-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Πρόβλημα σε lybra που πρέπει να είναι κλασσικό:
Τα πλαστικά λιώνουν!!!! ........ .... Κανά αντίδοτο, κανείς;;Ίδιο πρόβλημα κι εγώ (καλά, εμένα κοντεύει και 20ετία βέβαια)... Έχω δοκιμάσει ...
.... Για δοκιμάστε σε κάποιο σημείο ένα πέρασμα των πλαστικών με βαζελίνη, ώστε να μην ξεραίνονται και 'ξερνάνε'. Είναι πολύ πιθανό να 'συνέλθουν' και μετά απο 2-3 ημέρες να καθαριστούν ευκολότερα, 'γλιστρώντας' και χωρίς πλέον να κολλάνε.
-
Καμιά ιδέα για να αφαιρέσω ρετσίνι από το χρώμα χωρίς να χαλάσω το τελευταίο; Σε αρκετά παλαιότερο post του Qsis διάβασα για ξύδι; Να το δοκιμάσω; Άλλη ιδέα;
-
Πρώτα απ όλα δοκίμασε ζεστό νερό με σαμπουάν.
Μετά τσέκαρε με ασετόν χωρίς λάδι (αφού κάνεις σε ένα σημείο τεστ να δεις αν έχεις πρόβλημα με το χρώμα).
Εγώ έτσι το είχα αφαιρέσει. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κλασσικό βρώμικο ελληνικό γυφτοπαππούτσιμπέρδεψες το παπούτσι με τον παππού...
σε πείραξε η ζέστη! -
Aν είναι φρέσκο το ρετσίνι, με ζεστό νερό δε μένει ίχνος του.
-
Να ρίξει πρώτα επανειλημμένα αρκετά ζεστό νερό (όχι βραστό) στον λεκέ, να το αφήσει 5-10 λεπτά και μετά, να βρέξει ένα πανί πάλι με διάλυμα ζεστού νερού με καθαρή βενζίνη (50-50) και να τρίψει ελαφρά στην αρχή.
Ανάλογα το αποτέλεσμα, συνεχίζει με ..... 2ο γύρο. -
ξερει κανεις τι μπορω να κανω με ξεθωριασμενο χρωμα στην οροφη του αυτοκινητου εκτος απο βαψιμο?? δηλαδη μπορω με καμια αλοιφη να επαναφερω λιγο το χρωμα...??
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Να κάνω μια ερωτησούλα.Ένας φίλος είχε καθάρισε από το καπό του αυτοκινήτου του μια τεράστια κουτσουλιά(πραγματικά από τη στάμπα που είδα μάλλον ήταν ο γκοτζίλα ο ίδιος )και παρέμεινε μια μεγάλη στάμπα.Δε φαίνεται σα θολούρα αλλά σαν να έχει κάνει μια πάρα πολύ ψιλή κρούστα πάνω στο χρώμα.Εγώ απ'ότι είχα παρατηρήσει στις θολούρες που είχαν δημιουργήσει οι κουτσουλιές,έφευγαν μετά από μερικές μέρες στον ήλιο αλλά κάτι τέτοιο δεν είχα ξαναδεί.Τέλος πάντων,ο φίλος δεν το άφησε καθόλου αλλά απ'ότι μου είπε,ύστερα από μερικές ώρες το πέρασε με μια ψιλή αλοιφή και τώρα η στάμπα έχει μείνει.Μου φαίνεται ότι μάλλον έκανε γιατί έτσι τη ''σφράγισε'' και δεν την άφησε μπας και φύγει έστω και λίγο.Οπότε,αρχικά,γίνεται να το τρίψουμε με κάτι σε εκείνο το σημείο ώστε να αφαιρέσουμε την αλοιφή,ή την αφήνουμε να φύγει με την πάροδο του χρόνου?Ο ορισμός του etching. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... ing#p53768Στο Corsa της οικογενείας είχαμε 3-4 τέτοιες περιπτώσεις και αν και το πήγα σε επαγγελματία detailer για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα διόρθωσης αλλά μόνο ή βαφή των σημείων.
-
Τέτοια στάμπα, που μάλιστα ήταν και ανάγλυφη, την είχα αφαιρέσει με ντουκόχαρτο και μετά γυάλισμα με αλοιφαδόρο.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=5456&p=2468789&hilit=ντουκοχαρτο#p2468789 -
Σκέφτομαι να κάνω έναν βιολογικό καθαρισμό στο αυτοκίνητο. Έχοντας μια σκούπα της karcher υγρής αναρρόφησης με τη δυνατότητα ψεκασμού σκέφτομαι να τον κάνω μόνος μου ώστε να αποσβέσω και την αγορά της
Ο κυριότερος μου προβληματισμός είναι σχετικά με τα μπροστά καθίσματα που περιέχουν τους πλευρικούς αερόσακους καθώς και αισθητήρες βάρους. Δεδομένου ότι η σκούπα βρέχει αρκετά ότι καθαρίζει θα πρέπει να αποφύγω να κάνω την περιοχή του αερόσακου? Επίσης το σημείο της πλάτης που είναι δίπλα στον αερόσακο είναι ασφαλές να το καθαρίσω ή όχι?
Στους λιγότερο σημαντικούς προβληματισμούς μου είναι αν το alcantara επιδέχεται τέτοιου είδους μεταχείριση (αν και δεν βλέπω τον λόγο που να έχει πρόβλημα) καθώς και αν μπορώ να καθαρίσω και τις ταπετσαρίες από τις πόρτες με αυτό τον τρόπο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ποια σκούπα έχεις; Γιατί σκεφτόμουνα κι εγώ τώρα τελευταία να πάρω μία και είχα τις ίδιες απορίες με σένα. Βρήκα αυτή αλλά είναι πολλά τα λεφτά
-
Έχω την SE 5.100 περίπου ένα χρόνο. Μέχρι στιγμής έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές με αυτή που βλέπεις, νομίζω έχει κάποια εξαρτήματα παραπάνω που όμως μπορείς να τα πάρεις και αργότερα. Η αλήθεια είναι ότι κοστίζει κάπως αλλά κάνεις εύκολα απόσβεση και αν είσαι παντρεμένος η γυναίκα σου θα την λατρέψει . Με αυτή μπορείς να καθαρίζεις πολύ εύκολα χαλιά, στρώματα και γενικά κάθε είδους ταπετσαρία που υπάρχει στο σπίτι (πχ. καρέκλες, καναπέδες, κτλ). Το τι βρωμιά βγάζει δεν περιγράφεται. Βάζεις καθαρό νερό και το βγάζει μαύρο. Γενικά τα προιόντα της karcher ίσως κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά αξίζουν και έχω μείνει ικανοποιημένος από ότι έχω πάρει. Επίσης είσαι σίγουρος ότι θα έχεις υποστήριξη σε ανταλλακτικά ακόμη και μετά απο χρόνια. Πάντως να ξέρεις ότι ενώ στην υγρή αναρρόφηση κάνει θαύματα στην ξηρή αναρρόφηση είναι μέτρια και δυσκίνητη λόγο μεγέθους + ότι κάνει αρκετό θόρυβο. Δηλαδή δεν μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα την ηλεκτρική σκούπα για καθημερινές δουλειές.
Το σαββατοκύριακο μάλλον θα επιχειρήσω να καθαρίσω το αμάξι και θα αναφέρω τα αποτελέσματα. Δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση για τον αερόσακο αλλά θα καθαρίσω την πλάτη αποφεύγοντας την πλαινή περιοχή που τον περιέχει.
-
Θα περιμένουμε
-
Προχωρα αφοβα, δεν μασανε μια τα καθισματα εμενα με πλευρικους και θερμενομενα τα εχω κανει 2 φορες χωρις κανενα προβλημα,σκεψου αμα ριξεις ενα ποτηρι νερο στο καθισμα θα χαλασει ο αεροσακος δε νομιζω τωρα για το αλκανταρα βαλε ποιο ηποιο καθαριστικο και μην το τριψεις πολυ με βουρτσα
Sent from my 'Turbo-X BREEZE' using Tapatalk 2
-
στην νεα φιλαδέλφεια στη δεκελείας πριν την είσοδο του παρκου (πηγαίνοντας προς αθήνα) στα δεξιά έχει ένα πλυντήριο. Μεγάλος μαλάκας. ΜΗΝ ΠΑΤΕ για βιολογικό εκεί
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Πρόβλημα σε lybra που πρέπει να είναι κλασσικό:
Τα πλαστικά λιώνουν!!!! Λογικά από τη ζέστη, και ως αποτέλεσμα έχουν γίνει κολλώδη. Με βρεγμένο πανί γίνεται σαν κλαμμένο .... Κανά αντίδοτο, κανείς;;Ίδιο πρόβλημα κι εγώ (καλά, εμένα κοντεύει και 20ετία βέβαια)... Έχω δοκιμάσει σφουγγάρι με καθαριστικό, βούρτσα μαλακή και ό,τι άλλο κυκλοφορεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα...
Λύση για δαύτο. Βερνίκι σατινέ σε σπρέι!
-
γεια σας
πως μπορω να καθαρισω αρωματικο υγρο απο παμπλο αυτοκινητου...εχει αφησει το σημαδι οπως κυλησε.....υπαρχει καποιος τροπος....?? -
Μάλλον σου κατέστρεψε το πλαστικό/χρώμα, όπως την έχω πατήσει και 'γω:
-
οκ καταλαβα......
-
ειναι απαραιτητο μετα απο γυαλισμα να περαστει και κερι?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ