-
Εδώ είσαι : http://www.skroutz.gr/c/1915/Aloifes-Ka ... CE%B1.html
-
Το έχετε δοκιμάσει αυτό το RainX;
Έχετε δει κάτι περίεργο μετά την εφαρμογή του;Ρωτάω επειδή το έχω δοκιμάσει σε αρκετά παρμπρίζ...
-
Για πες μας τι εχεις παρατηρησει…
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το έχετε δοκιμάσει αυτό το RainX;
Έχετε δει κάτι περίεργο μετά την εφαρμογή του;Ρωτάω επειδή το έχω δοκιμάσει σε αρκετά παρμπρίζ...
Υπαρχουν καποια σχολια στο amazon οτι κανει γλιτσα στους υαλοκαθαριστηρες και τα κανει χειροτερα. Αλλα δεν ειναι κανονας. Αλλοι ειναι ευχαριστημενοι. Οποτε αν δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις.
-
Εσυ τι αποψη εχεις που το εχεις δοκιμασει? Εγω τωρα το παρηγγειλα. Πιστευω παιζει ρολο η σωστη εφαρμογη σε καθαρο τζαμι με καλο τριψιμο.
-
μηπως θα ηταν καλυτερα να το δοκιμασεις πρωτα σε καποιο σημειο απο την μερια του συνοδηγου?
-
Καλα σιγουρα. Απλα θελω εντυπωσεις οσων το εχουν ηδη εφαρμοσει. Γνωμη μου ειναι οτι με σωστη εφαρμογη δεν παιζει να εχει προβλημα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εσυ τι αποψη εχεις που το εχεις δοκιμασει? Εγω τωρα το παρηγγειλα. Πιστευω παιζει ρολο η σωστη εφαρμογη σε καθαρο τζαμι με καλο τριψιμο.Δεν το εχω δοκιμασει. Σκεφτομουν να το αγορασω αλλα με αποθαρυναν τα σχολια καποιων στο amazon. Αλλα δεν ειναι κανονας. Μην βαλεις πολυ. Βαλε λιγο.
-
Από το δικό μου μπουκαλάκι αυτό που παρατήρησα είναι ότι πράγματι κάνει ότι λέει. Δηλ. απομακρύνει τα νερά της βροχής.
Δύο βασικά μειονεκτήματα:
-
Με το πρώτο πλύσιμο του παρμπρίζ απομακρύνεται το υγρό, οπότε πλέον δεν απομακρύνει τα νερά γρήγορα.
-
Μετά την εφαρμογή του αφήνει μία περίεργη 'μαγική θαμπάδα' στο παρμπρίζ που ενώ από έξω δεν φαίνεται, μέσα από το αυτοκίνητο είναι άκρως ενοχλητική. Σαν να έχει 'λαδωθεί' το παρμπρίζ.
-
-
Storm ποιο εχεις παρει εσυ?
-
Το βρήκα! Εγώ δεν έχω το RainX!
Έχω το Rain Clear!
http://www.katsifas.gr/store/aytokinito ... 300ml.html -
Παιδιά εγώ βάζω κερί αυτοκινήτου στο παρ μπριζ και ειμαι άκρως ευχαριστημένος
-
Παιδιά καλημέρα
Έχω εντοπίσει στις χειρολαβές και τα χειριστήρια του τιμονιού κάποια μάκα από σκόνη στερεοποιημένη μάλλον και από τα χέρια
Ξέρετε πως μπορώ να την βγάλω γιατί με τρίψιμο δεν είδα βελτίωση παρά μόνο με το νύχι (για λίγο)
Υπάρχει κάτι κατάλληλο ή κάποιο τρίκ;;
-
Υγρο βετεξ που το εχεις τριψει με σαπουνι (οχι υγρο πιατων) για να κανει σαπουναδα και καθαρισμα. Προσεξε μην ειναι πολυ υγρο για να μην παει νερο μεσα απο τα χειριστηρια στα καλωδια. Αν δεν βγει τοτε ειναι θεμα πλαστικου, το ιδιο και για τις χειρολαβες. Αν εχεις δερματακι μετα το βετεχ καθαρισε τα με δερματακι για να βεντουζωσει και να παρει την βρωμια.
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Παιδιά εγώ βάζω κερί αυτοκινήτου στο παρ μπριζ και ειμαι άκρως ευχαριστημένοςΚαι εγω...κραταει παντως περισσοτερο από το χρωμα και ας δουλευεις φουλ υαλοκαθαριστηρα.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Υγρο βετεξ που το εχεις τριψει με σαπουνι (οχι υγρο πιατων) για να κανει σαπουναδα και καθαρισμα. Προσεξε μην ειναι πολυ υγρο για να μην παει νερο μεσα απο τα χειριστηρια στα καλωδια. Αν δεν βγει τοτε ειναι θεμα πλαστικου, το ιδιο και για τις χειρολαβες. Αν εχεις δερματακι μετα το βετεχ καθαρισε τα με δερματακι για να βεντουζωσει και να παρει την βρωμια.Το δοκίμασα είδα αποτέλεσμα αλλά με πολύ τρίψιμο
Υπάρχει κάτι πιο ευγενικό -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Υγρο βετεξ που το εχεις τριψει με σαπουνι (οχι υγρο πιατων) για να κανει σαπουναδα και καθαρισμα. Προσεξε μην ειναι πολυ υγρο για να μην παει νερο μεσα απο τα χειριστηρια στα καλωδια. Αν δεν βγει τοτε ειναι θεμα πλαστικου, το ιδιο και για τις χειρολαβες. Αν εχεις δερματακι μετα το βετεχ καθαρισε τα με δερματακι για να βεντουζωσει και να παρει την βρωμια.
Το δοκίμασα είδα αποτέλεσμα αλλά με πολύ τρίψιμο
Υπάρχει κάτι πιο ευγενικόΘα ηθελα να το δοκιμασω. Δεν ξερω ποσο καλα καθαριζει, αλλα πρεπει να κανει δουλεια.
http://www.shopen.gr/index.php/500ml-michelin-1937.htmlΣυμφωνα με την περιγραφη καθαριζει. Και μιλαμε για μαρκα που εχει προιοντα που χαιρεσαι τα λεφτα που δινεις. Ειναι στις προσεχεις αγορες μου.
http://carshop.skroutzstore.gr/p.Autoglym-Vinyl-Rubber-Care-Galaktoma-plastikon-tamplo.1143031.html
Ακυρο της Autoglym. Ειναι για μετα το καθαριστικο της. Κατσε να δω ποιο ειναι.
Αυτο πρεπει να ειναι για τη δουλεια που θες. Δεν το εχω δοκιμασει αλλα η περιγραφη ταιριαζει με αυτο που ζητας
http://carshop.skroutzstore.gr/p.Autoglym-katharistiko-yfasmaton-plastikon-Interior-Shampoo-500ml.1140459.html -
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Μια ερώτηση:Έχει πάει κάποιος φίλος το αμάξι του σε πλυντήριο,όπου μετα το πλύσιμο του ρίχνουν από πάνω τεφλόν,& εξαφανίζονται τα αραχνιάσματα & οι ελαφριές επιφανειακές μικρογρατσουνιές; -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Μια ερώτηση:Έχει πάει κάποιος φίλος το αμάξι του σε πλυντήριο,όπου μετα το πλύσιμο του ρίχνουν από πάνω τεφλόν,& εξαφανίζονται τα αραχνιάσματα & οι ελαφριές επιφανειακές μικρογρατσουνιές;Δεν εχω ακουσει καποιον να το πηγαινει, ουτε εχω διαβασει και τοσο για αυτον τον τροπο. Τις εξαφανιζει με την εννοια οτι τις μασκαρευει τις σκεπαζει και μετα απο λιγα πλυσιματα που φευγει το τεφλον εμφανιζονται. Δες εδω αν αξιζει:
ExpensiveThe fact of the matter is teflon wax is very expensive. Teflon car detailing isn’t done as much, and car detailers normally charge much more than a regular wax for this type of wax job.
Doesn’t Last Long
There are those that claim teflon is long lasting. However, the structure of teflon proves that it really won’t stay on your car that much. First, in teflon waxes, there is not that much teflon even in the formula. Most waxes have at most 10% teflon in there. On top of that, the teflon needs to bind with organic material in order to stick on the car. This will cause the teflon to actually leave your car much sooner than expected, and you would no longer see the benefits of the coating.
http://www.autos.com/car-maintenance/pros-and-cons-of-teflon-car-waxΣτην ιδια κατηγορια του γεμισματος, καλυψης των γρατζουνιων κλπ της βαφης ειναι και τα Glazes που ειναι φθηνοτερα και για εμενα ποιο ασφαλη. Εχουν ειδικα λαδια. Δεν κρατανε ομως πολυ. Μια εβδομαδα, αντε δυο το πολυ. Αυτα τα χρησιμοποιουν σε car detailing shows οταν μετα το γυαλισμα που κανουν στο αμαξι τους οι detailers δουνε πως καποια σημαδια δεν τα εχουν εξαφανισει, βαζουν το Glaze απο πανω για να κρυψουν το σημαδι που δεν σβησαν με τον αλοιφαδορο.
A glaze is often an optional step of the detailing process, but when used correctly can help add an additional layer of gloss and depth to the paint. Glazes are essentially polishes that leave behind oils, kaolin clay or some other substance that is designed to increase the depth and gloss while being able to mask or hide some minor imperfections in the paint. Glazes are great products to use right before a car show as it can help increase the depth and gloss, especially on lighter colored vehicles where this is often hard to accomplish. One of the downsides of using a glaze is that it may reduce a sealant or waxes ability to bond to the paint with it's maximum potential. The sealant and wax will still protect very well, it just may not last quite as long as it would if it was used on the bare paint.Many people's expectations are often too high when it comes to a glaze filling in minor imperfections. If your car is filled with swirls and scratches, you are much better off investing in a polish to remove the marks, which is also a permanent fix, the results from a glaze are temporary. Your car should be washed, clayed, and polished prior to using a glaze for optimal results.
http://www.detailedimage.com/Auto-Detailing-Guide/Glazes/
Δεν πρεπει ομως να τα πουλανε στην Ελλαδα. Στα εγραψα για να ξερεις τι παιζει. Ποιο ειναι το θεμα; Με τεφλον και τα παρομοια προιοντα δεν εχεις μονιμο και μακρας διαρκειας αποτελεσμα. Κατα την γνωμη μου σαν ενας απλος ιδιοκτητης αυτοκινητου οπως ολοι μας που ασχολειται λιγο με αυτα. Για μονιμα αποτελεσματα πας να σου κανουν γυαλισμα με αλοιφαδορο, να φυγουν (αν δεν ειναι πολλη βαθιες) οι γρατζουνιες, το αραχνιασμα κλπ. Χανεις ομως ενα μερος απο το βερνικι. Μειωνεται το παχος του. Αν μειωθει εντελως πας για βαψιμο.
Για αυτο ενας καλος detailer επαγγελματιας βλεπει με μηχανημα ποσο ειναι το παχος του βερνικιου και χρησιμοποιει τις καταλληλες αλοιφες, σφουγγαρακια αλοιφαδορου και με σωστη χρηση αλοιφαδορου αφαιρει τοσο βερνικι οσο πρεπει. Οχι αιντε αερα πατερα να παρει παραπανω βερνικι για ενα αραχνιασμα λες και παει να αφαιρεσει σοβαρες γρατζουνιες. Δλδ να σου φαει αδικα περισσοτερο βερνικι απο οσο πρεπει. Ειχε γμτ ενα αρθρο αμερικανικο για το πως πρεπει να χρησιμοποιειται ο αλοιφαδορος για να μην γινεται overpolish. Θα το βρω να το βαλω στο θρεντ. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Μια ερώτηση:Έχει πάει κάποιος φίλος το αμάξι του σε πλυντήριο,όπου μετα το πλύσιμο του ρίχνουν από πάνω τεφλόν,& εξαφανίζονται τα αραχνιάσματα & οι ελαφριές επιφανειακές μικρογρατσουνιές;Δεν εχω ακουσει καποιον να το πηγαινει, ουτε εχω διαβασει και τοσο για αυτον τον τροπο. Τις εξαφανιζει με την εννοια οτι τις μασκαρευει τις σκεπαζει και μετα απο λιγα πλυσιματα που φευγει το τεφλον εμφανιζονται. Δες εδω αν αξιζει:
ExpensiveThe fact of the matter is teflon wax is very expensive. Teflon car detailing isn’t done as much, and car detailers normally charge much more than a regular wax for this type of wax job.
Doesn’t Last Long
There are those that claim teflon is long lasting. However, the structure of teflon proves that it really won’t stay on your car that much. First, in teflon waxes, there is not that much teflon even in the formula. Most waxes have at most 10% teflon in there. On top of that, the teflon needs to bind with organic material in order to stick on the car. This will cause the teflon to actually leave your car much sooner than expected, and you would no longer see the benefits of the coating.
http://www.autos.com/car-maintenance/pros-and-cons-of-teflon-car-waxΣτην ιδια κατηγορια του γεμισματος, καλυψης των γρατζουνιων κλπ της βαφης ειναι και τα Glazes που ειναι φθηνοτερα και για εμενα ποιο ασφαλη. Εχουν ειδικα λαδια. Δεν κρατανε ομως πολυ. Μια εβδομαδα, αντε δυο το πολυ. Αυτα τα χρησιμοποιουν σε car detailing shows οταν μετα το γυαλισμα που κανουν στο αμαξι τους οι detailers δουνε πως καποια σημαδια δεν τα εχουν εξαφανισει, βαζουν το Glaze απο πανω για να κρυψουν το σημαδι που δεν σβησαν με τον αλοιφαδορο.
A glaze is often an optional step of the detailing process, but when used correctly can help add an additional layer of gloss and depth to the paint. Glazes are essentially polishes that leave behind oils, kaolin clay or some other substance that is designed to increase the depth and gloss while being able to mask or hide some minor imperfections in the paint. Glazes are great products to use right before a car show as it can help increase the depth and gloss, especially on lighter colored vehicles where this is often hard to accomplish. One of the downsides of using a glaze is that it may reduce a sealant or waxes ability to bond to the paint with it's maximum potential. The sealant and wax will still protect very well, it just may not last quite as long as it would if it was used on the bare paint.Many people's expectations are often too high when it comes to a glaze filling in minor imperfections. If your car is filled with swirls and scratches, you are much better off investing in a polish to remove the marks, which is also a permanent fix, the results from a glaze are temporary. Your car should be washed, clayed, and polished prior to using a glaze for optimal results.
http://www.detailedimage.com/Auto-Detailing-Guide/Glazes/
Δεν πρεπει ομως να τα πουλανε στην Ελλαδα. Στα εγραψα για να ξερεις τι παιζει. Ποιο ειναι το θεμα; Με τεφλον και τα παρομοια προιοντα δεν εχεις μονιμο και μακρας διαρκειας αποτελεσμα. Κατα την γνωμη μου σαν ενας απλος ιδιοκτητης αυτοκινητου οπως ολοι μας που ασχολειται λιγο με αυτα. Για μονιμα αποτελεσματα πας να σου κανουν γυαλισμα με αλοιφαδορο, να φυγουν (αν δεν ειναι πολλη βαθιες) οι γρατζουνιες, το αραχνιασμα κλπ. Χανεις ομως ενα μερος απο το βερνικι. Μειωνεται το παχος του. Αν μειωθει εντελως πας για βαψιμο.
Για αυτο ενας καλος detailer επαγγελματιας βλεπει με μηχανημα ποσο ειναι το παχος του βερνικιου και χρησιμοποιει τις καταλληλες αλοιφες, σφουγγαρακια αλοιφαδορου και με σωστη χρηση αλοιφαδορου αφαιρει τοσο βερνικι οσο πρεπει. Οχι αιντε αερα πατερα να παρει παραπανω βερνικι για ενα αραχνιασμα λες και παει να αφαιρεσει σοβαρες γρατζουνιες. Δλδ να σου φαει αδικα περισσοτερο βερνικι απο οσο πρεπει. Ειχε γμτ ενα αρθρο αμερικανικο για το πως πρεπει να χρησιμοποιειται ο αλοιφαδορος για να μην γινεται overpolish. Θα το βρω να το βαλω στο θρεντ.Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!κατατοπιστικότατος!!!Να'σαι καλά!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ