-
Καλορίζικο το Seat, αλλά εγώ σοβαρό πρόβλημα στην C4 δεν είδα... Επίσης, τέτοιου τύπου προβλήματα, είναι άκρως συνηθισμένα τόσο στα Seat, όσο και στους ανταγωνιστές...
Μάλλον απλά είχε έρθει η ώρα της αλλαγής, κοινώς, είχες βαρεθεί την γαλλίδα και ήθελες κάτι στο πιο brutal και σπανιόλικο!
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλορίζικο το Seat, αλλά εγώ σοβαρό πρόβλημα στην C4 δεν είδα... Επίσης, τέτοιου τύπου προβλήματα, είναι άκρως συνηθισμένα τόσο στα Seat, όσο και στους ανταγωνιστές...Μάλλον απλά είχε έρθει η ώρα της αλλαγής, κοινώς, είχες βαρεθεί την γαλλίδα και ήθελες κάτι στο πιο brutal και σπανιόλικο!
40Κ χιλιόμετρα είχε. Αν χρειάζεται για 40Κ (τα οποία νομίζω ήταν και ανοιχτού δρόμου λόγω τοποθεσίας) να είναι κάθε μέρα στο συνεργείο...Όχι ότι το Seat δεν βγάζει (αν πάρω παράδειγμα από τα δικά μου και άλλα που μάθαινα), αλλά να έχουμε και ένα μέτρο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καλορίζικο το Seat, αλλά εγώ σοβαρό πρόβλημα στην C4 δεν είδα... Επίσης, τέτοιου τύπου προβλήματα, είναι άκρως συνηθισμένα τόσο στα Seat, όσο και στους ανταγωνιστές...
Μάλλον απλά είχε έρθει η ώρα της αλλαγής, κοινώς, είχες βαρεθεί την γαλλίδα και ήθελες κάτι στο πιο brutal και σπανιόλικο!
40Κ χιλιόμετρα είχε. Αν χρειάζεται για 40Κ (τα οποία νομίζω ήταν και ανοιχτού δρόμου λόγω τοποθεσίας) να είναι κάθε μέρα στο συνεργείο...Όχι ότι το Seat δεν βγάζει (αν πάρω παράδειγμα από τα δικά μου και άλλα που μάθαινα), αλλά να έχουμε και ένα μέτρο.
πάτερ μου
η αίσθηση που αποκομίζω από το C4 είναι ότι μέρα με την μέρα ....διαλύεται.
-
Ελαφρώνει εννοείς.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πάτερ μου
η αίσθηση που αποκομίζω από το C4 είναι ότι μέρα με την μέρα ....διαλύεται.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ελαφρώνει εννοείς.μπερδευτηκες με Alfa.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ελαφρώνει εννοείς.Ρε συ αισθανομαι το μπροστινό σύστημα πολύ ελαφρύ. Εχω πάλι ελαφρύ τρέμουλο στο φρενάρισμα (τώρα αλλαξα δισκοπλακες με brembo). Εν τω μεταξύ όταν ζεσταίνεται ο συμπλέκτης (δηλ πολύ γρήγορα) αισθάνομαι τραντάγματα και γενικά είναι άστα να πάνε ....και μιλάμε ότι έχω 41Κ.
Ειδικά τώρα με τις ζέστες άστα.Το κιβώτιο να μην μιλήσω καλύτερα. Το Σαξο μου είχε βγει σκυλί. Αυτό ίσως επειδή είναι 1η φουρνιά παραγωγής είναι ΓΤΠΚ.-
-
Μήπως το όλο πρόβλημα το κιβωτίου σου οφείλεται στον συμπλέκτη;
-
Τα μισα που αναφερεις φιλε elteo δεν δημιουργουν προβλημα σαν προβλημα θα θεωρησω τα του κιβωτιου σου και συμπλεκτη αλλα αυτο με το ταρακουνημα του πενταλ εισαι σιγουρος γι'αυτο? δεν εχει καμμια μηχανικη συνδεση με μηχανοστασιο Δισκοπλακες μπορει να στραβωσουν σε οποιοδηποτε αμαξι οποιας μαρκας, ενα καλο φρεναρισμα και νερο κανει αυτην την δουλεια Αυτοι οι λογοι φιλε funkyreverend δεν ειναι για καθε μερα συνεργειο......
Εγω εχω 20,000 και τιποτα δεν μου εχει συμβει παρα τους κακιστους δρομους των Μεγαρων. Μονο τα καπακια των πισω αμορτισερ τα οποια ομως ξαναστηριχθηκαν με πατεντα 3 λεπτων. Το μπροστινο ειναι παντα πολυ ελαφρυ σε αυτα λογω ηλεκτρουδραυλικης υποβοηθησης και γραναζιων στο τιμονι με σταθερο κεντρο δεν ειναι προβλημα. -
Δεν ξέρω εγώ όμως είμαι απόλυτα δυσαρεστημένος. Και δεν είμαι ψείρας να πηγαίνω με το παραμικρό στο συνεργειο. Αντιθέτως βαριέμαι αφόρητα τους μάστορες.
Το άλλο όταν στρίβω κινούμενος με 30 χλμ πχ έχω γρατζούνισμα στο πεντάλ του γκαζιού. Αυτό το χουν κ άλλοι στο κλαμπ από όσο θυμάμαι.
Τεσπα...το αμάξι είναι λαχείο. Ελπίζω το νέο να μου κάτσει τζακ ποτ.
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Τα μισα που αναφερεις φιλε elteo δεν δημιουργουν προβλημα σαν προβλημα θα θεωρησω τα του κιβωτιου σου και συμπλεκτη αλλα αυτο με το ταρακουνημα του πενταλ εισαι σιγουρος γι'αυτο? δεν εχει καμμια μηχανικη συνδεση με μηχανοστασιο Δισκοπλακες μπορει να στραβωσουν σε οποιοδηποτε αμαξι οποιας μαρκας, ενα καλο φρεναρισμα και νερο κανει αυτην την δουλεια Αυτοι οι λογοι φιλε funkyreverend δεν ειναι για καθε μερα συνεργειο......Για να τον ακούς δυσαρεστημένο κάτι θα ξέρει παραπάνω. Είναι και τα μέτρα και σταθμά που θέτει ο καθένας (ή απλά συνηθίζει). Π.χ. αν αρχίσει και χαλάει το Σάνι, μου τη δίνει απείρως περισσότερο από ότι αν χαλάει το Κλιό. Έτσι μου φαίνεται ότι ζυγίζονται τα 'ζημιάρικα'. Μην αρχίσω να αναφέρω περιπτώσεις και χαλαστούμε...
Δεν είναι ανάγκη να σε αφήνει στο δρόμο για να σε νευριάσει ένα αυτοκίνητο. Και οι μικρές χαζομάρες βλάβες αν δεν σε αφήνουν σε ησυχία, είναι σπάσιμο.
Φυσικά πάντα υπάρχει και η απάντηση 'άλλαξαν οι προμηθευτές και λύθηκε το πρόβλημα'...
-
Παιδιά το αμάξι είναι και θέμα τύχης . Το πρόβλημα είναι ότι αν ο δείκτης αξιοπιστίας είναι 90 % , δυστυχώς γιά αυτούς που είναι στο 10 % , ο δείκτης αναξιοπιστίας είναι 100 % .
-
Ναι ειναι και θεμα τυχης αλλα εχω βαρεθει να ακουω πια οτι η ταδε μαρκα ειναι αναξιοπιστη π.χ. για τις alfa romeo ή για τη citroen που ειναι και του παροντος. Για παραδειγμα elteo ξερω ανθρωπους απο το gcc που τους εχω γνωρισει απο κοντα, με c4 που ειναι παραπανω απο ευχαριστημενοι σε σημειο να την αλλαζουν για την turbo τωρα.
Οταν εχουν περασει 5 αυτοκινητα της συγκεκριμενης εταιριας απο την οικογενεια απο τα οποια εκλεισαν την 25ετια τα 3 και τα 3 υδροπνευματικα μαλιστα, και αυτη τη στιγμη υπαρχουν αλλα 3 του '95,του '96 και του '99 συνολο 8 δηλαδη , που μονο το παλιοτερο ζητα καποια πραγματα την τελευταια χρονια τοτε νομιζω οτι μπορω να εχω πληρη εικονα για την εταιρια οταν μαλιστα τα 5 στα 8 ειναι και αγορασμενα 2ο και 3ο χερι.
Ε λοιπον μονο το 1 (η cx) ηταν αναξιοπιστη και ηταν και μετατροπη, ενω το gs εβγαλε βλαβη μεσα σε μια 25ετια μια φορα, και η gsa τα ιδια.Το 2cv πηγε μεχρι την ιταλια Η xantia εχει βγαλει ενα γρυλλο παραθυρου εδω και 170kκμ ,το zx σπαστικα αξιοπιστο.Τι να μου πει ο αλλος για αξιοπιστια εμενα?
Οτι βγαινουν ελλατωματικα πραγματα κατα καιρους και προβληματα σε συγκεκριμενους τομεις ναι ισχυει αλλα ισχυει παντου οχι μονο στη citroen.
Αν θες υδροπνευματικη και δε θες να τη συντηρεις μη το παρεις απλα. Επειδη εχει υδροπνευματικη τι σημαινει οτι δε χαλαει? Αμορτισερ δεν αλλαζεις? Την υδροπνευματικη λοιπον γιατι να μη τη συντηρεις?Οχι δεν ειμαι κολλημενος ειμαι ευχαριστημενος . Ισα ισα θεωρω οτι η citroen απο το 2000 και μετα πεφτει σε σχεση με τον ανταγωνισμο τουλαχιστον στην ελλαδα οπου τα καλα μοτερ της δεν εισαγονται λογω πετρελαιου αλλη αυτη βεβαια οχι της citroen.Ενω ακομα και σε τομεις που ηταν παραδοσιακα στην κορυφη π.χ. κρατημα ο ανταγωνισμος την εφτασε.Παραλληλα φαινεται να εγκαταλλειπει την υδροπνευματικη και δεν την εχει stadar πλεον στη c5.
-
Noνέ (?)
είπα ότι πριν είχα Saxo VTS από το οποίο 6 χρόνια έμεινα ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος. Με το C4 δεν έμεινα, τι να κάνω δηλ. Ας μην χάλαγε να μη το άλλαζα. Οταν δίνεις τα λεφτάκια σου δεν κοιτάς αν στους περισσότερους δεν χαλάνε ή αν χαλάνε και στους άλλους. Κοιτάς εσύ να μην ταλαιπωρείσαι. Δεν έχω κολλήματα με φίρμες. Αλλωστε Citroen είχα πόσο κομπλεξικός να είμαι με τα γαλλικά.
-
Αυτα που εγραψα δεν αναφεροντουσαν σε εσενα απλα πηρα αφορμη και απο τις περιπετειες σου.Λυπαμαι αν ετσι το καταλαβες παντως δεν ειχα τετοια προθεση, μαλλον το ποστ μου ειναι ενας γενικοτερος προβληματισμος περι αξιοπιστιας.
-
Την παρέλαβα , όλα καλά , μόνο θα ήθελα ένα 6άρι σασμάν γιά λίγο λιγότερο θόρυβο στις ψηλές στροφές . Η κατανάλωση γύρω στα 9 λίτρα με 130-150 χλμ στον αυτοκινητόδρομο , γύρω στα 8 σε επαρχιακό με 90-110 . Θα πέσει 10-15 % μετά τα 8000 χλμ. ως συνήθως . Η ροπή του κινητήρα αξιοπρεπέστατη , δεν σε ζορίζει πουθενά , γιά χρήση μέχρι 4000 στροφές τώρα που τh στρώνω , αλλά ο κινητήρας έχει μεγάλη διάθεση και λίγο να ξεχαστείς τα περνάς τα 170 χαλαρά . Η υδροενεργητική απλά δεν παίζεται , στην έκδοση σπορ δε το αμάξι στις στροφές είναι σχεδόν ίσιο . Το τιμόνι αρκετά καλό , σφικτό στα ψηλά , μαλακό στά χαμηλά , γενικά χιλιομετροφάγος ολκής . Τα ηλεκτρικά καθίσματα εξαιρετικά όπως και η θέση οδήγησης , ενώ ο λοιπός εξοπλισμός πολύ πλούσιος και ευχάριστος .
Εχω κάνει μεγαλύτερη αναφορά στο Greek Citroen Club forum .
Υ.Γ. Φωτογραφίες δεν ξέρω πως να ανεβάσω . -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ελαφρώνει εννοείς.
Ρε συ αισθανομαι το μπροστινό σύστημα πολύ ελαφρύ. Εχω πάλι ελαφρύ τρέμουλο στο φρενάρισμα (τώρα αλλαξα δισκοπλακες με brembo). Εν τω μεταξύ όταν ζεσταίνεται ο συμπλέκτης (δηλ πολύ γρήγορα) αισθάνομαι τραντάγματα και γενικά είναι άστα να πάνε ....και μιλάμε ότι έχω 41Κ.
Ειδικά τώρα με τις ζέστες άστα.Το κιβώτιο να μην μιλήσω καλύτερα. Το Σαξο μου είχε βγει σκυλί. Αυτό ίσως επειδή είναι 1η φουρνιά παραγωγής είναι ΓΤΠΚ.-
και εμενα κανει κατι τρανταγματα το 307 μια στις εκατο βεβαια αλλα το κανει
κατι με ρουλεμαν μηπως ειναι??? -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
παιδιά γεια σας,μπορώ να σας πω και εγώ την γνώμη μου για τα citroen σαν κάτοχος ενός BX 1600 επί 8ετιας (μετάνιωσα που το έδωσα και ας είχε αρχίσει να ζητά) και δεύτερον σαν μηχανικός στην υπηρεσία που είμαι η οποία έχει 27 XSARA 1800 και 46 SAXO 1100 αγοράς όλα το 1999,καταλαβαίνετε σύνολο χιλιομέτρων που έχουν κάνει τα αυτοκίνητα και πόσους οδηγούς έχουν αλλάξει το καθένα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ SAXO κανένα τα κανονικά σέρβις με σοβαρότερες βλάβες αλλαγή δυο δίσκους αμπραγιάζ, 4 ψαλίδια και μια κρεμαγιερα. αυτά δεν είναι προβλήματα δεκαετίας για 46 αυτοκίνητα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤ XSARA 1800 εκτός από τα κανονικά σέρβις εδώ έχουμε κοντά στις 16 αλλαγές δίσκων, και αρκετές αλλαγές αμορτισέρ και φρένων.(τα αυτοκίνητα είναι στεσιον και φορτώνονται αρκετά)
σοβαρό πρόβλημα έχουμε με 11XSARA που τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων A/C με θερμοκρασίες και συχνή διάλυση τροχαλιών στροφάλου
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ σε σύνολο αυτοκινήτων 73,χιλιομέτρων πάνω από 2.200.000 σε δέκα χρόνια εγώ προσοπηκα θεωρώ ότι τα CITROEN είναι πολλή αξιόπιστα
επίσης έχουμε και 4 JAMPER 2000cc του 1999 που λόγω της ειδικής χρήσης σαν αυτοκίνητά που κάνουν τα θεωρώ και αυτά αρκετά αξιόπιστα,και απόλυτα δικαιολογημένα τις βλάβες που παρουσιάζουν.H υπηρεσεια σου εχει να κανει μαλλον με την Ε.Λ.Α.Σ.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η ελας εχει μονο 73 αυτοκινητα δεν νομιζω
το 1999 όλες οι υπηρεσίες επιξαν στα citroen. ΜΗΝ ξεχνάμε την συζυγική σχέση βουλευτού με εισαγωγέαΚαι από Skoda Octavia τα οποία επίσης είχε ο πρώην άντρας της (εισαγωγέας)... κατα τα άλλα όπως και ο Γιωργάκης ...ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
αυτο το πραγμα οποιος παιρνει δηλ μεγαλη citroen να κολλαει και να μην αλλζει εταιρια δεν το εχω συναντησει ποτε αλλου!!!!
Εντάξει και με το Skoda Superb το ίδιο συμβαίνει , έχει και αυτό την ίδια αξεπέραστη αισθητική
Πάντως χωρίς πλάκα , η ΧΑΝΤΙΑ , είναι σχεδιασμός του 1990 και στέκεται άνετα και σήμερα . Ποιό άλλο μοντέλλο μαζικής παραγωγής το μπορεί αυτό . Είναι βέβαια και σχεδιασμός Bertone . Mόνο το 406 coupe με σχεδιασμό από τον Pininfarina ήταν και αυτό πολύ όμορφο .Mazda RX7 Mk2 & 3, Mazda MX5 Mk1, Mazda Xedos 6 & 9, Alfa Romeo GTV & Spider, Fiat Coupe, Fiat Barchetta, Honda CRX, Nissan 200 SX και αρκετά άλλα που βαριέμαι να σκεφτώ...
CITROËN FORUM