-
πλέον το ύψος και η σκληρότητα της ελέγχονται ενεργητικά μέσω αισθητήρων και μικροεπεξεργαστή άρα έχει γίνει υδροενεργητική.
Οκ, θα το ξαναπώ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 2.0 ΚΑΙ 3.0 ΛΙΤΡΩΝ!!!
Άρα, η 1.8 παραμένει υδροπνευματική.Και στο κάτω κάτω τι σημαίνει hydractive? Ο σωστός - τυπικά - όρος θα ήταν 'υδροπνευματική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη'.
Το ξέρω οτι αυτό ισχύει μόνο για τα μοντέλα που λές αλλά η αναρτηση δεν παύει να είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ως προς την σκληρότητα σε αντίθεση με μια απλή υδροπνευματική όπως αυτή της DS. Ο όρος hydractive χρησιμοποιήθηκε και στις ΧΜ, ΒΧ, CX, GS ( I ) και στην Xanthia (I και ΙΙ ) γιατί και σε αυτές χρησιμοποιούνταν μικροεπεξεργαστής για τον έλεγχο σκληρότητας της αναρτησής ενώ στην C5 υπάρχει η 3η γενιά αυτής της ανάρτησης.
http://www.citroen.com/site/htm/en/tech ... hydractive
http://www.citroen.com/site/htm/en/tech ... ydractive3
http://www.xantiaclub.net/hydractive2/#chapter1
http://www.cite-sciences.fr/france-chin ... m1en.html# -
SM 6.500.000
DS 2.500.000Κώστα τις τιμές τις ξέρω το πρόβλημα είναι οτι αυτή την στιγμή πρώτον δεν διαθέτω χρήματα για αγορά ενός ιστορικού αυτοκινήτου και δεύτερον δεν έχω κλειστό χώρο παρκαρίσματος για να το βάλω...Το πρόβλημα με τις SM δεν είναι η τιμή αλλά τα λίγα κομμάτια παραγωγής τους και η μάλλον κακή κατάσταση όσων δεν έχουν αλλάξει χέρια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
SM 6.500.000
DS 2.500.000Κώστα τις τιμές τις ξέρω το πρόβλημα είναι οτι αυτή την στιγμή πρώτον δεν διαθέτω χρήματα για αγορά ενός ιστορικού αυτοκινήτου και δεύτερον δεν έχω κλειστό χώρο παρκαρίσματος για να το βάλω...Το πρόβλημα με τις SM δεν είναι η τιμή αλλά τα λίγα κομμάτια παραγωγής τους και η μάλλον κακή κατάσταση όσων δεν έχουν αλλάξει χέρια.
Καταλαβαίνω..
Κλασικά προβλήματα...
Τι να πω! Υπομονή! -
Άντε να βρω μια ψηφιακή μηχανή και σας περιμένει έκπληξη!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αυτοί που τα λατρεύουν είναι επειδή ξέρουν και έχουν καλό γούστο. Οι υπόλοιποι απλά ζηλεύουν!
Συμφωνω απολυτος ....
-
Προτείνω να ψάξετε για τέτοια αυτοκίνητα σε μαγαζιά του εξωτερικού που να ειδικεύονται σε κλασσικά αυτοκίνητα, και ιδίως να ειδικεύονται σε Citroen.
-
Πέρασαν 8 μήνες και ήρθε ο καιρός που το γνωστό σίριαλ **'Η ανακατασκευή του Κώστα' **τ ελείωσε στις 21/11/2003! με ένα πολύ ωραίο happy end...
Τελικά η λύση του φαναρτζή βρέθηκε σε ένα πολύ καλό φίλο.
Έγινε πιστεύω πάρα πολύ καλή δουλειά.Αν και για το κρίνει αυτό κάποιος πρέπει να ξέρει κάποια βασικά...
-Τι ακριβώς ζητούσα (δεν είχα την δυνατότητα μιας ολικής ανακατασκευής παρά μόνο ένα σουλούπωμα !)
-Τα χρήματα που είχα να δώσω ήταν περιορισμένου επιπέδου οπότε όλα είναι ανάλογα...
-Και τι ακριβώς τους έδινα (Είχα εξηγήσει ότι δεν έχω λεφτά για καινούργιες πόρτες-φτερά οπότε θα έκανα ότι μπορούσαν πάνω σε λαμαρίνες τρακαρισμένες εδώ και 30 χρόνια από τα στενάκια της κυψέλης )
Με βάση όλα τα παραπάνω πολύ σημαντικά στοιχεία, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που όλοι περίμεναν, και πάρα πολύ καλό για τα χρήματα που έδωσα αφού συνδυάσαμε και άλλες μικροεπισκεύες (τρύπα στο πάτωμα κλπ)
Σίγουρα ακόμα έχουμε εκκρεμότητες (ζάντες,καθίσματα) αλλά για αυτά βλέπουμε...στο μέλλον
Το βασικότερο όμως...Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους πραγματικά με βοήθησαν (δεν αναφέρω ονόματα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις) με όποιο τρόπο μπορούσαν
Εξάλλου είναι γνωστά τα διάφορα topics που έχω ανοίξει κατά καιρούς για τεχνικά θέματα (περί στόκων!, χρωμάτων κλπ κλπ), και πραγματικά η βοήθεια ήταν πολύτιμη.
Σαν συμβουλή βέβαια μπορώ να πω ότι αν κάποιος σκέφτεται να κάνει ότι εγώ...Δηλαδή να προσπαθήσει να το φτιάξει μόνος του ώστε να είναι έτοιμο για βάψιμο μόνο ας το σκεφτεί πολύ καλά...ή μάλλον ας μην το σκεφτεί καθόλου και ας μην το κάνει!
Δεν κέρδισα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ χωρίς υπερβολή!
Έχασα απίστευτες ώρες/8 μήνες (από το Πάσχα 2003) και σχεδόν όλο το καλοκαίρι προσπαθώντας να κάνω κάτι που οι ειδικοί το έκαναν σε λίγες ώρες...
Έχασα και λίγα χρήματα για υλικά τα οποία τελικά οι ειδικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν αφού δεν τα είχα βάλει όπως θα έπρεπε!Δηλαδή ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα από εμένα!
Συμπεράσματα ? Έδωσα 4 φορές περίπου παραπάνω τα λεφτά που υπολόγιζα! Και έχασα 10 φορές τον χρόνο που υπολόγιζα ότι θα μου πάρει!
Δηλαδή οι νόμοι του Μέρφυ και πάλι επαληθεύτηκαν!
Δεν πειράζει, ξέρω ότι κάποτε (ίσως και τώρα) θα το σκέφτομαι και θα γελάω...
Εξάλλου αυτές είναι οι τρέλες της ηλικίας μου!
Και πάλι ευχαριστώ λοιπόν όσους με βοήθησαν με τις συμβουλές τους και ας ευχόμαστε καλή τύχη σε όσους οδηγούν στα στενά της Κυψέλης!Ευχαριστώ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ!!!
-
Α ρε μεγάλε κουκλί το έκανες, μεγιά - μεγιά. Χαλάλι ο κόπος σου! Ρε συ Κώστα δεν το έκανες και κάμπριο να χωράς κιόλας!!!
-
Μπράβο Sir!
Να το χαίρεσαι, έγινε κουκλί!!!
-
Elle est vraiment belle!
-
Μπράβο Sirgus.
Η αλήθεια είναι καλύτερη απο ότι περιέγραψες. Φαίνεται να έχει ξανανιώσει το ... 'εργαλείο'
Ευχήσου μας και εμάς να κάνουμε κάτι παρόμοιο κάποτε σε (μια DS ας πούμε, βέβαια και μια Traction Avant καλή είναι αλλά ίσως και εκείνο ...) ότι 4τροχο αγαπάμε.
-
ΑΞΙΟΣ!!! ΑΞΙΟΣ!!
-
Σας ευχαριστώ πολύ!!
Το ότι αρέσει και εσάς μετράει πολύ για εμένα!
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Χαλάλι ο κόπος έγινε κούκλα.
Να είχε και μερικά άλογα ακόμα!!!
Και το νου από εδώ και πέρα στα στενά, μην ξανά αρχίσεις από την αρχή το τρίψιμο. -
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Όσο για τον κόπο μου...Σας είπα βγάλανε σχεδόν ότι είχα βάλει!!!
-
Ξανάνιωσε η αμαξάρα!
Να το χαίρεσαι Κώστα και σου εύχομαι σύντομα να βρείς τα λεφτά και για τα υπόλοιπα για να ολοκληρωθεί το lifting -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ξανάνιωσε η αμαξάρα!
Να το χαίρεσαι Κώστα και σου εύχομαι σύντομα να βρείς τα λεφτά και για τα υπόλοιπα για να ολοκληρωθεί το liftingΕυχαριστώ πάρα πολύ!
Η επόμενη κίνηση σκέφτομαι να είναι ένα καλό πισσάρισμα
Είναι κάτι που δεν ομορφαίνει το αμάξι αλλά δίνει πολλά χρόνια ακόμα ζωής!
Τι να το κάνεις να γυαλίζει όταν τρέχεις με τα πόδια?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ξανάνιωσε η αμαξάρα!
Να το χαίρεσαι Κώστα και σου εύχομαι σύντομα να βρείς τα λεφτά και για τα υπόλοιπα για να ολοκληρωθεί το liftingΕυχαριστώ πάρα πολύ!
[list:15iscisy]Μην κανεις τον λαθος sirgus και το πισαρεις.Θα τρεχεις και δε θα φτανεις[/list:u:15iscisy][list:15iscisy]Η πισσα κουκουλωνει τον πορο της λαμαρινας, και ακομα και αν το εχεις τριψει καλα, οπου εχει μεινει γδαρμενο κοματι, θα αρχιζει να σαπιζει κατω απ την πισσα και ξαφνικα θα φρεναρεις με τα ποδια, καθως εσυ θα βλεπεις την πισσα σε αριστη κατασταση.Η καλυτερη δουλεια ειναι να κερωσεις με πιστολι η στην χειροτερη με κεροπισσα [/list:u:15iscisy]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ξανάνιωσε η αμαξάρα!
[list:jpefc6x7]Μην κανεις τον λαθος sirgus και το πισαρεις.Θα τρεχεις και δε θα φτανεις[/list:u:jpefc6x7][list:jpefc6x7]Η πισσα κουκουλωνει τον πορο της λαμαρινας, και ακομα και αν το εχεις τριψει καλα, οπου εχει μεινει γδαρμενο κοματι, θα αρχιζει να σαπιζει κατω απ την πισσα και ξαφνικα θα φρεναρεις με τα ποδια, καθως εσυ θα βλεπεις την πισσα σε αριστη κατασταση.Η καλυτερη δουλεια ειναι να κερωσεις με πιστολι η στην χειροτερη με κεροπισσα [/list:u:jpefc6x7]
Ναι κάτι τέτοιο εννοώ απλά η έκφραση έχει μείνει..
Το καλύτερο προιόν πάντως μετά από πολύ ψάξιμο και συμβουλές από παιδιά του forum είναι τα προιόντα της Dinitrol τα οποίο στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ ακριβά
-
Αυτό μου ήρθε με e-mail
A month ago I started to collect all Citroλn Forums I could find on
the net and put them all together on one site:http://members.lycos.nl/citroenazu/newpage5.html
I thought it makes things easier to find. And thanks to all of you
who sent me the links there are already 127 Forums on this site!Unbelievable that there are so many of them...
Almost every single Citroλn model has his own forum.
So if you don't know what to do with your time this winter you can
always join another forum....:-)Citroenly yours,
Martijn
CITROËN FORUM