηση αυτό στο avenue συνδυάζοντας το ψώνια.
Το 108 το δίνω στο πάρκινγκ στο κέντρο που το αφήνω και δήθεν είναι εκο wash. Μια φορά το πήγα στο άθλιο αυτόματο στην Αντύπα στην καλόγρεζα και φρικάρα με τις γρατζουνιές και τα σημάδια....
Είπα να τους κυνηγήσω αλλά δεν είναι δικό μου το αμάξι..... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εγώ το δικό μου το πλένω αποκλειστικά στον Πλάτωνα (auto star) στην Πεύκη.Δείχνει εξαιρετικό! Θα το δοκιμάσω αύριο! Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Εγώ το δικό μου το πλένω αποκλειστικά στον Πλάτωνα (auto star) στην Πεύκη.
Δείχνει εξαιρετικό! Θα το δοκιμάσω αύριο! Ευχαριστώ!
Στέφανε τι τιμές έχει? Πχ για ένα βασικό καθάρισμα μέσα έξω ή μόνο έξω?
-
10 εξωτερικό και 12 μέσα/έξω. Κανονικές τιμές πληντυριου αλλά χώρις χέρια, με καλά υλικά και προσεγμένο.
-
Α! Φυσιολογικές για το επίπεδο υπηρεσίας που προσφέρει. Καλές τιμές.
-
To πρόβλημα με τον Πλάτωνα δεν είναι οι τιμές ή η ποιότητα (η οποία είναι άριστη), αλλά ο χρόνος αναμονής και το ότι τελικά μπορεί και να μην εξυπηρετηθείς! Μπορεί να κάνεις όλη την διαδρομή να πάς και να σου πεί ότι δεν έχει χρόνο...άρα τσάμπα χρόνος, χιλιόμετρα και χρήμα.
ΥΓ: Το καλύτερο πλύσιμο (μόνο στο εξωτερικό ή μόνος σου) είναι στην αρχή με αφρό και μετά με την μέθοδο των 2 κουβάδων και σφουγγάρι μάλλινο (lamb's cloth). Στέγνωμα με λεπίδα και πετσέτα και ένα spray quick detail. Όποιος έχει χρόνο να το κάνει (κάποτε το έκανα και έπλενα 2-3 ώρες!), θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.
-
Θελω να το δοκιμασω φετος αυτο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To πρόβλημα με τον Πλάτωνα δεν είναι οι τιμές ή η ποιότητα (η οποία είναι άριστη), αλλά ο χρόνος αναμονής και το ότι τελικά μπορεί και να μην εξυπηρετηθείς! Μπορεί να κάνεις όλη την διαδρομή να πάς και να σου πεί ότι δεν έχει χρόνο...άρα τσάμπα χρόνος, χιλιόμετρα και χρήμα.Ενα τηλέφωνο πριν αρκεί, βρε συ Φάνη!
Δεν είναι αυτόματο να μπαίνεις/βγαίνεις γρήγορα και όποτε θες!
Μπορεί κάποια μέρα να μην μπορεί να πλύνει καν αν έχει μέσα ψεκάσματα και τριξίματα!
Για την περιποίηση που κάνει αξίζει το τηλεφωνικό ραντεβού ή μια μικλρή αναμονή που ποτέ δεν είναι περσισσότερο από όσο θα σου πει και πάντα υπ' ευθύνη του πελάτη που αποδέχεται να περιμένει!
Ο φίλος που ανοιξε το νήμα να πάει να δει και άλλα πράγματα! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Α! Φυσιολογικές για το επίπεδο υπηρεσίας που προσφέρει. Καλές τιμές.Για την ακρίβεια και επειδή σήμερα είχα πάει το yaris μετά τις 2 καταδρομικές Β. Ευβοια
Για κανονικά αυτοκίνητα 8 έξω/12 μέσα-εξω
Για SUV 10 έξω/15 μέσα-έξω
+2 το κέρωμα -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ενα τηλέφωνο πριν αρκεί, βρε συ Φάνη!
Δεν είναι αυτόματο να μπαίνεις/βγαίνεις γρήγορα και όποτε θες!Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια Στέφανε, αλλά ας μην χαλάμε ο νήμα...από κοντά.
ΥΓ: Πολλές φορές το τηλέφωνο είναι άκαρπο γιατί από την ώρα που θα πάρεις τηλέφωνο μέχρι να φτάσεις η κατάσταση έχει αλλάξει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Το καλύτερο πλύσιμο (μόνο στο εξωτερικό ή μόνος σου) είναι στην αρχή με αφρό και μετά με την μέθοδο των 2 κουβάδων και σφουγγάρι μάλλινο (lamb's cloth). Στέγνωμα με λεπίδα και πετσέτα και ένα spray quick detail. Όποιος έχει χρόνο να το κάνει (κάποτε το έκανα και έπλενα 2-3 ώρες!), θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ακριβώς!! Πλέον έτσι το κάνω και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.
-
Λεπιδα δεν επιτρεπεται. Κατευθειαν πετσέτα
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Λεπιδα δεν επιτρεπεται. Κατευθειαν πετσέτα- 1000
-
Ακριβως η πετσετα αρκει!!!!
Επισης θα ξαναγραψω για το golden στη Γλυφαδα.
Βεβαια κι εκει εχει αναμονη εγω το συνδυαζω με το τζιμ και παω να το παρω 1.5-2 ωρες μεταΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ακριβως η πετσετα αρκει!!!!Επισης θα ξαναγραψω για το golden στη Γλυφαδα.
Βεβαια κι εκει εχει αναμονη εγω το συνδυαζω με το τζιμ και παω να το παρω 1.5-2 ωρες μεταΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν είναι μόνο ότι αρκεί αλλά ότι η λεπίδα μπορεί να κάνει ζημιά
-
Τι ζημιά μπορεί να κάνει;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τι ζημιά μπορεί να κάνει;Γδαρσίματακια. Πολύ σκληρό το υλικό για να το φέρεις σε επαφή με το αμάξι.
Όλοι οι detailers σου λένε να τα πετάξεις αυτά. Άντε για κανα τζαμί μόνο.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ