-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ε,θα παρω 40.000ευρω δανειο,αυτο ειναι το ευκολο,πως το ξεχρεωνεις ομως με 1.300 ευρω το μηνα που παιρνω μισθο,αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη.Παντως η 320 κανει 35.500 συν τα επιπλεον που θελω (ξυλινη επενδυση,δερματινο σαλονι,εσθητηρες παρκαρισματος,προβολης)θα παει η τιμη γυρο στα 40.000,αλλα ο σπανος κανει και 3.000 ευρω μειωση
μου ειπε.Και μετά αναρωτιέται ο κόσμος γιατί έχουν γεμίσει οι τράπεζες με κατασχεμένα αυτοκίνητα
Και το πιο τραγικό απ' όλα είναι ότι βρίζουν και από πάνω.ε καλά δεν νομίζω πως υπάρχουν και πολλές τράπεζες που θα χρηματοδοτούσαν μια τέτοια αγορά!!
Μάλλον θα γελούσε ο υπάλληλος με αυτά που θα άκουγε
Εξάλλου για να πάρεις δάνειο 40000 χρειάζεται οπωσδήποτε προσημείωση ακινήτου, οπως έπίσης για δάνειο διάρκειας 15 χρόνων η εξασφάλιση για την τράπεζα δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να είναι ένα αυτοκίνητο.
Τι άλλο θα ακούσουμε.Υ.Γ. πάντως BMWSEDAN απορώ τι δουλεια κάνεις και πέρνεις ΤΟΣΑ λεφτά.**Ελπίζω να μην είσαι λογιστής **
-
Κατα την γνώμη μου το αυτοκίνητο είναι η ποιο ασύμφορη επένδυση, καθώς χάνει την αξία του από την πρώτη μέρα, και με το ρυθμό που αλλάζουνε τα μοντέλλα σήμερα η bmw και κάθε αυτοκίνητο σε 4-5 χρόνια θα θεωρείται παλιό.
Όταν στην μέση υπάρχει και οικογένεια, οι πρωτεραιότητες αλλάζουν, ιδίως όταν πιέζουν και οικονομικοί παράγοντες. Προτάσεις ήδη κάναν οι άλλοι, εύχομαι καλή και όριμη επιλογή φίλε. -
Είμαι κάτοχος μιας 316 του '92 με 110.000 χλμ. και αρκετά ευχαριστημένος από το αυτοκίνητό μου.
Όμως μου αρέσει υπερβολικά η καινούργια 3αρα και το σκέφτομαι. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα μπορεί να αγοραστεί ακόμα και η 320 με μετρητά και να μείνουν κιόλας για τις όποιες ανάγκες (οικογένεια με 1 παιδί).
Οι ανάγκες μου σε αυτοκίνηση αφορούν κυρίως κίνηση στην πόλη χωρίς να με ενδιαφέρουν τόσο τα 'γκάζια' όσο ένα ισοροποημένο και ποιοτικό αυτοκίνητο σαν αυτά της Βαυαρικής ετερείας που να μπορεί να σταθεί στο δρόμο. Παραδέχομαι βέβαια ότι τα 30.000
-
Άμα θες ντε και καλά να πάρεις τριάρα, πάρε από 320 και πάνω..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Άμα θες ντε και καλά να πάρεις τριάρα, πάρε από 320 και πάνω..Μπορείς να μου δικαιολογήσεις γιατί 320 και πάνω?
-
Ο χρήστης dimoss έγραψε:
Μπορείς να μου δικαιολογήσεις γιατί 320 και πάνω?
Γιατί η 316 είναι τραγικά αργή και επί της ουσίας δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του πλαισίου της..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μπορείς να μου δικαιολογήσεις γιατί 320 και πάνω?
Γιατί η 316 είναι τραγικά αργή και επί της ουσίας δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του πλαισίου της..
Εκτός της διαφοράς της σε ιπποδύναμη, υπάρχει κάποια άλλη διαφορά που μου διαφεύγει??
Επίσης αν έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις και να με πείσεις είμαι ανοικτός σε προτάσεις και θα το εκτιμούσα..
-
Χρονια πολλα!
Το οχημα εχει βαρος και δεν θα σε ικανοποιησει.
Παρε την 320! -
[quote='dimoss']Είμαι κάτοχος μιας 316 του '92 με 110.000 χλμ. και αρκετά ευχαριστημένος από το αυτοκίνητό μου.
Όμως μου αρέσει υπερβολικά η καινούργια 3αρα και το σκέφτομαι. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα μπορεί να αγοραστεί ακόμα και η 320 με μετρητά και να μείνουν κιόλας για τις όποιες ανάγκες (οικογένεια με 1 παιδί).
Οι ανάγκες μου σε αυτοκίνηση αφορούν κυρίως κίνηση στην πόλη χωρίς να με ενδιαφέρουν τόσο τα 'γκάζια' όσο ένα ισοροποημένο και ποιοτικό αυτοκίνητο σαν αυτά της Βαυαρικής ετερείας που να μπορεί να σταθεί στο δρόμο. Παραδέχομαι βέβαια ότι τα 30.000
-
Τα ίδια και τα ίδια...
ΔΕΝ είναι τραγικά αργή η 316, απλώς δεν είναι γρήγορη σε σχέση με άλλα σβέλτα αυτοκίνητα. Αν ο οδηγός ξέρει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, δεν υπάρχει πρόβλημα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα ίδια και τα ίδια...
ΔΕΝ είναι τραγικά αργή η 316, απλώς δεν είναι γρήγορη σε σχέση με άλλα σβέλτα αυτοκίνητα. Αν ο οδηγός ξέρει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, δεν υπάρχει πρόβλημα.Ασε που θα του μείνουν και αρκετά ευρώ στην τσέπη να τα ξοδέψει όπως θέλει.
Συμφωνώ με τον Μάνο ...115hp σε σκάφος 1415 κιλών (12,30 κιλά/ίππο) δεν είναι τραγική αναλογία όπως παρουσίαζεται. Απλά δείτε πόσα 1600άρια μικρομεσσαία έχουν αυτά τα κιλά/ίππο.Ενδεικτικά για 5door (κιλά/ίππο):
Astra 1.6 = 12,04
Citroen C4 1.6 = 11,36
VW Golf 1.6 = 11,04
Ford Focus 1.6 = 11,30 -
320 θα έλεγα ΚΑΙ εγώ, για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Εναλλακτικά: Passat 2,0 TFSI, Alfa 159 2,2. Tα κοίταξες καθόλου αυτά τα δύο?
-
H 316 είναι 1415 κιλά και όχι 1300 δηλαδή 12,3 κιλά/hp
H 320 είναι 1490 κιλά δηλαδή 9,1 κιλά/hp -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
H 316 είναι 1415 κιλά και όχι 1300 δηλαδή 12,3 κιλά/hp
H 320 είναι 1490 κιλά δηλαδή 9,1 κιλά/hpAλλα στοιχεία δίνουν στο περιοδικό άλλα στο site ...4τροχοί άντε να βγάλεις άκρη!
Αλλά κι έτσι να είναι δεν βλέπω τραγικές διαφορές από τα μικρομεσσαία 1600άρια, πχ το Astra.
- διορθώνω και το πάνω post μου
-
Επίσης το Focus είναι 10,8 kg/hp,το Golf 10,3kg/hp και το C4 11kg/hp
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Επίσης το Focus είναι 10,8 kg/hp,το Golf 10,3kg/hp και το C4 11kg/hpTα στοιχεία τα πήρα από το περιοδικό ...τι να πω.
Μιλάω για τις 5πορτες εκδόσεις του...μήπως πήρες τις 3πορτες;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα ίδια και τα ίδια...
ΔΕΝ είναι τραγικά αργή η 316, απλώς δεν είναι γρήγορη σε σχέση με άλλα σβέλτα αυτοκίνητα. Αν ο οδηγός ξέρει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, δεν υπάρχει πρόβλημα.πιο αργή από... Jetta (ξέρετε εκείνο με του 102 ίππους που έχει ακούσει -δικαίως- πολλά ) και εξίσου αργή (ή γρήγορη) με ένα Clio III 1.4
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=195
Με τη διαφορά ότι το Jetta (και το αντίστοιχο Octavia) ξεκινούν από τα 18Κ και το Clio είναι μία κατηγορία κάτω.
Αν το θεωρείτε ικανοποιητικό για αυτοκίνητο 30Κ+ επειδή έχει την προπελίτσα στο καπό, πάσο.-
-
Κάθε προϊόν έχει ειδικό βάρος αναλόγως της μάρκας του. Αν όλοι κοίταζαν αποκλειστικά επιδόσεις και στήσιμο, οι BMW-Mercedes-Lexus κλπ θα έμεναν απούλητες.
Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η αγορά αυτοκινήτου έχει σκάλες, όπως συμβαίνει πχ στην αγορά ρούχων. Ένα βαμβακερό μπλουζάκι από την Κίνα κοστίζει 10 ευρώ, ένα ίδιο από την Ιταλία γνωστής φίρμας 50. Ένα τζιν 20 ευρώ, ένα άλλο 100. Το ότι δεν παίρνουν κάποιοι το φθηνό μολονότι σαφώς συμφέρει από οικονομικής άποψης, δεν σημαίνει ότι η αγορά του ακριβού/υπερτιμημένου είναι ανόητη, γιατί ικανοποιεί άλλες ανάγκες που άλλοι τις έχουν, ενώ άλλοι όχι. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Καταρχάς να πω ότι συμφωνώ με τους προλαλήσαντες..
καταλαβαίνω ότι δε σε νοιάζουν τα γκάζια, αλλά το αυτοκίνητο είναι βαρύ, και αφού μπορείς να διαθέσεις τα λεφτά χαλαρά όπως λες, γιατί να μην κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη; η 320 είναι σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση, πλήρως εκμεταλλεύσιμη και ευχάριστη για όλα τα τερεν ( πόλη, εθνική οδός κλπ )
Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, και δε θες το αμάξι σου να μένει έξω ( και λογικό είναι για ένα αμάξι τέτοιας τιμής ), γιατί δε νοικιάζεις ένα γκαράζ κοντά στο σπίτι σου, ή ακόμα και να το αγοράσεις; Να ξέρεις πώς δεν πρόκειται να χάσει ποτέ την αξία του.Το ότι το γκαράζ δεν θα χάσει την αξία του το ξέρω, αλλά που να το βρεις δεν ξέρω. Έτσι όπως έχει γίνει και ο καθείς έχει από 2-3 αυτοκίνητα τα γκαράζ είναι είδος προς εξαφάνιση, άσε που όποιος κατασκευαστής το έχει το μοσχοπουλάει....και φυσικά ανεβάζει και το κόστος της όλης αγοράς (αμάξι + γκαράζ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάθε προϊόν έχει ειδικό βάρος αναλόγως της μάρκας του. Αν όλοι κοίταζαν αποκλειστικά επιδόσεις και στήσιμο, οι BMW-Mercedes-Lexus κλπ θα έμεναν απούλητες.
Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η αγορά αυτοκινήτου έχει σκάλες, όπως συμβαίνει πχ στην αγορά ρούχων. Ένα βαμβακερό μπλουζάκι από την Κίνα κοστίζει 10 ευρώ, ένα ίδιο από την Ιταλία γνωστής φίρμας 50. Ένα τζιν 20 ευρώ, ένα άλλο 100. Το ότι δεν παίρνουν κάποιοι το φθηνό μολονότι σαφώς συμφέρει από οικονομικής άποψης, δεν σημαίνει ότι η αγορά του ακριβού/υπερτιμημένου είναι ανόητη, γιατί ικανοποιεί άλλες ανάγκες που άλλοι τις έχουν, ενώ άλλοι όχι.το οποίο ιταλικό μπορεί να είναι επίσης made in China
και δεν μιλάμε για κινέζικα προϊόντα, αλλά για 'ευρωπαϊκά', ή τουλάχιστον ευρωπαϊκών εταιρειών.
κι έχω ρωτήσει πολλές φορές να μου δικαιολογήσει κάποιος με επιχειρήματα (όχι ότι είναι Χ μάρκα) τη διαφορά κόστους, μεταξύ δύο ευρωπαϊκών/ιαπωνικών (δεν βάζω καν κορεάτικα) οικογενειακών μοντέλων.
Σίγουρα δεν είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες που 'έχει' η 316
Νέα BMW Σειρά 3